Aktuality – 6.2.2019

Napsal ,

Info z klubu

Do Anglie vtrhla zima ve velkém stylu a spousty zápasů se díky velmi promrzlým trávníkům neodehrály. Mezi ty patří i zápas naší rezervy proti Wolves. Náhradní termín zatím určen nebyl. Stejný osud, tedy odklad utkání vinou mrazů měli i naši dorostenci.

Co se týče nové smlouvy pro Rafu Beniteze, tak jeho výhružka NEpodpisu v podání NEpřivedení dvou posil padla na úrodnou půdu. Nicméně Rafa sám prohásil, že ohledně jeho budoucnosti jasno není a na podepsání nové smlouvy je ještě spousta času.

Newcastle United U23 – Blyth Spartans 7:2 (5:2)
G: 7., 18., 25.Toure, 15.Cumbreras, 19., 60., 90.Watts, – 23., 45.Fewster
Sestava: Harker, Cass (46.Charman), Walters, Watts, McEntee, Bailey, Allan, M.Longstaff, Toure (70.Sangare), Cumbreras, Longelo (79.Barlett)
Lavička: Huuhtanen, Young

Čtvrtfinále Northumberland Senior Cupu vyznělo jednoznačně v náš prospěch. Gólově řádila letní švýcarská posila Yanick Toure, který dal aspoň v tomto utkání zapomenout na kanonýra Sörensena (a to jich mohl přidat daleko více) a dalším hattrickem pomohl k vítězství Kelland Watts. Ostatní dvojice čtvrtfinále poháru tvoří Heaton Stannington – Morpeth Town, Newcastle Benfield – North Shields a West Allotment Celtic – Bedlington Terriers.

Pozápasové dozvuky (Tottenham)

Rafa Benitez: “To se musí Sonovi nechat, vystřelil pěkně. Ale Dúbravka si mohl vést lépe. Není to jen jedna chyba, kterou musíme analyzovat, je to o celku. Výkon byl v pořádku. Ve druhém poločase jsme přidali a to mohlo udělat rozdíl. Je škoda, že jsme tímto gólem ztratili zápas. Z gólu neviním nikoho, každý může udělat chybu. Byla to branka, které jsme se mohli vyhnout, ano. Teď se ale musíme dívat dopředu a začít se soustředit na další důležitý zápas.” A já k tomu přidám. Ano, dle mého to byla chyba Martina Dúbravky, ale co, stane se. Vždyť to byla “pouze” druhá chyba při inkasovaném gólu v této sezóně. Na druhou stranu ani asi nespočítám kolika zákroky nám body zachránil. Dále Rafa uvedl, že vízum (pracovní povolení) dostane Almiron tento týden a bude tedy na Wolves připraven.

Hostování

V Championship Nottinghamm prohrál na hřišti Birminghamu 2:0. Jack Colback má stopku za žluté karty. West Brom doma nestačil na Middlesbrough a prohrál 2:3. Dwight Gayle odehrál celý zápas a vstřelil jednu branku, Jacob Murphy se na hřiště dostal v 74.minutě (https://www.youtube.com/watch?v=Za7XttXcAvE). Sheffield Wednesday si odvezl tři body z Ipswiche, který porazil 1:0. Rolando Aarons se na hřiště dostal v 86.minutě, Achraf Lazaar nebyl ani na lavičce. Svůj debut v League Two v dresu Colchesteru má za sebou Call Roberts. Colchester porazil 4:0 Northampton. Call na hřiště jako střídající hráč vyběhl v 81.minutě. Cheltenham vyhrál nad Yeowilem 1:0. Josef Yarney nebyl ani na lavičce. V Turecku Bursaspor remizoval 0:0 s Konyasporem. Henri Saivet už v 10.minutě vstal z lavičky a nahradil zraněného spoluhráče.

Dva zápasy týmů, kde máme své svěřence na hostování se díky zmrzlému hřišti odložily. Jedná se o duel Accrington – Blackpool (Barlaser, Bailey – Sörensen) a Cheltenham – Cambridge Utd (Yarney).

Reprezentace

Japonsko ve finále Asijského poháru vyzvalo Katar a prohrálo 1:3. Yoshinori Muto do zápasu naskočil v 62.minutě a do Newcastlu si veze stříbrnou medaili.

Ki Sung-Yeung po Asijských hrách a po dlouhých 11 letech ukončil svou reprezentační kariéru v celku Jižní Koreji. Za repre odehrál 110 zápasů, ve kterých vstřelil 10 branek. Jeho oznámení: “Byla to pro mě velká čest a velká zodpovědnost být součástí národního týmu. Asijský pohár 2019 bylo mé poslední reprezentační vystoupení. Během mé kariéry bylo reprezentovat mnohem cennější než cokoli jiného. Chtěl bych vyjádřit hlubokou vděčnost fanouškům, kteří mě během kariéry podporovali. Korejskému národnímu fotbalovému týmu přeji jen to nejlepší. Nyní bych se rád soustředil na Newcastle United.”

Aktuality

Po zápase se Spurs dostali hráči dva dny volna a každý je využil jinak. Tak třeba Kenedy zamířil s některými svými kamarády do Dubaje….:)) Miguel Almiron odletěl do Paříže a po návratu se může těšit na pracovní povolení (úterní večerní zprávy hovoří o tom, že se tomu opravdu tak stalo a Almirona už v pondělí uvidíme na trávníku). DeAndre Yedlin si zase zaletěl domů do USA.

V minulých aktualitách jsme vás informovali o 18.příčce našeho klubu co se týče peněz za minulou sezónu. Teď s podobnou statistikou přišel Soccerex´s, který náš klub zařadil na 58.místo. Ve statistikách jsou zahrnuty ceny hráčů, akcie klubu, hotovost v bankách, majitelovi potenciální investice a čistý dluh klubu. FFI score – 0.41 (nenašel jsem vysvětlivky), cena hráčů – 174 milionů, hmotný majetek – 71 milionů, hotovost v bance – 0, potencionální investice – 100 milionů, čistý dluh – 201 milionů.

Diame, Ki a Dummett jsou blízko k návratu na trávníky, naopak Jonjo stále připraven není. Zda-li budou k dispozici už proti Wolves ukáží až předzápasové testy.

Rozhovory

Isaac Hyden pro oficiální stránky NUFC: “Bylo to obtížné období. Vůbec jsem nevěděl, jestli v Newcastlu budu i druhou část sezóny, ale jak už jsem řekl – jakmile překročíte tu bílou čáru, na ničem jiném kromě zápasu nezáleží. Máte nějakou práci a vždycky se chcete pokusit udělat to nejlepší a ukázat čeho jste schopni. Pravděpodobně mi několik zápasů trvalo, abych se vrátil do rytmu, ale těď se cítím velmi dobře, měli jsme několik dobrých zápasů – což je to co potřebujete a jen doufám, že týmu můžu do konce sezóny ještě pomoci a dám do toho 100%.”

Bývalé Straky

Gael Bigirimana se z Motherwellu přestěhoval na hostování do Hibernianu. Tomi Ameobi mění americké FC Cincinati za kanadský Edmonton. Facundo Ferreyra nakonec neskončil v Anderlechtu, ale v Espanyolu. Jonathan Mitchell hostuje z Derby County v Shrewsbury Town. Bývalé křídlo Magpies Stephen Glass byl v Atlantě United povýšen z role trenéra Atlanty United 2 do stejné pozice v rezervě.

Bývalí hráči Newcastlu se činili i střelecky. Ve Francii v zápase Nantes – Saint-Étienne (1:1 – Cabella – https://www.youtube.com/watch?v=zaG48YRNryQ ). V zápase Lille – Nice (4:0 – poslední gól Rémy – https://www.youtube.com/watch?v=kiQTayGydAM).

Bývalý trenér v prvním mužstvu Newcastlu United Nigel Pearson ztratil svou práci v klubu OH Leuven. Svou pozici opustil po 15 měsících, kdy se klub nachází na samém dně druholigové tabulky, když z 24 utkání vytěžil pouhých 22 bodů.

Nile Ranger před časem neuspěl na testech v Oxfordu United a na svém twitterovém účtu zveřejnil foto z posilovny, kde v současné době tvrdě dře, aby se mohl na trávníky vrátit (je volným hráčem). To vše pod dohledem osobního trenéra.

Tim Krul ohledně odchodu z Newcastlu pro nizozemský De Telegraaf: “Už o tom nechci mluvit. Bylo to 12 fantastických let. Přežil jsem 16 manažerů a pokud existuje jeden trenér, který dává přednost vytvoření svého španělského brankáře, tak pak to tak bude. Abych byl upřímný, jsem rád, že jsem se vydal do jiných klubů, protože v Norwichi mám z fotbalu zase radost.”

Přestupové dozvuky

Newcastle měl opravdu zájem o Antonia Valenciu z Manchesteru United, ale sám hráč dal Newcastlu a také Fulhamu vale a soustředí se na práci u rudých ďáblů.

Dalším hráčem, kterým měl do Newcastlu přijít a to na hostování byl Marko Pjaca, ale jeho majitel Juventus si vše nakonec rozmyslel a nechal ho ve Fiorentině.

Zajímavosti závěrem

Sergio Agüero třemi góly sestřelil Arsenal a v anglické lize si na své konto připsal už desátý hattrick. Lépe než útočník Manchesteru City na tom v tomto ohledu je jen Alan Shearer, ten dal minimálně tři branky v jednom utkání Premier League jedenáctkrát. (eurofotbal.cz)

Záložník Liverpoolu James Milner si včera na své konto připsal 81.asistenci a v historických tabulkách anglické Premier League se posunul na sedmé místo před Davida Beckhama. Této statistice suverénně vládne Ryan Giggs (162), za ním jsou Cesc Fabregas (111), Wayne Rooney (103), Frank Lampard (102), Dennis Bergkamp (94) a Steven Gerrard (92). (eurofotbal.cz)

Hatem Ben Arfa po loňské sezoně ukončil nepovedené působení v PSG, se kterým ho ještě čeká soudní tahanice. Ofenzivní fotbalista strávil značnou část angažmá v hlavním městě v rezervním týmu a to mělo poškodit jeho sportovní kariéru, na oplátku nyní chce kompenzaci sedm až osm milionů eur. (eurofotbal.cz)

Bůh ochraňuj královnu a Newcastle.
Veškeré texty na nufccz.cz jsou chráněny autorským právem
foto zdroj: nufc.co.uk, bbc, internet

Napsat komentář