Pavel Srníček

Napsal ,

S hlubokým smutkem oznamujeme, že zemřel bývalý hráč a legenda Newcastle United Pavel Srníček. Odešel náhle, nečekaně, v pouhých 47 letech. Myslíme na tebe Pavle, v našich srdcích stále zůstáváš.

Po srdečním kolapsu z minulého týdne byl držen v umělém spánku, ale poslední lékařská vyšetření odhalila nevratné poškození mozku a rodina se rozhodla, aby byl odpojen od přístrojů. A přitom uběhlo jen pár dní od chvíle, kdy se na pultech knihkupectví objevila jeho autobiografie “Pavel is a Geordie”. Bohužel dalších kapitol do ní už nepřidá.

V neděli 21.prosince 2015 si šel Pavel zaběhat v Bohumíně, kam přijel za rodinu na vánoční svátky. Při běhu jej postihl srdeční kolaps a obrovskou smůlou bylo, že se tak stalo na málo frekventovaném místě, než bylo jeho tělo objeveno netlouklo Srníčkovi srdce dvacet minut.

Kondolence rodině, příbuzným i všem fans Newcastle United na celém světě zaplavili sociální sítě a i my, nufccz.cz nemůžeme chybět – Pavel Srníček, 1968 – 2015, RIP, budeš nám chybět.

Svatá Maria, naše veliká přímluvkyně, tvoje mateřská láska zahrnuje stejnou měrou všechny duše vykoupené krví tvého Syna, Pána Ježíše. Když myslíme na své zemřelé, srdce se nám naplňuje smutkem. Avšak máme neomezenou důvěru v tvou přímluvu. A proto, vznešená královno, přicházíme k tobě. Smrt zpřetrhala pozemské svazky, ale nesetřela lásku spojující nás s těmi, kdo žili ve stejné víře jako my. Maria, v očistci čeká bezpočtu duší s palčivou netrpělivostí, abychom jim pomohli svou modlitbou a záslužnými skutky. V Kristově lásce pozvedáme jejich jménem oči i srdce s prosbou k tobě, láskyplná Matko všech věřících. Dopřej zdaru naší modlitbě! Svou mateřskou přímluvou jí propůjč sílu, aby se dotkla srdce Ježíše, našeho Spasitele! Tvá nedosažitelná vznešená svatost kéž zastoupí naši ubohost, tvá láska naši bezcitnost, tvá moc naši slabost!
Pane, smiluj se nad ubohými dušemi, které trpí v očistci, a pomoz. Těm, kdo nepřipraveni na smrt náhle zemřeli a stejně jako Pavel Srníček v hodinách nedávných.
Pav is a GEORDIE !
Můj Ježíší, milosrdnosti.
Amen.

Howay the Toon.

foto zdroj: nufc.co.uk, facebook.com, bbc, chronicle

pavelsrničekdies

pavelsrničekdies3

pavelsrničekdies1

Napsat komentář