24.kolo PL: utrpěli jsme výhru

Napsal ,

Vezeme si domů tři body, ale o přesvědčivé výhře se mluvit nemůže. Trápili jsme se ve středu pole a i obraně chyběla větší jistota, Burn opět nalevo hořel, Miley, Wilson, Almiron neviditelní. Naštěstí byli domácí horší a nedokázali našich chyb využít.

Newcastle vybíhá na trávník v této sestavě – v brance je Martin Dúbravka, obrana Trippier, Schar, Botman, Burn, záloha S.Longstaff, Bruno, L.Miley a ofenzívní trojka Almiron, Wilson, Gordon. Je tam jediná změna oproti Lutonu, Almiron nahrazuje Jacoba Murphyho, a zraněný kotník Gordona se tedy umoudřil, anebo hráč riskuje větší zranění. Barnes, Jacob Murphy na lavičce. Rozestavení 4-3-3. Domácí mají osm změn oproti utkání v FA Cupu ve středu proti Bristolu City.

Výkop máme my, začátek opatrný, ve 3.minutě se ocitl Longstaff ve vápně u míče, ale nic nevymyslel, ani střelu a byl zablokován. 5.minuta a hoříme vzadu, rychlý kontr domácí, zase zbytečně couváme, navíc se Schar nedohodl s Dúbrou, střela Gibbse-Whitea vedle tyče, ufff. 8.minuta a máme první roh po střele Longstaffa, a hned máme druhý a vedeme 1:0, rozehrávka nakrátko, centr Trippiera zprava k levé tyči, kde byl osamocený Bruno, jenž napálil balon z první křížmo k pravé tyči. 17.minuta a Burn opět hoří, Elanga mu utíká a Dúbra musí ukázat skvělý zákrok. 21.minuta, chyba domácích při malé domů, balon mimo gólmana a máme roh. 23.minuta, Tripp dává chytrý centr do vápna za obranu na Migyho, ten byl ovšem nízký před gólmanem, škoda. 26.minuta a je vyrovnáno, úplně zbytečná ztráta míče u vápna soupeře a rychlý kontr, velmi rychlý, míč mezi Botmana a Burna, ten si nehlídá Elangu, Dúbra jde trochu nesmyslně hodně vysoko naproti, až z vápna, a Elanga jej prostřeluje po zemi. Botman měl k Elangovi blízko, kdyby zůstal Dúbra na penaltě mohl Botman Elangu zhruba na hranici vápna blokovat a střelec by neměl klid na zakončení, ale na kdyby se nehraje, naše obranná řešení jsou poslední dobou trochu chaotická, nemáme jistotu a sebevědomí loňské sezony. Po gólu jsme znervózněli, chybujeme v rozehrávce, domácí mají více ze hry, najednou jsou všude. Wilson, Miley, Almiron nulový hráči, neviditelní. 42.minuta a opět rychlý kontr domácí a získávají první roh, Dúbra chytá. 43.minuta, dlouhý balon z půlky, z trestňáku do ohně, hlava Botmana zleva na střed a Schar napálil z první do sítě – 1:2. Nastavuje se 5 minut, 45.+5 překvapivá střela zpoza vápna, Miley ještě tečoval do protipohybu Dúbry a znova vyrovnáno, chjo, a předcházela tomu zbytečná ztráta Schara napravo od vápna, místo odkopu si hrál s balonem.

Druhá půle, začínáme pomalu s kontrolou míče, ale přišel rychlý balon mezi obránce a tečeme, naštěstí ofsajd. 54.minuta, nestíháme v záloze, neudržíme míč, nemáme kombinaci, začínáme nestíhat 57.minuta, domácí roh. 60.minuta a Almiron jde dolu, oslavu svých 30.narozenin si asi představoval jinak, nahrazuje jej Barnes. 63.minuta, Awoniyi uniká Botmanovi a jde až do vápna, Dúbra mu jde pod nohy, VAR posuzuje zda nebyl zákrok na penaltu, nebyl, i když komentátor je přesvědčen o opaku. Dle mého hráč o Dúbru zakopl, možná se jej Dúbra lehce dotkl rukavicí, ale ten pád byl přes gólmana, jedeme dál, ufff. 65.minuta a jdeme znova do vedení, chybná rozehrávka domácích u vápna, Bruno získal míč a zpoza vápna chytře zatočil po zemi k pravé tyči – 2:3. 76.minuta a domácí mají roh, jsme bez energie, necháváme hrát soupeře. 81.minuta a Livramento nahrazuje Mileyho. Nastavuje se 6 minut, Krafth za Gordona, oba týmy nemají sil, hra rozkouskovaná. Konec, tyhle 3 body jsou sakra zlatý.

A zase týden klid, na ligu až v sobotu 17.února od 16:00 hodin, na St.James Parku přivítáme Bournemouth.

Nottingham Forest – Newcastle United 2:3 (2:2)
Góly: 26.Elanga, 45.+6 Hudson-Odoi – 10.Bruno (Trippier), 43.Schar (Botman), 66.Bruno
Žluté karty: Gibbs-White – Botman, Wilson
Červené karty:
Rozhodčí: Anthony Taylor
Diváci: 29.451
Sobota, 10.února 2024, 18:30, The City Ground, Premier League, 24.kolo

Statistiky
První poločas:
Střely na branku: 3 – 4
Střely mimo branku: 1 – 1
Rohy: 1 – 3
Držení míče: 31% – 69%

Celkově zápas:
Střely na branku: 3 – 5
Střely mimo branku: 10 – 2
Rohy: 4 – 4
Držení míče: 38% – 62%

Sestavy:
Nottingham: Sels, Williams, Niakhaté, Murillo, Tavares, Yates (Reyna 73), Domínguez (Danilo 78), Elanga, Gibbs-White, Hudson-Odoi, Awoniyi (Origi 68)
Lavička: Turner, Kouyaté, Toffolo, Felipe, Omobamidele, Ribeiro
rozestavení 4-2-3-1

Newcastle: Dúbravka, Trippier, Schar, Botman, Burn, S.Longstaff, Bruno, L.Miley (Livramento 81), Almiron (Barnes 60), Wilson, Gordon (Krafth 92)
Lavička: Karius, Dummett, Lascelles, Ritchie, Hall, J.Murphy
rozestavení 4-3-3

Veškeré texty na nufccz.cz jsou chráněny autorským právem
foto zdroj: nufc.co.uk, bbc, internet

2 komentáře u „24.kolo PL: utrpěli jsme výhru“

Napsat komentář