5.kolo FAC: postup na penalty

Napsal ,

Newcastle United se po dlouhých letech podívá do čtvrtfinále FA Cupu. I když výkon proti týmu jenž se zachraňuje ve druhé lize nebyl ideální. A museli jsme spoléhat na trochu kouzla gólmana Dúbravky, který vychytal postup až v penaltovém rozstřelu.

Trenér Eddie Howe udělal, oproti lize na Arsenalu, v základní sestavě 5 změn, v brance je zpátky Dúbravka, do obrany se vrací Lascelles a Burn, v záloze je Willock a na pravém křídle Jacob Murphy. Vybíháme na trávník teda v této sestavě – v brance je Dúbravka, obrana Trippier, Lascelles, Schar, Burn, záloha S.Longstaff, Bruno, Willock a ofenzívní trojka J.Murphy, Isak, Gordon. Rozestavení 4-3-3. Na lavičce je již uzdravený Elliot Anderson.

Výkop se posul o 15 minut z důvodu pomalejšího průchodu fanoušků na tribuny. Z Newcastlu přijelo přes 7 tisíc ToonArmy. Zahájení hry máme na kopačkách my, 5.minuta zatím boj mezi vápny, 7.minuta a získáváme první roh, nic z něj. 8.minuta a první rána na Dúbru, Schar vysunul soupeře, naštěstí hráč stál už dříve v ofsajdu. 15.minuta, hrajeme to trochu profesorsky, na krásu, i když z toho občas bolí oči, žádná delší kombinace a větší tlak. Domácí v šanci, obrana zmatkovala po ztrátě míče Willocka na středu. 21.minuta a máme trestňák zleva, kousek od rohového praporku, ale Tripp balon přetáhl až za lajnu. 26.minuta a Murphy získal roh, ale zase nic, v podstatě nemáme střelu na branku a domácí za chvilku pálí z pravého rohu vápna na Dúbru již podruhé. 31.minuta, Schar dává balon Longstaffovi, ten má na zádech soupeře, ztrácí, kontr a Dúbra musí vytahovat na roh, z něj opět Dúbra zasahuje proti ráně domácích, twl, to je otřes co teď předvádíme. 33.minuta, z ojedinělého útoku jsme se dostali do vápna a Longstaff střílí z ostrého úhlu, první naše šance, máme roh. 44.minuta, další díra v naší obraně a Dúbra musí vytahovat na roh ránu pod břevno, twl. Nastavuje se 1 minuta, vyrovnaná půle, žádný rozdíl mezi kvalitou kádru, domácí mají více šancí.

Druhý poločas pokračuje naším zoufalstvím, 52.minuta a domácí v další šanci, rána zpoza vápna, Dúbra u tyče musí na zem a vyrážet. Po hodině hry máme roh, trma vrma ve vápně, ale balon do sítě jsme nedostali, 62.minuta a střídáme – Almiron, Barnes a Miley za Murphyho, Isaka a Willocka. Nejsme schopní udržet míč v delší kombinaci, domácí jsou fotbalovější, bojovnější. 69.minuta, Gordon dostal míč za obranu a jde sám zleva, zkoušel gólmana přehodit, ale nepovedlo se. 71.minuta a konečně se povedla jedna akce, po pravé straně, Almiron dostal balon do volného prostoru, šel do vápna, zasekl a předložil na penaltu Gordonovi, který usměrnil do sítě po zemi – 0:1. 79.minuta a je vyrovnáno, Lascelles netrefil u pravé lajny míč, napravo utekl domácí, který předložil do vápna, rána do břevna a odražený míč doráží Szmodics, Schar tam byl sám na všechno, hrůza. Do konce poločasu byli domácí lepší. V prodloužení jsme mohli rozhodnout, několik velkých tutovek jsme ovšem zazdili, paradoxně až v prodloužení jsme začali jakžtak hrát fotbal. V první části prodloužení nejdříve Bruno chtěl vysunout do vápna na nabíhajícího Livramenta, toho přikryl domácí hráč, ale jen zblokoval míč pro Gordona, jeho střelu z bezprostřední blízkosti gólman vyráží, Sean Longstaffa jej poté trefuje také, twl. Za chvilku mohl dát gól Barnes, když po rohu vytáhl jeho hlavičku brankář mimo tyče. Ve druhém prodloužení měl šanci Bruno, který dostal míč zprava od Almirona na penaltu, ale opět střela do hráče na lajně a Barnes odražený míč poslal vedle branky. V závěru mohli ještě rozhodnout domácí, když po chybě Lascellese a poté i Burna se dostal domácí hráč za obranu a Dúbra tváří tvář musel ukázat své kvality. V penaltovém rozstřelu jsme začínali my, Schar proměnil, domácí ne, Barnes nedal, domácí ano, Bruno trefil, domácí také, Anderson vymetl pavučinu, domácí také uspěli, Gordon proměnil, ale domácího hráče vychytal Martin Dúbravka – postupujeme.

A zpátky k Premier League, Newcastle United čeká domácí zápas s Wolverhamptonem. V sobotu 2.března od 16:00 hodin na S.James Parku.

Blackburn – Newcastle United 1:1 (0:0) 3:4 na penalty – Schar, Bruno, Anderson, Gordon proměnili, Barnes nedal
Góly: 79.Szmodics – 71.Gordon (Almiron)
Žluté karty: Moran, Chrisene, Ayari – Lascelles, S.Longstaff
Červené karty:
Rozhodčí: Jarred Gillet
Diváci: 22.730 (7.000 ToonArmy)
Úterý, 27.února 2024, 20:45, Ewood Park, FA Cup, 5.kolo

Statistiky
První poločas:
Střely na branku: 3 – 1
Střely mimo branku: 1 – 1
Rohy: 2 – 4
Držení míče: 31% – 69%

Celkově zápas, i po prodloužení:
Střely na branku: 9 – 8
Střely mimo branku: 7 – 11
Rohy: 2 – 14
Držení míče: 38% – 62%

Sestavy:
Blackburn: Pears, Hyam, McFadzean (Koumetio 72), Wharton, Brittain, Buckley (Garrett 64), Moran (Ayari 63), Chrisene, Szmodics, Dolan (Markanday 64), Gallagher (Sigurdsson 45)
Lavička: Wahlstedt, Pickering, Finneran, Telalovic
rozestavení 3-4-2-1

Newcastle: Dúbravka, Trippier (Livramento 90), Lascelles, Schar, Burn, Bruno, S.Longstaff, Willock (L.Miley 62, Anderson 116), J.Murphy (Almiron 62), Isak (Barnes 62), Gordon
Lavička: Karius, Ritchie, Krafth, Hall
rozestavení 4-3-3

Veškeré texty na nufccz.cz jsou chráněny autorským právem
foto zdroj: nufc.co.uk, bbc, internet

Napsat komentář