10.kolo PL: Dejte jim bůra….

Napsal ,

Dejte jim bůra, dejte jim bůůůůůra….snad každý československý fanoušek toto spojení už někdy slyšel. Kdy naposledy jsme se my fans fotbalem takhle bavili? No moc si to nevybavuji, naposledy snad za doby pánů Robsona a Keegana, kdy se našemu klubu přezdívalo “Entertainers – baviči”. Vítězná sestava se nemění, Howe posílá na trávník stejnou sestavu jako proti Fulhamu – Pope v brance, Trippier, Schär, Botman, Burn v obraně, Sean Longstaff, Bruno, Willock záloha a Almiron, Wilson, Murphy v ofenzívě.

Od začátku přebíráme iniciativu, chceme co nejdříve vstřelit gól a hned ve 3. minutě máme možnost v podobě trestného kopu ze 25 metrů. K míči se staví Trip, který už dal ze 6 přímáků 3 góly, ale jeho centr jde na spoluhráče do ofsajdu. V 6. minutě Newcastle předvádí krásné přenesení míče zleva doprava, kde si míč převzal Migy, navedl na střed a i když tísněn obráncem střílí krásně techniky křižmo za tyč, ale Raya vytahuje parádní zákrok a míč posílá na 1. roh domácích. První zahrožení hostí (polevili jsme v ostražitosti) přichází v 11. minutě, kdy udělal chybu Sean Longstaf, který se ze začátku hledal, ztrácí na polovině hřiště míč (již 3. ztáta). Balon se posouvá na obranou linii domácích, přihrávka na Toneyho, který balon mezi nohama pouští, tím “vykolejí” Schära, za kterým je osamocený Mbeumo, který pálí na Popea, a ten i když si nohou sáhl, tak balon končí v síti. Hosté se radují z branky, ale i já jsem si říkal, že na ní něco v pořádku, což po chvilce potvrzuje VAR, který odhalil ofsajd Toneyho. Ten sice míč nezasáhl, ale svým postavením a pohybem situaci dost ovlivnil…ufff, je to stále 0:0. Třetí roh domácích přichází v 18. minutě, kdy hlavičkuje z úhlu na vzdálenější tyč Sean, Raya míč vyráží, poté chybí klid v koncovce. Ve 21. minutě se tlak a převaha domácích potvrzuje vstřeleným gólem. Roh rozehráváme do šířky, balon se od Migyho dostává k našemu kapitánovi, který z první centruje na vzdálenější tyč, kde jej osamocený Bruno hlavou o zem usměrňuje do protipohybu gólmana a vedeme 1:0. Brentford tak inkasoval už šestý gól vstřelený hlavou a také šestý gól po centrovaném míči. Vzápětí máme přečíslení 3 na 2, do šance se řítí Wilson, ale hamouní a střílí do obránce. Škoda, nalevo měl dva volné spoluhráče, akce pokračuje a ke střele se dostává Murphy a po zemi Rayu nepřekonává. Vstřelený gól dal trochu více jistoty na kopačky. Ve 28. minutě navyšujeme skóre. Raya má balon, obtěžuje ho Murphy, Raya chybně rozehrává, míč vystihuje Wilson a postupuje na brankáře. Nestřílí, ale přihrává doprava, kde je volný Murphy, který pohodlně skóruje. Ochozy bouří, vedeme 2:0. Dominujeme, 36. minuta a máme již 6. roh, hosté neví kam dřív, v ofenzívní části jsme na půlce soupeře v dostatečném počtu a dokážeme soupeře vykombinovat. Před koncem poločasu dostává Toney žlutou kartu za šlapák na Seana. Po nastavených dvou minutách jdou do šaten spokojenější domácí.

Do druhé půle hosté připravili jednu změnu do středu hřiště, kde měli největší problémy. Z naší strana začal druhý poločas laxně a hosté hrozili. V 54. minutě po nedoskočeném vysokém balónu hostující hráč vrací do ohně a míč se otírá o Burnovu ruku, která je bohužel vysoko. Rozhodčí to viděl a hned píská penaltu, VAR penaltu posvěcuje. K ní se staví Toney a Pope své statistiky, kdy z 18 penalt chytil dvě nevylepšuje, sníženo na 2:1. Newcastle naštěstí hned za 4 minuty odpovídá. Bruno s Murphym presují Hickeyho, vybojují míč a prvně jmenovaný si to navádí na střed na branku, kdy se zhruba 22 metrů od branky rozhoduje zkusit své štěstí a placírou posílá balón k pravé tyči, Gaya bez šance, vedeme 3:1. V 60. minutě chytře rozehraný trestňák Tripem za obranu a Wilson před obráncem pálí vedle, škoda, velká škoda. I když z opakovaných záběrů to vypadá, že kdyby se trefil, tak by asi nebyl uznán, protože se Wilson nacházel v nepatrném ofsajdu. Po 65. minutě Newcastle ožívá a hraje zase to svoje. Dochází ke střídání, kdy Murphyho nahrazuje Joel. V 68. minutě přichází další krásná akce, kdy se balon od Bruna dostane k Willockovi, ale obrana dává na roh, ze kterého je opět závar, ale bez efektu. O tři minuty déle se k odraženému balonu dostává Migy, střílí tvrdě, ale kousek vedle. Newcastle je stále lepší a hostům nic nedovoluje, Toney je úplně vymazán, své obranné činnosti si na výbornou plní Schär a Botman. V 77. minutě dle mého názoru nejlepšího hráče na hřišti Bruna nahrazuje ASM. V 82. minutě Migy zachytává katastrofickou rozehrávku obránce a brankáře, dělá kličku a a trefuje přesně – 4:1. V 83. minutě dochází hned ke trojímu střídání, kdy Targett, Anderson a Wood nahrazují Trippiera, Wilsona a Almirona. V 90. minutě Joel dostává od Allana balon po levé straně, jde k vápnu a centruje do ohně, obránce Pinnock do dráhy strká nohu a sráží si balon do sítě a určuje konečný výsledek – 5:1. Nastavují se 3 minuty, ale už je to jen formalita.

Newcastle United – Brentford 5:1 (2:0)
Góly: 21.Bruno (Trippier), 28.Murphy (Wilson), 56.Bruno, 82.Almiron, 90.Pinnock (vlast.) – 54.Toney (pen.)
Žluté karty: Toney
Rozhodčí: John Brooks
Diváci: 52.067
Sobota, 8.října 2022, 16:00, Premier League, St.James Park

Statistiky
První poločas:
Střely na branku: 4 – 1
Střely mimo branku: 3 – 0
Rohy: 6 – 0
Držení míče: 61% – 39%

Celkově zápas:
Střely na branku: 6 – 3
Střely mimo branku: 10 – 3
Rohy: 9 – 5
Držení míče: 54% – 46%

Sestavy:
Newcastle: Pope, Trippier (Targett 84), Schar, Botman, Burn, S.Longstaff, Bruno (Saint-Maximin 78), Willock (Wood 84), Almiron (Anderson 84), Wilson, Murphy (Joelinton 66)
Lavička: Karius, Lascelles, Lewis, Fraser

Brentford: Raya, Ajer, Mee (Damsgaard 71), Pinnock, Hickey (Ghoddos 83), Dasilva (Janelt 45), Baptiste (Onyeka 63), Jensen, Henry, Mbuemo (Wissa 62), Toney
Lavička: Cox, Canos, Zanka, Roerslev

Na dalším ligovém fotbale se uvidíme za týden, v neděli 16. října od 15 hodin, kdy zajíždíme do červené části Manchesteru.

Report je společným úsilím Milana a Dannysse.
Veškeré texty na nufccz.cz jsou chráněny autorským právem
foto zdroj: nufc.co.uk, bbc, internet

7 komentářů u „10.kolo PL: Dejte jim bůra….“

    • Nevím, co žene Eddieho k tomu, že dává Dana na kraj, asi chce mít “převahu” ve vzduchu kvůli standardkám, ale jinak souhlas, rychlostně vybavenější hráči si s ním vytřou, jinak na středu je spolehlivej, ale asi chce mít stabilní středovou dvojici Botman – Schär. Targett zase tak špatnej nebyl, tak nevím, proč ho nedává od začátku. Chris se vrátil z repre zraněnej, ale nějak si taky nevybavím, jestli se balónu dotkl. Každopádně potřebujeme “zkvalitnit” kraje obrany, střed zálohy a asi i Wood na konci sezóny odejde.

  1. Až bude fit Isak tak si Wood nekopne,Spíše jak to Howe poskládá, koho nechá sedět.Výsledek nepřeceňuji 2góly jsme dali po školáckých chybách a jeden byl vlastní 🙂 škoda, že jsem to nepodal (kurz na 5:1 byl 44:1) Taky vlevo může hrát Botman a Burn ve středu, ale když jsou všichni v základu hned jsem klidnější 🙂 Kvalita přijde v zimě, ale tahle sezona bude specifická zimním MS v Kataru a Brazílie (Bruno) toho bude mít dost, je to náš klíčový hráč snad to kluk dá :)za něho snad jen Shelvey, Longstav je marnej

  2. Poslední zápasy si fanoušek Magpies musí opravdu užívat bez ohledu na brzké udělení červené karty Cottagers a nebo jalovosti hráčů Bees. Jsem rád, že jsme totálně odstavili Toneyho a Mitra nám to bohužel usnadnil sám.
    Kéž by tato série vydržela co nejdéle v zimě bude delší pauza a tak bychom mohli doléčit zranění a pak případně posílit na slabších postech.

Napsat komentář