26.kolo PL: odevzdanost

Napsal ,

Newcastle si z hlavního města veze další čtyřgólový příděl. Nepředvedl žádný fotbal, byl odevzdaný, bez energie, bez nápadu, pomalý, odevzdaný. Těšit může vstřelený gól navrátilce Willocka, který ukončil naší historickou tragičnost na trávníku Arsenalu – 7 zápasů bez vstřeleného gólu. Již v úterý máme šanci na reparát, FA Cup na Blackburnu.

Trenér Eddie Howe udělal v základní sestavě 3 změny, ta nejdůležitější je v brance, místo Dúbravky, který není ani na lavičce, nastupuje mezi tři tyče Loris Karius. Na hrotu se objevuje uzdravený Isak a na levém beku je mladík Livramento, na lavičce již také Joe Willock. Vybíháme na trávník teda v této sestavě – v brance je Karius, obrana Trippier, Schar, Botman, Livramento, záloha S.Longstaff, Bruno, L.Miley a ofenzívní trojka Almiron, Isak, Gordon. Rozestavení 4-3-3, ale podle hry spíše 4-5-1. Jacob Murphy oslavil své 29.narozeniny a Anthony Gordon 23.narozeniny, Almiron nastupuje po 200. v černobílém dresu.

Výkop mají domácí, a hned po pár sekundách získávají roh, vzápětí mají další, menší závar, odvracíme. Od začátku jsme zatažení, při rozehrávce jdeme na jistotu, ale moc často míč nemáme, domácí jsou aktivní, vysoko napadají což nám způsobuje velké problémy. 10.minuta, snadno ztrácíme balony ve středu pole, domácí již dva náznaky šancí. 14.minuta a v podstatě jsme nebyli pořádně u míče. 17.minuta, roh domácí a už tečeme, míč na malé vápno, hlava na Kariuse, ten vyráží jen před sebe, kde jsou Livra a Botman, Livra trefuje míč slabě a Botman zrovna zvedá nohu, od kolena Botmana se míč odráží za lajnu, Karius vyráží, ale hodinky rozhodčího vybrují, míč byl za lajnou, to prostě nevymyslíš, když máš smůlu tak máš smůlu. Jsme hodně pasivní, zatažení za míčem, 4-5-1, chudák Isak vepředu, 24.minuta a další gól, balon za obranu, od lajny míč před gólmana a snadno do sítě, nikdo z našich nereagoval, jak solní sloupy. 30.minuta a žádný dotyk s balonem ve vápně soupeře. 38.minuta, Karius vytahuje ránu Saka, ale jak snadno hráč prošel do vápna, nenechal si sebrat míč, jsme bez energie, jen stínujeme. Až v nastaveném čase jsme se dostali před vápno domácích, nastavují se 3 minuty.

Druhá půle začala tutovkou domácích, míč mezi stopery a Havertz netrefuje branku, twl, hrůza ta naše obrana. 49.minuta, Gordon utíká nalevo, jde do vápna a máme první střelu na branku. Domácí ubrali z tempa a hlídají výsledek, my se ovšem trápíme. 62.minuta, Bruno vysunul Isaka, ten se nalevo ve vápně uvolnil, ale pálí nad, ojedinělý náznak šance. 64.minuta a střídáme, Barnes a Murphy jdou na trávník za Almirona a Isaka. 65.minuta a jak je ten fotbal jednoduchý, chyba Botmana při rozehrávce na středu pole, jednoduchá přihrávka a on jí pošle přímo soupeři, Saka zleva do vápna, zasekává a křížmo trefuje k zadní tyči, obrana i Karius jen přihlíží. 69.minuta, další roh domácí a opět inkasujeme, ta obrana hoří jako papír, hlavička Kiwiora na přední tyči, teč Mileyho a Karius zazmatkoval, v podstatě si hodil míč do branky sám. 73.minuta a trojí střídání – Willock, Burn a Lascelles za Bruna, Livramenta a Botmana, šetříme síly na pohár, i když to vypadá, že ty síly šetříme už od výkopu. 85.minuta a trefujeme branku, centr Burna zleva z hranice vápna a nabíhající Willock strčil do letu balonu hlavu, míč zapadl k pravé tyči – 4:1. Nastavuje se 5 minut, v 93. Burn vykopává z lajny za překonaného Kariuse. Konec.

Dalšího vystoupení Magpies se dočkáme již v úterý 27.února, večer od 20:45 hodin hrajeme v Blackburnu s Rovers v pátém kole FA Cupu.

Arsenal – Newcastle United 4:1 (2:0)
Góly: 18.Botman (vlast.), 24.Havertz, 65.Saka, 69.Kiwior – 84.Willock (Burn)
Žluté karty: Odegaard
Červené karty:
Rozhodčí: Paul Tierney
Diváci: 60.298
Sobota, 24.února 2024, 21:00, Emirates Stadium, Premier League, 26.kolo

Statistiky
První poločas:
Střely na branku: 4 – 0
Střely mimo branku: 7 – 0
Rohy: 6 – 0
Držení míče: 64% – 36%

Celkově zápas:
Střely na branku: 8 – 2
Střely mimo branku: 10 – 1
Rohy: 9 – 0
Držení míče: 55% – 45%

Sestavy:
Arsenal: Raya, White, Saliba, Gabriel, Kiwior, Odegaard (Smith Rowe 76), Rice, Jorginho (Elneny 89), Saka (Nelson 76), Havertz (Nketiah 76), Martinelli (Trossars 64)
Lavička: Ramsdale, Jesus, Soares, Vieira
rozestavení 4-3-3

Newcastle: Karius, Trippier, Schar, Botman (Lascelles 73), Livramento (Burn 73), S.Longstaff, Bruno (Willock 73), L.Miley, Almiron (J.Murphy 64), Isak (Barnes 64), Gordon
Lavička: Gillespie, Ritchie, Krafth, Hall
rozestavení 4-3-3

Veškeré texty na nufccz.cz jsou chráněny autorským právem
foto zdroj: nufc.co.uk, bbc, internet

4 komentáře u „26.kolo PL: odevzdanost“

  1. Za tie roky som videl v zapasoch Newcastlu asi vsetko, co sa vidiet dalo … ale ze sa to vrati aj po kupe novych majitelov … ja chapem FFP, ale Howey nema zly kader, s tym istym hra minuly rok hore, lenze jeho neskusenost zatavila hracov, priniesla ich zranenia, rotacia kadra ziadna … urputne to svoje , bez zmeny, bez reakcie na vzniknute veci v hre, ja nie som profi trener, som v tomto smere laik, nesedim v kabine, nevidim co tam je, co sa deje, ale moj nazor je , ze Howey odovzdal max. dosiahol nieco neskutocne, ked prisiel klobuk dole, aj dalsiu sezonu opat klobucik dole, ale viac asi dar nevie, skusenejsi trener by s tymto tymom, myslim tuto sezonu podla mna postupil zo skupiny , aspon do europy a v lige by sme nestratili niektore body … snad sa este nieco v sezone podari … tento zapas nema zmysel komentovat

    • Bohužel máš pravdu, ač nás potkalo v této sezoně neštěstí v podobě markantní marodky, řekl bych že se dalo udělat více. Tým dojel na stále stejnou strategii, jenž byla pro naše soupeře až moc čitelná a bohužel i na stejnou základní jedenáctku, která se prostě utavila. Více práce se mělo dát s rotací hráčů i za předpokladu povolání mladežníků neboť na výsledcích, které předvádělo áčko by to bylo stejné!
      Příklad Mileyho je jasně vidět i když je mladý a má velký potenciál, do zápasového kolotoče vlétl jako starý mazák a v zápasech byl velkým přínosem i oživením avšak od vstřeleného gólu jako by přestal existovat a od té doby se na hřišti jenom hledá.
      Je fakt když už nic jiného s týmy jako Luton (poslední dobou předvádí velmi sympatické výkony), Notthingham, Bournemouth bychom body ztrácet neměli.

Napsat komentář