Aktuality – 17.6.2018

Napsal ,

Info z klubu

Do akademie Newcastlu v Little Bentonu ze školních lavic U16 postoupilo šest nových tváří. Jedná se o tyto hráče – Will Brown, Tai Ebanks, Lucas Gamblin, Kain Reed, George Rounsfell a Jude Swailes. Všichni teď budou nastupovat pod Davem Watsonem za Newcastle United U18.

Tak už je znám i poslední přípravný zápas. Před generálkou s Portem se 1.srpna vydá Newcastle taky do Portugalska, kde se utká s Bragou, výkop zápasu je ve 20:30. Naše rezerva bude svůj přípravný zápas hrát 16.července s Barrow AFC.

Trenérský tým Newcastlu opuští renomovaný australský trenér brankářů Chris Terpcou. Jeho následné kroky vedou do Arsenalu, kde se připojí ke štábu Unai Emeryho.

Ve čtvrtek 14.6 nejenom začalo Mistrovství světa, ale také byl rozlosován nový ročník Premier League. Začínáme, stejně jako vloni, doma proti Spurs.

Srpen 2018
11 Newcastle United vs Tottenham Hotspur
18 Cardiff City vs Newcastle United
25 Newcastle United vs Chelsea

Září 2018
1 Manchester City vs Newcastle United
15 Newcastle United vs Arsenal
22 Crystal Palace vs Newcastle United
29 Newcastle United vs Leicester City

Říjen 2018
6 Manchester United vs Newcastle United
20 Newcastle United vs Brighton and Hove Albion
27 Southampton vs Newcastle United

Listopad 2018
3 Newcastle United vs Watford
10 Newcastle United vs Bournemouth
24 Burnley vs Newcastle United

Prosinec 2018
1 Newcastle United vs West Ham United
5 Everton vs Newcastle United
8 Newcastle United vs Wolverhampton Wanderers
15 Huddersfield Town vs Newcastle United
22 Newcastle United vs Fulham
26 Liverpool vs Newcastle United
29 Watford vs Newcastle United

Leden 2019
1 Newcastle United vs Manchester United
12 Chelsea vs Newcastle United
19 Newcastle United vs Cardiff City
30 Newcastle United vs Manchester City

Únor 2019
2 Tottenham Hotspur vs Newcastle United
9 Wolverhampton Wanderers vs Newcastle United
23 Newcastle United vs Huddersfield Town
27 Newcastle United vs Burnley

Březen 2019
2 West Ham United vs Newcastle United
9 Newcastle United vs Everton
16 Bournemouth vs Newcastle United
30 Arsenal vs Newcastle United

Duben 2019
6 Newcastle United vs Crystal Palace
13 Leicester City vs Newcastle United
20 Newcastle United vs Southampton
27 Brighton and Hove Albion vs Newcastle United

Květen 2019
4 Newcastle United vs Liverpool
12 Fulham vs Newcastle United

Aktuality

Kevin Mbabu je ukázkový příklad jak neumíme pracovat s mladými talenty. Přišel k nám v roce 2013 jako nadějný mladík, ale nikdo z tehdejšího personálu v něm ten talent neviděl. Fanoušci ovšem ano, a to odehrál pouhá tři utkání. Bohužel trenéři mu více šancí nedali a proto byl zpětně prodán do Švýcarska. Po dvou skvělých sezonách jej chce koupit Manchester United za poměrně velké peníze.

V příští sezoně Premier League se potkají bratři Murphyové. Náš Jacob se svým dvojčetem Joshem, který přestoupil z Norwiche k nováčkovi nejvyšší soutěže Cardiffu.

Ačkoliv se trenér Rafa stále nedočkal od majitele klubu informace s kolika financemi lze počítat na přestupy tak sezonní vstupenky podražili. A to až o 100 liber. Na tohle Ashley čas má, zajistit si větší výdělek. Naštvaní fans mu hned dávali najevo, že by měl co nejdřív z našeho klubu vypadnout.

Reprezentace

Jak jsme Vás minule informovali Adam Armstrong a Fred Woodman vyhráli s Anglií U21 mezinárodní turnaj v Tolounu. Fred bude na turnaj vzpomínat ještě radši, protože si odvezl i cenu pro nejlepšího brankáře turnaje.

Mistrovství světa v Rusku

Ze zatím odehraných utkání může zaujmout jen trápení Uruguaye proti Egyptu, vlastenec Maroka v 95.minutě proti Iránu, čímž si hosté připsali všechny body a herecké výkony CR7 proti Španělsku – nafilmovaná penalta i trestňák, ze kterého padl třetí portugalský gól. Nechápu, že v dnešní době, kdy záběry ze zápasů jsou k mání okamžitě po celém světě, může někoho těšit vyhrávat podvodama. Velký tlak dolehl i na Messiho, který neproměnil penaltu a Argentina tak jen remizovala 1:1 s Islandem. Trápila se i Francie proti houževnaté Austrálii.

V neděli se do Mistrovství zapojil náš Aleksandar Mitrovič, kdy Srbsko hrálo s Kostarikou a vyhrálo 1:0. Mitro odehrál 90 minut, dostal se do několika velmi nadějných šancí, které ale ovšem neproměnil, nicméně byl celé utkání nebezpečím pro soupeřovu obranu. Mitro se tak zatím nezařadil mezi naše další bývalé hráče Jorge Robleda (Chile), Ivora Broadise, Petera Beardlseye, Alana Shearera (Anglie), Craiga Moora (Austrálie), Moussu Sissoka (Francie), kteří náš klub reprezentovali na velkých akcích a vstřelili branku. Na MS máme zastoupení také v podobě dalších bývalých hráčů a to Florian Thauvin (Francie), Noby Solano (asistent trenéra Peru) a Jon Dahl Tomasson (asistent trenéra Dánska).

Historie

Steve Watson podepsal v Gateshead novou smlouvu. O Tima Krula nově stojí Fulham.

Spekulace o létě (klub)

Po Mistrovství světa v Rusku se od španělské reprezentace přesouvá její trenér Julen Lopetegui k Realu Madrid a britská i španělská média mají hned jasno kdo usedne na uvolněné místo. Prý Rafa Benitez. Daily Express zašel ještě dál, když tvrdí, že o místo reprezentačního kouče si sám Rafa řekl.

Přestupové spekulace

Betis se nevzdává šance na získání našeho Mikela Merina. Představitelé klubu Serra Ferre a Quique Setien se již po telefonu hráče pokoušeli přesvědčit. Sám Merino se na klub vyptával svých kamarádů Marka Bartry a Fabiána. Vysoké nároky Newcastlu prý jednání zastavila, ale Betis je nadále velmi aktivní. Mimo Betis se o hráče zajímá Athletic Bilbao a Real Sociedad. Ve hře jsou prý ještě dva nezveřejněné španělké kluby. Během čtvrtka se objevila zpráva, že záložník Mikel Merino údajně požádal klub o prodej. President Realu Sociedad prý již odletěl do Anglie, aby dojednal podmínky přestupu. Cena za hráče je stanovena na 15 milionů euro. Ve zprávě se také píše o Merinově požadavku uvést do smlouvy klausuli o dalším prodeji minimálně za 60 milionů, aby jej mohl případně vykoupit klub s nejvyššíma ambicema, čímž ovšem informace dostává nádech spíše novinářské kachny než reálné pravdy.

S přestupem Jacka Colbacka do Nottinghamu to vypadá všelijak. Zatím klub drží od jeho podpisu vysoký plat, kterého se Jack nechce vzdát. V samotném článku (The Nottingham Post) Kenny Burns uvádí, aby si činovníci vše pořádně rozmysleli a za každou cenu hráče nebrali. V případě jeho platu nestojí za to si brát bankovní úvěr…:)). I přes zprávu, že Nottingham nechce platit Colbackovi 40 tisíc liber týdně a přes nucenou finanční správu klubu si Forest dovolili pořídit dva hráče Benfiky – Joao Carvalha za 13,2 milionu liber a Diogo Goncalvese na hostování.

Obránce Chancel Mbemba se zřejmě nakonec nevrátí do Anderlechtu. Čtvrteční portugalské deníky píší o nabídce 4-leté smlouvy od FC Porto. Mbemba a Sels se měli oba přesunout do Anderlechtu, ale jeho nabídka 8 milionů liber za oba hráče byla Newcastlem smetena ze stolu. Sels je hodně naštvaný a nabádá belgický klub k větší iniciativě, protože vedení Newcastlu se nelíbila ani samostatná nabídka na brankáře ve výši směšných 1,75 milionu liber. Přesto Ashley zřejmě odpovídající peníze za Mbembu dostane, 8 milionů liber nabízí FC Porto. Hráčův agent Fabio Baglio řekl pro Mais Futebol: “Jednání jsou nyní mezi těmito dvěma kluby. V tomto týdnu jsme byli v Portu a hráč se s klubem dohodl na čtyřleté smlouvě. Tento týden by měl Newcastle reagovat na návrh FC Porta. Jsme přesvědčeni, že vše bude vyřešeno brzy.”

Estadio Deportivo uvedlo, že Sevilla se chystá přivést Floriana Lejeuna a první nabídka má být ve výši 10 milionů euro. Rafa však prohlásil, že Lejeuna nikam nepustí.

Dwight Gayle by se mohl v Anglii stěhovat o patro níže. Podle Daily Mirror se Stoke City zajímá o útočníka Dwighta Gayla. Nabízí za něj 10 milionů liber nebo Xherdana Shaqiriho.

Podle plátku The Sun Newcastle odmítl nabídku Anderlechtu za Matze Selse ve výši 1,75 milionů liber. Údajně chce minimálně o půl milionu více (nějak se mi to nezdá, chtěli za něj něco kolem 5 milionů, tak uvidíme). RSC přivedl novou akvizici do branky. Není to Matz Sels, ale Francouz z Mét Thomas Didillon (22). Nicméně dle sdělení z klubu to nemá vliv na případný příchod Selse, ale sám Matz z toho nadšen není a je z celého transferu “frustrovaný”.

Na jaře hostoval Fred Woodman ve Skotsku a příští sezónu by se tam mohl vrátit. Nebylo by to do Kilmarnocku, ale do Hearts, které má o hostování enormní zájem. Dále se o hráče zajímají v Championship. Konkrétně v Norwichi a Sheffieldu United.

Abel Hernandez by mohl zůstat v Hullu. Vedení mu nabídlo novou vylepšenou smlouvu se základním týdenním platem 25-50 tisíc liber. Abel to nepřijal, protože požaduje víc, mnohem víc. V tom případě se nemusíme bát, že příjde k nám, držgrešle Ashley by mu víc nenabídl.

Zástupci Nice uvedli, že Alassneho Pleu, kterého kromě nás sledují West Ham a Leicester, neprodá za méně než 25 milionů euro.

Z minula víte, jak to ve Sportingu vře. Navíc po odchodech některých hráčů oficálně předali své výpovědi další čtyři hráči a to Rui Patricio, William Carvalho, Gelson Martins a Bruno Fernandez. V tomto případě hrozí, že klub by po přestupu nedostal nic, hráči by mohli odejít zadarmo. Prezident klubu Bruno de Carvalho potvrdil, že proti hráčům, kteří ukončili své smlouvy podnikne právní kroky. (Tím pádem získání některého z uvedených hráčů nebude vůbec jednoduchým procesem, ale já osobně bych je bral všechny). Druhým dechem prezident dodal, že pokud hráči zůstanou, tak z funkce prezidenta společně s vedením odstoupí (valná hromada klubu a nové vedení se bude volit na konci června). Ukončením smluv uvedených hráčů může klub přijít až o 100 milionů euro, které by získal jejich prodejem.

Newcastle prý se Sampdorií bude bojovat o získání “zázračného dítěte” v podobě dvacetiletého záložníka Lokomotivu Záhřeb Lovro Majera. Rafa je prý ochoten nabídnout 10 milionů liber.

Další jména spojovaná s Newcastlem – Harry Arter (Bournemouth), Yacine Brahimi (Porto), Yannick Bolasie (Everton), Carlos Mane (Sporting), Roque Mesa (Swansea), Andros Townsend (Crystal Palace – už zase…:)) a prý za 20 milionů liber, to jsem se už musel jít přebalit), Geronimo Rulli (Real Socieadad).

Ayoze Perez je údajně vyhlédnutou posilou Realu Sociedad a Neapole, ale sám útočník tvrdí, že nikam odcházet nechce.

Newcastle United prý podal první nabídku na záložníka Thiaga Maiu. Jeho mateřský klub Lille zprávu nepotvrdil, nicméně La Voix du Nord píše, že oba kluby spolu jednají.

Pondělní Twitter je zahlcen informací, že obránce Martin Škrtěl odmítl přestoupit ke skotským Rangers, které nově vede jeho bývalý spoluhráč z Liverpoolu Steven Gerrard. Slovenský reprezentant se prý raději přesune za Rafou Benitezem do Newcastlu.

Newcastle United prý jedná s německým Hoffenheimem o útočníkovi Andreji Kramaričovi.

Turecká média tvrdí, že záložník Ozyakup je prioritou pro Newcastle United. Holanďan tureckého původu, který hraje za Besiktas se ovšem podle Chronicle na sever Anglie nepřesune, stejně tak ani Jack Grealish. Středem zájmu trenéra Rafy je teď prý ofenzívní záložník Yacine Brahimi z FC Porto.

Chronicle cituje londýnský tisk, ve kterém se píše, že Chelsea se rozhodla prodat Kenedyho. Cena je stanovena na 20 milionů liber. Bude Ashley ochotný pustit Rafovi takové peníze?

Zmařené přestupy (hráči, kteří byli spojováni s NUFC, ale zamířili jinam)

Benik Afobe z Bournemouthu přestoupil za 10 milionů liber k nováčkovi z Wolves. Na jaře hostoval ve Stoke.

Valon Berisha po šesti letech opuští RB Salzburg a stěhuje se do Itálie, kam ho za 8 milionů euro přivedla Sampdoria Janov.

Bůh ochraňuj královnu a Newcastle United
Veškeré texty na nufccz.cz jsou chráněny autorským právem

Napsat komentář