Aktuality – 11.6.2018

Napsal ,

Info z klubu

Massadio Haidara by měl mít co nevidět jasno o svém novém angažmá. Pětadvacetiletý obránce, kterému vyprší smlouva s Newcastlem United, míří do Racingu Lens. Po ukončení smlouvy uvedl: “Chci poděkovat fanouškům – vždycky byli úžasní. Od prvního dne, kdy jsem sem přišel a i když jsem měl vzestupy a pády, byli ti první, kteří mi posílali vzkazy, abych se měl dobře, přáli mi štěstí a byl jsem z toho velmi potěšen. Protože jsem měl nějaká zranění, nemohl jsem dělat to, co jsem chtěl. Je to trochu zklamání. Prožil jsem ale i dobré časy. Tato sezóna byla zvláštní. Každý týden trénujete a o víkendu nehrajete. Jen se snažím být profesionální, snažit se správně cvičit, snažit se zapojovat a dát do toho vše. Nikdy se nevzdám. Vždy se snažím dělat to nejlepší a pomáhat mým spoluhráčům se prosazovat a zlepšovat. Čekal jsem a byl jsem trpělivý, tak to musí být. Ohledně mé budoucnosti nechci spěchat. Chci vidět, co je pro mě nejlepší a snažit se udělat správnou volbu kvůli růstu v mé kariéře. Jsem opravdu šťastný, že jsem se mohl rozloučit na hřišti na St.James Parku. Bylo to opravdu super. Doufám, že v Newcastlu bude vše každý rok lepší a lepší. Bez ohledu na to, kde budu příští sezónu hrát, tak vím určitě, že do toho dám 100 procent. Newcastle budu samozřejmě stále sledovat a fandit mu.”

Jesus Gamez už se s Newcastlem rozloučil. Teda aspoň na svém twitterovém účtu: “Je čas říci nashledanou a především Vám poděkovat. Děkuji všem za strávené dva roky, děkuji fanouškům, mým spoluhráčům, klubu a všem kteří tam pracují za každodenní podporu mé osoby a mé rodiny a za pocit toho, že jsem se v Newcastlu cítil být doma. Odnáším si nádherné vzpomínky, zkušenosti, nové přátele a na to vše nikdy nezapomenu. Vždy Vás budu mít v srdci.” Kam zamíří jeho kroky netušíme. Víme jen to, že mu končí smlouva a novou nedostane.

Massadio Haidara k nám přišel v lednu 2013 v rámci “francouzské revoluce”. Za 6 let Massadio naskočil do 53 zápasů, ve kterých se mu nepodařilo skórovat. Tak málo odehrál díky častým zraněním. Jesus Gamez přišel v roce 2016 jako alternace na pravý kraj obrany. Z toho důvodu si zahrál pouze v 10 zápasech v černobílých barvách a také se z gólu neradoval.

V pátek byl ze strany klubu zveřejněn seznam hráčů, kteří již v Newcastlu nemají budoucnost, končí jim slouvy a z klubu odešli. Jedná se o již zmíněné duo Gamez, Haidara. Po šesti letech se s klubem loučí Curtis Good. Dále hráči U23 – Yannick Aziakonou, Kyle Cameron, Yasin Ben El-Mhanni, Stuart Findlay, Owen Gallacher, Macaulay Gillesphey, Mackenzie Heaney, Tom Heardman, Jack Hunter, Ben Kitchen, Michael Newberry, Brendan Pearson, Callum Smith, Liam Smith, Craig Spooner, Dan Ward, Callum Williams a Paul Woolston. Hráči z akademie – Isaac Gamblin, Mace Goodridge, Jack Robson, Kurtis Russell. Naopak nové smlouvy byly nabídnuty těmto hráčům – Luke Charman, Callum Roberts, Alex Gilliead. První profi kontrakty byly nabídnuty hráčům akademie a to – Thomas Allan, Lewis Cass, Matthew Longstaff, Oliver Walters, Kelland Watts a Adam Wilson. Rafa Benitez všem propuštěným hráčům poděkoval za tvrdou práci a reprezentaci klubu. Dále uvedl, že rozhodování o podpiseh je těžká věc a všem přeje v jejich další fotbalové kariéře jen to nejlepší.

Pro připomenutí – smlouva v létě 2019 končí těmto hráčům – Bailey, Barlaser, Colback, Diame, Huuhtanen, S.Longstaff. Léto 2020 – Armstrong, Darlow, Elliot, Harker, Joselu, Manquillo, Mbemba, Mitrovič, Sterry, Woodman. Léto 2021 – Aarons, Atsu, Clark, Gayle, Hayden, Lazaar, Perez, Ritchie, Saivet, Sels, Shelvey, Yedlin. Léto 2022 – Dúbravka, Dummett, Lejeune, Merino. Léto 2023 – Lascelles.

Náš bývalý hráč Steven Taylor prohlásil, že Rafa Benítez mu připomíná Sira Bobbyho Robsona. Obránce je jediný hráč, který si vyzkoušel jaké to je nosit černobílý dres za vedení obou manažerů a říká, že současný trenér Strak Rafa Benítez sdílí mnoho legendárních vlastností Sira Bobbyho.

Do vedení klubu se ostře pustila legenda Gazza. Paul řekl, že chtějí-li v Newcastle zažít lepší časy měli by dát trenérovi Rafovi peníze na posílení kádru i dlouhodobější smlouvu.

Brankář Martin Dubravka pro nufcTV v Ženevě: “Můžeme být opravdu úspěšní, ale musíme pokračovat v započaté práci.”

St.James Park si na tři večery pronajal populární britský zpěvák Ed Sheeran. Už záběry z prvního koncertu ukazují plné ochozy a nejinak tomu bude i v dalších dvou případech. Očekává se, že klubová kasa se obohatí o zhruba 15 – 20 milionů liber.

Spekulace o létě

Páteční deníky pustili do světa informaci o problémech mezi majitelem klubu a trenérem. Ashley prý trvá na podpisu dlouhodobější smlouvy, teprve potom dá nějaké peníze na přestup. Benitez naopak chce nejdříve jistotu peněz, až poté se podívá na smlouvu.

Reprezentace

Jak se šuškalo, tak se i stalo. Matz Sels chybí v konečné nominaci 23 hráčů Belgie chystajících se na MS v Rusku. V daším přípravném utkání podlehlo Slovensko Maroku 1:2. Martin Dúbravka seděl na lavičce. Srbsko prohrálo s Chile 0:1. Aleksandar Mitrovič byl střídán v 84.minutě. V generálce na MS Srbsko porazilo Bolívii vysoko 5:1. Aleksandar Mitrovič byl ze hřiště stažen v 70.minutě a ještě předtím stihl dát svůj první repre hattrick a přihrát na jeden gól Ivanovičovi (https://www.youtube.com/watch?v=3EV-4T8sW0I). USA hrálo svou generálku ve Francii, kdy zápas skončil remízou 1:1. DeAndre Yedlin se na hřiště dostal v 74.minutě. Otto Huuhtanen si zachytal za Finsko U18, které prohrálo 1:2 s Litvou U18. V dalším přáteláku Finsko U18 porazilo 3:0 Estonsko U18. Otto tentokrát seděl na lavičce. V Toulounu anglická U21 porazila v semifinále Skotsko U21 3:1 a zahrála si ve finále s Mexikem, které porazilo stejným výsledkem Turecko U20. Semifinále odchytal Fred Woodman a Adam Armstrong byl ze hřiště stažen v 79.minutě. Finále odchytal Fred Woodman a společně s Adamem Armstrongem, který se do zápasu dostal v 76.minutě mohli slavit vítězství na turnaji po výsledku 2:1.

Aktuality

Ještě Vám přinášíme trochu srovnávacích statistik našich středních záložníků – Merino, Shelvey, Diame – minuty (1343, 2267, 2043), střely (16,42,20), góly (1,1,2), asistence (1,3,0), přihrávky (812, 1382, 816), úspěšnost přihrávek v procentech (79.3, 72.4, 81.5), vytvoření klíčových šancí (1, 4, 1), dlouhé míče (3, 79, 6). Na další pěkné statistiky se můžete podívat zde – https://attackingcentreback.wordpress.com/2018/06/01/creating-chances-newcastle-united/.

Dle sdělení The Sun je Marco Silva připraven nabídnout za kapitána Newcastlu Jamaala Lascellese 30 milionů liber. Turecké deníky uvádí, že Bursaspor chce na hostování přivést Henri Saiveta. Manažer Sevilly Pablo Machin se dle sdělení španělských novin pokusí do klubu přivést Floriana Lejeuna, se kterým již spolupracoval v Gironě.

Kauza kolem Petera Beardsleye (vyjádření jeho právních zástupců) –
“Peter si je vědom mediálních zpráv, které jsou výsledkem spekulací. Neví o žádných “hlášeních” či zjištění o nespravedlivém zacházení nebo diskriminačních komentářů vůči mladým hráčům Newcastlu United. Kategoricky odmítá veškerá obvinění. V současné době se k celé věci vyjadřovat nebude. Peter je rád, že je respektováno jeho soukromí a soukromí jeho rodiny. Jako právní záastupci se samozřejmě případem budeme i nadále zabývat a budeme sledovat média a to velmi pozorně. Od doby, co z klubu na žádost vedení odešel na dovolenou se věnuje hlavně zahradě.”

Henri Saivet nejspíše Bursaspor neposílí. Jednání prý ztroskotala na hráčových platových podmínkách, kdy klub mu nabídl 1,2 milionů euro ročně, což se mu nelíbí. Chancel Mbemba dle sdělení belgických médií souhlasil se čtyřletou nabídkou, nyní se čeká na dohodu mezi kluby.

V sezóně 2019-2020 dojde i v Anglii k zimní přestávce. V únoru bude mít každý tým 14 dnů pauzu. Respektive se jeden víkend odehraje půlka zápasů a druhá půlka týmů bude mít volno a další víkend se to otočí. Dále by mělo dojít už v příští sezóně ke změnám v poháru, kdy by zápasy neměly končit remízou, ale bude se i nastavovat a změní se i systém penalt. Další novinky chystá FIFA. V lednových přestupních obdobích bude maximální počet koupených (i hostování) hráčů 4. Chystá se zavedení celoevropského dne konce přestupů a to na začátek srpna, kdy bude ale do konce měsíce možno koupit další maximálně dva vážně zraněné hráče. Další novinkou bude zavedení trestních šeků pro všechny osoby zapojené do finančních transakcí (v současné době jsou takto postiženi pouze agenti). Všechny přestupy budou muset projít systémem Transfer Matching System s podrobnými informacemi o všech stranách a jejich bankovních účtech. Další se týká mladých hráčů tkzv. tréninkový kompenzační poplatek. Bude to poplatek placený klubu, kde hráč trénoval a hrál na mládežnické úrovni a bude zaplacený v případě, že podepíše svou první smlouvu v jiném klubu než ve kterém trénoval (dřívejší “výchovné” se tak zvýší a rozšíří).

Branka našeho mladého hráče Eliase Sorensena proti Derby County v Premier League U18 byla společně s dalšími čtyřmi nominována na gól roku této soutěže. Nakonec zvítězila branka Jasona Knighta z Derby. Dalšími nominovanými byli Michael Obafemi (Southampton), James Rowland (Shrewsbury), Ethan Galbraith (Man Utd). Mrkněte na ně – https://www.nufc.co.uk/news/latest-news/sorensen-shortlisted-for-premier-league-goal-of-the-season-award.

Historie

Facundo Ferreyra oficiálně jako volný hráč posílil lisabonskou Benfiku. Nového zaměstnavatele si bude hledat Kazenga LuaLua, který byl propuštěn ze Sunderlandu. Tim Krul nedostal novou smlouvu v Brightonu a je teď volným hráčem a v posledních dnech je spojován s Barcelonou. Yohan Cabaye stále nepodepsal novou smlouvu s Crystal Palace a dle sdělení francouzských novin byl nabídnut Saint-Etienne. Lucia Favre jakožto nový coach Dortmundu uvažuje o angažování Hatema Ben Arfy. Rémy Cabella nejspíš nadobro opustí Marseille, kdy sám klub uvedl, že za něj chce 10 – 12 milionů euro. Andros Townsend by mohl posílit Leicester, který ho má vytipovaného jako náhradu za případný odchod Mahreze do ManCity. Náš bývalý lodivod Kenny Dalglish byl povýšenn do rytířského stavu.

Přestupové spekulace

Unai Emery se ujal vlády v Arsenalu a na setkání s ním čeká Jack Wilshere (26), kterému na konci měsíce končí smlouva. Kromě Newcastlu situaci kolem hráče pozorně sledují ve West Hamu, Evertonu, Crystal Palace, Wolves a Fulhamu.

Xherdan Shaqiri uvedl, že není žádným tajemstvím jeho snaha v létě opustit Stoke. Jeho prioritou je zůstat v Anglii a to v Premier League, která je dle jeho slov nejlepší soutěží na světě s nejlepšími hráči na světě. Před příchodem do Stoke byl s hráčem v kontaktu i Newcastle a tento zájem se dle sdělení některých britských médií obnovil.

Sporting Lisabon se nachází v nezáviděnihodné situaci. Jak víte, tak fanoušci napadli některé hráče a velká většina z nich se chce přesunout jinam. Namátkou William Carvalho, Gelson Martinez, Rui Patricio, Bruno Fernandes, Daniel Podence (všichni by se mi v Newcastlu líbili…:))) a také Bas Dost, který dokonce veřejně uvedl, že po incidentu v Lisabonu nechce zůstat a samozřejmě je “opět” ve hře Newcastle.

Garry Rodrigues z Galatasaraye, o kterého prý Rafa velmi stojí a údajně by za něj mohl vyplatit rekordní částku uvedl, že nepřijme žádnou nabídku od klubu, který nehraje Ligu Mistrů.

V sobotu se oficiálně otevřelo přestupové okno a Newcastle prý podal nabídku za brazilského hráče ve službách Lille Thiago Maia (21). Nicméně nabídka byla smetena ze stolu. Ale jednání ukončena nebyla, bude se rokovat dál.

Daily Mail přinesl informaci, že se Newcastle, Leicester a Everton budou snažit zajistit si na příští sezónu služby Marcuse Rushforda z Manchesteru United a to formou hostování, pokud ho Man Utd nabídne.

Další jména spojována s NUFC – Alban Lafont (Toulouse), Michael Krmenčík (Plzeň), Lorenzo De Silvestri (Turín), Jack Grealish (Aston Villa), David Lopez (Espanyol), Moses Simon (Genk), Bilal Brahimi (Middlesbrough), Ryan Bertrand (Southampton) nebo Salomon Rondon (West Brom). Za toho prý nabízíme 16 milionů liber.

Majitel Newcastle United Mike Ashley opět naštval fanoušky, když stanovil cenu za kapitána Jamaala Lascellese. Pokud někdo položí na stůl 30 milionů liber může si našeho kapitána vzít. I přes odpor trenéra Beniteze, který na Lascellesovi staví nové mužstvo. Pro Rafu je kapitán oporou a neocenitelným přínosem pro mužstvo, ale Ashley to nevidí, jeho zajímají jen peníze.

Danny Ings chtěl v lednu odejít z Liverpoolu alespoň na hostování. Cítil, že potřebuje více hrát, ale trenér Klopp jeho snahy zatrhl. Newcastle se prý o útočníka zajímal už vloni v létě, také v lednu a chystá se na něj poptat i teď v létě.

Španělský tisk píše, že Athletic Bilbao má v létě jako prioritu přivést do kádru Mikela Merina.

O Jacka Colbacka se stále zajímá Nottigham Forest, kde hráč na jaře hostoval. Nemůže si ovšem dovolit Jackův plat 40 tisíc týdně a středopolař naopak by se nerad vzdal takových peněz, když má na ně ještě rok smlouvu. To je panečku morálka, raději nehrát, ale brát prachy.

Zmařené přestupy (hráči, kteří byli spojováni s NUFC, ale zamířili jinam)

West Ham United přivedl Ryana Frederickse. Obránce v novém působišti podepsal kontrakt do roku 2022. Karl Toko Ekambi se stal rekordní posilou Villarrealu, který ho z Angers koupil za 20 milionů euro. Josha Vangoman podepsal profesionální kontrakt do roku 2021 v Hamburgu. Jonny Evans, po sestupu West Bromu, podepsal novou smlouvu v Leicesteru. Lišky obchod vyšel na pouhých 3,5 milionu liber. Můj osobní názor – To je škody nechat si utéct takového beka – dobrej, zkušenej, s repre nádechem, a skoro zadarmo.

Soutěž

A máme tu pro některé očekávané. Bylo to fakt strašně těsný a po sečtení bodů mi vyšlo, že v naší “kvízové” soutěži byl na třetím místě se ziskem 141 bodů Milan. Druhý se ziskem 142 bodů skončil Stanley a nejlepší se 143 body byl Michael145. Dalšími bohužel nevyhrávajícími byli nufc1892 (89 bodů), hardyhard (26), Mirek (7) a Vali (4). Všem, co se zúčastnili děkujeme, výhercům gratulujeme a výherci už čekejte na mail, kde doladíme detaily. Případné reklamace vyřešíme také po mailu. Děkujeme ještě jednou za přízeň a snad Vás to aspoň trochu bavilo.

Něco na závěr

Majitel Chelsea Roman Abramovich prý odmítl nabídku 2 miliard liber od jednoho z nejbohatších Britů na prodej jeho fotbalového klubu. Tím boháčem je údajně Jim Ratcliff. Může mu, prosím, někdo říci, že nás si pořídí za 400 milionů liber? Ušetří 1,6 miliardy (které může použít na přestupy). A bude mít lepší klub a fans základnu, než by mohla Chelsea nabídnout. 😀 😀 😀

Bůh ochraňuj královnu a Newcastle United
Veškeré texty na nufccz.cz jsou chráněny autorským právem

Napsat komentář