11.kolo PL: konečně

Napsal ,

Newcastle United prolomil prokletí nové sezony a dokázal si připsat první výhru v sezoně. Na domácím stadionu porazili Magpies silný Watford, který odmítl v prvním poločase jít do vedení po tutovkách Mariappa nebo Deulofeua. Trenér Rafa Benitez musel tentokrát řešit tři střídání díky zraněním, přesto se mužstvo semklo, dokráčelo k první výhře sezony a posunulo se v tabulce nad sestupové příčky.

V základní sestavě udělal Benitez jednu změnu oproti minulým dvěma utkáním, vepředu konečně nebyl Perez, ale Muto s Rondonem. Hned na začátku utkání mě ovšem přepadla myšlenka, že dát číslo devět někomu jako je Rondon je zneuctěný všech devítek v naší historii. Na tribuně se opět objevil majitel klubu Ashley obložený svými dvěma nohsledy, Charnleyem a Bishopem.

Výkop jsme měli my, hned jsme balon ztratili, ale vzápětí dokázali získat roh. Z něj se ovšem do útoku hnali hosté a najednou se kopal roh na druhé straně. Trávník byl asi moc mokrý nebo se Kenedy a Ritchie špatně obuli, oboum to klouzalo. V první půli hráli prim hosté, drželi balon, dostávali se do vápna, ale naštěstí neměli srovnaná mířidla. V 15.minutě, po rohu byl osamocený hlavičkář u pravé tyče, následovali dvě dorážky dalších neobsazených protihráčů, chytal jsem se za hlavu, takhle bránit znamená průser na obzoru. Ve 20.minutě jsme měli ojedinělý náznak šance, Diamé pálil z hranice vápna, ale následoval rychlý kontr a skvělá práce Yedlina, jenž se vrátil a skluzem sebral soupeři šanci na ohrožení Dúbravky.

Ve 26.minutě se ocitl u míče ve vápně Kenedy, ale jeho rána byla blokována na roh. Hosté drží balon, dobře kombinují, my se nedokážeme dostat přes obranný val, v útočné fázi jsme bezradní. Ve 45.minutě byla naše obrana překonaná rychlou kombinací, tím co nám vůbec nejde, ale Dúbravka skvěle vytěsňuje na roh. A vzápětí přichází první střídání kvůli zranění, Muta nahrazuje Perez.

Do druhé půle musel Rafa udělat druhou změnu, zraněného kapitána Lascellese nahradil Schar. Začali jsme tlakem, trestňákem a rohem. Ve 49. šel Ritchie sám zprava, nacentroval na penaltu, ale před Perezem odvrátil obránce. Hned za minutu trefili hosté břevno a následovalo naše třetí střídání, i tentokrát kvůli zranění, odchází Shelvey, nahrazuje jej Ki. V 52.minutě nezpracoval Diamé ve vápně, v 59.minutě se ocitl s míčem v šestnátsce Ritchie, blokováno na roh. Newcastle přitlačil na pilu, drží balon a nepouští soupeře na svojí polovinu. V 65.minutě se domácí dočkali, trestňák od levého rohu vápna napálil Ki tvrdě do ohně a Perez na přední tyči strčil do trajektorie hlavu. Gólman již nestihl reagovat a balon končí v síti – 1:0.

Za čtyři minuty se mohl prosadit Rondon, ale jeho hlavička po centru zleva letěla mimo tyče. Hosté se snaží vyrovnat, domácí drží vzadu pevně, navíc vyráží do otevřenější obrany. V 72.minutě šli naši čtyři na dva obránce, Kenedy ovšem centruje již 30 metrů od branky, mohl jít ještě blíže, takhle to byla jen zbytečně zazděná šance. Oproti předchozím utkáním ovšem Newcastle neznervózněl, hraje semknutě a nervozita je patrná naopak u hostů. V závěru zápasu Watford dvakrát zahrozil, v 90.minutě šel centr napříč vápnem, naštěstí bez zásahu soupeřem a v 93.minutě hosté přestřelují z malého vápna, uf, málem jsem měl infarkt. Ale za tu odvahu a nasazení jsme si nezasloužili pokazit sobotní podvečer. Jen ten výsledek musíme za týden potvrdit proti Bournemouthu, opět na domácím stadionu.

Manažer Newcastle United Rafael Benitez na tiskovce po utkání: “Podle mého názoru jsme si zasloužili vyhrát ještě před dneškem, ale neměli jsme potřebné štěstí. Dnes to bylo s týmem, který tvrdě pracoval a fanoušci opět stáli za námi a drželi nás. Měli jsme tři problémy se zraněními, ale reakce týmu byla dobrá. Je to skvělé tři body. Všichni tři hráči opravdu přispěli k dobrému výkonu, potřebujeme energii a závazek od každého a všichni tři hráči se rychle soustředili a udělali to, co museli udělat. Myslím, že výhra je pro všechny důležitá, vítězství proti dobrému týmu s velkou sebedůvěrou, vítězství způsobem, který jsme dnes udělali a s třemi zraněními, vše bylo dnes velmi pozitivní.”

Newcastle United – Watford FC 1:0 (0:0)
Góly: 65.Perez
Žluté karty: Schar – Capoue, Hughes, Okaka, Cholevas, Gray
Červené karty:
Rozhodčí: Craig Pawson
Diváci: 49.157
Sobota, 3.listopadu 2018, 16:00, Premier League, St.James Park

Statistiky
První poločas:
Střely na branku: 1 – 1
Střely mimo branku: 4 – 11
Rohy: 3 – 5
Držení míče: 40% – 60%

Celkově zápas:
Střely na branku: 2 – 1
Střely mimo branku: 8 – 15
Rohy: 8 – 9
Držení míče: 42% – 58%

Sestavy:
Newcastle: Dúbravka, Yedlin, Lascelles (Schar 45), Fernandez, Dummett, Ritchie, Shelvey (Ki 51), Diamé, Kenedy, Muto (Perez 45+2), Rondon
Lavička: Darlow, Manquillo, Joselu, Atsu

Watford: Foster, Femenía, Mariappa, Cathcart, Holebas, Doucouré, Capoue, Hughes (Okaka 77), Pereyra, Deulofeu (Gray 66), Success (Chalobah 85)
Lavička: Gomes, Masina, Sema, Kabasele

Bůh ochraňuj královnu a Newcastle.
Veškeré texty na nufccz.cz jsou chráněny autorským právem
foto zdroj: nufc.co.uk, bbc, internet

Napsat komentář