Anthony Gordon Strakou

Napsal ,

Newcastle United s potěšením oznamuje první posílení kádru v lednovém přestupním termínu. Novou tváří Newcastlu United se stal Anthony Gordon, který se narodil 24.února 2001 v Liverpoolu. Jedná se o pravonohého záložníka, který se pohybuje na levém křídle, ale v záložní řadě umí nastoupit skoro všude. Gordon se po propuštění z Liverpoolu jako jedenáctiletý připojil k Evertonu. Za Everton U18 odehrál 32 zápasů, ve kterých vstřelil 16 branek a na dalších 5 přihrál. V U21 odehrál 28 zápasů s bilancí 8 gólů a pěti asistencí. Dne 6.prosince 2017 byl Gordon jmenován do sestavy prvního týmu Evertonu pro zápas Evropské Ligy proti Apollonu Limassol, kde nastoupil jako náhradník v 88.minutě. V Premier League debutoval v lednu 2020 v zápase proti West Hamu, kde v remízovém zápase nastoupil opět jako náhradník. V základní sestavě poprvé nastoupil proti “svému” Liverpoolu v červnu 2020. Dne 1.září 2020 Gordon podepsal novou pětiletou smlouvu s Evertonem. V únoru 2021 se na půl roku stěhoval na hostování do Prestonu North End hrající Championship, kde odehrál 11 zápasů bez vstřelené branky. Za Everton stihl ve všech soutěžích naskočit do 78 zápasů, ve kterých vstřelil 7 branek a připsal si 8 asistencí. Celkem má na svém kontě v mužské kategorii 90 zápasů a 8 vstřelených branek. Je reprezentantem Anglie, kde nastupoval za výběry U18 (10 zápasů/0 branek), U19 (7/2), U20 (1/0) a v současné době nastupuje za U21, kde v 9 zápasech vstřelil 4 góly. V U21 debutoval 11. listopadu 2021 proti České republice a vstřelil dvě branky. V sezóně 2018/2019 s Evertonem U23 vyhrál ligu. V dosavadním průběhu Premier League nastoupil do 16 zápasů (60% v zákl. sestavě, 61% odehraného času a 20% podílení se na brankách), ve kterých vstřelil 3 branky a dostal 6 žlutých karet. Má odehraných i 9 minut v letošním FA Cupu a 52 minut v EFL Cupu.

Zastupuje ho společnost Unique Sports Group, jeho současná hodnota dle transfermarktu je 40 milionů liber. Do Newcastlu přestoupil za částku ve výši 45 milionů (druhý nejdražší přestup Newcastlu United), smlouvu podepsal dlouhodobější, vzhledem k jeho věku je to investice do budoucna.

Na jeho dovednosti se můžete podívat třeba tady – https://www.youtube.com/watch?v=6WB2qhY2icc

Od té doby, co jsem slyšel o zájmu Newcastlu, jsem byl vždy přesvědčen, že je to tým pro mě,” řekl Gordon NUFC TV. “Myslím, že fanouškovská základna a město mi jako člověku opravdu sedí, způsob, jakým tým v tuto chvíli hraje pod Howem, mi opravdu vyhovuje a klub prostě vypadá, že se ubírá správným směrem. Cítím, že je to opravdu velký krok. Lidé ještě neviděli, čeho jsem schopen. Myslím si, že pod tím, jak se klub ubírá, zde mohu opravdu excelovat.

Hlavní trenér Eddie Howe dodal: “Jsem potěšen, že jsem podepsal Anthonyho, je to top talent. Jsem opravdu nadšený, že s ním mohu začít pracovat, rozvíjet ho, a těším se, až uvidím, co dokáže v dresu Newcastlu.

Veškeré texty na nufccz.cz jsou chráněny autorským právem
foto zdroj: nufc.co.uk, bbc, internet

Napsat komentář