25.kolo PL: jediná hloupá střela

Napsal ,

Newcastle United zavítal do Londýna, kde se mu obvykle nedaří, a na Wembley už vůbec ne. Vyhrál tady naposledy v minulém století. Ani tentokrát se mu to nepodařilo, ba i ten bodík odplaval jedinou střelou před koncem utkání, kterou Dúbravka podcenil.

Trenér Benitez poslal na trávník identickou sestavu jako proti Cityzens, v rozestavení 5-4-1. Z nových hráčů do Londýna sebou vzal ovšem jen Barrecu, na lavičku. Almiron stále nedostal pracovní vízum. Na tribuně nechyběl majitel klubu Mike Ashley s předsedou Lee Charnleyem.

Výkop měli domácí a hned se chopili míče, tvořili hru a snažili se překonat naší obranu. My jsme zatažení a čekáme co soupeř vymyslí. Až ve 13.minutě jsme se dostali do vápna Spurs a ohrožovali Llorise, ale obrana blokovala. Ovšem ani domácí se nemohou dostat před Dúbravku, drží balon, kombinují, ale zatím jen z uctivé vzdálenosti. V 17.minutě naše obrana zaspala, když nechali za sebou Mouru, jehož našel Lamela, ale hlavička Brazilce šla vedle branky. Vzápětí přichází centr zprava, Schar podskočil a Lamela hlavičkuje do tyče. Ve 25.minutě Dúbravka zachránil Newcastle, když zastavil unikajícího Eriksena. Po půlhodině hry se osmělujeme k výpadům, ale ani Atsu, ani Rondon nedokázali prostřelit ve vápně obranu. V závěru poločasu nejdříve Dúbravka vyráží po rohu domácích, aby na druhé straně Perez ve vápně ukázal jak se umí zamotat do svých kliček a zahodit šanci na gól. Poté ještě dostal Rondon balon do uličky, ale gólman byl u něj blíže.

Druhý poločas začal šancí domácích, ale hrajeme v obraně obětavě, naopak na druhé straně mohla naše první návštěva vápna skončit gólem. Po centru Yedlina zprava trefil Rondon hlavou tyč. Hra byla vyrovnaná až do 60.minuty, kdy domácí sevřeli Magpies do kleští a ke gólu chybělo pár centimetrů, v 65.minutě Schar vykopával balon z lajny po rohu. Za dvě minuty se dostal do ojedinělé šance Perez, mířil technicky do růžku, ale Lloris s pomocí břevna vytáhl míč na roh. V 70. a 73.minutě se dostal za obranu Llorente, v prvním případě hlavičkuje nad, ve druhém jej odzbrojuje na poslední chvíli Lascelles. V 81.minutě za Dúbravku na lajně zaskakuje Ritchie, druhé štěstí, ale poté již inkasujeme. Llorente sklepl balon pro Sona, ten zpoza vápna, kolem Lascellese vystřelil a Dúbravkovi nečekaně prošel míč pod tělem do sítě – 1:0. Opakovaný záběr ovšem ukazuje Llorenteho sklepnutí rukou. Takže smolný gól, se vším všudy. V 86.minutě se na trávníku objevila nová posila Magpies, Antonio Barreca. Chvíli předtím střídal i Kenedy a i za těch málo minut na hřišti jsem nabyl dojmu, že Kenedy prostě musí v létě zmizet zpátky do Chelsea. Tenhle hráč nemá u nás co dělat, ztrácí balony, neumí přihrát, dvakrát ignoroval volného Barrecu nalevo a šel s míčem do plných. V závěru se ještě pokoušel Rondon o vyrovnání, vyhrál hlavičkový souboj, ale nikdo jej nedoplňoval. Prohráli jsme jedinou smolnou ranou, velká škoda, ten bodík byl sakra blízko. Fotbal to byl pěkný, rychlý, s nasazením, aktivitou. Za týden hrajeme až v pondělí, na půdě Wolves.

Trenér Newcastle United Rafael Benitez na tiskovce po utkání: “Myslím, že jsme v prvním poločasu hráli dobře a měli jsme šanci na začátku druhého poločasu, tvrdě nás tlačili, my bránili dobře. Tomu gólu jsme se mohli vyhnout. Ve druhé polovině jsme hráli dobře, což je dobré pro naše sebevědomí. Nebylo to snadné pro nás.”

Tottenham Hotspur – Newcastle United 1:0 (0:0)
Góly: 83.Son
Žluté karty: Yedlin
Červené karty:
Rozhodčí: Andre Marriner
Diváci: 41.219
Sobota, 2.února 2019, 13:30, Premier League, The Wembley

Statistiky
První poločas:
Střely na branku: 1 – 0
Střely mimo branku: 7 – 3
Rohy: 2 – 2
Držení míče: 72% – 28%

Celkově zápas:
Střely na branku: 4 – 2
Střely mimo branku: 17 – 6
Rohy: 6 – 3
Držení míče: 72% – 28%

Sestavy:
Tottenham: Lloris, D.Sánchez, Alderweireld, Vertonghen, Trippier, Winks, Sissoko, Lucas Moura (Llorente 60), Eriksen, Lamela (Rose 78), Son (Dier 89)
Lavička: Gazzaniga, Wanyama, Walker-Peters, Foyth

Newcastle: Dúbravka, Yedlin, Lejeune, Lascelles, Schar, Ritchie (Barreca 86), Longstaff, Hayden, Atsu (Kenedy 82), Perez, Rondon
Lavička: Woodman, Clark, Fernandez, Manquillo, Joselu

Bůh ochraňuj královnu a Newcastle.
Veškeré texty na nufccz.cz jsou chráněny autorským právem
foto zdroj: nufc.co.uk, bbc, internet

Napsat komentář