Pavel Srníček česky

Napsal ,

Bývalý gólman Magpies Pavel Srníček napsal autobiografii. Původně zamýšlel vydat knihu pouze anglicky pro ToonArmy v Newcastle upon Tyne, ovšem tragické okolnosti kolem Pavla zapříčinili velkou poptávku po knize a s přispěním těch správných lidí vyšla po půlroce tedy i v Čechách. Na křtu knihy v Praze jsme se byli podívat.

V pondělí 6.6.2016 proběhl v Praze v Paláci knih Luxor křest knihy Pavla Srníčka Vlastními slovy. Slavnostního uvedení knihy na trh se zůčastnili fotbalový brankáři Ivo Viktor, Petr Kouba a Daniel Zítka a v hlavní osobě bratr zesnulé legendy Newcastle United Milan Srníček. Přítomny byly i tři televizní štáby a nespočet novinářů. Oficiální článek o křestu již vyšel na Sport.cz a také Česká televize uvedla ve sportovních zprávách reportáž o knize. Na křest jsme se museli podívat i my, česká obec fanoušků Magpies, moje maličkost, Danny a za něžné pohlaví Martina. Ač se kamery zaměřovaly i na mojí maličkost (možná proto, že jsem tam jako jediný “strašil” v dresu Newcastle United) tak v reportážích se zatím objevují jen hlavní pozvaní hosté. Milanovi Srníčkovi jsme předali šálu CS ToonArmy, kterou slíbil začlenit do Pavlovi sbírky fotbalových propriet a za to nám sdělil, že chystá na léto sraz bývalých Pavlových spoluhráčů do Bohumína. Samozřejmě spoluhráčů z Newcastle United, tudíž bychom mohli mít skvělou příležitost potkat některé naše legendy. A pro pořádek – křest knihy proběhne ještě v Ostravě ve středu 8.června od 16 hodin v Domě knihy Knihcentrum na Smetanově náměstí. Křtu se zúčastní, stejně jako v Praze, bratr Pavla Srníčka Milan Srníček a Pavlův spoluhráč Marek Jankulovski.

Aktuální dění kolem Newcastle United …

Mužstvo Newcastle United má hodnotu 128,5 milionu liber. Alespoň podle expertů švýcarského ekonomického sportovního centra CIES Observatory. Nejdražším hráčem Magpies je holandský záložník Georginio Wijnaldum a nejlevnějším francouzský player Yoan Gouffran. O cenách některých hráčů se dá ovšem polemizovat.

Georginio Wijnaldum – 19,2 milionu liber (24,8 milionu Euro)
Aleksandar Mitrovic – 18,7 milionu liber (24,2 milionu Euro)
Jonjo Shelvey – 12,8 milionu liber (16,6 milionu Euro)
Chancel Mbemba – 12,2 milionu liber (15,8 milionu Euro)
Moussa Sissoko – 11,4 milionu liber (14,8 milionu Euro)
Andros Townsend – 10,9 milionu liber (14,1 milionu Euro)
Ayoze Perez – 8,4 milionu liber (10,8 milionu Euro)
Daryl Janmaat – 5,7 milionu liber (7,4 milionu Euro)
Jamaal Lascelles – 4,4 milionu liber (5,6 milionu Euro)
Jack Colback – 4 miliony liber (5,2 milionu Euro)
Henri Saivet – 3,1 milionu liber (4 miliony Euro)
Tim Krul – 2,65 milionu liber (3,4 milionu Euro)
Karl Darlow – 2,5 milionu liber (3,2 milionu Euro)
Paul Dummett – 2,3 milionu liber (3 miliony Euro)
Vurnon Anita – 2,2 milionu liber (2,8 milionu Euro)
Siem de Jong – 2,2 milionu liber (2,8 milionu Euro)
Manu Riviere – 1,9 milionu liber (2,5 milionu Euro)
Rob Elliot – 1,3 milionu liber (1,7 milionu Euro)
Cheick Tiote – 1,25 milionu liber (1,6 milionu Euro)
Massadio Haidara – 1,17 milionu liber (1,5 milionu Euro)
Fabricio Coloccini – 1,09 milion liber (1,4 milionu Euro)
Papiss Cisse – 950,000 tisíc liber (1,2 milionu Euro)
Yoan Gouffran – 620,000 tisíc liber (800,000 Euro)

Georginio Wijnaldum se měl v posledním rozhovoru pro média vyjádřit ve smyslu touhy hrát Premier League, čímž naznačil svůj možný letní odchod z klubu. Možná tomu napovídají i jeho výkony za reprezentaci. Holandsko sice na Euro nepostoupilo, ale v přátelských zápasech Gini pálí ostošest a přitahuje zájem velkoklubů. Na utkání Rakousko vs Holandsko seděli v hledišti skauti Evertonu, Southamptonu a Neapole.

Podle nedělních spekulací už trenér Crystal Palace Alan Pardew nabídl vedení Newcastle 8 milionů liber za záložníka Androse Townsenda. Vedení Newcastle se naopak chystá předložit hráči novou smlouvu, kde by se výkupní klausule posunula nad 10 milionů liber.

Na seznamu Beniteze je údajně útočník Chelsea Patrick Bamford. Mladý, 22-letý talent patří Chelsea, ale hostuje vesměs ve druhé lize – Milton (37 zápasů a 18 gólů), Derby (21 utkání, 8 branek), Middlesbrough (39 zápasů, 17 gólů). V loňské sezoně se ukázal v Premier League, v dresu Crystal Palace a Norwich, ale ve 13 utkáních se střelecky neprosadil.

Spekulace kolem útočníka Rosse McCormacka jsou stále častější a nejnověji se mluví o výkupní doložce v Rossově smlouvě 15 milionů liber. Rafa je prý ochoten takové peníze za hráče dát. Na seznamu španělského manažera se nově objevil Dwight Gayle z Crystal Palace. Nedostatek gólů v minulé sezoně stál Straky Premier League a proto by Benitez rád měl na předsezonním soustředění alespoň 4 kvalitní strikery. V tuto chvíli má Mitroviče, Pereze a Armstronga.

Rafa Benitez prohlásil, že nehodlá lehce pouštět žádného hráče kádru. Nebude se opakovat situace z roku 2009, kdy odešel každý kdo chtěl. Rafa řekl, že nikdo nebude prodán pod svojí cenou. Trenér taktéž naznačil, že dny nákupů převážně ve Francii skončily.

To co se delší dobu šuškalo vyplavalo během úterý napovrch. Záložník Moussa Sissoko veřejně prohlásil svůj úmysl odejít v létě z Newcastle United. Doslova uvedl: “Chci odejít takže doufám, že to nebude žádný problém najít pro mě své štěstí v jiném klubu. Je lichotivé, že trenér Benitez mě chce udržet. On je skvělý trenér, ale myslím, že i on ví, že jsem se dostal na úroveň, kdy hrát ve druhé lize by pro mě bylo velmi těžké. Musím pokračovat ve svém rozvoji. Dosáhl jsem určitého stupně a další krok je klub hrající o titul a v Evropě. Myslím, že Benitez mě chápe.”

Na internetu se objevil jízdní řád nadcházející sezony Championship. Newcastle United podle té zprávy začíná na venkovním hřišti s Wiganem. Bohužel zpráva je podvrh, jedná se o hoax – šíření poplašných, nebezpečných a zbytečných řetězových zpráv, někdy i zavirovaných, takže bacha na to 🙂

Bývalý asistent trenéra a v předminulé sezoně zastupující hlavní trenér John Carver se vrací na lavičku. Podepsal smlouvu v kyperské AC Omonoia Nicosia, se kterou bude, mimojiné, hrát kvalifikaci evropské ligy.

Jiný bývalý hráč Magpies, Temuri Ketsbaia se stal trenérem AEK Athens.

Sky Bet Championship line-up 2016/17:
Aston Villa – sestoupivší z PL
Barnsley – postoupivší z League One
Birmingham City
Blackburn Rovers
Brentford
Brighton
Bristol City
Burton Albion – postoupivší z League One
Cardiff City
Derby County
Fulham
Huddersfield Town
Ipswich Town
Leeds United
Newcastle United – sestoupivší z PL
Norwich City – sestoupivší z PL
Nottingham Forest
Preston North End
QPR
Reading
Rotherham United
Sheffield Wednesday
Wigan Athletic – postoupivší z League One
Wolves

Reprezentační okénko – vše to jsou přátelské zápasy před Euro 2016

Rusko – Srbsko 1:1, Mitrovič vyrovnával v 88.minutě

Francie – Skotsko 3:0, Sissoko nastoupil v 88.minutě za stavu 3:0

Rakousko – Holandsko 0:2, Wijnaldum opět nastoupil od začátku, odehrál celé utkání a znova skóroval, tentokrát v 66.minutě

Slovensko U21 – Ukrajina U20 1:1, Lubo Šatka odehrál celých devadesát minut

Polsko – Holandsko 1:2, Wijnaldum nastoupil od začátku zápasu a v 76.minutě vstřelil rozhodující gól

Srbsko – Izrael 3:1, Mitrovič nastoupil v 79.minutě

Irsko – Holandsko 1:1, Wijnaldum nastoupil od začátku zápasu, stažen byl osm minut před koncem, nahradil jej Luuk de Jong, mladší bratr Siema, Luuk nakonec vstřelil vyrovnávací gól

Francie – Kamerun 3:2, Sissoko nastoupil v 65.minutě za stavu 2:1

Anglie – Austrálie 2:1, Andros přišel na hřiště v 76.minutě za stavu 2:1

Srbsko – Kypr 2:1, Mitrovič nastoupil v základní sestavě a už ve 2.minutě vstřelil vedoucí gól. Z trávníku odešel ve 46.minutě, když trenér využil dohody přátelského zápasu a vystřídal hned pět hráčů sestavy.

V prvním přípravném utkání porazila Anglie 2:1 Turecko, ale Townsend do hry nezasáhl. Někteří uštěpační novináři si neodpustili poznámku na adresu Androse. Prý kdyby hrál v daleko lepším týmu tak má větší šance se dostat na trávník v anglickém dresu.

Bůh ochraňuj královnu a Newcastle United

Napsat komentář