7.kolo PL: Wolves

Napsal ,

Wolverhampton FC (14.místo, 6 bodů) – Newcastle United (17.místo, 3 body)
Sobota, 2.října 2021, 16:00, Molineux Stadium, Premier League

Rozhodčí: Graham Scott, v této sezoně odpískal 3 utkání – dvě v Premier League a jedno v League Cupu, ve kterých rozdal 9 žlutých karet, bez červené a bez penalty. Newcastle United Graham řídil v 11 zápasech (bilance 5-4-2), přičemž udělil 13 žlutých karet, žádnou červenou a nařídil dvě penalty.

Wolves

Z Atletica Nacional k Wolves za 5,2 milionů přestoupil Yerson Mosquera. Z francouzského Angers za 11,1 milionů přišel Rayan Ait Nouri. Jos´Sá za 8 milionů opustil Olympiakos Pireus. Bendegúz Bolla přišel za 2 miliony z maďarského MOL Fehérváru. Na hostování z Barcelony přišel Trincao a z RB Lipsko Hee-chan Hwang.

Do švýcarského Grasshoopperu Curych přestoupil Christián Herc. Rui Patrício vyměnil Anglii za Itálii, kde ho za 11,5 milionů koupilo AS Řím. Španělská Sevilla za Rafaela Mira vysolila 16 milionů. Owen Otasowie za 4 miliony odešel do Clubu Bruggy. Na hostování odešli – Rúben Vinagre (Sporting), Ryan Giles (Cardiff), Leonardo Campana (Grasshopper), Bendegúz Bolla (Grasshopper), Dion Sanderson (Birmingham), Matija Šarkič (Birmingham), Renat Dadashov (CD Tondela), Taylor Perry (Cheltenham), Patrick Crutone (Empoli), Luke Matheson (Hamilton), Connor Ronan (St. Mirren), Morgan Gibbs-White (Sheffield United), Nigel Lomwijk (Fortuna Sittard).

Wolves vstřelilo 3 góly, o které se postarali Hwang a Jimenez (+ jeden gól vlastní), jednu asistenci si připsal José Sá. Ve čtyřech zápasech Vlci vyšli střelecky naprázdno. José Sá v odchytaných šesti zápasech dostal 5 gólů, dvakrát udržel čisté konto.

V obou klubech působili – Mike Williamson, Sébastien Bassong, Carl Cort, Temur Ketsbaia a Ian Cathro.

Československá stopa – Christián Herz

Domácí ligová bilance The Wolves – 19.místo za 0 bodů ze třech utkání, 0 výher, 0 remíz a 3 porážky, při skóre 0:4.

Aktuální forma – prohra 0:1 na Southamptonu, remíza 2:2 s Tottenhamem v LC, prohra 0:2 s Brentfordem, výhra 2:0 na Watfordu, prohra 0:1 s ManU, výhra 4:0 na Nottinghamu v LC – 2-1-3

Newcastle United

V tabulce produktivity se 2x trefili Callum Wilson a Saint-Maximin a po jedné brance přidali Murphy, Manquillo a Sean Longstaff. V asistencích má 3x zářez Saint-Maximin a po jednom Ritchie, Murphy a Joelinton. Freddie Woodman má 4 odchytané zápasy, ve kterých dostal 12 gólů. Karl Darlow nastoupil dvakrát a dvakrát inkasoval.

Venkovní ligová bilance Magpies – 18.místo za 1 bod ze tří utkání, 0 výher, 1 remíza a 2 porážky, při skóre 2:7.

Aktuální forma – remíza 1:1 na Watfordu, remíza 1:1 s Leedsem, prohra 1:4 na ManU, remíza 2:2 se Southamptonem, remíza 0:0 s Burnley v LC (vypadnutí na penalty), prohra 0:2 na Aston Ville – 0-4-2

Zranění, Sestavy

Wolves chybí Jonny, Pedro Neto a Yerson Mosquera. Do sestavy by se mohl vrátit obránce Rayan Ait-Nouri, který měl problémy po otřesu mozku.

Newcastle United má zraněné Shelveye, Wilsona a Lascelles. Dummett, Woodman a Dúbravka trénují, ale pro utkání ještě způsobilí nejspíš nebudou.

Historie

V historické tabulce vzájemných zápasů máme s Wolves zápornou bilanci, v lize i FA Cupu, lepší jsme jen v League Cupu. I když je to především zásluha 80. a 90.let minulého století, do té doby si oba kluby téměř udržovaly domácí neporazitelnost. Až v novém století se Magpies zlepšili a ze šesti ligových zápasů ani jeden neprohráli. Wolves nevyhráli žádný ze sedmi posledních domácích zápasů proti NUFC (0-4-3). Poslední výhra Wolves nad Magpies v první lize byla v listopadu 1977. Magpies mají doma bilanci z posledních čtyř utkání 0-2-2, přičemž v posledních 3 utkáních dostali červenou karty. Posledních pět vzájemných utkání skončilo shodně 1:1. Z posledních 14 vzájemných ligových utkání jen dvakrát neskórovali oba týmy, bylo to ve druhé lize, v Premier League se vždy prosadili střelci na obou stranách. Bruce jako manažer porazil Wolves jedinkrát v kariéře, na lávce Mackems, před 12 lety.

domácíremízahosté
League352530
FA Cup531
League Cup001
Total402832

2020/2021
PREMIER LEAGUE Newcastle 1 – 1 Wolves
PREMIER LEAGUE Wolves 1 – 1 Newcastle
2019/2020
PREMIER LEAGUE Wolves 1 – 1 Newcastle
PREMIER LEAGUE Newcastle 1 – 1 Wolves
2018/2019
PREMIER LEAGUE Wolves 1 – 1 Newcastle
PREMIER LEAGUE Newcastle 1 – 2 Wolves
2016/2017
CHAMPIONSHIP Wolves 0 – 1 Newcastle
LEAGUE CUP Newcastle 2 – 0 Wolves
CHAMPIONSHIP Newcastle 0 – 2 Wolves
2011/2012
PREMIER LEAGUE Newcastle 2 – 2 Wolves
PREMIER LEAGUE Wolves 1 – 2 Newcastle
2010/2011
PREMIER LEAGUE Newcastle 4 – 1 Wolves
PREMIER LEAGUE Wolves 1 – 1 Newcastle
2003/2004
PREMIERSHIP Newcastle 1 – 1 Wolves
PREMIERSHIP Wolves 1 – 1 Newcastle
2002/2003
ENGLISH FA CUP Wolves 3 – 2 Newcastle

Milan Ferrari Merhaut’s prediction (nufccz.cz):
Před další reprezentační pauzou nás čeká výlet k Vlkům, kde jsme naposledy vyhráli ve druhé lize, skoro před 5 lety. Bruce tvrdí, že změna systému týmu pomohla a opět musíme čekat na výsledky. Těmito řečmi nás krmil už vloni a předloni, a stále čekáme a stále čekáme. Pravděpodobně se zrodí opět remíza, a podle střelecké potence obou týmů klidně i bezgólová. Jen mě trochu znepokojuje, že domácí v této sezoně doma ještě neskórovali, víme jak umíme být ve špatnou chvíli na špatném místě, jak umíme být součástí přepisování statistik, zvláště těch záporných, aby to nebylo 3:0 v půlce. Můj tip – 1:1 (1:0) – střelec Almiron.

Dannyss’s prediction (nufccz.cz):
Tady to bude podobný match jako proti Watfordu. Vlkům to zatím moc nepálí, když se prosadili pouze ve dvou zápasech ze šesti. Musíme se ale koukat s kým hráli (Spurs, Man Utd, Leicester) a vše skončilo “pouze” 0:1. Jeden gól domácí asi dají a my se jim v počtu gólů vyrovnáme. První naše výhra v tomto zápase opět nepřijde a opět to vidím na remízu 1:1 (0:1) a gól dá ASM.

Lawro’s prediction (BBC):
Vlci vyhráli dva z posledních tří zápasů a hrají jako tým, jemuž se vrátilo sebevědomí. Otázkou je v jakém stavu přijede na Molineux Newcastle – defenzívně bránit remízu za každou cenu nebo útočně, aby konečně dosáhli na první vítězství? Mám podezření, že to bude ta první varianta, ale nemyslím si, že to bude fungovat. Můj tip – 2:1.

Skysports’s prediction:
Pokud uvažujete o sázce na Vlky potom fotbalovému sázení pravděpodobně nerozumíte. Pravděpodobnějšími vítězi tohoto střetnutí je očividně hostující tým. Opravdu nemůžete věřit týmu s tak nízkými čísly před brankou. Vlci jsou jediní, kteří v této sezoně doma v Anglii neskórovali. Prognózy hodnotí Newcastle jako uchazeče o sestup, ale já to vidím trochu jinak. Jejich střet s Watfordem minulý víkend byl hodně smolný, oni měli brát všechny tři body. S Allanem Saint-Maximinem hrajícím na středu – pozice, která mu vyhovuje – a Joe Willockem podporujícím z hloubky, to Magpies klape a většinou to bude stačit i na body. Newcastle důsledně vytváří šance, jen je musí proměňovat. Můj tip – 1:2.

Bůh ochraňuj královnu a Newcastle.
Veškeré texty na nufccz.cz jsou chráněny autorským právem
foto zdroj: nufc.co.uk, bbc, internet