27.kolo PL: doma za tři body

Napsal ,

Newcastle United prolomil prokletí domácí půdy posledních 4 zápasů a připsal si 3 body. Důležité vítězství, za deště, v poklidném tempu. Hosté po dvou vítězství neukázali dobrou formu a Dúbravku ohrozili až v 66.minutě. Ráz utkání určila i poměrně brzká branka, naše obrana tentokrát fungovala dobře a nedovolila žádné komplikace. Své jubileum si připsal i trenér Eddie Howe – 100. vítězství v lize na lavičce.

Pohárová sestava doznala jedné změny – na stopera se vrací Botman, na trávník St.James Parku tedy vybíhá základní jedenáctka v tomto složení – v brance Dúbravka, obrana Trippier, Schar, Botman, Burn, záloha Willock, Bruno, S.Longstaff a ofenzívní trojka J.Murphy, Isak, Gordon. Rozestavení 4-3-3. Lavička už vypadá velmi silně.

V Newcastlu je zataženo a prší, výkop máme my a hned v první minutě jsme se pokusili o šanci, Gordon zleva centruje do vápna, ale odvráceno. 3.minuta a Neto jde odvážně mezi 3 naše, Burn nestíhá, až Schar před Dúbrou zastavil nebezpečí. 6.minuta a první roh utkání pro hosty, Sarabia dostal míč mezi stopery, nikdo ho nehlídal, tečováno na roh, twl. 11. a 12.minuta a zajímavé pokusy o vysunutí Gordona a Isaka, ale gólman vždy o sekundu rychlejší, pěkné, škoda. 14.minuta a jdeme do vedení, získaný balon u našeho vápna a rychlé přenesení na Gordona, který utíká nalevo do otevřené obrany, vysouvá Bruna za obranu, ten ve vápně střílí a Dawson blokuje k pravé tyči, kde nabíhá Isak a hlavou usměrňuje do sítě – 1:0. 19.minuta a Burn nečekaně v otevřené obraně jako hrot, ale střílí vedle, škoda, vedle sebe měl volného Isaka. Hosté jsou aktivnější, my chceme hrát kombinačně a neodevzdávat míč, někdy je to kostrbaté, hosté roh a hlava nad, uff. 23.minuta a máme trestňák na středu před vápnem, cca 20 metrů, Tripp trefil zeď. 27.minuta a promarněná šance, Gordon potáhl balon nalevo, dal na střed před vápno, ale Bruno místo střely zastavil a nechal se zablokovat. 33.minuta a jdeme do dvoubrankového vedení, útok po pravé straně, Murphy dává centr před gólmana, ten neudržel mokrý míč, navíc byl atakován vlastním bekem, a dobíhající Gordon v pohodě doklepl do prázdné sítě – 2:0. 35.minuta a máme první roh, nic z něj. V závěru poločasu přestalo pršet a hraje se mezi vápny, každý chvilku tahá pilku, nastavují se 3 minuty.

Druhý poločas, hosté posílají mezi tři tyče novou tvář, Sa si pravděpodobně poranil stehno už při prvním gólu Isaka a střídá také Neto, jemuž zase přistoupil achilovku v hlavičkovém souboji Schar, a opět prší. 52.minuta a musíme ze zdravotních důvodů střídat i my, Trippier odchází, svalové problémy s lýtkem, Livramento na plac, kapitánskou pásku má Burn. 56.minuta a pěkná akce nalevo, Gordon patičkou na Burna ve vápně, ten předává doprava a Willock hlavou k tyči a obrana blokuje vedle, na roh, ouuu. Druhá půle se zatím převážně hraje mezi vápny, v klidu, bez emocí, my hlídáme náskok. Až v 66.minutě střílí hosté přesně mezi tyče, Dúbra skvěle vyráží. A hned v 68.minutě další zákrok Dúbry, Semedo zleva k tyči, roh hosté, uff. 70.minuta a trojí střídání – Isak, Murphy a Willock jdou dolu, Almiron, Barnes, L.Miley nahoru, ale příjde mě, že se Gordon trápí a Howe ho tam nechává zbytečně. Chápu, že tam asi chce nechat někoho jako útočníka, ale dalo by se hrát ofenzívně i se šestičlennou zálohou, hráče na to máme. 73.minuta, Dúbra chytá hlavičku Bellegarda, jsme zatažení, ty střídání nás trochu rozhodili. 79.minuta, zatlačili jsme na soupeře, Bruno dloubáčkem vysunul Almirona, ale ten byl moc blízko gólmanovi, škoda, ale pěkné, měli jsme silnou pětiminutovku. Závěr zápasu si hlídáme, i když ta kontrola míče není ideální, ani podpora fans, Bruno několikrát musel burcovat tribuny. Nastavuje se 5 minut, 92.minuta, Livra nakročil k ofenzívnímu výletu a probil se až před gólmana a se štěstím procedil balon do sítě – 3:0, 93.minuta, Anderson střídá Gordona, konec, konečně doma výhra a nula pro Dúbru.

Dáme si 9 dní volno, další kolo Premier League nás čeká až v pondělí 11.března, jedeme do Londýna na trávník Chelsea. Od 21:00 hodin na Stamford Bridge.

Newcastle United – Wolverhampton 3:0 (2:0)
Góly: 14.Isak, 33.Gordon, 92.Livramento (Schar)
Žluté karty: Ait-Nouri
Červené karty:
Rozhodčí: Tim Robinson
Diváci: 52.206
Sobota, 2.března 2024, 16:00, St.James Park, Premier League, 27.kolo

Statistiky
První poločas:
Střely na branku: 4 – 0
Střely mimo branku: 4 – 5
Rohy: 1 – 3
Držení míče: 37% – 63%

Celkově zápas:
Střely na branku: 7 – 3
Střely mimo branku: 7 – 9
Rohy: 3 – 5
Držení míče: 44% – 56%

Sestavy:
Newcastle: Dúbravka, Trippier (Livramento 52), Schar, Botman, Burn, S.Longstaff, Bruno, Willock (L.Miley 70), J.Murphy (Almiron 70), Isak (Barnes 70), Gordon (Anderson 93)
Lavička: Karius, Lascelles, Krafth, Hall
rozestavení 4-3-3

Wolves: Sa (Bentley 45), Kilman, Dawson, Toti (Bueno 60), Semedo, M.Lemina (Traore 81), Doyle, Ait-Nouri, Sarabia, Bellegarde (Chirewa 81), Neto (Fraser 45)
Lavička: Doherty, S.Bueno, N.Lemina, Okoduwa
rozestavení 3-4-3

Veškeré texty na nufccz.cz jsou chráněny autorským právem
foto zdroj: nufc.co.uk, bbc, internet

Napsat komentář