22.kolo PL: zlomili jsme to

Napsal ,

Výborná práce celého týmu, téměř čistá, v rozestavení 4-5-1 jsme lehce pokrývali soupeře a nic mu nedovolili. Dominovali jsme. Newcastle nevyhrál na Villa Parku 11 let a poslední zápasy ani neskóroval. V úterý večer jsme to prokletí zlomili a po zásluze si odvážíme tři body za vítězství 3:1.

Jdeme do utkání s Villans beze změny oproti víkendovému FA Cupu, v brance je Martin Dúbravka, obrana Trippier, Schar, Botman, Burn, záloha L.Miley, Bruno, Sean Longstaff a ofenzívní trojka J.Murphy, Isak, Gordon. Na lavičce je Almiron, který sice vyléčil nachlazení, ale úplně fit není. Spolu s ním jsou tam dva mladíci, White a Hernes. Rozestavení 4-3-3, ale během utkání spíše 4-5-1. Aston Villa hrála zápas FA Cupu proti Chelsea (remíza 0:0) a trenér Emery také posílá na trávník stejnou sestavu.

Výkop máme my a jsme aktivnější, v 5.minutě máme trestňák zleva od rohu vápna, balon nízký, odvráceno. 7.minuta a první roh utkání mají domácí. 10.minuta a první náš roh, ale jak domácí tak my jsme toho moc neukázali, v 11.minutě dostal balon Isak za obranu, ale míč byl rychlejší, nevadí. Ve středu pole jsme silní, dobře presujeme a získáváme balony, dopředu jsme opatrnější, přesto domácí nemohou najít recept na průchod obranou. 14.minuta, Isak uvolnil nalevo Mileyho, ale jeho centr šel do autu. 16.minuta a Isak ve vápně u míče, byl zablokován, škoda. 18.minuta a hořelo v našem vápně, Schar zachraňuje, uff. 20.minuta a spálená tutovka, Gordon si naběhl za obranu, zasekl dvěma obráncům, ale míč po zemi trefil gólmanovu nohu, a ani následně Isak netrefil branku, škodááá. 27.minuta a první střela mezi tyče, Dúbra snadno chytá. Miley ve dvou náznacích jakoby se bál vystřelit, 28.minuta a máme druhý roh. 30.minuta, Murphy zprava ve vápně pálí, Martinez vyráží a Longstaff v dorážce zablokován obráncem,, to je škoda a hned na druhé straně míč za obranu, Kamara naštěstí krátký. 32.minuta a další dlouhý balon za obranu, Gordon jde zleva sám, zasekává a střílí, obrana na poslední chvíli blokuje na roh, ouuu. Ale z rohu už protrháváme smůlu, je to tam, balon na malé vápno, Schar se utrhl obránci a uklidil letící míč k pravé tyči – 0:1. 35.mnuta a další náš rychlý kontr, Murphy centruje zprava před gólmana a před Isakem obrana uklízí na další roh. A znova dáváme gól, míč z rohu na bližší tyč, odvráceno, Gordon zpoza vápna pálí do břevna a Schar doráží – 0:2. 43.minuta a Isak musí dolu, nahrazuje jej Almiron, na hrot jde Gordon a Migy na levé křídlo. Nastavují se 4 minuty, 49., domácí mají roh a McGinn hlavou pálí nad, uff.

Druhá půle začíná naším rohem, 48.minuta a další náš náznak šance, trestňák, balon do ohně, Martinez chytá, a hned na druhé straně Watkins za obranou, Schar jej rozhodil, ale oba zajeli do Dúbravky, ten ošetřován. 52.minuta, rychlý kontr, Gordon vysouvá Almirona nalevo, ten napříč přes vápno dává k pravé tyči a Murphy usměrňuje do branky – 0:3, gól připsán Morenovi jako vlastní, protože dovezl míč do sítě. 61.minuta, domácí v šanci, Watkins utekl středové řadě, dává Diabymu, ten obchází Dúbru, ale míč mířící do sítě Schar uklízí na roh, ufff. 66.minuta a Dúbra je znova ošetřován, dostal předtím v tom skluzu koňara, zatejpováno a vrací se mezi tři tyče. 69.minuta a Dúbra skvěle vytahuje mimo tyče, propadli jsme ve středu pole. 70.minuta a domácí mají dva rohy. 71.minuta, Watkins snižuje, opět naše nedůslednost na levé straně, domácí dali gól dost snadno, jediná naše chyba, nechali jsme se vlákat do ofenzívy a otevřeli obranu. 73.minuta a dostáváme další gól, naštěstí ofsajd, twl, Howe šáhni do toho, domácí se probudili, tribuny také. Náš kotel je ovšem slyšet celé utkání, domácí fans se ozvývají jen občas. 75.minuta, Livramento jde za Mileyho, to trochu nechápu, jak se tam poskládají?? 78.minuta, máme roh, Schar na zadní ve skluzu málem hattrick, další roh. 83.minuta, uklidnili jsme hru, to vzepětí domácích hrozilo průserem. 88.minuta, máme trestňák zprava, odvráceno. 89.minuta a mohli jsme to ukončit, Migy utíká obraně, zasekává, dává na střed Livramentovi, ten ještě doprava na Longstaffa, ale Sean trefuje jen Martineze, to je škody. Nastavuje se 9 minut, 91., domácí mají roh, hlava nad, kouskujeme hru, 98., domácí další roh, 99., Krafth za Gordona. Konec, uf, velmi cenné vítězství.

Tuto sobotu, 3.února od 16 hodin, nás čeká domácí ligové utkání s Lutonem.

Aston Villa – Newcastle United 1:3 (0:2)
Góly: 71.Watkins – 32.Schar (Trippier), 36.Schar, 52.Moreno (vlast.)
Žluté karty: Kamara, Luiz, McGinn, Zaniolo – Gordon
Červené karty:
Rozhodčí: John Brooks
Diváci: 42.191 (2.500 ToonArmy)
Úterý, 30.ledna 2024, 21:15, Villa Park, Premier League, 22.kolo

Statistiky
První poločas:
Střely na branku: 1 – 4
Střely mimo branku: 2 – 5
Rohy: 3 – 4
Držení míče: 53% – 47%

Celkově zápas:
Střely na branku: 6 – 5
Střely mimo branku: 6 – 9
Rohy: 8 – 7
Držení míče: 61% – 39%

Sestavy:
Aston Villa: Martinez, Cash, Konsa, Lenglet, Moreno, McGinn, Luiz, Kamara (J.Ramsey 63), Tielemans (Zaniolo 63), Diaby (Bailey 62), Watkins
Lavička: Olsen, Wright, Carlos, Chambers, Kesler-Hayden, Iroegbunam
rozestavení 4-4-2

Newcastle: Dúbravka, Trippier, Schar, Botman, Burn, L.Miley (Livramento 75), Bruno, S.Longstaff, Murphy, Isak (Almiron 43), Gordon (Krafth 99)
Lavička: Karius, Dummett, Ritchie, Hall, White, Hernes
rozestavení 4-3-3

Veškeré texty na nufccz.cz jsou chráněny autorským právem
foto zdroj: nufc.co.uk, bbc, internet

Napsat komentář