6.kolo PL: Watford

Napsal ,

Watford FC (11.místo, 6 bodů) – Newcastle United (18.místo, 2 body)
Sobota, 25.září 2021, 16:00, Vicarage Road, Premier League

Rozhodčí: Jarred Gillett, první cizinec v Premier League, konkrétně z Austrálie. Gillett byl teprve letos jmenován rozhodčím pro první ligu, vloni se rozkoukával ve spodních patrech s bilancí 32 zápasů 102 žlutých karet, 3 červené karty a 10 penalt. V této sezoně odpískal dva zápasy ve druhé anglické lize, ve kterých rozdal 5 žlutých karet, jednu červenou a nařídil dvě penalty.

Watford

Ve Watfordu se kabinou prohnala vichřice. Za 10 milionů přišel z Nantes Imran Louza. Čtyři miliony stál Emmanuel Dennis, který přišel z Club Bruggy. Z Grimsby za 300 tisíc dorazil Matthew Pollock. Z Tottenhamu přišel Moussa Sissoko. Na hostování ze Stoke přišel Oghenekaro Etebo. Z italské Parmy přišel hostovat Juraj Kucka a z Fenerbahce Ozan Tufan. Jako volný hráč po konci smlouvy v Rochdale přišel Kwadwo Baah. Dalšími volnými hráči, kteří dorazili do Watfordu jsou Danny Rose (konec smlouvy v Tottenhamu), Ashley Fletcher (Middlesbrough), Adedapo Mebude (Rangers), Joshua King (Bournemouth).

Do West Hamu za 2 miliony odešel Craig Dawson. Necelé dva miliony zaplatilo Stoke za Bena Willmota. Za nezveřejněnou částku odešel do Udinese Isaac Success. Will Hughes za 7 milionů posílil Crystal Palace a za 3,5 milionu odešel do Fulhamu Nathaniel Chalobah. Hostovat odešli – Adaberto Peňaranda (UD Las Palmas), Daniel Phillips (Gillingham), Adedapo Mebudo (Wimbledon), Pontus Dahlberg (Doncaster), Philip Zinckernagel (Nottingham), Tom Dele-Bashiru (Reading), Joseph Hungbo (Ross County), Andre Gray (QPR), Domingos Quina (Fulham). Smlouva ve Watfordu skončila – Filip Stuparevič (FK Metalac), Stipe Perica (Maccabi Tel-Aviv), Achraf Lazaar (Portimonense), Troy Deeney (Birmingham).

Nejlepším střelcem Watfordu je se třemi brankami Sarr. Dva góly má na svém kontě Dennis a jednou se prosadil Cucho. Dennis, Cleverley, Kiko a King mají po jedné asistenci. V odehraných pěti zápasech obdrželi Daniel Bachmann (4 utkání) a Ben Foster (1 zápas) osm branek, z čistého konta se zatím neradovali.

V obou klubech působili – Achraf Lazaar, Moussa Sissoko, Danny Rose, Rob Elliott, Dan Gosling, Daryl Janmaat, Fitz Hall, Mike Williamson, Les Ferdinand, Stephen Glass.

Československá stopa – Juraj Kucka, Matěj Vydra, Daniel Pudil.

Domácí ligová bilance The Hornets – 13.místo za 3 body ze dvou utkání, 1 výhra, 0 remíz a 1 porážka, při skóre 3:4.

Aktuální forma – prohra 1:3 se Stoke v LC, výhra 3:1 na Norwichi, prohra 0:2 s Wolves, prohra 0:1 na Tottenhamu, výhra 1:0 nad Crystal Palace v LC, prohra 0:2 na Brightonu – 2-0-4

Newcastle United

V tabulce produktivity se 2x trefili Callum Wilson a Saint-Maximin a po jedné brance přidali Murphy a Manquillo. V asistencích mají 2x zářez Saint-Maximin a po jednom Ritchie, Murphy a Joelinton. Freddie Woodman má 4 odchytané zápasy, ve kterých dostal 12 gólů. Karl Darlow nastoupil jednou a jednou inkasoval.

Venkovní ligová bilance Magpies – 19.místo za 0 bodů ze dvou utkání, 0 výher, 0 remíz a 2 porážky, při skóre 1:6.

Aktuální forma – remíza 1:1 s Leedsem, prohra 1:4 na ManU, remíza 2:2 se Southamptonem, remíza 0:0 s Burnley v LC (vypadnutí na penalty), prohra 0:2 na Aston Ville, prohra 2:4 s WHU – 0-3-3

Zranění, Sestavy

Watford nemá téměř problém, jen Femenia a Joao Pedro měli menší zdravotní trable a jejich sobotní start je na 50%. Chybí gólman Bachmann.

Newcastle United má zraněné Shelveye, Wilsona a Dummetta. Woodman a Dúbravka trénují, ale pro utkání ještě nejsou způsobilí. Na čtvrtečním tréninku chyběli Willock a Lascelles a z juniorky byli přizváni k tréninku s prvním týmem Savage, White a Young. Páteční tiskovka potvrdila zranění Willocka (nakopnutý palec – pravděpodobně bude chybět jen na Watfordu) i Lascellese (stehenní sval jej vyřadí na několik týdnů.) AKTUALIZOVÁNO – Savage, White i Young hráli v pátek za reservu, tudíž pro áčko nejsou použitelní.

Historie

Poměrně chudá historie vzájemných zápasů, hlavně díky pohybu obou týmu v jiných patrech anglické fotbalové scény. Bilance posledních šesti ligových střetnutí s Hornets nám není nakloněna – 3-2-1. Předtím jsme byli schopni prohrát i pět utkání v řadě. Na Vicarage Road Newcastle v Premier League ještě nevyhrál. Z posledních 10 vzájemných zápasů Newcastle uhrál jediné vítězství.

domácíremízahosté
League111213
FA Cup332
League Cup110
Total151615

2019/2020
English Premier Watford 2 – 1 Newcastle
English Premier Newcastle 1 – 1 Watford
2018/2019
ENGLISH FA CUP Newcastle 0 – 2 Watford
English Premier Watford 1 – 1 Newcastle
English Premier Newcastle 1 – 0 Watford
2017/2018
English Premier Watford 2 – 1 Newcastle
English Premier Newcastle 0 – 3 Watford
2015/2016
English Premier Watford 2 – 1 Newcastle
ENGLISH FA CUP Watford 1 – 0 Newcastle
English Premier Newcastle 1 – 2 Watford
2009/2010
CHAMPIONSHIP Watford 1 – 2 Newcastle
CHAMPIONSHIP Newcastle 2 – 0 Watford
2006/2007
PREMIERSHIP Watford 1 – 1 Newcastle
PREMIERSHIP Newcastle 2 – 1 Watford
CARLING CUP Watford 2 – 2 Newcastle
1999/2000
PREMIERSHIP Newcastle 1 – 0 Watford
PREMIERSHIP Watford 1 – 1 Newcastle
1992/1993
FOOTBALL LEAGUE DIV 1 Watford 1 – 0 Newcastle
FOOTBALL LEAGUE DIV 1 Newcastle 2 – 0 Watford
1991/1992
ENGLISH DIV 2 (OLD) Watford 2 – 2 Newcastle
ENGLISH DIV 2 (OLD) Newcastle 2 – 2 Watford
1990/1991
ENGLISH DIV 2 (OLD) Watford 1 – 2 Newcastle
ENGLISH DIV 2 (OLD) Newcastle 1 – 0 Watford
1989/1990
ENGLISH DIV 2 (OLD) Watford 0 – 0 Newcastle
ENGLISH DIV 2 (OLD) Newcastle 2 – 1 Watford
1988/1989
ENGLISH FA CUP Watford 1 – 0 Newcastle
ENGLISH FA CUP Newcastle 0 – 0 Watford
ENGLISH FA CUP Watford 2 – 2 Newcastle
ENGLISH FA CUP Newcastle 0 – 0 Watford

Milan Ferrari Merhaut’s prediction (nufccz.cz):
Watford měl být, podle prognóz, jedním z týmů bojujících o udržení. Zatím tomu tak není a jeho hra vůbec nevypadá na jistý sestup. Samozřejmě se to stále může stát, jsme pořád na začátku sezony, každopádně má víc bodů než my. Watford je tým, který bychom měli porazit, kádr na to máme, ale bohužel na lavičce nesedí člověk, který by s naším kádrem něco dokázal. Pro nás asi bude úspěchem další bod, i když pokud na nás Watford nastoupí jako v prvním kole na Villans, tak odjedeme s ostudou. Watford má v nohách úterní zápas League Cupu, ale vzhledem k sestavě to bude spíš výhoda domácích, trenér Llompart má více rozehraných hráčů. Můj tip – 2:0 (2:0) pro domácí.

Dannyss’s prediction (nufccz.cz):
Očekávám další betonovou křeč z naší strany. Opět se hraje proti týmu, se kterým by se prostě mělo bodovat, ne-li vyhrát. Velkým problémem pro domácí obranu bude opět ASM, který vstřelí další gól. Na naší straně moc velká podpora útoku zase nebude (prostě to nakopni na ASM a ten s tím něco udělá). Tuším opět remízu 1:1 (0:0).

Lawro’s prediction (BBC):
Výsledky Watfordu lítají zatím pěkně nahoru a dolů, ale z prvních pěti zápasů mají šest bodů, se kterými jsou určitě spokojení. Newcastle je mezitím jedním z pěti týmů bez výhry a jejich výkony také nejsou nijak oslnivé. Tady nevidím nic, co by naznačovalo dominanci jednoho nebo druhého, ani jeden tým nic neukáže, můj tip – 1:1.

Skysports’s prediction:
Tento zápas vyhraje, kdo dokáže zastavit hvězdu protivníka. Hra Watfordu stojí na Ismailu Sarrovi a hosté mají Allana Saint-Maximina. Myslím ale, že domácí mu nedají tolik prostoru jako to minulý pátek udělal Leeds. O důležitosti uhlídání Saint-Maximina mluvil i trenér Watfordu Xisco na tiskovce. Je pravděpodobné, že ho budou zdvojovat. Saint-Maximin je průměrně faulován 2,41krát za 90 minut a žádná strana v této sezóně neudělala více faulů než Watford (67), to je o 11 více než kterákoli jiná strana. Australský rozhodčí Jarred Gillett, který bude prvním zámořským rozhodčím v Premier League, by mohl mít rušné odpoledne. Můj tip – 1:1.

Bůh ochraňuj královnu a Newcastle.
Veškeré texty na nufccz.cz jsou chráněny autorským právem
foto zdroj: nufc.co.uk, bbc, internet