Aktuality – 4.9.2018

Napsal ,

Po, a i díky, čtrnáctidenní pauze přinášíme opět nějaké aktualitky z klubu …

Aktuality

Newcastle United U18 – West Brom U18 0:3 (0:1)
G: 33.Ashton, 57. a 78.Rogers
Sestava: Langley, Barrett, Gamblin, Allen (80.White), Swailes, McEntee, Ebanks, Rounsfell (63.Scott), Cole, Young, Kasinga
Lavička: Reed, Marshall, Brannen

Po minulém výprasku 0:6 v Manchesteru se dorost neprosadil ani v prvním domácím zápase a prohrál zcela zaslouženě. Paradoxně byl nejlepším hráčem náš brankář Dan Langley.

Sunderland U18 – Newcastle United U18 0:1 (0:0)
G: 56.Reed
ŽK: 1-1 (Reed)
Sestava: Huuhtanen, Barrett, Gamblin (75.Scott), Rounsfell, Swales, McEntee, Asose, Young, Cole, Reed, Kasinga (76.Ebanks)
Lavička: Langley, White, Gilchrist

Derby s vítězným koncem, co víc si přát. Po dlouhé době dorost zažil pocit z vítězství.

Newcastle United U18 – Wloves U18 1:0 (1:0)
G: 31.Reed
ŽK: 1-1 (Swales)
Sestava: Langley, Joyce, Rounsfell, Allen, Swales, McEntee, Ajose (46.Ebanks), Young, Cole, Reed, Kasinga
Lavička: Brown, Gamblin, White, Gilchrist

Druhá výhra za sebou, o které opět rozhodl Reed. Díky výhře posun na šesté místo tabulky.

Newcastle U23 – Sunderland U23 5:0 (2:0)
G: 17.Bailey, 22.Roberts, 58. a 71.Charman, 84.Sorensen
ŽK: 1:2 (Roberts)
Sestava: Woodman, Sterry, O´Connor (59.M.Longstaff), Watts, Cass, Bailey, Barlaser, Allan (52.Wilson), S.Longstaff, Roberts, Charman (77.Sorensen)
Lavička: Walters, Harker

Po delší době derby, které se nám musí líbit. Naše rezerva měla otěže pevně v rukou po celý zápas a nenechala nikoho na pochybám, kdo je pánem na hřišti. Skóre mohlo být ještě vyšší, ale “pouze” za “bůra” se určitě zlobit nebudeme. Po dvou odehraných kolech je naše rezerva na druhém místě o dva body za Southamptonem. Snad jim to vydrží.

Wolves U23 – Newcastle U23 2:0 (1:0)
G: 29.Ennis, 50.Samuels
ŽK: 1-2 (O´Connor, Bailey)
Sestava: Woodman, Cass,O´Connor, Watts (81.M.Longstaff), Gibson, Bailey, Barlaser, Allan (66.Wilson), Sorensen (59.Sangare), Roberts, Charman
Lavička: Harker, Walters

Do zápasu nastoupilo devět hráčů z 11, kteří v minulém zápase porazili Mackems. Sterryho a Longstaffa nahradili Gibson a Sorensen. I přes vyrovnaný průběh naše rezerva své šance neproměňovala a tak se z výhry radují domácí. Newcastle U23 bude v Premier League Cupu hrát ve skupině H společně se Southamptonem, Leedsem a lepším z dvojice Newport County – Notts County.

Newcastle United U23 – Reading U23 2:4 (2:4)
G: 7.a 22.Sorensen – 24.Osho, 32.House, 34.a 45+2.Loader
ŽK: 1-0 (Watts)
Sestava: Woodman, Bailey, Cass, M.Longstaff (59.Allan), O´Connor (58.Gibson), Roberts, Sangare (42.Juanito), Sorensen, Walters, Watts, Wilson
Lavička: Harker

Steve Harper postoupil v hierarchii našeho klubu. Jak je uvedeno tak Steve bude zastávat vedoucí úlohu při vývoji golmanů v U18 a U23 a také plánovat, organizovat a sledovat celkový program všech mladých brankářů a to od těch úplně nejmenších. Jeho místo v Akademii, kde trénoval mladé golmany zaujal Daniel Garcia Vallejo, který v loňském roce v našem klubu absolvoval stáž.

Newcastle se snaží vypátrat vlajku, která oslavuje českého brankáře Pavla Srníčka. Transparent s nápisem Pavel is a Geordie se ztratil při posledním domácím utkání s Chelsea (1:2). K vrácení vlajky vyzval fanoušky i Steve Harper.

Achraf Lazaar mohl do konce sezóny hostovat v italském Janově, ale od přesunu nakonec sešlo. Pro Gazzetta dello Sport se vyjádřil sám hráč: “V pátek ráno mi Newcastle povolil odletět do Itálie. Musel jsem akorát podepsat smlouvu. Večer mi ale oba kluby řekly, že dohoda padla. A teď? Doufám, že znovu získám svůj prostor. Budu tvrdě pracovat, abych se dostal zpátky na vrchol a stal se pevnou součástí týmu. Samozřejmě Itálie a série A stále zůstávají v mém srdci. Zkusit znova jednat s Janovem v lednu? Proč ne? Ballardiniho znám velmi dobře, trénoval mě v Palermu. Přeji mu výbornou sezónu a možná, že už v lednu budou v bezpečí. Věci se nedehráli tak jak se očekávalo. Neviděli jsme opravdového Lazaara. V Newcastlu jsem hrál velmi málo a poslední rok jsem byl Beneventu, které spadlo. Bude líp.” Jedna “novácká” zpráva – Achraf svou přítelkyni Eva Blasco požádal o ruku.

O Rolanda Aaronse usiloval manažer Rangers Steve Gerrard a také si na něj brousili zuby v Hullu a AEK Atény.

Henri Saivet úspěšně absolvoval zdravotní prohlídku a celosezónní hostování v Bursasporu mohlo začít. V Turecku už naskočil do zápasového rytmu. Dalšími hráči, kteří odešli na hostování a to do konce ledna 2019 jsou Luke Charman a Dan Barlaser. Půl roku budou hrát League One za Accrington.

Sky Sports má svůj vlastní žebříček nejlepších hráčů Premier League, který vede Sergio Aguero z Man City (7857 bodů) následován liverpoolským Sadio Maném (7092) a Richarlisonem z Evertonu (6844). Před ligovým utkáním s Chelsea byl ve spodní části tabulky (zveřejňuje se 50 jmen) i zástupce Newcastlu a to Joselu (2582 bodů). Tento Power index sleduje 33 různých statistických údajů hráčů.

A ještě dvě statistické. Kenedy byl před zápasem proti Chelsea nejfaulovanějším hráčem Premier League. V průměru byl na jeden zápas faulován devětkrát. Dalšími nejfaulovanějšími hráči byli James Maddison (8) a Jack Wilshere (7). Ve stejném období byl Martin Dúbravka nejlepším brankářem ve statistice chycených pasů do vápna. Na druhém konci byl Joe Hart.

Mike Ashley čelí potenciálnímu akcionářskému vzpouře na výročním zasedání společnosti Sports Direct, která se koná příští týden v souvislosti s tvrzeními o jeho “pokračujícím selhání” ve funkci generálního ředitele společnosti pro sportovní oblečení, včetně navrhované platby ve výši několika miliónů liber pro snoubence své dcery.

Pozápasové dozvuky (proti Cardiffu)

Kenedy se stal prvním hráčem v Premier League od roku 2010, který za poločas neměl na kontě jedinou přesnou přihrávku. Naposledy se to “podařilo” Nikolovi Kaliničovi z Blackburnu. Navíc mu hrozil trest od disciplinární komise za nakopnutí Victora Camarase, které sudí nepostřehl. Nakonec to dopadlo tak, že Kenedy zákaz nedostal. FA se na zákrok ptala, ale vyjádření rozhodčích bylo to, že incident byl viděn a byl nařízen volný kop.

Matt Ritchie po zápase: “Seděl jsem na lavičce ještě asi pět minut po konci, ale řekl jsem si “víš co, je to Premier League, možná to není tak špatný odvézt si bod z venku.” Nebylo to pěkné představení, ale na to se mimo náš stadion moc nedíváme a navíc s okolnostmi, jaké zápas doprovázeli. Kdybych byl na hřišti, tak bych si balón vzal a na penaltu šel, ale takhle to prostě je. Obvykle dostávám kartu a když vyloučili Isaaca, tak jsem hrál pravého beka, takže mě trenér radši posadil na lavičku, abych nedostal červenou taky. Rozhodl se, že mě sundá, chápu to. Bylo to frustrující vidět chycenou penaltu, ale občas se to prostě děje. Nemůžete proměnit všechny. Co se týče červené pro Isaaca, tak jsem to viděl, co se stalo, ale bylo to tak rychlé, že si nejsem jistý, zda-li to na vyloučení bylo, nechci to opravdu komentovat.”

Pozápasové dozvuky (proti Chelsea)

O tom, že Chelsea vyhrála 2:1 v Newcastlu víte. Jenom jedna drobná statistika – Jorginho v prvním poločase zkompletoval 86 z 92 přihrávek a zahanbil všechny hráče domácího týmu, ti si míč přesně poslali pouze v 67 případech. Do zápasu nenastoupil kapitán Jamaal Lascelles. Spekulovalo se o tom, že byl dočasně vyřazen z kádru za hádku s manažerem Rafaelem Benítezem, oba měli rozdílné pohledy na stanovování taktiky. Nicméně Jamaal na svém twitterovém účtu uvedl: “Jsem frustrovaný, že jsem dnes nemohl hrát kvůli lehkému zranění kotníku. Velké úsilí spoluhráčů proti špičkovému týmu.” Joselu si připsal šestý gól v PL za naše barvy a z toho pátý na St.James Parku. Schär, Ki a Fernandez za náš klub debutovali v základní sestavě v PL a jsou to hráči s pořadovými čísly 226, 227 a 228, kteří za náš klub nastoupili. Zároveň Ki jako reprezentant Jižní Koreje se stal svou příslušností 52.národností v našem klubu. V naší zahajovací sestavě se objevilo 11 různých národností – Dúbravka (Slovensko), Yedlin (USA), Fernandez (Argentina), Clark (Irsko), Schär (Švýcarsko), Dummett (Wales), Ritchie (Skotsko), Diame (Senegal), Ki (Jižní Korea), Murphy (Anglie), Rondon (Venezuela). Na trávník se pak dostali dva Španělé, Perez a Joselu a Japonec Muto. Na lavičce byl poprvé k dispozici Sean Longstaff (Anglie).

Fabian Schär: “Nebyla to penalta. Zasáhl jsem balon, bylo to špatné rozhodnutí. Je to těžké strávit, ale to je fotbal. Budeme dál pokračovat v práci a body přijdou.”

Hostování

V Championship West Brom deklasoval QPR 7:1. Dwight Gayle byl ze hřiště stažen v 83.minutě. Za tu dobu stihl dát jednu branku a připravit dvě penalty (https://www.youtube.com/watch?v=FTyaddICSQA). V dalším zápase West Brom prohrál na půdě Middlesbrough 0:1. Dwight Gayle byl ze hřiště stažen v 83.minutě. A v zatím posledním zápase West Brom porazil Stoke City 2:1. Dwight byl stažen v 72.minutě a vstřelil obě branky domácích (https://www.youtube.com/watch?v=D2rEpOQSmM8). Svým výkonem se dostal do sestavy kola. Nottingham uhrál na půdě Wiganu bod za remízu 2:2. Jack Colback odehrál celý zápas a dostal žlutou kartu. V dalším kole opět remíza 2:2 s Birminghamem. Jack Colback odehrál celý zápas a opět dostal žlutou kartu. A v dalším kole přišla prohra 1:2 na půdě Brentfordu. Colback odehrál celý zápas. V League Two prohrálo Morecambe na hřišti Stevenage 0:1. Josef Yarney odehrál celý zápas a dostal žlutou kartu. V dalším kole Morecambe porazilo Northampton 1:0. Yarney odehrál celý zápas a opět dostal žlutou kartu. V 5.kole Morecambe doma prihrálo s Oldhamem 0:2. Yarney odehrál celý zápas. A v dosud posledním kolem Morecambe prohrálo v Bury 2:3. Yarney odehrál celý zápas. V League One hrál doma Accrington se Scunthorpe 1:1. Na lavičce domácích už byl na lavičce připraven Dan Barlaser a na tribuně seděl Luke Charman. V Carabao Cupu West Brom porazil Mansfield 2:1. Dwight Gayle naskočil na posledních 13 minut a stihl dostat žlutou kartu. V Turecku uhrál Bursaspor remízu 1:1 na hřišti Konyasporu. Celý zápas premierově odehrál Henri Saivet. Další porci 90 minut si připsal Henri Saivet v zápase Bursasporu s Besiktasem (1:1).

Reprezentace

Ciaran Clark byl povolán do týmu Irska na zápas Národní ligy proti Walesu a na přátelák proti Polsku. Martin Dúbravka by si měl zachytat v Národní lize proti Ukrajině a v přáteláku proti Dánsku. Christian Atsu se překvapivě objevil v nominaci Ghany na zápas s Keňou. Paul Dummet se v průběhu loňské sezóny reprezentace vzdal, aby se mohl soustředit na práci v klubu, ale nyní se vyjádřil v tom smyslu, že pokud bude třeba, tak je připraven reprezentovat a Ryan Giggs ho povolal na zápasy Národní ligy proti Irsku a Dánsku, čímž se jen potvrdilo, že Dummett měl problémy s trenérem Colemanem, který vedl Wales před Gigsem. Fabian Schär si se Švýcarskem v rámci Národní ligy zahraje proti Islandu a pak mají Švýcaři naplánován přátelák proti Anglii. Salomon Rondon byl povolán do repre Venezuely, která sehraje dva přáteláky proti Kolumbii a Panamě. DeAndre Yedlin byl povolán do repre týmu USA, kde jsou na programu dva přáteláky proti Brazílii a Mexiku. Anglii U21 nebude chybět v kvalifikačních zápasech proti Holandsku a Lotyšsku Freddie Woodman. Finsko U19 odehraje dva přáteláky proti Řecku – Otto Huuhtanen. Mo Sangare byl trenérem Libérie Thomasem Kojou zařazen do 30ti-členné nominace pro kvalifikaci na Africký šampionát 2019. Na programu je zápas proti DR Kongo a to 9.září v Monrovii, kde se Sangare narodil, ale ve 14ti letech se přestěhoval do Anglie. Naopak Matt Ritchie se do skotské nominace proti Belgii a Albánii nevešel z důvodu zranění. Dále na reprezentační pozvánku marně čekali Rob Elliot (Irsko) a Yoshinori Muto (Japonsko).

Historie

V minulých kolech se trefilo několik našich bývalých hráčů. Mitro pálil do sítě Spurs (https://www.youtube.com/watch?v=A2ozmaUMi0A), do sítě Burnley (https://www.youtube.com/watch?v=0gqITevtYlc) a do sítě Brightonu (https://www.youtube.com/watch?v=9UnmCe2zwkk), Adam Armstrong se v poháru trefil dvakrát (https://www.youtube.com/watch?v=WXUHDm1bAlM) a Florian Thauvin si přenesl střeleckou chuť z minulého ročníku (proti Rennes – https://www.youtube.com/watch?v=GGtvszv47p8, proti Monaku – https://www.youtube.com/watch?v=6vf-ffdOTac).

Bývalá hvězda Newcastle United Jonas Gutierrez utrpěl přetržení koleních šlach. Stalo se tak v zápase jeho týmu Defensa y Justicia v prvním utkání Copa SudAmerica. Šílené zranění se stalo jen 10 minut po startu zápasu a znamená, že Jonas si minimálně na 6 měsíců odpočine od fotbalu. Hráč je už po operaci a všichni z ToonArmy mu přejí brzké uzdravení. I my se připojujeme k pozdravům a úspěšné léčbě. Jednou geordie, navždy geordie.

Rémy Cabella se natrvalo vrací do St.Etienne, kde loňskou sezónu hostoval. Do Marseille putuje částka ve výši 5 milionů euro (+ další 1 milion v bonusech). Siem de Jong odešel z Ajaxu. Siem neměl místo v prvním týmu a odešel na hostování do australského Sydney FC. Sebastian Bassong možná našel nový klub. Francouz je bez angažmá od května 2017 (Norwich) a soutěžní zápas naposledy odehrál v roce 2016. V červenci se neúspěšně pokoušel o smlouvu ve druholigovém holandském týmu Roda JC, ale nezadařilo se. QPR prohrálo všechna dosud odehraná tři utkání (před středečním kolem) a inkasovalo deset branek. Proto vedení hledá vhodné doplnění a Bassong už nastoupil za rezervu QPR, která vyhrála. Hatem Ben Arfa jako volný hráč podepsal smlouvu s Rennes. Útočník z lisabonského Sportingu Seydou Doumbia podepsal smlouvu s Gironou do roku 2021. Mapou Yanga-Mbiwa byl na odchodu z Lyonu. O hostování úspěšně jedná Bursaspor, kdy byl s Lyonem domluvený, ale sám hráč stěhování do Turecka nakonec odmítl. Vurnon Anita odešel z Leedsu na hostování do nizozemského Willem II. Jak Alnwick opuští formou hostování skotské Rangers a do ledna bude působit ve Scunthorpe hrající League One. Yawin Ben El-Mhanni trénuje s druholigovým Brentfordem a doufá v nabídku smlouvy (měl by se předvést v úterním přáteláku proti Bournemouthu). Ryan Taylor skončil v Indii a je na zkoušce ve Fleetwoodu, který trénuje Joey Barton. Seydou Doumbia opouští římské AS natrvalo. Na tři roky si ho zavázala španělská Girona. Papiss Demba Cissé si po dvou letech znovu zahraje v Evropě. Senegalský útočník opustil čínský Shandong Luneng a zamířil do tureckého Alanyasporu.

James Milner proměněnou penaltou přispěl k výhře Liverpoolu nad Crystal Palace a zapsal se do historie Premier League. James je prvním, kdo k osmi zásahům po sobě potřeboval pokutový kop.

Kevin Nolan už není manažerem Notts County. V létě klub opustili naši bývalí hráči Shola Ameobi a Alan Smith a týmu se nedaří. Z možných 15 bodů vydolovali pouhý 1 a po prohře 1:3 s Lincoln City už vedení došla trpělivost a bye bye Kevin.

Přestupové dozvuky

Marlon se oficiálně přesunul z Barcelony do Sassuola. Stoper vyjde mužstvo ze Serie A na 6 milionů eur, stejnou sumu potom mohou Blaugranas vyinkasovat na bonusech po odehrání 50 soutěžních zápasů.

Nantes oznámilo příchod Anthonyho Limbombeho. Člen širšího kádru belgické reprezentace se do Francie vydává z Clubu Bruggy, který za něho vyinkasoval 8 milionů eur.

Levý obránce Lille Hamza Mendyl (20) byl v létě spojován s Newcastlem, což nyní potvrdil: “Byl jsem v kontaktu s Arsenalem a Newcastlem, ale jako marocký občan není snadné získat pracovní povolení. Myslel jsem, že si v Anglii zahraju.” Nakonec za 600 tisíc euro přestoupil do Schalke.

Gavin Bazunu (16) velký brankářský talent ze Shamrocku Rovers přestoupí příští léto do Manchesteru City, které za něj na oplátku pošle až 400 tisíc liber. City vyhrálo přetahovanou s Tottenhamem a Newcastlem, kde na prvním místě určitě nebyla finanční stránka….:))

PSG poslední přestupový týden souhlasilo s částkou ve výši 10 milionů euro za Stanley N´Sokiho, ale přestup zhatil sám hráč, který upřednostil setrvání v hlavním městě Francie.

Novou posilu do zálohy má Rayo, nováček španělské ligy si na hostování ze Stoke City vypůjčil Gianelliho Imbulu (eurofotbal.cz).

Zajímavost na závěr

Sergio Agüero dal do sítě Huddersfieldu svůj devátý hattrick v anglické Premier League a v tomto ohledu útočí na historický rekord soutěže. Ten drží Alan Shearer, který poslal do sítí soupeřů minimálně tři míče v jednom utkání jedenáctkrát.

Bůh ochraňuj královnu a Newcastle.
Veškeré texty na nufccz.cz jsou chráněny autorským právem
foto zdroj: nufc.co.uk, bbc, internet

Napsat komentář