FA Cup – čtvrtfinále: porazili jsme se sami

Napsal ,

Šance na semifinále jsme si v podstatě zazdili sami, soupeřům poslední dobou stačí jen držet míč, nepouštět nás ke své brance a čekat až si dáme vlastence. V sobotním večeru Cityzens to tak stačilo, dvě střely na branku, pro gólmana snadně chytatelné, ale dvě teče mimo dosah Dúbravky a postupují domácí. Můžeme polemizovat, že na současný Manchester City jentak někdo nemá, ale každý je porazitelný, jen to chce větší nasazení, odvahu a hlavně mít formu. To je asi to co nám v poslední době chybí – ztráta formy, jalovost v ofenzívě, únava, utavenost hráčů a hlavně nulové sebevědomí. Dost akcí se snažíme dotáhnout do dokonalosti místo rychlejšího rozhodování, chybí okamžitá efektivita, nad vším dlouho přemýšlíme a necháme uniknout okamžik překvapení.

Trenér Eddie Howe posílá na trávník nové rozestavení – se třemi stopery a čtyřmi záložníky, přičemž kraje obstarají J.Murphy a Burn. Na Cityzens tedy nastupujeme v tomto složení – v brance Dúbravka, obrana Schar, Lascelles, Botman, záloha J.Murphy, S.Longstaff, Bruno, Burn, dva pohroty Willock, Gordon a vepředu Isak. Nově chybí Livramento, jenž má svalové problémy. Rozestavení 3-4-2-1.

Výkop mají domácí, zatím běháme aktivně, v 6.minutě již dva pokusy o vysunutí Isaka za obranu, 9.minuta a Willock od levé lajny dává Isakovi, ten ve vápně zablokován, škoda. 13.minuta a prohráváme, domácí ve vápně, další z našich chyb – necháváme soupeři příliš prostoru ke kombinaci, vloni jsme byli vzadu důslednější, včas přitupovali, nebáli se,, letos je to pravý opak. Bernardo střílí, Burn tečuje přes Dúbru, twl. 21.minuta, získáváme roh, nic z toho, 31.minuta, druhý gól a zase teč, Botman hlavou před gólmanem, tahle sezona je pro nás prokletá, my nemůžeme dostat normální gól, samý tečovaný haluze nebo vlastence. 36.minuta a šance Isaka, centr zprava, Burn u levé tyče vrací před branku, Isak pálí z první, ale trefuje přímo gólmana. Nastavují se 2 minuty, herně téměř vyrovnaná půle, ale zase ta naše obrana. Domácím stačilo čekat na chyby.

Druhý poločas začal šancí domácích, Dúbra vytahuje na roh. 57.minuta, Burn dostal nabito, ale místo střely vymýšlel ještě přihrávku na Willocka, proč? V Manchesteru zčalo pršet. 62.minuta a Howe nachytal hned 4 střídání – odchází Gordon, Burn, Willock a Sean Longstaff, na trávník se podívají Almiron, Hall, Anderson a L.Miley. 66.minuta a další promarněná šance. 83.minuta, Krafth střídá kulhajícího Botmana. Hra z naší strany – snaha ale bez efektu, běháme bez balonu, domácí v pohodě hlídají náskok a čekají na šanci jít do nejisté obrany. Nastavují se 3 minuty, konec, opustili jsme i druhý pohár. Měli bychom se soustředit na ligu, šance na evropské místo pořád je, ale tak nějak nevím zda si to zasloužíme, hráči mě chvilkami připadají, že sezonu již odpískali, že je ten fotbal ani nebaví.

A dáme si 14 dní pauzu, je tady první letošní reprezentační pauza. K Premier League se vrátíme až v sobotu 30.března, kdy nás od 13:30 na St.James Parku čeká West Ham United.

Manchester City – Newcastle United 2:0 (2:0)
Góly: 13.Bernardo, 31.Bernardo
Žluté karty: Schar, Lascelles, Almiron
Červené karty:
Rozhodčí: Simon Hooper
Diváci: (8.000 ToonArmy)
Sobota, 16.března 2024, 18:30, Etihad Stadium, FA Cup, čtvrtfinále

Statistiky
První poločas:
Střely na branku: 4 – 1
Střely mimo branku: 7 – 0
Rohy: 5 – 1
Držení míče: 75% – 25%

Celkově zápas:
Střely na branku: 5 – 1
Střely mimo branku: 11 – 1
Rohy: 11 – 2
Držení míče: 72% – 28%

Sestavy:
ManCity: Ortega, Walker, Akanji, Dias, Gvardiol, Rodri, Kovacic, Foden, Bernardo, Doku (Bobb 77), Haaland (Alvarez 87)
Lavička: Carson, Stones, Grealish, Ake, Gomez, Nunes, Lewis
rozestavení 4-2-3-1

Newcastle: Dúbravka, Schar, Lascelles, Botman (Krafth 83), J.Murphy, S.Longstaff (L.Miley 62), Bruno, Burn (Hall 62), Willock (Anderson 62), Gordon (Almiron 62), Isak
Lavička: Karius, Dummett, Ritchie, Targett
rozestavení 3-4-2-1

Veškeré texty na nufccz.cz jsou chráněny autorským právem
foto zdroj: nufc.co.uk, bbc, internet

6 komentářů u „FA Cup – čtvrtfinále: porazili jsme se sami“

Napsat komentář