6.kolo PL: Wolves

Napsal ,

Wolverhampton FC (6.místo, 9 bodů) – Newcastle United (13.místo, 7 bodů)
Neděle, 25.říjen 2020, 17:30, Molineux Stadium, Premier League

Rozhodčí: Lee Mason, vloni nás pískal čtyřikrát, prvním byla venkovní prohra 0:2 na Aston Ville, druhým domácí porážka 1:2 s Evertonem, třetím prohra 0:4 na Arsenalu a čtvrtým domácí pohárová porážka 0:2 s ManCity. Mason letos odpískal 4 utkání, ve kterých rozdal 10 žlutých karet, žádnou červenou a nenařídil ani jednu penaltu.

Wolves

V letním přestupovém období z Lyonu za 2 miliony přišel Marcal. Přestupovými bombami je pak angažování mladého Fábia Silvy z Porta za 40 milionů a Nélsona Semedy z Barcelony také za 40 milionů. Součástí odchodu Joty byl příchod Ki-Jana Hoevera z Liverpoolu. Do Olympiakosu přestoupil Rúben Vinagre. Na hostování přišli – Vítor Ferreira (FC Porto), Rayan Ait Nouri (Angers). Do Fulhamu přestoupil Ivan Cavaleiro. Leeds výměnou za 17,7 milionů získal Héldera Costu. Will Norris přestoupil do Burnley. Dalších 17 milionů přiteklo z Tottenhamu, který koupil Matta Dohertyho. Největší ztrátou je odchod Dioga Joty do Liverpoolu za 44,7 milionů. Na hostování odešli – Ryan Giles (Coventry), Morgan Gibbs-White (Swansea), Christián Herz (Karviná), Terry Taylor (Grimsby), Bruno Jordao (Famalicao), Leonardo Campana (Famalicao), Léo Bonatini (Grasshopper Curych), Ryan Bennett (Swansea). Z hostování se vrátil Roderick Miranda (Famalicao). Jako volný hráč odešel Jordan Graham (Gillingham), Ming Yang Yang (Grasshopper Curych), Bernard Ashley-Seal (Northampton). Smlouva dále skončila Philu Ofosu-Ayehovi.

V posledních devíti domácích utkáních udrželi Vlci sedmkrát čisté konto. Nedokázali ovšem vstřelit gól v prvním poločasu ve 33 zápasech ze 45. Pozor si musíme dávat na Raula Jimeneze, který má na svém kontě již 10 vítězných gólů v Premier League od začátku minulé sezony.

V obou klubech působili – Mike Williamson, Sébastien Bassong, Carl Cort, Temur Ketsbaia a Ian Cathro. V novodobé historii byste české jméno v kádru Wolves hledali marně. Na soupisce rezervy je Slovák Christán Herz.

Nejlepším střelcem Wolves je se třemi brankami Raul Jimenez. Jednou skórovali Neto a Saiss. Nejvíce asistencí a to 2 má Podence. Rui Patricio v 5 zápasech dostal 7 gólů a udržel 3 x čisté konto.

Domácí ligová bilance Wolves – 6.místo za 3 body ze dvou utkání, 1 výhra, 0 remíz a 1 porážka, při skóre 2:3.

Aktuální forma – výhra 1:0 na Leedsu, výhra 1:0 nad Fulhamem, prohra 0:4 na WHU, prohra 1:3 s ManCity, prohra 0:1 se Stoke v LC, výhra 2:0 na SheffUtd – 3-0-3

Newcastle

Pokud bychom vyhráli znamenalo by to nejlepší start do sezony od roku 2011, kdy jsme si z úvodních 6 zápasů odnesli 12 bodů.

V naší tabulce produktivity se 4 x trefil Callum Wilson a po jedné brance dali Hendrick a Saint-Maximin. Jedna branka je vlastní. Čtyři hráči mají po jedné asistenci – Hendrick, Almiron, Wilson a Saint-Maximin. Callum Wilson se tak podílel na 5 brankách ze sedmi. Zároveň se Callum může stát prvním hráčem historie Magpies, který by skóroval ve všech třech úvodních venkovních zápasech sezony. Karl Darlow v pěti odehraných kolech dostal 9 gólů a jednou udržel čisté konto, druhé klubové z posledních 13 ligových utkání, hrozná bilance.

Venkovní ligová bilance Magpies – 13.místo za 4 body ze dvou utkání, 1 výhra, 1 remíza a 0 porážek, při skóre 3:1.

Aktuální forma – prohra 1:4 s ManU, výhra 3:1 nad Burnley, remíza 1:1 na Newportu v LC (postup na penalty), remíza 1:1 na Tottenhamu, výhra 7:0 na Morecambe v LC, prohra 0:3 s Brightonem – 2-2-2

Zranění, Sestavy

Wolves má na seznamu zraněných Jonnyho, který se zotavuje po operaci kolena. Trenér Nuno Espirito Santo (v doslovném překladu Nuno Duch Svatý) říká, že několik hráčů je nejistých a musí projít testy fyzičky, ale konkrétní jména neřekl.

Newcastle United – Martin Dúbravka, Dwight Gayle, Matt Ritchie jsou out. Otazníky jsou nad Yedlinem. Z minulého zápasu mají šrámy Karl Darlow a Isaac Hayden. Společně s nimi ukážou až fyzické testy, zdali mohou nastoupit i Ciaran Clark, Paul Dummett a Matty Longstaff, kteří mají v nohách nějaké minuty z pondělního zápasu rezervy. Sean Longstaff měl angínu, ale na utkání je prý připraven. Menší spory se objevili mezi Brucem a Almironem, který byl vynechám ze základu v posledních dvou utkáních (proti Burnley ani minuta a proti ManU dvě minuty). Paraquayský hráč dal svojí frustraci najevo veřejně, Bruce na páteční tiskovce kontroval, že s Almironem na neděli počítá.

Historie

V historické tabulce vzájemných zápasů máme s Wolves zápornou bilanci, v lize i FA Cupu, lepší jsme jen v League Cupu. I když je to především zásluha 80. a 90.let minulého století, do té doby si oba kluby téměř udržovaly domácí neporazitelnost. Až v novém století se Magpies zlepšili a ze šesti ligových zápasů ani jeden neprohráli. Wolves nevyhráli žádný ze šesti posledních domácích zápasů proti NUFC (0-3-3). Šest z devíti vzájemných zápasů skončilo remízou. Vloni jsme spolu shodně hráli dvakrát 1:1, což se nám povedlo i v dalších 6 ligových zápasech z posledních 13. Poslední prvoligové vítězství Vlků proti Magpies se datuje k 17.prosinci 1977, panečku, to už je let.

domácí – remíza – hosté
League 35 23 30
FA Cup 5 3 1
League Cup 0 0 1
Total 40 26 32

2019/2020
PREMIER LEAGUE Wolves 1 – 1 Newcastle
PREMIER LEAGUE Newcastle 1 – 1 Wolves
2018/2019
PREMIER LEAGUE Wolves 1 – 1 Newcastle
PREMIER LEAGUE Newcastle 1 – 2 Wolves
2016/2017
CHAMPIONSHIP Wolves 0 – 1 Newcastle
LEAGUE CUP Newcastle 2 – 0 Wolves
CHAMPIONSHIP Newcastle 0 – 2 Wolves
2011/2012
PREMIER LEAGUE Newcastle 2 – 2 Wolves
PREMIER LEAGUE Wolves 1 – 2 Newcastle
2010/2011
PREMIER LEAGUE Newcastle 4 – 1 Wolves
PREMIER LEAGUE Wolves 1 – 1 Newcastle
2003/2004
PREMIERSHIP Newcastle 1 – 1 Wolves
PREMIERSHIP Wolves 1 – 1 Newcastle
2002/2003
ENGLISH FA CUP Wolves 3 – 2 Newcastle

Milan Ferrari Merhaut’s prediction (nufccz.cz):
Raději se budu držet při zemi, i když bych rád viděl naše vítězství a na tiketu asi dvojku nebo přinejmenším 02 mít budu, přesto si myslím, že na Vlky nemáme. Jsou sehraní, rychlí, technicky vyspělí, jejich ofenzívní výpady jsou velmi nebezpečné. Bude-li naše obrana v nedbalkách jako v závěru minulého týdne tak nemáme šanci ani na ten bod. Je pravda, že Wolves nemají dobrý vstup do sezony a při našem dobrém dnu bychom se mohli nějakého bodíku dočkat. ALE jak říkám, musíme mít svůj den. Při pohledu na historickou bilanci a naši úspěšnost na stadionu Molineux bychom věřit mohli, ale beru současnou situaci – formu, taktiku, sehranost, produktivitu. Tipuji prohru 2:0 (1:0).

Dannyss’s prediction (nufccz.cz):
Wolves se po minulé úspěšné sezóně rozjíždějí pomalu a je vidět, že jim Jota chybí. Otázkou zůstává, kdo bude chytat a jak po velké vlně kritiky Bruce tým poskládá. Wolves je velmi dobře technicky vybavený tým, který nám v zápase zase ukáže převahu v držení míče. Náš defensivní styl praktikovaný Brucem tentokrát vydrží a utkání skončí remízou 0:0.

Lawro’s prediction (BBC):
V pondělí byli Vlci v Leedsu velmi dobří. Přesně pochopili jak domácí hrají a přizpůsobili se jim, navíc byli velmi nebezpeční při ofenzívních výpadech. Byla to těsná výhra, ale Vlci udělali dost na to, aby tři body byli jejich. Jsou jasně velmi dobrým týmem. Líbí se mi způsob, jakým je mužstvo poskládáno. Pravděpodobně si v neděli vytvoří více šancí než soupeř a nevidím jediný důvod, který by Newcastle podržel při snaze bodovat. Můj tip – 2:0.

Skysports’s prediction:
Když se minulý víkend Newcastle brzy ujal vedení proti Manchesteru United, vystřelilo ho to až na čtvrté místo v tabulce Premier League. Přesto vedení neudržel, odešel poražen 1:4 a po závěrečném hvizdu bylo #BruceOut trendem napříč sociálními médii. Je to dlouhý příběh, taktika a vztahy klubu a fans budou u Magpies vždy na ostří nože, ale existuje důvod, proč je Toon brán jako tým horní desítky. Metriky výkonu ukazují, že Newcastle v této sezóně čelil nejvíce střelám (38) a střel na zápas (17,2) v Premier League, přesto má oproti loňsku již sedm bodů. Může Steve Bruce znovu vzdorovat datům? Pouze čas ukáže. Ale tento víkend vypadají Wolves jako solidní tip na jistotu výhry. Žádný tým nevyhrál od 23.února více zápasů v Premier League než Wolves, kteří pracují tvrdě ve svém pragmatickém stylu. Vyhrají 1:0 s gólem ve druhé polovině.

Bůh ochraňuj královnu a Newcastle.
Veškeré texty na nufccz.cz jsou chráněny autorským právem
foto zdroj: nufc.co.uk, bbc, internet