23.kolo PL: zbytečná ztráta

Napsal ,

Newcastle United nedokázal navázat na výborný výkon z Aston Villy a neporadil si s nováčkem. Lajdáckost v obraně, lehkomyslnost v záloze a jalový útok. Tuhle mizérii nelze nazvat jinak než ostudou, takový výsledek s takovým týmem, Burn od začátku hořel, Miley také velice slabý, Murphy jako křídlo neustále ve středu pole, chyběla nám energie, zapálení, nasazení, a tribuny také nepomohli. A Howe s tím nic nedělá. Plusem může být návrat Harvey Barnese, ale možná jsme zase ztratili Gordona. Rychle jsme šli do vedení a možná si už mysleli, že se soupeř porazí sám. Podcenění soupeře po velmi dobrém výkonu na půdě slabšího jsme vídávali za éry Mikea Ashleye, myslel jsem si že tohle už neuvidím, ale sobotní zápas byl veliký okabol. Vypadá to, že jsme si prohodili podzim za jaro – doma to bude bída a začneme vozit body z venku.

Isakovo zranění se neumoudřilo a útočník tak musí zůstat doma. Trenér Howe tedy dělá jednu změnu v základní sestavě – v brance je Martin Dúbravka, obrana Trippier, Schar, Botman, Burn, záloha L.Miley, Bruno, Sean Longstaff a ofenzívní trojka J.Murphy, Gordon, Almiron. Pohled na lavičku už je veselejší, když tam vidíme Wilsona a Barnese. Rozestavení 4-3-3.

Výkop hosté a hned se pouští do ofenzívy, tlačili se k vápnu,, odoláváme. Máme dva auty nalevo od Dúbravky, poté Schar vyváží, Gordon napravo dává do vápna, ale Longstaff byl krátký. 3.minuta a Ogbene utíká nalevo Burnovi, před Dúbrou málem hořelo. 5.minuta, máme náznak šance, ale zatím chybí přesnost kolem vápna. 7.minuta a jdeme rychle do vedení, kombinace napravo, Tripp posílá balon od lajny po zemi do míst kam viděl nabíhat Longstaffa a ten mezi obránci ideálně napálil balon k levé tyči – 1:0. Jenže po gólu jsme se zatáhli a necháváme hrát soupeře, 15.minuta a mají roh, první v utkání. 17.minuta, náš rychlý kontr, Gordon nalevo, předává Mileymu, ale zpětná přihrávka ve vápně už nikomu, vzápětí střílí Murphy, ale jen do obránce, ani roh jsme nezískali. 20.minuta, trestňák hosté z 25 metrů, opět po našem výpadu, ale nedotaženém, zbytečný faul a je vyrovnáno – twl, Botman a Longstaff si nehlídali střelce, chyba jako v žáčcích. A hned Longstaff odpovídá, Gordon utekl nalevo, ve vápně zasekává a střílí, gólmna vyráží k Longstaffovi, který uklízí do sítě, na stejné místo jako u prvního gólu – 2:1. 25.minuta, Schar získává roh, a za chvilklu máme další, ale tentokrát nejsou standartky naší silnou stránkou. 27.minuta a třetí náš roh v krátké chvilce. Levá strana nám hoří, Miley se potuluje jak opilý, ten výkon není ideální, stejně jako Bruno, často se chytá za žaludek, asi špatný výběr oběda. Dost akcí kolem vápna kazíme, špatná kombinace, jako kdyby se viděli poprvý. 35.minuta a další promarněná šance, Murphy zprava do vápna na Gordona, ale ten netrefil míč, to je škody a hned na druhý straně hrozí hosté, koledujeme si, chybí nám energie, výkon proti Aston Ville byl o parník lepší. 40.minuta a znova inkasujeme, hrajeme absolutně špatně, energie z úterka zůstala někde před branami St.James Parku, lehce ztrácíme míče a ten gól? byli tam dva hosté proti naší kompletní obraně, střela zprava, Dúbra jen vyráží a nikdo se nestará o dorážejícího hráče, ten měl času jak na promenádě. Ani tribuny nám nepomáhají, nastavují se 4 minuty, 47., máme roh, jsme slabý, naše góly na náhodu, otřesný výkon.

Druhá půle, Wilson nahrazuje Gordona, který odchází ze stadionu s ortézou na kotníku, prý si jej podvrknul, ale to musel v tunelu, protože na trávníku jsem to nezaznamenal. Stále jsme ale bez energie, pomalý fotbal. 50.minuta a další zahozená tutovka, Murphy sám zleva do vápna, čekal dlouho s přihrávkou a pak už musel střílet, trefil gólmana z ostrého úhlu. 53.minuta, další šance zahozená, to je otřesný jak hrajeme. 55.minuta, Burn opět hoří nalevo, fauluje unikajícího na hranici vápna, VAR zkoumá, bylo tam dvojí zatažení, klidně se mohlo pískat to první a byl by jen trestňák, ale proč mít štěstí – je to penalta, slabá střela doprostřed, Dúbra skáče doprava, tečeme, twl, s Lutonem, doma, fakt? 62.minuta a Burn nesmyslně šahá do přihrávky na středu pole a usměrňuje ho k soupeři, rychlý kontr a tečeme 2:4, to si dělají srandu? Skvělý zápas v Birminghamu takto zazdíme, a ještě doma? Howe hoď tam ručník. 63.minuta, Livramento a Barnes jdou na plac za Almirona a Burna. 67.minuta a Tripp snižuje, po přihrávce Bruna zlevého rohu vápna střílí z první zprava malého vápna. 72.minuta, získáváme roh, strhli jsme se k ofenzívní hře, 73.minuta a Barnes vyrovnává střelou zpoza vápna po zemi k levé tyči, balon mu vybojoval Miley. Probudili se i tribuny, na chvilku, během pár minut už je zase ticho. 77.minuta, Murphy zprava na zadní a Barnesova rána je blokována na roh. 82.minuta a další náš kontr, Barnes střílí zleva, tečováno na roh, to jsou nervy, takových promarněných tutovek. 85.minuta, Murphy zahazuje další tutovku, Bruno se uvolňuje nalevo, dává k pravé tyči a Murphy přestřeluje prázdnou branku, ježiši. Poslední minuty je to chaotické, hrajeme bez řádu, nastavuje se 10 minut, 91., máme roh, ale to je tak jediné co jsme ukázali, 98., centr doleva a Dúbra musí ukázat, že je koncentrovaný, twl, dostat pátý gól tak si kupuju novou televizi. Konec, ostuda.

Další ligové kolo nás čeká za týden, v sobotu 10.února od 18:30 hodin startujeme na The City Ground proti místnímu Nottinghamu Forest.

Newcastle United – Luton Town 4:4 (2:2)
Góly: 7.S.Longstaff (Trippier), 23.S.Longstaff, 67.Trippier (Bruno), 73.Barnes (L.Miley) – 21.Osho, 40.Barkley, 59.Morris (pen.), 62.Adebayo
Žluté karty: Burn, Murphy – Sambi-Lokonga, Osho
Červené karty:
Rozhodčí: Thomas Bramall
Diváci: 52.211
Sobota, 3.února 2024, 16:00, St.James Park, Premier League, 23.kolo

Statistiky
První poločas:
Střely na branku: 3 – 4
Střely mimo branku: 3 – 3
Rohy: 4 – 2
Držení míče: 49% – 51%

Celkově zápas:
Střely na branku: 6 – 8
Střely mimo branku: 13 – 3
Rohy: 8 – 2
Držení míče: 54% – 46%

Sestavy:
Newcastle: Dúbravka, Trippier, Schar, Botman, Burn (Livramento 64), S.Longstaff, Bruno, L.Miley, J.Murphy, Gordon (Wilson 45), Almiron (Barnes 63)
Lavička: Karius, Dummett, Ritchie, Krafth, Hall, White
rozestavení 4-3-3

Luton: Kaminski, Mengi, Osho, Bell, Ogbene, Sambi-Lokonga, Barkley, Doughty (Burke 79), Clark (Mpanzu 68), Morris (Brown 79), Adebayo (Woodrow 88)
Lavička: Krul, Berry, Kabore, Chong, Townsend
rozestavení 3-4-2-1

Veškeré texty na nufccz.cz jsou chráněny autorským právem
foto zdroj: nufc.co.uk, bbc, internet

2 komentáře u „23.kolo PL: zbytečná ztráta“

    • Jsem téhož nazoru, Howe už dosáhl svého trenérského maxima, víc už týmu dát nedokáže. Už v několikátém zápase neumí reagovat na vzniknou situaci změnou v rozestavení, včasným střídáním ( Burn měl jít z placu už ve 20. minutě), rotací hráčů. Vždyť mi většinou střídáme, když už mají ostatní týmy vystřídáno a hráči, co jdou na plac s tím už nic moc nedokáží udělat, nehledě na to, že ostatní ze základu už tahají nohy a jsou utavení. Furt to samé dokola, stále stejné školácké chyby. Proč tam probůh pořád toho Burna na levou stranu cpe, když tam může hrát Livra nebo Hall. Dyť on tam hoří každej zápas…

Napsat komentář