Aktuality – 12.12.2018

Napsal ,

Info z klubu

Newcastle U23 – Macclesfield 2:1 pen. (1:1)
G: 23.Sörensen – 84.Wilson
ŽK: 1-2 (O´Connor)
Sestava: Harker, Walters, Gibson, Bailey, O´Connor, Watts, Allan (65.Longelo), M.Longstaff, Sörensen (80.Sangare), Roberts, Wilson (74.Toure)
Lavička: Huuhtanen, Cumbreras

Po hladkém postupu ze skupiny v EFL Trophy Newcastle v playoff (1/16) narazil na Macclesfield. Naše dostal do vedení očekávaný hráč Sörensen (18.gól v sezóně), ale vedení se neudrželo. Po nerozhodném výsledku přišly na řadu pokutové kopy, které náš tým zvládl lépe a vyhrál 5:3. Jediným neúspěšným střelcem na straně hostí byl ve druhé sérii Stephens. Za naše proměnil Bailey, Roberts, Gibson, Watts a Sangare. Tomuto klání přihlíželo 1.260 diváků. Premiéra v manažerské roli na lavičce hostí tak zhořkla našemu bývalému hráči Solu Campbellovi. Soupeř v následujícím kole playoff vzešel z těchto týmů – Accrington, Bury, Manchester City U21, Port Vale, Rochdale, Oldham, Shrewsbury, Sunderland. No a “ten nahoře” to zařídil tak, že ani tuto sezónu nebudeme ochuzeni o to pravé derby. Zápas proti Sunderlandu by se měl odehrát 7.ledna.

Newcastle United U23 – Norwich U23 2:1 (2:1)
G: 40 (pen).Roberts, 45.Longelo – 20.Power
ŽK: 0-2
Sestava: Harker, Walters, Gibson, M.Longstaff, Lejeune (45.O´Connor), Watts, Longelo (71.Toure), S.Longstaff, Sörensen (81.Sangare), Roberts, Wilson
Lavička: Huuhtanen, Cumbreras

Další utkání v rámci ligy a opět vítězství, o kterém tentokrát nerozhodl sniper Sörensen. První půli odehrál Florian Lejeune, který se nečekaně brzy vrací po zranění. Vítězstvím drží naše rezerva 6.místo ligové tabulky.

Bolton U18 – Newcastle United U18 2:1 (1:0)
G: 30.Argent-Barnes, 57.Brown – 62.Young
Sestava: Langley, Barrett, Swailes, McEntee, Allen, Rounsfell, Joyce, Young, White, Reed (74.Harrison), Cole
Labička: Brown, Anderson, De Bolle, Ebanks

Vystoupení v FA Youth Cupu pouze navázalo na výkony dorostu v této sezóně. Opět prohra. Dorost začal tlačit až po vstřelené brance, kdy domácí zachraňoval golman, který perfektně zlikvidoval dvakrát přímák a těsně před koncem na brankové čáře zastavil střelu Swailese.

Newcastle United U18 – Norwich U18 2:1 (0:0)
G: 80.(pen.), 90.Young – 75.Idah
Sestava: Brown, Barrett, Rounsfell, Allen, Swailes, McEntee, Joyce, Young, Cole (80.Ebanks), Reed, White
Lavička: Langley, Anderson, De Bolle, Harrison

Poslední vystoupení dorostu v rámci Premier League Cupu bez možnosti postupu obou týmů zvládl lépe náš výběr, i když se hrálo za velmi silného větru. Hostům patřila první půle a našim ta druhá, když o vítězi v závěrečných vteřinách rozhodl svým druhým gólem Jack Young.

Sean Longstaff a Newcastle United. Toto spojení bude trvat déle než do konce června 2019, kdy hráči končila smlouva. V minulém týdnu se obě strany dohodly na prodloužení kontraktu do léta 2022. Rafa po podpisu: “Jsem s ním opravdu potěšen, protože v každém tréninku se učí a vyspívá. Skutečnost, že jsme s ním uzavřeli novou smlouvu je proto, že věříme, že může být pro Newcastle United dobrým hráčem.” Sám hráč po podpisu uvedl: “Jsem místní kluk, jsem z Newcastlu a to je tým, který jsem podporoval, když jsem vyrůstal. Skutečnost, že ve mě viděli potenciál a teď i manažer, aby mi dali novou smlouvu je skvělá. Jen doufám, že mám na čem stavět, pokračovat v tvrdé práci a uvidíme co přinese budoucnost.”

Dne 9.prosince oslavil své 21.narozeniny Luke Charman.

Prodej klubu!?

Od nečekaného oznámení Ashleye, že jedná o prodeji klubu došlo k záplavě zpráv a spekulací. Nabízíme Vám ty nej. Hlavní nabídka pochází od bývalého šéfa Chelsea a Manchesteru United Petera Kenyona, jenž ovšem není sám natolik solventní a má za ním stát americké finanční konsorcium. Nabídky od dalších tří subjektů nejsou dosud ověřeny. Nicméně nejistota je údajně způsobena doložkami a nadále existuje podezření, že nároky jiných zainteresovaných stran jsou přehnané, aby byl větší tlak na hlavního uchazeče. Finanční poradci pracující pro Kenyona na začátku minulého týdne odcestovali do Tyneside, kde navštívili SJP jako součást oceňování. Aby došlo k celé transakci, tak noví vlastníci by museli splňovat finanční kritéria – nedisponovat vkladovými fondy na účtu třetí strany, jak bylo dříve nárokováno. Požadovaná cena 300 milionů, která byla pevná není stanovena jako jednorázová platba a forma aktiva může být přijatelná, jelikož by bylo prokázáno dostatek financí. Jednou z hlavních překážek rychlého převzetí je, že formality, které musí předat vedení Premier League trvají 14 dní, což v tomto ročním období kvůli konci roku bude trvat déle. A co tedy Ashley řekl pro Skysport?: “Doufám – pro fanoušky, pro klub, pro každého, že budu schopen jít stranou a podaří se nám získat majitele, kterým budou všichni potěšeni. Rád bych, aby se to stalo než začne lednové přestupové okno.” Pak byl dotázán, zda-li je prodej realistický: “Realistický? Je to možné. Realistické je možná příliš silné slovo. Doufejme, že můžeme pokračovat v dobré formě a dohodu uskutečnit.” Mějme na paměti, že Ashley už klub “prodával” šestkrát. A právem je ta větší část fans ohledně prodeje skeptická. I já se po zkušenostech řadím mezi ně.

Většina fans se již začíná klonit k názoru, že slova majitele klubu Mika Ashleye o prodeji na spadnutí jsou jen každoroční iluzí před lednovým přestupním termínem, aby poté mohl omlouvat neuvolnění financí na posílení kádru.

Hostování

V Championship West Brom doma remizoval 1:1 s Brentfordem. Dwight Gayle naskočil do druhého poločasu. V dalším zápase doma West Brom remizoval 2:2 s Aston Villou. Dwight Gayle odehrál celý zápas a vstřelil svou desátou branku (https://www.youtube.com/watch?v=odvRr2TYiYI). Nottingham doma nestačil na Preston a prohrál 0:1. Jack Colback byl ze hřiště stažen v 77.minutě. V League One hrál Accrington domácí zápas se Sunderlandem. Za stavu 1:1 byl zápas kvůli velké průtrži mračen ukončen. Dan Barlaser vydržel až do ukončení zápasu na trávníku. Na lavičce byl připraven Luke Charman. V League Two Morecambe remizovalo 2:2 s Port Vale. Josef Yarney odehrál na pravém obránci celý zápas. V Turecku Bursaspor doma prohrál 0:2 s Antalyasporem. Henri Saivet byl střídán v 84.minutě. V české nejvyšší soutěži hostil Liberec Opavu a zápas končil prohrou domácích 1:2. Rolando Aarons do zápasu naskočil v 56.minutě.

V EFL Trophy porazil Accrington 3:2 po penaltovém rozstřelu Lincoln a postupuje do další fáze. Dan Barlaser do zápasu naskočil v 78.minutě a byl jediným domácím hráčem, který v penaltovém rozstřelu netrefil. Luke Charman byl střídán v 63.minutě.

Aktuality

Druhý gól Salomona Rondona do sítě Bournemouthu se dostal do nominace na nejhezčí branku měsíce listopadu.

Rafa Benitez byl nominován na cenu Manažer měsíce Listopadu. Spolu s ním jsou v nominaci Pep Guardiola (Man City), Jürgen Klopp (Liverpool), Mauricio Pochettino (Tottenham), Marco Silva (Everton) a David Wagner (Huddersfield).

Když naši činovníci vidí jaký potenciál tkví v Eliasi Sörensenovi, tak mu chtějí předložit novou smlouvu, ta současná mu má vypršet v létě. Tady ale narážíme stejně jako u Seana Longstaffa. Původní nabídku Sörensen od klubu nepřijal (stejně jako Longstaff), ale vše se má úspěšně dokončit ještě před koncem roku. Sám hráč uvedl, že se mu v Newcastlu líbí a rád zde zůstane. Zatím mu byla nabídnuta tříletá smlouva s platem kolem 1.800 liber týdně.

FIFA v minulém týdnu poslala na účty klubů částky za působení jejich hráčů na Mistrovství Světa. Newcastlu připutovala částka ve výši 123.105 liber. Nejvíce v Anglii a i celkově ze všech týmů obdržel Manchester City a to 5.003.440 liber.

Pokud jste fanoušci hry FIFA, tak máte jedinečnou příležitost reprezentovat milovaný Newcastle United v prvním ePremier League turnaji. Má to jedno velké ALE …. musíte být obyvatel UK … takže pro většinu smolík …:(

Newcastle United má 26.nejproduktivnější Akademii v rámci Anglie. Což o to, to není žádné překvapení. Hned za námi je Sunderland. Nejproduktivnější Akademii má Manchester United následován Arsenalem, Tottenhamem, Chelsea a Liverpoolem.

Yoshinori Muto nebyl zařazen na soupisku blížícího se Asijského šampionátu, což je na jednu stránku škoda, na druhou pro klub dobře, protože hráč bude k dispozici a ne měsíc mimo.

Historie

Do ideální sestava 15.kola francouzské ligy se svými výkony dostali Mathieu Debuchy (Saint-Étienne) a Loic Rémy (Lille). Druhý jmenovaný pomohl gólem a přihrávkou k bodu v zápase s Lyonem (https://www.youtube.com/watch?v=PS5isu9JOPM). Dalším úspěšným střelcem uvedeného kola byl Mehdi Abeid z Dijonu (také remíza 2:2 v Toulouse – https://www.youtube.com/watch?v=ISGMBvMGxYU). A když už jsme v té Francii, tak jsem kouknul jak si někteří naši bývalí hráči v tamních ligách vedou. Mehdi Abeid (Dijon) v této sezóně odehrál 13 zápasů, ve kterých vstřelil 3 branky. Massadio Haidara (Lens – 16/0/1 vlastní gól), Mathieu Debuchy (St. Etienne – 11/2), Rémy Cabella (St. Etienne – 15/3), Florian Thauvin (Marseille – 19/12), Loic Rémy (Lille – 11/1), Emmanuel Riviera (Méty – 10/3). Sylvian Marweaux ve druhé lize za Lorient v této sezóně ještě nenastoupil. Stejně tak má 0 odehraných minut za Lyon Mapou Yanga Mbiwa, který aspoň sem tam hraje za rezervu (stats před uplynulým víkendovým kolem). Mathieu Debuchy si nadcházejících šest týdnů nezahraje, když ho z dalších zápasů vyřadil zraněný kotník.

Že se Florian Thauvin dostal do hledáčku celé řady evropských velkoklubů, namátkou Bayern, PSG, Atletico Madrid atd. už víme. Kdo ho bude chtít ale získat, tak musí pěkně přisolit. Marseille chce údajně za hráče 45 milionů eur. Pěkně ta jeho cena stoupla, když jsme ho v loňském ročníku pouštěli za necelých 11 milionů.

James Milner měl na svém kontě 499 startů v anglické Premier League a další start proti Bournemouthu byl jeho jubilejním s pořadovým číslem 500.

Tommy Wright – bývalý brankář Newcastlu si v St.Johnstone vysloužil novou smlouvu, kdy podepsal kontrakt do léta roku 2022. Bývalý trenér Newcastlu Richard Money se stal novým manažerem Hartlepoolu United.

Facundo Ferreyra nepatří do základní sestavy Benfiky a schyluje se k jeho odchodu z lisabonského klubu. Argentinský útočník by mohl odejít do Řecka, zájem o něho má Olympiakos Pireus. (eurofotbal.cz)

Kevin Mbabu o Newcastlu: “Bylo mi 18 let, když jsem šel ze Ženevy do Newcastlu, odmítl jsem Arsenal. Anglie pro mne nebyla dobrá volba, ale spoustu jsem se toho naučil. Zkušenost, kterou jsem nabral je teď mou součástí. Volba Newcastlu nebyla pro mě moc dobrá, ale když se na to dívám dneska, tak mi to pomohlo. Po mentální stránce jsem byl nesmírně testován. V Anglii jsem byl zraněn téměř dva ze tří a půl let, kdy jsem měl neustále svalová zranění, šestkrát nebo sedmkrát. Fyzicky mé tělo nebylo připraveno na intenzitu tréninkových dávek v Newcastlu. Neměl jsem tam ten nejlepší život a byl jsem zaneprázdněn příliš mnoho věcmi. To mohou být důvody mých zranění. Dnes se snažím chyby neopakovat. Můj vývoj mi ukazuje, že nejsem na špatné cestě.”

Přestupové spekulace

Do hledáčku Juventusu Turín se dle sdělení některých médií dostal náš brankář Martin Dúbravka, kterému však v Newcastlu smlouva běží do léta 2022. Juventus je prý ochoten nabídnout dvoucifernou částku, což může u Ashleye způsobit svrbění dlaní. Jako náhrada za Dúbravku je prý připraven Argentinec Geronimo Rulli. 26-letý brankář Realu Sociedad by Newcastle United měl stát 7,5 milionu euro.

Dalším hráčem, který by mohl opustit náš klub je hráč rezervy Liam Gibson, o kterého se zajímá Accrington. Údajně se jej pokusí zlákat v lednu a to buď na hostování nebo rovnou na přestup. Dle sdělení Mirroru měl na hostování do Leedsu namířeno Fred Woodman, což manažer Bielsa popřel. A do třetice…Ciaran Clark je prý bedlivě sledován kluby z Championschip, kdy by ho v lednu do svých řad chtěl zlákat West Brom.

Někdo z golmanů v zimě z klubu určitě zmizí. Nejnovější zprávy hovoří o tom, že by to mohl být i Karl Darlow. Nabídku ve výši 4 miliony liber nabídnou druholigový Leeds a Aston Villa, pro které se stal náš brankář přestupovou prioritou. V současné době je Karl zraněn, očekává se, že se do tréninku zapojí před koncem roku.

Rodák z Dominikánské republiky reprezentující Španělsko U21 záložník Betisu Sevilla Junior Firpo (20) poutá svými výkony pozornost. V následujícím přestupovém okně by se mohl stěhovat do Anglie. Zájem mají mít Newcastle, Arsenal, Manchester City a Crystal Palace. Jeho propuštěcí doložka je 50 milionů Euro.

Dalším mladým hráčem, který je prý v hledáčku Newcastlu je reprezentant Portugalska U21 Stephen Eustaquio (20) hájící barvy Chaves. Tento defenzivní záložník může na seniorské štaci reprezentovat i rodnou Kanadu. O hráče se dále zajímá Sporting Lisabon. Jeho cenovka je 7 milionů Euro.

Podle informací z italských médií se o útočníka AC Milán Fabia Boriniho (27) zajímá Newcastle United. V Premier League už působil a to v táboře hlavního rivala ze Sunderlandu. U sousedů za 4 roky odehrál 82 zápasů, ve kterých vstřelil 14 branek.

Brankář Kiko Casilla se přesune z Realu Madrid, kde mu bylo sděleno, že se s ním nepočítá a El Gol Digital už má jasno o jeho budoucí štaci. Prý zakotví v Realu Sociedad, který tak nebude bránit odchodu svého golmana Gerónima Rulliho do Newcastlu.

Newcastle se pokusil nadhodit případný lednový příchod Miguela Almirona z Atlanty United formou hostování (try before you buy), kdy nabídka byla prezidentem Darrenem Ealesem smetena ze stolu. Prý Newcastle musí přijít opravdu se seriózní nabídkou. Na druhou stranu jiné deníky hovoří o tom, že dohoda o hostování je na světě s opcí za trvalý přestup ve výši 15 milionů liber. Do Newcastlu se však zřejmě stěhovat nebude. Možné angažování hráče dle sdělení SkySport vyloučil Rafael Benítez. Darren Eales k možnému odchodu Almirona uvedl: “Registrujeme spoustu nabídek, nejenom z Premier League, ale i z TOP klubů napříč Evropou. Očekával jsem to, protože měl báječnou sezónu. Realitou ale zůstává a prosím omluvte mé opakování, že má smlouvu v Atlantě na další tři roky. Je to jeden z našich nejlepších hráčů. Jsme vítězové poháru v MLS. Máme za majitele Arthura Blank, který chce vyhrávat. Pokud přijde ta správná nabídka, která bude dobrá jak pro majitele, tak pro klub a pro ligu tak jí budeme zvažovat. Nejsme v pozici, že bychom museli prodávat.” A úterní zprávy hovoří o dohodě, kdy má k nám hráč přestoupit za 27 milionů liber, což by byla rekordní částka zaplacená za fotbalistu. Toto info přinesla paraguayská média a hráčův otec. Za mě osobně to je fake. Nemyslím si, že by Ashley takovou sumu pouštěl…:)) Na druhou stranu Miguel Almiron na svém twitterovém účtu postuje docela záhadné fotky s nápisy typu “next stop?” apod.. Tak uvidíme.

Nadcházející léto končí smlouva Jadenu Brownovi (19) z Tottenhamu a Newcastle je jedním z řady klubů, kteří by hráče chtěli v zimě podepsat. Reprezentantovi Anglie U19 dle sdělení z tábora Spurs nebude v létě smlouva prodloužena a tak se ho budou chtít v zimě zbavit. Dalšími zájemci o jeho služby jsou Huddersfield a Rangers.

Newcastle je spojován s bývalým křídlem Arsenalu Jeff Reine-Adalaidem (20). V létě odešel do francouzského Angers, kde dosud naskočil do 15 zápasů a zanechal v nich více než dobrý dojem.

Dle periodika The Sun kluby Newcastle, Leicester, Huddersfield, Crystal Palace a Fulham bedlivě sledují útočníka Leytonu Orient Macauleye Bonneho (23). Bývalý reprezentant Zimbabwe je označován “next Jamie Vardy”, jelikož dosud v National League vstítil 17 branek, čímž vytvořil nový rekord. Dalšími kluby, kteří jej sledují jsou Norwich, Stoke, Nottingham, QPR a Sheffield United.

Po docela úspěšném působení jihokorejce Ki se možná schyluje k dalšímu asijskému přesunu. Newcastle již několik měsíců sleduje hráče holandského Groningenu Ritsu Doana (20), který může naskočit na kterémkoliv místě záložní řady.

Bůh ochraňuj královnu a Newcastle.
Veškeré texty na nufccz.cz jsou chráněny autorským právem
foto zdroj: nufc.co.uk, bbc, internet

Napsat komentář