Aktuality – 15.07.2019

Napsal ,

Info z klubu a další novinky a drby ohledně (prodeje) klubu.
Branka Fabiana Schära do sítě Burnley byla newcastlovskými fans zvolena brankou sezóny 2018/2019 a v tréninkovém centru si Fabian převzal cenu v podobě zlaté kopačky.

Už je známa soupiska na asijské turné, kdy hráči v sobotu krátce popoledni odletěli. Tak tedy – Dúbravka, Schär, Lascelles, Ritchie, Longstaff, Clark, Dummett, Ki, Muto, Hayden, Aarons, Fernandéz, Manquillo, Murphy, Shelvey, Gayle, Joselu, Colback, Sterry, Darlow, Woodman, Lazaar. Z rezervy se připojili Harker, Matthew Longstaff, Bailey, Watts a Allan. Lejeune, Yedlin a Elliot pokračují v rekonvalescenci v domácích podmínkách. Nově se k nim připojí Atsu. Almiron má ještě volno po jihoamerickém šampionátu a Saivet stále bojuje se Senegalem na AFCONU. A já se ptám, kde je třeba Viktor Fernandez? Hlavně že jedou Joselu, Colback, kteří už nemají týmu co nabídnout….ach jo….:(( Jak víte tak s týmem neodletěl žádný manažer. Celé turné mají na starosti kouč rezervy a ředitel akademie….skvělé, prostě skvělé….:(((…Joselu nakonec do Číny neodletěl. Na spadnutí je jeho přesun do Španělska. Místo něj se na palubě objevil Elias Sörensen.

Náš výběr U21 už zná soupeře v EFL Trophy. O postup ze skupiny D si to v průběhu podzimu rozdají s Port Vale, Shrewsbury Town a Macclesfiedl Town.

Dne 9.července oslavil své 26.narozeniny DeAndre Yedlin. Dne 13.července měl  Florian Lejeune svatbu.

Prodej klubu/Nový manažer
Pondělní (8.7.) zprávy od lidí z Bentonu hovoří o tom, že se opravdu klub prodává (dokud to nebude černý na bílým neuvěřím). Někteří fans už došli tak daleko, že napsali dopis na anglickou FA, kde se dožadují konkrétních informací. Překvapivě odpovědi dorazili. V těch se ale samozřejmě píše, že nemohou podávat konkrétní informace o konkrétních klubech a vysvětlují postup při případném prodeji klubu. Pobavila mě poslední věta pracovníka FA, kde uvádí, že chápe a zároveň nezávidí frustraci fanoušků Newcastlu United, ale že vše je na majitelích klubu. Na oficiálním twitterovém účtu Bin Zayed Group Europe bylo v pondělí prohlášení, že šejk Khaled Bin Zayed Al Nehayan dokončil formální převzetí klubu a oficiální prohlášení bude následovat….tak teď jestli se zase nějaký dobrák nenaboural na jejich účet…Na druhou stranu v neděli (14.7.) Steve Bruce potvrdil, že jedná o angažmá s Newcastlem (nemyslím si, že by noví majitelé právě tohoto chlapíka chtěli). Ano ten Steve Bruce, který vedl Sunderland. Dokonce ho sázkovky dali mezi nejlepší kurzy. Twl manažer, který netrénoval klub v Premier League od roku 2015…no to mi po*er záda. Po dotazu na možné angažmá v NUFC uvedl: “Opravdu nechci mluvit o vysněném zaměstnání a všeho kolem toho. Je to trochu ve hvězdách, teď když o tom mluvíme. Jsem stále manažer Sheffieldu Wednesday a musím to respektovat. Předseda mi dal svolení k tomu, abych se s nimi bavil, takže uvidímě jak se to bude vyvíjet.” A za jakých podmínek by se Bruce mohl stát naším manažerem? Podle informací by měl pobírat plat ve výši 20 tisíc liber týdně (milion ročně) což je o 5 milionů méně než Rafa a zároveň dostal za úkol se vyhnout sestupu. Stal by se z něj nejhůře placený manažer ze všech týmů v Premier League. Zvýšenou mzdu dostane až na konci sezóny a to za každou pozici, kterou NUFC dokončí nad zónou sestupu. Sheffield chce za Bruce a jeho tým 5-6 milionů liber. Bruce také chce, aby se do svého křesla a to vedoucí skautského oddělení vrátil Graham Carr….další povedený kousek Ashleye…

Rafa Benitez měl údajně Artetu a Vieiru telefonicky kontaktovat a od manažerování v NUFC je odrazovat. Roberto Martinez uvedl, že chce dosáhnout s Belgií na příštím Euru velkého výsledku. Další jména spojována s manažerským postem – John Terry, Kevin Nolan, Domenico Tedesco, Chris Wilder, Sean Dyche, Michael O´Neill. Sam Allardyce dostal nabídku na manažerskou pozici, ale tu odmítl. Další zprávy hovoří o tom, že nový manažer bude představen těsně před začátkem ligy, aby nestihl nakupovat hráče….a míme tu další povedený tah Ashelye.

Hostování
Rotherham v dalším přátelském utkání prohrál s německým Magdeburgem 1:2. Dan Barlaser do zápasu naskočil v průběhu druhého poločasu.

Reprezentace
Senegal ve čtvrtfinále AFCON porazil 1:0 Benin. Henri Saivet odehrál celý zápas. O postup do finále se to Senegal rozdal s Tuniskem, kdy brankou v prodloužení vyhrál 1:0. Henri Saivet odehrál celý zápas. Mohl vstřelit branku, ale v 81.minutě neproměnil penaltu. Druhou semifinálovou dvojici tvořilo Alžírsko (Slimani, Abeid) a Nigérie, kdy po výsledku 2:1 postoupilo Alžírsko. Finálová dvojice je tedy Senegal – Alžírsko.

Aktuality
Údajně už 10 tisíc fans neobnovilo svou permanentku na nadcházející sezónu a to na protest proti Mike Ashleymu a na první zápas proti Gunners se nechystají.

DeAndre Yedlin byl zařazen do nejlepší jedenáctky zámořského klubu Seattle Sounders. Do ní se vešel i náš bývalý hráč Obafemi Martins.

Manchester United boj o Seana Longstaffa nezvdává a chystá se Newcastlu nabídnout požadovanou cenu a to 50 milionů liber. Ikdyž je dle info z klubu hráč neprodejný, suma přes 50 milionů majitele “obměkčí”. Dalším, kdo by mohl změnit dres je Martin Dúbravka. O toho se krom Manchesteru United zajímá v Anglii Tottenham a Aston Villa. V Evropě má 12 milionů liber připraveno Porto a Monako.

První posilou Newcastlu by se měl stát Kyle Scott (21). Záložníkovi skončila smlouva v Chelsea a tak přijde zadarmo. Přestup by měl být oznámen po projití zdravotní prohlídky v následujících 48 hodinách a na hráče čeká tříletá smlouva.

Bývalé straky
Al Ahli oznámilo příchod Mohameda Diamého. Náš bývalý hráč podepsal s katarským celkem dvouletou smlouvu. Mehdi Abeid jako volný hráč v nejbližších dnech podepíše tříletou s Nantes. O hráče usilovala i Parma. Florian Thauvin se možná vrátí do Anglie. Nabídku ve výši 40 milionů + Chicharita nebízí West Ham. Dan Gosling se vrátil do své domoviny, kde podepsal smlouvu s Walsallem. Bývalý hráč rezervy Stuart Findlay v předkole evropské ligy rozhodl o výhře jeho Kilmarnocku nad waleským Connah Quay Nomads (branku dal v 92.minutě).

Erzurumspor sice sestoupil z nejvyšší turecké soutěže, přesto se může nadále spoléhat na služby Gabriela Obertana. Francouzský ofenzivní hráč podepsal novou roční smlouvu s opcí, která se aktivuje v případě návratu do Süper Lig. (eurofotbal.cz)

Aktualizované přestupové spekulace
Divock Origi podepsal v Liverpoolu novou smlouvu. Watford prý vede závody o podpis Allana Saint Maximina, za kterého nabízí rekordních 25 milionů.

Joelinton si může vybírat nabídky z celé řady klubů. Podle informací deníku “Kicker” se o brazilského útočníka nově zajímá Wolverhampton.

Přestupové spekulace
Nová jména spojována s Newcastlem – Kalvin Phillips (Leeds), Tom Bayliss (Coventry)

Bůh ochraňuj královnu a Newcastle United
Veškeré texty na nufccz.cz jsou chráněny autorským právem

Napsat komentář