28.kolo PL: ta naše obrana

Napsal ,

V Londýně jsme neukázali nic z našeho lepšího, i přes lepší držení míče a větší nasazení jsme opět doplatili na tragickou hru obrany. Ta letošní naše obrana je na míle daleko té loňské. Ani ofenzíva se neukázala, kolem vápna a v něm to skřípalo, vázla souhra. Nasazení hráčů bylo dobré, chtěli se ukázat, ale forma se nám ještě nevrátila, bylo to na sílu.

Trenér Eddie Howe šáhl ke dvěma změnám v základní sestavě, díky zranění Trippiera naskakuje na pravém beku Livramento a na pravé křídlo se vrací Almiron. V Londýně tedy nastupujeme v tomto složení – v brance Dúbravka, obrana Livramento, Schar, Botman, Burn, záloha S.Longstaff, Bruno, Willock a ofenzívní trojka Almiron, Isak, Gordon. Rozestavení 4-3-3. Na lavičce už je Matt Targett, ale chybí Barnes kvůli zranění stehna.

Výkop mají domácí, my od začátku aktivní, napadáme, ve 3.minutě se stále hraje u vápna Chelsea, jsme aktivní, ale inkasujeme, nenápadná akce domácích, míč zleva před Dúbru, Botman odkopává slabě, nedůrazně jen k soupeři a druhá rána před Dúbrou tečována Jacksonem, gólman šel na zem pozdě. My hrajeme, ale opět nás trestá chyba obrany, před utkáním bylo varování na hru Gusta zleva a od něj celá akce vzešla, njn, Burn. 13.minuta a střela na Dúbru, chytá, ale měli jsme míč v držení a snadno o něj přišli, inkasovaný gól srazil naše sebevědomí ze začátku zápasu. 17.minuta a domácí hrozí, ale odvracíme. 19.minuta a jsme to zase my u vápna soupeře, ale nic z toho, a za minutu už pálí domácí na Dúbru, když ani Livra ani Longstaff nedokázali zastavit útok, přistupujeme k soupeři s respektem, jakobychom se báli. Jsme bez střely na branku, bez rohu, nedaří se nám projít s míčem až do vápna, skoro to vypadá že chceme hrát na krásu, efektivita chybí. 32.minuta a máme první roh, po trestňáku balon napravo ve vápně u Gordona, ale ten místo střely z první zpracovává a obrana blokuje, Gordon s Almironem si prohodili strany, ale Gordon už od 10.minuty neběhá, drží se za koleno, ale střídá až ve 36.minutě, Jacob Murphy na plac. 38.minuta, zahrozili jsme, ale centr zprava a poté i zleva nenašel příjemce, ani roh jsme nezískali. 40.minuta, centr z trestňáku do vápna a Isak hlavou vysoko nad, ovšem herní projev hrůza. 42.minuta, Livra se hezky uvolnil napravo, ale nestřílel, proč? Přihrával na střed, na obsazeného, nicméně vzápětí vyrovnáváme, Longstaff získal míč na středu pole, předal Brunovi, který posouvá Isakovi, jenž z hranice vápna trefuje křížmo zleva k pravé tyči – 1:1. 45.minuta a hned inkasujeme, twl, neskutečná díra vzadu a Botman opět prohrává souboj s Jacksonem, naštěstí ofsajd, uff. Nastavují se 4 minuty, v 50. Sterling pálí na Dúbru, ten chytá, hra naší obrany je tedy docela bídná, zmatkujeme.

Druhý poločas jsme začali šancí, Almiron pálí na branku a gólman musí vytahovat na roh, z něj centr, který prolétl vápnem, škoda, u pravé tyče jsme měli hráče, ale byli asi zaskočeni, že se tam balon vůbec dostal. 52.minuta a Palmer utíká nalevo Burnovi, centr napříč vápnem, naštěstí nikde nikdo, uff. Hra najednou dostala tempo, nejdříve Almiron nalevo se dostal do vápna, ale nepřihrál a vzápětí pálí na druhé straně mimo tyče Sterling. 58.minuta, Palmer dostává domácí do vedení ranou zpoza vápna, domácí zatlačili, byli lepší na míči, vytvořili si tlak, střela mezi nohama Botmana, Dúbra u tyče pozdě – 2:1. A hned na druhé straně u míče Longstaff, ale bojí se vystřelit, přicházíme o míč, rychlý kontr a málem další gól, Sterling položil Dúbru, na lajně zachraňuje Burn, twl. 67.minuta, trestňák do ohně, Burn nejvýše, ale hlavou mizerně daleko mimo. 69.minuta, Krafth a Anderson za Burna a Almirona, Livramento se přesouvá doleva. 72.minuta, faul na Livramenta, trestňák zleva, rozehráno nakrátko, ale tak nějak zajebáno, naštěsatí jsme z toho získali roh, Livra je pro mě muž zápasu, výborný na míči, ale trochu osamělý ve snaze. 76.minuta, Mudryk zvyšuje na 3:1 neskutečným způsobem, my v tlaku, ale nic z toho a rychlý kontr domácí, nikdo nezastavil tu lavinu, Schar neodblokoval Mudryka, ten jde i do kličky Dúbrovi a dává do prázdné, hrozná obrana. 80.minuta a střídáme – Miley a White za Bruna a Willocka, myslím, že Howe už zápas vzdal. 90.minuta a nečekaná rána Murphyho pod břevno, uvolnil jej Miley, Murphy se otočil kolem Cucurei a tvrdě vypálil pod břevno, rána jako z děla. Nastavuje se 6 minut, ale naše snaha o vyrovnání přišla hodně pozdě, takto jsme měli hrát 60 minut a měli body my.

Premier League teď odložíme, za týden je víkend opět věnovaný FA Cupu, čeká nás čtvrtfinále na hřišti Manchesteru City. V sobotu 16.března, od 18:30 hodin na Etihad Stadium.

Chelsea – Newcastle United 3:2 (1:1)
Góly: 6.Jackson, 57.Palmer, 76.Mudryk – 43.Isak (Bruno), 90.J.Murphy (L.Miley)
Žluté karty: Sterling, Petrovič, Caicedo – White
Červené karty:
Rozhodčí: John Brooks
Diváci: 42.206
Pondělí, 11.března 2024, 21:00, Stamford Bridge, Premier League, 28.kolo

Statistiky
První poločas:
Střely na branku: 4 – 1
Střely mimo branku: 3 – 4
Rohy: 0 – 1
Držení míče: 42% – 58%

Celkově zápas:
Střely na branku: 8 – 3
Střely mimo branku: 4 – 8
Rohy: 0 – 4
Držení míče: 45% – 55%

Sestavy:
Chelsea: Petrovic, Gusto, Disasi, Chalobah, Cucurella, Fernandez, Caicedo, Palmer (Casadei 86), Gallagher, Sterling (Mudryk 71), Jackson (Chukwuemeka 91)
Lavička: Sanchez, Silva, Madueke, Deivid, Gilchrist, Acheampong
rozestavení 4-2-3-1

Newcastle: Dúbravka, Livramento, Schar, Botman, Burn (Krafth 69), S.Longstaff, Bruno (White 81), Willock (L.Miley 80), Almiron (Anderson 69), Isak, Gordon (J.Murphy 36)
Lavička: Karius, Lascelles, Ritchie, Targett
rozestavení 4-3-3

Veškeré texty na nufccz.cz jsou chráněny autorským právem
foto zdroj: nufc.co.uk, bbc, internet

1 komentář u „28.kolo PL: ta naše obrana“

Napsat komentář