Aktuality 12.10.2020

Napsal ,

Info z klubu
Newcastle United U23 – Sunderland U23 0:4 (0:1)
G: 45+1.Hawkes, 66. a 81. z pen. Mbunga Kimpioka, 71.Dunne
ŽK: 2-3 (Midgeley, Flaherty)
Sestava: Brown, Barrett, Midgley, Francillette, Gamblin, Cyrlyon (87.Thomson), Longelo, Rounsfell (37.Toure), Young, Flaherty, Stephenson (67.Ndiweni)
Lavička: Banda, Reagan, Huntley

Totálně nezvládnuté derby a potupná prohra s největšími rivaly, kteří získaly první 3 body v sezóně. Po 3 zápasech je naše rezerva na 8. místě se ziskem 4 bodů při skóre 5:7. Vystoupení rezervy je ke shlédnutí na oficiálních stránkách NUFC.

Dne 8. října oslavil 30. narozeniny Karl Darlow.

Hostování
V National League Hartlepool vyhrál na hřišti 2:1. Lewis Cass odehrál celý zápas. V rámci EFL Trophy Accrington na penalty porazil Blackpool (2:1) a Plymouth prohrál v Cheltenhamu 0:2. Tom Allan byl střídán v 73.minutě, Mo Sangare na soupisce chyběl. Kelland Watts zápas proseděl na lavičce. U týmů z Almere (Sörensen) a Den Bosche z druhé holandské ligy se ukázaly pozitivní testy na COVID a tak byl vzájemný duel zrušen.

O týden později v League One Accrington porazil 2:1 Rochdale. Tom Allan naskočil v 87. minutě, Mo Sangare na soupisce nebyl. Plymouth porazil 2:0 Burton. Kelland Watts odehrál celý zápas a dostal žlutou kartu. V League Two Morecambe vyhrálo v Oldhamu 3:2, zápas odchytal Jake Turner. V National League Hartlepool vyhrál v Maidenheadu vysoko 4:0, Lewis Cass odehrál celý zápas. Ve druhé holandské lize Almere porazilo Rodu 2:1. Elias Sörensen na soupisce chyběl.

Během repre pauzy odehrál Alaves přátelák s Osasunou, který skončil 0:0. Florian Lejeune začal v základní jedenáctce.

Reprezentace
Achraf Lazaar byl povolán do marocké reprezentace, která se utkala v přátelácích se Senegalem (9.10.) a DR Kongo (13.10.)

V přátelských utkáních Švýcarsko doma podlehlo Chorvatsku 1:2. Fabian Schär odehrál 76 minut. Švédsko vyhrálo v Rusku 2:1, Emil Krafth odehrál první poločas. Maroko porazilo 3:1 Senegal. Achraf Lazaar zápas proseděl na lavičce. Z plánovaných dvou přáteláků Skotské U19 s Anglií se odehrál pouze jeden poločas. V tom vyhráli mladí angličané 3:1. Kvůli pozitivnímu testu na COVID skotského trenéra Billy Starka se zápas nedohrál a celý nároďák putoval na 14 dnů do karantény. Elliot Anderson zmíněný poločas odehrál celý.

V baráži o postup na Euro hrálo Severní Irsko v Bosně. Po prodloužení byl stav 1:1 a o postupujícím v podobě Severního Irska rozhodly pokutové kopy. Jamal Lewis odehrál celých 120 minut, na penaltu nešel. Irsko zajíždělo bojovat o postup na Slovensko. I tady o postupujícím (Slovensko) rozhodly penalty, když stav i po prodloužení byl 0:0. Jeff Hendrick odehrál celých 120 minut. Ani on se penaltového rozstřelu neúčastnil. O postup na Euro si to tak rozdá Severní Irsko se Slovenskem. I náš třetí zástupce v baráži o Euro Ryan Fraser (Skotsko) zažil napínavý zápas, který dospěl do pokutových kopů. Skotsko bylo v tomto oproti Izraeli (zápas skončil 0:0) úspěšnější a postoupilo dál. Poslední mužstvo, které jim stojí v cestě na Euro bude Srbsko. Ryan Fraser do zápasu naskočil v 83. minutě.

V Lize národů Švýcarsko prohrálo ve Španělsku 0:1. Fabian Schär odehrál celý zápas a dostal žlutou kartu. Irsko hrálo bez branek s Walesem. Jeff Hendrick odehrál celý zápas. Švédsko prohrálo v Chorvatsku 1:2. Emil Krafth zůstal na lavičce. Severní Irsko prohrálo s Rakouskem 0:1. Jamal Lewis odehrál celý zápas. Skotsko porazilo Slovensko 1:0, Ryan Fraser byl střídán v 85. minutě.

V kvalifikaci na Mistrovství světa Paraguay remizovala s Peru 2:2. Miguel Almiron byl střídán v 90+7. minutě a to kvůli svalovému zranění. Jak vážné to je se uvidí v následujících dnech.

Aktuality
Andy Cole vydává autobiografii s názvem “Fast Forward”, která vyjde 12. listopadu. V knize se zaměřuje na působení v Newcastlu a Manchesteru United.

Steve Bruce v přestupáku vyčerpal všechny peníze, které měl k dispozici – 35 milionů. V lednu prý dostane další peníze na případné posílení. Šéf skautů Steve Nickson dostal instrukce, aby připravil seznam potencionálních posil na příští dvě transferová okna. Utracená částka dostala Newcastle na 13.místo. Více utráceli vzestupně – Leicester (51,5 milionů), Sheffield Utd (53), Man Utd (54,4), Tottenham (62), Everton (65), Arsenal (81,5), Liverpool (81,7), Wolves (83,6), Leeds (84,5), Aston Villa (85), Man City (147) a úplně nejvíc Chelsea (226,1). Méně než Newcastle za posily utratili – Southampton (34,9), West Brom (27,3), Fulham (23), West Ham (20), Crystal Palace (16), Brighton (13,4), Burley neutratilo vůbec nic.

O Christiana Atsua usilují kluby z Championship. Konkrétně o něm uvažují ve Watfordu a Nottinghamu Forrest.

Dalším z našich hráčů, který se stal hrdým otcem je Joelinton, Dcerka se narodila 7.10.2020.

Hned první týden po vydání hry FIFA2021 se do TOWT (Team of the week) vešel Allan Saint-Maximin, který má nově uvedenou kartu na hodnotě 83.

Allan Saint-Maximin chce hrát Evropské poháry (což se mu u nás zajisté splní..:) a pro francouzské listy mimo jiné uved: “Za prvé, chci mít lepší sezónu než tu minulou, přenést to na celý klub a proč ne, ale doufám, že se dostanu do výběru Francie na Euro. Mým cílem je pro tým vyhrávat zápasy a dokázat v lize skončit výše než vloni. Pokud jde o statistiky, tak je chci mít lepší a překonávat se.” Nabubřelý, arogantní, sebestředný, hraje jen na sebe, o tým mu vůbec nejde. Druhý Sissoko.

Karl Darlow společně se Samem Johnstonem v uplynulých 4 kolech čelili shodně 19 střelám a jsou tak nejvytíženějšími golmany. Z uvedeného počtu šly na Karla 3 střely z malého vápna, 13 střel vně pokutového území a 3 střely za vápnem.

Do prvního ročníku (U18) Akademie Newcastlu byli vybráni následující hráči – Piotr Banda, Harry Barclay, Liam Chrystal, Kyle Crossley (přišel z Morecambe), Joel Green, James Huntley, Jamie Miley, Michael Ndiweni, Josh Nicholson, Nathan Robertson, Max Thompson. Michael Ndiweni byl vybrán do TOP 20 talentů mezi prvoligovými týmy.

V očích britských sázkových expertů Newcastle stoupá (ikdyž pomalu). Před sezónou byl pasován do jednoho ze sestupujících a po serii ne tak špatných výsledků mu přisuzují 16.místo.

Newcastle United v dosavadním průběhu zahrál nejvíce dlouhých přihrávek. Konkrétně 272. Následuje Leeds (264), Southampton (255), Wolves (252), Brighton (247), Everton (243), Liverpool (232), Fulham (225), Burnley (221), Arsenal (217) a další… zajímalo by mě procentuální využití těch dlouhých balónů? Z kolika z nich se vyklubala šance? To bychom asi byly na opačném pólu tabulky.

Přestupové dozvuky
Některá jména, která byla s naším klubem spojována, ale hráči zamířili jinam – Wylan Cyprien odešel hostovat na celou sezónu do Parmy. Ben Godfrey se upsal Evertonu.

Přestupové spekulace
Nová jména spojována s NUFC – Ryan Christie (25 – Celtic), Said Benrahma (25 – Brentford)

Bývalé Straky
Antonio Barreca odešel hostovat do Fiorentiny, která má i opci na trvalý odkup. Chris Hughton našel po 17 měsících nového chlebodárce. V Nottinghamu nahradil Sabri Lamouchiho. Hatem Ben Arfa podepsal jako volný hráč smlouvu s Bordeaux. Lewis McNall se po propuštění z NUFC upsal Whickhamu. Florian Thauvin by se po sezóně měl stát volným hráčem a údajně se slovně dohodl na nové smlouvě s AC Milán.

V přátelském zápase Nizozemí proti Mexiku se mezi tyčemi domácích po 5 letech objevil Tim Krul. Obnovená premiéra to nebyla nikterak dobrá, když domácí prohráli 0:1.

Náš bývalý hráč Joán Símun Edmundsson od roku 2018 obléká dres Arminie Bielefeld. Dne 26. září při svém debutu v Bundelize jako střídající hráč vstřelil branku, což se před ním žádnému Islanďanovi nepovedlo. Stejný počin se mu povedl ve stejném dresu i ve druhé bundeslize 6. srpna 2018.

V uplynulém týdnu se trefili – Dan Ward (Gateshead), Papiss Cisse (Fenerbahce)
V repre dresu se trefili – 2 x Haris Vučkič (Slovinsko)

Zajímavosti na závěr
Straky podpořily prohlášení, které společně podepsali vedoucí představitelé Premier League, FA, Ligy žen a ve kterém vládu vyzvají ke změně stanoviska ohledně možnosti zpřístupnit divákům fotbal na stadionech. Newcastle jako ostatní mužstva vyzývají fanoušky, aby podpořili online petici na uvedené téma, které má k 8. říjnu 180 tisíc podpisů.

Kluby Premier League se údajně dohodnou na nové smlouvě, která umožní fanouškům sledovat všechny zápasy, které nebyly původně v TV, aby se umožnilo fanouškům sledovat jejich oblíbené kluby, když už se na stadiony chodit nesmí. Mimo jiné původně zrušený TV zápas mezi Man Utd a NUFC k vidění bude pro fans k mání za necelých 15 liber. Hned se zvedla vlna kritiky a to dle mého oprávněně. V době COVIDU, kdy každý fans po fotbalu dychtí si jistě rád za podívání připlatí. Ale 15 liber?? Za jeden zápas?? Copak budou na stadionu?? Mimochodem minulý zápas NUFC, který se takto vysílal stál necelých 5 liber. Prostě se TV společnost potřebuje zahojit vzniklými ztrátami a fotbaloví fans jsou bohužel v tomto rukojmí.

Kluby z TOP 6 se snaží převzít otěže nad Premier League. Snaží se otřást současným děním. Tak například chtějí zrušit League Cup, Supercup a zredukovat počet účastníků první ligy na 18 a co je nejzásadnější….právě kluby z TOP 6 budou mít právo veta ohledně nových majitelů klubů mířících do Premier League. Hlavními iniciátory jsou činovníci z Liverpoolu a Manchesteru United. FA se jejich návrh nelíbí, naopak kluby z druhé ligy nápad podporují.

Bůh ochraňuj královnu a Newcastle.
Veškeré texty na nufccz.cz jsou chráněny autorským právem
foto zdroj: nufc.co.uk, bbc, internet

1 komentář u „Aktuality 12.10.2020“

Napsat komentář