Aktuality – 2.7.2018

Napsal ,

Info z klubu

Tým mladších hráčů Newcastlu se 30.července střetne ve Skotsku v přátelském utkání s domácími Rangers. Předsezónní příprava naší rezervy začíná 2.července.

Christian Atsu a Jacob Murphy trénovali individuálně, aby vyléčili svá zranění a pokročili tak daleko, že už budou moci trénovat spolu s týmem.

Rýsuje se další posila. Nebude to posila pro první tým, ale do budoucna kdo ví. Není to sice oficiální, ale na sociálních sítích se objevili fotografie z letiště v Newcastlu a Bentonu, na kterých je mladý senegalsko-švýcarský útočník Fode Yannick Toure (17). Tomu skončila smlouva v Young Boys Bern a má nakročeno do Newcastlu, kde už v průběhu skončené sezóny absolvoval stáž (a údajně podepsal předběžnou smlouvu). Jedná se o první kousek od nového hlavního vyhledavače talentů Steve Nicksona, kdy Newcastle za něj zaplatí pouze “výchovné”. Jeho bilance je impozantní, jelikož v posledních 23 utkáních v elitní švýcarské lize U18 vstřelil 23 branek. Rodák z Dakaru měřící 186 cm v mládežnických kategoriích nastupuje za Švýcarsko U18. Na jeho dovednosti se můžete podívat tady – https://www.youtube.com/watch?v=z6QcBqwlmW0.

Další propuštěný mladík našel své nové působiště. Callum Williams bude hrát za Spennymoor Town, kam se přesunul i náš bývalý hráč Kris Thackray.

Reprezentace

Mistrovství světa v Rusku

V hlavním realizačním a vysílacím štábu BBC v Moskvě je také Alan Shearer. Toho využili ruští Toon Army ke střetnutí s idolem. Moskevské Straky vede přes deset let Evgenij Kolobrodov a on se také velmi zasazoval a setkání s Alanem. A povedlo se jim to, když požádal o setkání Alana přes Twitter. Sám Evgenij fandí Newcastle United přes dvacet let, od Eura 96, kde poprvé viděl Alana v akci. Sláva Magpies poté ovšem šla dolů, ale on zůstal věrný, i když: “… ruská televize preferuje přenosy šesti nejlepších týmů, proto bylo pár let velmi těžké sledovat svůj oblíbený tým … “ přiznává 35letý Evgenij. Ale díky internetu se stav zlepšil, v roce 2008 vznikli Moscow Mags a o pár let později také ruské fans stránky NUFC (magpies.ru). Jejich první utkání, které pospolu sledovali v hospodě u piva byla výhra 3:0 nad Readingem, 5.dubna 2008. Od té doby se scházejí pravidelně. Před 5 lety viděli Newcastle naživo, když v rámci Evropské Ligy zavítaly Straky do Moskvy k utkání s Anzhi Makhachkala. Na tom utkání se potkali Evgenij a další ruští fans s kolegy z Ukrajiny. Po utkání došlo i na setkání s zhruba stovkou anglických Toon Army z Newcastle, kteří přiletěli s týmem. V současnosti je v Rusku zhruba 1000 aktivních fans Newcastle United.

I ve svém třetím vystoupení na Mistrovství, proti Brazílii, se Mitrovič prezentoval velmi dobrým výkonem. Byl nebezpečím pro obranu, ale tak trochu doplácel na svojí nezkušenost. Gól nedal, dostal žlutou kartu, druhou na trunaji a zklamaně v devadesáté minutě odešel ze hřiště. Přesto z něj mám dobrý pocit, ale obávám se, že tohle Rafu neobměkčí a nadále jej bude ignorovat.

Nicolai Jorgensen v osmifinále proti Chorvatsku nastoupil až dvacet minut před koncem základní hrací doby, ale nebyl moc vidět a to ani v prodloužení. V penaltovém rozstřelu šel jako pátý, nedal a Rakitič poté mohl rozjásat chorvatskou část hlediště.

Objevila se zpráva, že Newcastle by měl dostat od FIFA 200 tisíc liber jako kompenzaci za dva hráče na Mistrovství světa. Mitrovič a Thauvin. Srbského útočníka vlastníme, ale proč za Thauvina? Ten už náš není. Nikde jsem nenašel k jakému datu se finance vztahují, pokud ke skončené kvalifikaci tak potom by to bylo správně, v té době Thauvin ještě náš byl. 

Aktuality

Po docela úspěšném hostování Kenedyho si Rafa hráče v Chelsea oblíbil. Kromě trvalého přestupu Kenedyho má hodně vysoko na seznamu vytipovaných posil Rubena Loftuse-Cheeka, který sám do médií prohlásil, že v příští sezóně chce pravidelněji nastupovat a nemusí to být v Chelsea.

Situace kolem Chancela Mbemby se zadrhává. Už se dohodl na podmínkách smlouvy s Portem, ale to dosud neakceptovalo jeho cenu ve výši 8 milionů a nabízí o dva miliony méně. Nově se o obránce začal zajímat turecký Trabzonspor, který chce ale hráče na hostování, s čímž nesouhlasí Newcastle. Ten trvá pouze na prodeji, aby měl prostředky na koupi nového obránce. Newcastle už byl dohodnutý s Anderlechtem, ale sám obránce z přestupu do Belgie vycouval, protože se už viděl v Portu a do Belgie se mu nechtělo. Sportovní ředitel Anderlechtu Luc Duvroe: “V jednáních jsme již byli velmi daleko, byli jsme si opravdu jisti, že se Chancel vrátí k nám. Byla i shoda s jeho agentem, ale poslední slovo má sám hráč, který to vše musí stvrdit podpisem a to se nestalo, když se ve hře objevil další klub (Porto).” O hráče se zajímají další kluby z Belgie, Skotska, Francie či Německa, tak uvidíme, kde skončí.

Mikel Merino, Mikel Merino … hodně to skloňované jméno v poslední době. Spousta fans jsou naštvaný jestli odejde do Španělska, ale klub si za to de facto může sám. Pokud Mikel bude chtít odejít, tak zájemcům stačí zaplatit 12 milionů euro, což je jeho doložka o uvolnění ve smlouvě….:((

Sean Longstaff nejspíše jako vloni bude v příští sezóně někde hostovat. Klub čeká na nabídky převážně z Championship. Nejvážnější zájem je od nováčka z Rotherhamu. Velmmi vážný zájem je ale i o patro níže z Portsmouthu.

Yasin Ben El-Mhanni v létě Newcastle opustí, což už je jisté, kam ale zamíří se ještě neví. Za “výchovné” ho chce dle sdělení médií získat Besiktas, Sporting Lisabon, Bordeaux a Feynoord. Zadarmo by potom mohl odejít do Leicestru, Wolve, Leedsu nebo Swansea.

Newcastle United by měl příští měsíc oznámit novou sponzorskou smlouvu s dosud neznámým sponzorem, kdy jeho logo bude nosit na rukávech. Ve skončené sezóně rukávy zdobilo logo indické pneumatikářské společnosti Madras Rubber Factor Limited. Smlouva byla uzavřena na 12 měsíců.

Rafa Benitez má poslední rok smlouvy a Ashley pokud chce aby zůstal musí sáhnout do kapsy ještě hlouběji. Musí projevit ambice nejen s přestupy, ale i s investicemi mimo hřiště, aby pomohl realizovat dlouhodobé cíle, mezi které patří vylepšení treninkových prostor a zařízení včetně akademie. V současné době se to ale zdá nepravděpodobné a smutné, protože Cashley nechce pustit ani penny navíc. Dlouhodobé náklady spojené se zlepšením zařízení by se mohly ukázat jako obrovské, pokud se United bude nadále vyvarovat zlepšování, ale v případě úspěšného přebudování by mohlo být ušetřeno dost peněz v budoucnu, ale to Cashley nevidí.

Historie

Mathieu Debuchy ukončil spekulace o své budoucnosti. Hráč bude i nadále hájit zelenobílé barvy Saint-Étienne, kde podepsal smlouvu na tři roky.

Davide Santon oficiálně přestoupil do AS Řím, kdy se stal součástí transferu Radjy Nainggolana, který zamířil do Interu Milán.

Další propuštěný newcastlovský hráč Jack Hunter už ví, kde bude příští sezónu hrát. Nebude to v Barnsley, kde byl před nějakým časem na testech, ale pod dalším naším bývalým hráčem Dave Watsonem, který vede Gateshead. Patrick McLaughlin se upsal Hartlepool United. Náš bývalý trenér Ian Cathro bude nově působit v trenérském štábu nováčka Premier League Wolverhamptonu. Shay Given se stal hlavním trenérem brankářů v druholigovém Derby County.

Naše bývalá hvězda Tino Asprilla může očekávat negativní reakci ze strany FIFA. Bývalý útočník Kolumbie totiž na svém twitterovém účtě přeprodával lístky na zápas Kolumbie – Japonsko a to za 500 dolarů, což se samozřejmě nemůže a orgánům FIFA toto počínání neuniklo. Oficiální twitter účet Tino Asprilli: “Mám čtyři lístky na zítřejší zápas proti Japonsku v nejlepší části stadionu, jsou za 500 dolarů. Ten, kdo má opravdu zájem, může komunikovat s tímto telefonním číslem (zahrnuje tel. číslo). A ten, kdo je má k dispozici Vám je doručí na smluveném místě dnes nebo zítra.” Tweet už je samozřejmě smazán.

Přestupové spekulace

O Matta Ritchieho se zajímají v Middlesbrough, Stoke a Bournemouthu.

Média Haberturk uvedli, že Fenerbahce se poohlíží po posile do branky a v zorném poli jim uvízl náš Matz Sels, kterému nevyšel přestup do Anderlechtu.

Ředitelka Chelsea Marina Granovskaia věří, že do kádru přivede vysněné posily, mezi které patří Daniele Rugani, Leon Bailey, Anthony Martial, Jean Michael Seri a náš kapitán Jamaal Lascelles.

Manažer Newcastle United Rafa Benitez prý řekl, že záložník Matt Ritchie může opustit St.James Park. Údajně jeho angažmá splnilo svůj účel, protože je to hráč pro druhou ligu, v Premier League byl často kritizován a nesplnil to co se od něj očekávalo. Rafa jej kupoval pro druhou ligu, ale vloni si ho nechal, protože neměl dostatek peněz koupit někoho jiného. Rittchieho prý Newcastle vymění zpátky do Bournemouthu za Joshe Kinga. O Ritchie mají zájem také Burnley a Fulham. Alespoň tak píší nedělní média. No, někdy snad ani nečíst, protože co si novináři kolikrát vymyslí to by jeden nepochopil za 100 let. Njn, je okurková sezona, ale hraje se také MS, proč tam neryjí do VAR? Sledujete někdo ty obrovský chyby, který provází každé utkání?

Juvenstus údajně sám nabídl Newcastle Stefana Sturara. Klub prý potřebuje uvolnit finance na jiné cíle a proto sám některé hráče nabízí.

The Mirror hlásí, že Newcastle United projevil zájem o záložníka Chelsea Rubena Loftus-Cheeka.

Útočník Danny Ings prý oficiálně oznámil vedení Liverpoolu, že chce z klubu odejít. Půjdem do něj? Já osobně v něm žádnou posilu nevidím. Útočníka by rád koupil i Crystal Palace.

Foot Mercato píše, že Newcastle United se zajímá o defenzívního záložníka Stoke City Giannelli Imbulu. Stoke potřebuje, po sestupu do Championship, uspořádat svoje finance, tak je logické, že se zbavuje hráčů, na kterých může vydělat. 25-letý Imbula, bývalý hráč francouzské U21, přišel do Stoke před dvěmy lety z FC Porto. Jeho současná cena je údajně na hranici 20 milionů liber.

Úterní L’Equipe – Rafa Benitez údajně mluvil s Clémentem Grenierem. Záložník hrající v současnosti za EA Guingamp je k mání za 3 miliony liber.

Calciomercato říká, že Newcastle United se zajímá o útočníka Sampdorie Duvana Zapatu.

Sestoupivší West Brom se zajímá o našeho Rolanda Aaronse. Vedení klubu se nebrání ročnímu hostování.

Stoke údajně nabídl za záložníka Ritchieho 15 milionů liber. A protože by rádi získali i útočníka Gayla nabízí k penězům Shaqiriho.

Newcastle United se prý vrátil do boje o záložníka Sampdorie Dennise Praeta. Calciomercato tvrdí, že vedení Magpies se na hráče dotazovalo ve čtvrtek, ale zájemců je více – Juventus, Inter Milan, Atletico Madrid nebo Neapol.

Newcastle zahájil rozhovory s egyptským záložníkem Trezeguetem. Jeho výstupní klauzule je pouhých 5 milionů euro, ale o hráče se zajímají Aston Villa a Galatasary.

25-letý obránce Massadio Haidara prý již vedení klubu oznámil, že přestupuje do druholigového francouzského Racing Club Lens, kde se dohodl na tříleté smlouvě.

Nedělní Sky Sports – Newcastle, Fulham a Tottenham se zajímají o útočníka OGC Nice Alassanea Pléa. Hráč prý upřednostňuje přesun do Newcastlu, ale chce mít zaručeno místo v základu. Jeho cena je kolem 25 milionů liber.

Newcastle v případě ztráty Mikela Merina obnoví zájem o angažování Clementa Greniera (27), o kterého už stál před nějakou dobu (leden 2014). Hráč v lednu zadarmo zamířil do Guingampu. O hráče se dále zajímá Everton, Fulham, AC Milan, Rennes a Fenerbahce.

Turecké médium Fanatik přineslo informaci, že Newcastle a Aston Villa se zajímají o egyptského záložníka Kasimpasy Trézégueta, který se v minulé sezóně trefil třináctkrát.

Další jména spojovaná s Newcastlem – Divock Origi.

Aktualizované přestupové spekulace

Agent Badou Ndiaye sdělil zástupcům Galatasaraye, že jeho klient se o své budoucnosti chce rozhodnout po skončení Mistrovství světa. Ndiaye doufal, že pokud se mu turnaj povede, že bude mít možnost zůstat v Premier League (jak víte Senegal nepostoupil díky žlutým kartám). V tuto chvíli tedy není pravděpodobné, že se připojí ke Galatasaray, které tak musí čekat.

Dle TMW Stefan Sturaro (Juventus) odmítl spoustu nabídek k přestupu a čeká na Newcastle. Juventus hráče prodat chce, ale prý čeká od Newcastlu vyšší nabídku než kterou dostal (13 milionů Euro). Údajně chtějí milionů 18.

Dle sdělení tureckého Milliyetu se Bas Dost setkal s ředitelem Fenerbahce Damienem Comollem, aby doladili detaily smlouvy. Turci už prý pouze čekají na to, jak dopadne Dostovo ukončení smlouvy.

Obránce Lyonu Mouctar Diakhaby dá prý přednost Španělsku před Anglií, kde by měl podepsat Valencii. Odmítl Newcastle a Everton.

Jack Wilshere po konci v Arsenalu nejspíše v Anglii nezůstane. Pro Sky Sports prohlásil: “Pokud se naskytne dobrá příležitost, tak bych rád odešel do zahraničí.”

Zmařené přestupy (hráči, kteří byli spojováni s NUFC, ale zamířili jinam)

Můžeme si škrnout další spekulaci. Southampton přivedl ze Celticu záložníka Stuarta Armstronga. Fernando Torres souhlasil s podmínkami smlouvy v japonském klubu Sagan Tosu.

Bůh ochraňuj královnu a Newcastle United
Veškeré texty na nufccz.cz jsou chráněny autorským právem

Napsat komentář