3.kolo FAC: vítězství v derby vždy potěší

Napsal ,

Po osmi letech jsme si mohli užít severoanglické derby. Do utkání jsme vstoupili zostra, ale když jsme neproměnili první šanci tak jsme začali být nervózní. Bylo to sice derby, ale i tak s druholigovým týmem jsme se natrápili ažaž, přesto se nakonec ukázala lepší kvalita a postupujeme dále. Po 12 letech porážíme městského rivala a užíváme si to, Isak byl fanoušky hned jmenován novým “Mackems Slayer”. Tohle nám zvedne sebevědomí.

Trenér Eddie Howe do derby zápasu posílá tuto sestavu – v brance Martin Dúbravka, obrana Trippier, Schar, Botman, Burn, záloha Bruno, Sean Longstaff, Joelinton a ofenzívní trojka Almiron, Isak, Gordon. Rozestavení 4-3-3. Vrací se tedy Trippier, o kterém se ještě večer spekulovalo, Joelinton se stahuje do zálohy a na pravé křídlo se vrací Almiron. Na lavičce mladíci Lewis Miley a Ben Parkinson.

Výkop mají domácí, ale my hned v první minutě získáváme roh, Tripp centruje dvakrát před gólmana, na první tyči domácí odvrací, vzápětí gólman podbíhá další centr, ale na zadní není nikdo, až od lajny vrací do ohně Gordon a Longstaff hlavičkuje do gólmana, který jen reflexívně zasahuje, škodáá, začali jsme hodně aktivně. Poté ovšem tempo opadlo a hrajeme spíš na jistotu, jakoby nás ta první promarněná šance zaskočila. 12.minuta a máme roh, ale Tripp jen na krátko, nic. 13.minuta, faul na Joelintona, trestňák z víc jak 25 metrů, Tripp slabě skrz zeď ke gólmanovi, to jsem trochu nepochopil. 18.minuta, šlapák na Botmana a rozhodčí nic, myslím kartu, faul odpískal, ale tohle byla jasná žlutá. Domácí jsou nepříjemní v napadání, klasický druholigový projev plný nepříjemného fyzického fotbalu, zatím nám naše technická kvalita není nic platná, i přes převahu na míči. 20.minuta, jsme opět ve vápně soupeře, Bruno nastřeluje soupeře, chybí nám finálka. 22.minuta a šance, Tripp zprava na přední tyč a Longstaff přestřeluje. Domácí mají v podstatě 5-člennou zálohu a my jí nedokážeme překonat, vepředu oni nehrozí, ale útok máme nulový, Isak se tam trápí, nemá podporu, Gordon i Almiron zbytečně zatažený, netlačíme na obranu, křídla musí být výše. 30.minuta a Isak dostává míč mezi stopery, jde do vápna a je stažen, jasná penalta, rozhodčí nic, bohužel na druholigových stadionech není VAR. 34.minuta, další spálená tutovka, Gordon dostal míč nalevo za obránce, přihrává pod sebe, míč z vápna a Longstaff přestřeluje tribunu, nooo. 35.minuta a konečně jdeme do vedení, Joel dostal míč nalevo za obránce, jde tvrdě přes obránce do vápna, centruje k pravé tyči a Ballard si dává vlastence, to má za tu penaltu – joooo 0:1. Almiron je zralý na střídání, totálně z formy, okamžitě bych tam poslal Livramenta, hrozný projev, ztrácí balony, nepřihrává, naběhá kilometry, ale tak trochu zbytečně. 40.minuta a náš trestňák zleva od rohu vápna, míč do ohně, odvráceno na roh. 46.minuta, Bruno posílá centr do vápna k pravé tyči, Almiron ze vzduchu z první, vedle tyče. Nastavují se 3 minuty, Joelinton ošetřován, vyhráli jsme půlku, ale zase jsme nedali gól ze hry, to je na pováženou.

Druhá půle začíná přímo exkluzivně, Almiron napadal při rozehrávce gólman x obránce, získal míč ve vápně, posunul na střed Isakovi a ten trefuje prázdnou branku, jooo, ve druhé půli náš kotel za brankou domácích, Joelinton musí dolu, zkusil to, ale nejde to, nahrazuje jej Lewis Miley. Vzápětí domácí poprvé trefují prostor branky, Dúbra skvěle vyráží, hned za minutu Miley fauluje kousek za hranicí vápna, míč do ohně, odvráceno. Na tribuně záběr na T-rexe Pickforda :-D. 59.minuta a necháváme projít Pritcharda středem, přestřeluje, ale obrana zbytečně couvala. 68.minuta, šance, Tripp zprava do vápna, domácí blokují, ale jen na kopačku Almirona, ten sestřeluje domácího beka, máme roh. Skoro celý zápas neovládáme střed pole, křídla ani wingbeci se nezapojují jak by bylo potřeba, i když ono to bude i našima těžkýma nohama, chybí nám lehkost. 74.minuta, opět jednoduché přenesení hry domácích vzduchem a Pritchard opět zkouší pozornost Dúbry, ten na zemi vyráží. 78.minuta a trestňák zleva, cca 5 metrů od rohu vápna, odvráceno, ale dobrým presinkem napravo u lajny získáváme míč, Gordon jde do vápna a křížmo střílí těsně vedle, ouu. Chybí nám útočník do vápna, v 85.minutě mají nejvíce doteků s míčem ve vápně soupeře Almiron (6) a Longstaff (5), Isak jen 3, to je strašně málo, navíc si pro dost balonů chodí do hloubi pole. 88.minuta, máme penaltu, a to jsme chvíli předtím přežili šanci domácích, zmatky v naší obraně. Gordon uniká nalevo, Ballard jej sundal ve vápně, míč si staví Isak a po zemi dává k levé tyči – 0:3. Howe střídá, mohl to udělat dříve, zápas byl rozhodnut – Lascelles, Ritchie, Dummett, Livramento za Schara, Almirona, Gordona a Burna. Nastavují se 3 minuty, ale už se hraje jen na údržbu.

Za týden se vrací do svého koloběhu Premier League, nás čeká domácí zápas s obhájcem titulu, Manchesterem City. V sobotu 13.ledna 2024 na St.James Parku, od 18:30.

Sunderland AFC – Newcastle United 0:3 (0:1)
Góly: 35.Ballard (vlast.), 46.Isak (Almiron), 90.Isak (pen.)
Žluté karty: Hume, Pritchard, O’Nien, Ballard – Gordon, Bruno
Červené karty:
Rozhodčí: Craig Pawson
Diváci: 44.814 (6.000 ToonArmy)
Sobota, 6.ledna 2024, 13:45, Stadium of Light, FA Cup, 3.kolo

Statistiky
První poločas:
Střely na branku: 0 – 2
Střely mimo branku: 1 – 4
Rohy: 0 – 2
Držení míče: 28% – 72%

Celkově zápas:
Střely na branku: 2 – 4
Střely mimo branku: 3 – 6
Rohy: 0 – 5
Držení míče: 36% – 64%

Sestavy:
Sunderland: Patterson, Hume, O’Nien, Ballard, Alese, Ekwah, Neil, Pritchard, Bellingham, Clarke, Rusyn (Ba 85)
Lavička: Bishop, Pembélé, Silva Semedo, Burstow, Ba, Aouchiche, Seelt, Triantis, Rigg
rozestavení 4-2-3-1

Newcastle: Dúbravka, Trippier, Schar (Lascelles 92), Botman, Burn (Dummett 92), Bruno, S.Longstaff, Joelinton (L.Miley 47), Almiron (Livramento 92), Isak, Gordon (Ritchie 92)
Lavička: Karius, Krafth, Hall, Parkinson
rozestavení 4-3-3

Veškeré texty na nufccz.cz jsou chráněny autorským právem
foto zdroj: nufc.co.uk, bbc, internet

Napsat komentář