Harrison Ashby

Napsal ,

Newcastle United hlásí příchod další posily.

Harrison Charles Ashby se narodil 14. listopadu 2001 v Milton Keynes. Jedná se o pravonohého moderního wingbeka. Je vysoký 179 cm a váží 72 kg. Do West Hamu vstoupil ve svých devíti letech a to z Chelsea. Svůj první profesionální kontrakt podepsal v létě 2020. V A-mužstvu debutoval 15. září 2020, kdy ve vítězném pohárovém (EFL) utkání střídal v 84.minutě Bena Johnsona. O rok a něco později debutoval v Premier League, kdy v prohraném zápase proti Arsenalu střídal Pablo Fornalse. Za A-tým West Hamu naskočil do 7 zápasů. Jeden v Premier League, 3 v EFL Cupu a 3 v evropských pohárech (1x Evropská liga, 2x Evropská konferenční liga). V této sezóně byl několikrát na lavičce A-týmu, za rezervu v Premier League odehrál 5 zápasů, ve kterých si dal jednoho vlastňáka, připsal si jednu asistenci a jednu žlutou kartu. Celkově včetně rezervy a dorostu odehrál za West Ham 45 zápasů, ve kterých dal 4 branky, devětkrát asistoval, vyfasoval 14 žlutých a jednu červenou kartu. Díky babičce a dědovi z matčiny strany může hrát za skotský nároďák, který reprezentoval na úrovni U17 (1/0), U19 (4/0) a od záři 2020 nastupuje za U21, kde zatím odehrál 3 zápasy a vstřelil jednu branku. Zastupuje ho společnost Wasserman a jeho tržní hodnota dle transfermarktu byla v březnu 2021 300 tisíc euro (neaktualizováno). Jeho otec Barry Ashby hrával ligu za Watford, Brentford a Gillingham. Mark Noble mimo jiné ocenil jeho “fyzické schopnosti”. Do Newcastlu přestoupil za částku 3 miliony liber a podepsal dlouhodobou smlouvu.

Ashby po přestupu: “Nemohu být šťastnější, nemohu se zbavit úsměvu na tváři a je to pro mne a pro mou rodinu hrdý den. Dnes večer chci přijít na zápas, setkat se s fanoušky a nasát atmosféru. Bez West Hamu bych tu dnes nebyl, takže děkuji všem trenérům, kteří mě od dětství vedli a jsem velmi rád, že jsem v Newcastlu.

Eddie Howe: “Harrison je velmi talentovaný mladý hráč s velkým potenciálem, takže jsme velmi potěšeni, že jsme ho podepsali. Má velmi dobré vlastnosti, takže se na vzájemnou spolupráci těšíme v jeho nové kapitole života.

Napsat komentář