Aktuality – 25.6.2018

Napsal ,

Info z klubu

I v příští sezóně se Newcastle resp. výběr U21 zúčastní Checkatrade Trophy. Seznam účastníků a rozlosování je na programu v červenci.

Branka Ayoze Pereze do sítě Leicesteru sice nevyhrála gól roku Premier league, ale Ayoze nemusí zoufat. Tuto branku jako nejhezčí v sezóně odhlasovali fanoušci a Ayoze za ní obdržel “zlatou” kopačku (www.youtube.com/watch?v=dGztX8r0vyw). Fanoušci mohli hlasovat pro deset nejhezčích branek. Za vítězným Perezem se umístil Kenedy se svojí brankou proti Southamptonu (www.youtube.com/watch?v=5Jm6xn11vKk) a na třetím místě skončila branka Matta Ritchieho do sítě Manchesteru United (www.youtube.com/watch?v=CZz1Qzo4tbM).

Reprezentace

Srbsko odehrálo další zápas ve své skupině, když prohrálo se Švýcarskem 1:2. Branku Srbska dal Aleksandar Mitrovič, který na hřišti vydržel celý zápas a jako minule byl velmi aktivní (https://www.youtube.com/watch?v=0O3CbugZtTg). V zápase stihl ještě dostat žlutou kartu.

Dalšími postavami na MS, kteří hájili naše barvy je Lamine Diatta (42), který je teď v trenérském štábu Senegalu. V roce 2008 odehrál za naše barvy 2 zápasy. Dalším je Marc Ziegler, který trénuje golmany belgické reprezentace. V roce 1999 byl u nás na testech a naskočil do dvou přípravných utkání.

Aktuality

Na předsezónní kemp do Irska s sebou Rafa Benitez vezme i některé mladé hráče, kteří mají potenciál se už v nadcházející sezóně představit v Áčku. Těmi hráči by měli být, nebo aspoň někdo z nich – Longstaff, Fernandez, Woodman, Barlaser, Wilson, Sangare.

Přestup Matze Selse do Anderlechtu se neuskuteční. Sám hráč byl s Anderlechtem domluven na smlouvě, ale klub nenašel společnou řeč s Newcastlem. Sportovní ředitel belgického klubu potvrdil, že požadovaná cena Newcastlu byla “příliš velká” a tak se Anderlecht podívá jinam a bude usilovat o hráče jiné. Devroe pro Voetbalkrant uvedl: Jestliže chcete přivést 10 nových hráčů, tak nemůžeme takovou sumu vynaložit pouze za jednoho.” No nevím, nevím, ale 3 miliony liber za hráče se mi hodně teda nezdá.

Jedna z vycházejícíh hvězdiček Newcastlu Mo Sangare na svůj instagram umístil fotografii, na které pózuje v dresu skotských Rangers a pod foto uvedl “na předsezónu připraven”. Sociálními sítěmi se foto rozšířilo závratnou rychlostí a Mo měl co vysvětlovat. Spousta fans si mysleli, že jde za Steve Gerrardem, ale k přestupu nedodje. Sám hráč pak všechny uklidnil, když napsal, že o nic nešlo, že dres je pouze pro jeho bratra.

Obránce Ciaran Clark byl napaden v baru Crystal’s v Punta Ballena ve městě Magaluf na ostrově Mallorca, kde byl na dovolené. Hráč byl chvíli v bezvědomí a musel být odvezen do nemocnice. K incidentu došlo v neděli ve dvě v noci a útočníkem má být 30-letý Brit, kterého vzala policie do vazby. Podle fotografie ze soboty, na které má Clark zašívanou levou stranu horního rtu, se dá soudit, že dostal ránu pěstí. Njn, box se na tréninku neučí 😀

Finální podoby sestav při tradičním Pavel Cupu, který se koná v neděli 8.července:
Newcastle Legends
Manager: Steve Harper
Assistant Manager: Steve Watson
Physio: Ian Murray

Cameron Gascoigne
Steve Howey
Darren Peacock
Keith Gillespie
Olivier Bernard
Archie Gourlay
Peter Ramage
Jamie McLen
Paul Watson
Stuart Elliot
Billy Askew
Lorenzo
Matty Pattinson
Paul Robinson
Peter Beardsley
David Butterfield
Alan Thompson
James Maccoy

Celeb and Felling FC Squad
Manager: Steve Wraith
Assistant and Physio: David Brown

Les Langley (actor and presenter)
Paddy Wallace (Coronation street)
Melly Barnes (actor)
Danny Posthill (Britains Got Talent)
Anthony Hutton (Big Brother)
Kenny Dick (Metro Radio)
Andrew Bulford (Dunston Legend)
Steve Preen (Dunston Legend)
Paul Thompson (Gateshead FC Legend)
Lee Ryder (Evening Chronicle)
Mark Dryden
David Southern (Gateshead & Dunston FC)
Dean Moore (Comedian)
Greg Lake (Geordie Shore)
Tony Clark (Gateshead FC)
Damian Stevens (non-league)
Ian Brown
Craig Walton
Martin Fishwick
Stephen Handy
Stephen Harrison

Historie

Mackenzie Heaney po konci v Newcastlu našel nové útočiště v Newcastle Benfield. Macaulay Gillesphey zakotvil v Carlisle United.

Florian Thauvin sice nedostal ocenění od hráčů, trenérů a funkcionářů za velmi úspěšnou sezónu, ale jedno si do vitrínky přidat může. Fanoušky Marseille byl zvolen nejlepším hráčem francouzského klubu.

Aaron Hughes podepsal novou smlouvu se skotskými Hearts. Swansea City se zajímá o Jamese Taverniera z Rangers. Greg Olley byl propuštěn z Hullu. Jeff Henderson se upsal Morpeth Town. Propuštěný “akademik” Jack Robson se vydal za velkou louži, kde bude při studiu hrát za Saginaw Valley State University. Davide Santon by se měl stát součástí transferu mezi AS Řím a Interem Milán. Santon do AS a Nainggolan do Interu. Paul Farman podepsal Stevenage. Callum Morris se upsal skotskému Ross County. Neil McDonald se stal asistentem manažera ve Swindonu. Michael Newberry se vydal do chladného Islandu, kde podepsal s Vikingurem. Greg Olley byl propuštěn z Hullu. Mark Stimson se stal manažerem Waltham Abbey. Timu Krulovi skončila smlouva v Brightonu, ale podle sdělení West Sussex Gazette klub s hráčem jedná o prodloužení. O Yasina Ben El-Mhanniho usilují čtyři kluby – Watford, Wolves, Leeds a Sporting Lisabon.

joseenriquepooperaciŠpatná zpráva přišla od našeho bývalého hráče, Jose Enriqueho. Minulý měsíc oznámil konec kariéry kvůli přetrvávajícímu problému s kolenem, ale teď musel podstoupit horší operaci. Doktoři mu zjistili nádor na mozku. V sobotu byl Jose už po operaci a plný síly poprat se s osudem, což dokazuje zveřejněná fotka z nemocnice, kde se zotavuje, na níž je Jose se svojí ženou s úsměvy a pozdravy fans.

Mathieu Debuchy odehrál v dresu St.Etienne skvělé jaro a klub ho chce za každou cenu udržet. Podle francouzských médií mu nabídli tříleté prodloužení. Na stole prý má ještě jednu nespecifikovanou nabídku a Mathieu si chce dát čas na rozmyšlenou.

Spekulace o létě (klub)

Minulé aktuality jsme Vás informovali, že naší Akademii opustil trenér brankařů Chris Terpcou, který byl zlákán do Arsenalu. Tam se sejde s dalším naším bývalým trenérem Andy Woodmanem, otcem gólmana Freddieho Woodmana. Mladé brankaře by měla u nás v Akademii převzít legenda Steve Harper.

Trenér Rafa Benitez by měl dostat od vedení klubu 40 milionů liber na přestupy. Tvrdí to alespoň pondělní britské deníky. Fanoušci ovšem hned přispěchali s teorií jak k tomu číslu Ashley přišel. Mitrovič 20, Gayle 10, Sels a Mbemba 8 a zbylé 2 miliony se získají zvýšením ceny permanentek. Vtipné 😀

Přestupové spekulace

Jack Wilshere po vypršení smlouvy na konci června opustí Arsenal. O své budoucnosti hovořil s Unaiem Emerym: “Měl jsem pocit, že nemám moc na výběr a je to z čistě fotbalových důvodů. Jsem si jistý, že každý pochopí, že v této fázi mé kariéry potřebuju pravidelně hrát. Ze schůzky jsem odešel s pocitem, že v Arsenalu by to pro mne bylo obtížné. Mým přáním bylo v klubu zůstat a proto jsem nedávnou souhlasil s tím, že podepíšu novou smlouvu za méně peněz. Ale teď je vše jinak.” Jack Wilshere opuští Arsenal, myslím, že bychom jej měli kontaktovat a zkusit nabídnout smlouvu.

Liverpool prý nabídl Newcastlu Daniela Sturridge a to za 15 milionů liber. Tvrdí to Northern Echo.

Dle sdělení francouzských médií se Newcastle zajímá o stopera Toulouse Christophera Julliena (25). Kromě nás o hráče stojí v Southamptonu.

Další jména spojovaná s Newcastlem – Giannelli Imbula (Stoke), Kasey Palmer (Chelsea), Anthony Limbombe (Brugy), Jean Philippe Mateta (Lyon), Michail Antonio (West Ham), Jordan Ayew (Swansea).

Minulý týden se spekulovalo o odchodu útočníka Dwighta Gayla do druholigového Stoke za 10 milionů liber. Nové zprávy hovoří o tom, že Newcastle nabídku Stoke odmítl, protože hráčova cena je vyšší než je nabízeno. Ve chvíli, kdy má Joselu na trhu cenu 6 milionů musí Gayle začínat na 15 milionech.

Newcastle United je prý zatím první ve snaze získat 20-letého Jean-Philippa Matetu z Lyonu. Útočník odehrál loňskou sezonu na hostování ve druholigovém Le Havre, kde vstřelil 19 gólů v 16 zápasech.

Pondělní deníky píší o odchodu Maria Gotzeho z Borusie Dortmundu do Anglie. Zájem má prý 5 klubů včetně Newcastlu United, cena hráče je nastavena na 18 milionech liber. Pustí Ashley libru navíc? Mario byl ještě před dvěma roky špičkovým hráčem s cenou kolem 50 milionů liber, vždyť to byl on kdo rozhodl minulé Mistrovství světa pro Německo. Bohužel poté jej začali stíhat zdravotní problémy, díky nimž odešel z Bayernu Mnichov zpět do Dortmundu. V současnosti je údajně zdráv, ale i tak je jeho nákup sázka na riziko.

Zvěsti o odchodu Mikela Merina do Španělska nabírají na pravdivosti. Zprávy o jednání zástupců Realu Sociedad a Newcastlu jsou prý v poslední fázi, nicméně se také proslýchá, že podpis na smlouvě ze strany severoanglického klubu se objeví ve chvíli, kdy bude mít za záložníka adekvátní náhradu. Španělský klub nabízí 10 milionů liber, my bychom rádi o dva více. Do hry se prý vložila i Sevilla, která posiluje na Evropskou Ligu. A kromě Merina si přeje od nás i obránce Lejeuna. Dle sobotního sdělení španělského AS Real Sociedad akceptoval přestupovou částku ve výši 12 milionů euro požadovanou Newcastlem za Mikela Merina a prý se jen čeká na hráčovo “ano”. Dokonce se údajně měl do Anglie vydat i sám prezident španělského klubu Jokin Aperribay, aby Mikela k návratu do vlasti přemluvil a setkal se s newcastlovskou vrchností.

Bulvár The Sun píše, že Newcastle má zájem o útočníka Hull City Jarroda Bowena. Mladý, 21-letý hráč přišel do Hullu před čtyřmi lety z Herefordu. Za tu dobu odehrál 53 zápasů, ve kterých vstřelil 15 gólů a měl 4 asistence, i když většina zápisů do statistik je z loňska – 15 gólů a 3 asistence ve 44 zápasech. Předchozí sezony se jen rozkoukával a sbíral zkušenosti. Everton prý za hráče nabízí 12 milionů liber, ale Hull bude chtít cenu ještě vyšroubovat, což nás dostane ze hry.

FC Porto se domluvilo na 4-leté smlouvě s obráncem Chancelem Mbembou a čekalo se jen na potvrzení přestupu ze strany Newcastle United. Jenže Porto údajně nabízí jen 6 milionů liber a naše vedení chce 8 milionů. Nečekaně se prý na scéně objevil turecký klub Trabzonspor, jenž je ochotný vysázet na stůl milionů sedm, což se Newcastle líbí.

Nedělní The Mirror píše o neústupnosti útočníka Mitroviče ve snaze odejít z Newcastle United a připojit se k Fulhamu. Vedení Magpies ovšem požaduje za hráče minimálně 20 milionů liber, jinak žádný obchod nebude.

Zmařené přestupy (hráči, kteří byli spojováni s NUFC, ale zamířili jinam)

Joe Allen bude i po sestupu z Premier League hrát za Stoke City, kdy podepsal novou smlouvu na čtyři roky (díky bohu…:))

Dalším odcházejícím hráčem z Norwiche po Joshi Murphym se stal James Maddison. Za 25 milionů liber přestoupil do Leicesteru City.

Łukasz Fabiański přestoupil do West Hamu United. Polský brankář za sedm milionů liber přichází ze sestoupivší Swansea.

Roque Mesa se do Swansea ze Sevilly vracet nebude. Španělský klub byl s výkony hráče spokojen a za 8 milionů liber ho koupil nastálo.

Valon Berisha po přestupu: “Je pravda, že mě Newcastle sledoval. Sledovali mě dlouho. Nebyla zde ale žádná konkrétní nabídka a nebylo nic na stole, takže jsem neměl co odmítnout, jak se píše. Anglie je sen a uvidíme, co stane v budoucnu.”

Mistrovství světa v Rusku

Po prvním vystoupení Srbska na Mistrovství světa se poměrně dost fanoušků shoduje v názoru na Mitroviče. 23-letý útočník prý nemá kvality hráče pro Premier League a klub by jej měl prodat. Příjde-li adekvátní nabídka. V opačném případě potřebuje ještě alespoň dva roky růst ve druhé lize, teprve potom bude na nejvyšší soutež připraven. Zajímavý názor. Já jsem osobně Mitra sledoval a můžu říci, že měl pomalejší pohyb, těžkopádný, jako kdyby měl kila navíc. Běhal, snažil se, ale nebyl to přesvědčivý pohyb. Ve druhém utkání, proti Švýcarsku, už to bylo o něčem jiném, Mitro do zápasu vlétl a hned v páté minutě hlavičkoval do sítě, po centru zprava. I nadále se prezentoval velmi aktivním pohybem, atakem obrany, dokonce, po neodpískaném faulu na něj, se Srbsko dožaduje diplomatickou nótou u FIFA o nápravu škod, které, podle srbské strany, velmi ovlivnili zápas – německý sudí na straně Švýcarska, německý sudí u VAR, neodpískaná penalta a údajně politická gesta obou švýcarských střelců po vstřelení gólu. Nicméně Mitro ukázal, že může patřit mezi obávané hráče.

Stejný závěr bohužel nemohu vyvodit u dánského útočníka Jorgensena, o kterého jsme měli údajný zájem v lednu. Viděl jsem jej v obou dosavadních vystoupeních Dánska na Mistrovství a prosím, moc prosím, tohohle hráče nekupujme. V prvním utkání absolutně neviditelný, ve druhém to bylo o malinko lepší, výborně přihrál na první gól, ale poté spálil tutovku a zbytek svých minut na trávníku se jen trápil. To není hráč pro Premier League.

Určitě bychom se měli zaměřit na přivedení Xherdana Shaqiriho, který hodlá opustit sestoupivší Stoke. Jeho představení na Mistrovství je zatím zdařilé pokračování úspěšné sezony, alespoň v jeho podání (sestup Stoke jeden hráč nezachránil).

Něco na závěr

Wolverhampton je sice “nováček”, ale přestupy má promyšlené. Do svého týmu přivedl portugalského brankáře Ruie Patricia. Gólman, který rozvázal nedávno smlouvu se Sportingem Lisabon, přichází jako volný hráč a smlouvu podepsal na čtyři roky.

Od sezóny 2020/2021 by fans v nejvyšších dvou ligách (PL a Champ) mohli opět chodit na tribuny na stání. Jak víte, ty byly zakázány v rekaci na tragédii v Hilsborough v roce 1989 (96 mrtvých). Petici za možnost opětovně na fotbale stát podepsalo 110 tisíc lidí a na konci června bude tato možnost projednávána v parlamentní komisi.

Ač se nový majitel Sunderlandu AFC Stewart Donald chvástal jak moc nesnáší Newcastle United a jak dostane BlackCats zpátky na výsluní tak teď poněkud vystřízlivěl a zjišťuje kolik peněz bude vůbec potřebovat na rozjetí sezony a kolik by ho stál návrat do druhé ligy. Několik bank potvrdilo, že Donald již poptával možnosti půjček a jejich výši. Šest týdnů před začátkem sezony žádné povzbudivé zprávy, navíc Mackems přišli o gólmana Steela, útočníka Boriniho, záložníka Lense, obránce O’Shea, nemají podepsanou novou smlouvu s Rodwellem a zatím si zajistili jedno hostování z Turecka.

Bůh ochraňuj královnu a Newcastle United
Veškeré texty na nufccz.cz jsou chráněny autorským právem

Napsat komentář