Aktuality – 2.6.2020

Napsal ,

Aktuality

Vedení PL chce dohrát FA Cup. Dějištěm semifinálových zápasů a finále by mělo být Wembley. Čtvrtfinále se odehraje 27. a 28.6. – Sheffield Utd-Arsenal, NUFC-Man City, Norwich-Man Utd, Leicester-Chelsea. Semifinále je na programu 11. a 12.7. a finále 1.srpna.

Pokud někdo sledujete příspěvky hráčů na twitteru, tak ten Isaaca Haydena (@IsaacHayden65) byl napaden hackery. Sám hráč k tomu napsal: “Dnes ráno (23.5.) jsem byl upozorněn na několik věcí, které se objevili na tomto profilu. Před chvilkou bylo heslo k mému účtu ohroženo a proto jsem se s tímto účtem rozloučil. Cokoliv se mi líbí nebo retweetnu, tak to nejsem já.”

Nejsledovanější média v Saudské Arábii uvádí, že k prodeji Newcastlu United nedojde dříve než 1.června…….každý týden čteme, že už k tomu dojde ten další a potom zase další a další …. pesimismus roste a roste, věří ještě někdo, že nás Mike Ashley prodá?

West Ham se prý chce pokusit v létě přivést Jonjo Shelveyho a to za předpokladu, že se udrží v Premier League. Dalším hráčem, který by v tomto klubu dle španělských médií mohl zakotvit je Javier Manquillo.

Komu pomohla koronavirová “pauza” jsou zranění hráči. Do plného tréninku se hlásil další náš marod a to Ciaran Clark.

Po dalším postupném rozvolňování v Anglii už se hráči zapojili do společného tréninku (28.5.). Dle čtvrtečních novin se PL rozjede 17.června dvěma zápasy. Newcastle odehraje první duel po pauze o víkendu 19.-21.června.

Danny Rose zatím v Bentonu netrénuje. Na vině nejsou jeho negativní komentáře k případnému restartu ligy, ale jeho zranění. Do konce června by se měl do tréninku zapojit.

Newcastle United je podruhé za sebou v černých číslech (alespoň tedy na papíře). Oproti roku 2018 svůj zisk téměř zdvojnásobil a to na 34,7 milionů liber.

Isaac Hayden uvedl, že jmenování Steve Bruce jakožto manažera NUFC bylo velkým důvodem proč v Newcastlu loňské léto ještě vydržel. Jako další důvod uvedl nákup letních posil, které se mu zamlouvaly. Bruce ho vedl už v Hullu.

Joelinton pro Brazilian GOAL o jeho “ne”gólech: “Myslím, že pro každého útočníka, který nějakou chvíli neskóruje je to špatné a zanechává to ve vás úzkost. Ale myslím si, že je to součást tohoto začátku v anglickém fotbale a nerozklepu se z toho. Mám sílu trénovat, zlepšovat se, abych pomohl góly Newcastlu k vítězstvím. Vždy se musíme zlepšovat a posouvat se dál. Je to liga se skvělými týmy, vynikajícími hráči a trenéry, takže úroveň je velmi vysoká. Vím, že jsem na to připraven a denně trénuji, abych se vyvíjel a podával lepší výkony.” O odchodu z Newcastlu: “Obvykle se do fám a spekulací nezapojuji. Je to v rukou mých agentů a já se můžu soustředit na svou práci, na mé cíle. Newcastle byl klub, který věřil v mé góly, který mi otevřel dveře Premier League a také velkou investici. Nemám rád plánování budoucnosti, raději žiji v přítomnosti. A dnes říkám, že jsem v Newcastlu velmi šťastný a že stále chci věnovat fanouškům spoustu radosti, dokončit sezónu v PL na co nejvyšší pozici a kdo ví, třeba i posunout Newcastle do Evropy.”

Bývalé Straky

Ve věku 72 let zemřel bývalý hráč NUFC Dennis Laughton. Karieru začal v Ross County, proti NUFC si zahrál v Texaco Cupu za Greenock Morton (skóroval v obou zápasech). Poté se do Newcastlu stěhoval za 20 tisíc liber. Svůj debut si připsal v prohraném zápase 0:1 v Birminghamu (1973). Do konce sezóny si zahrál ještě v několika pohárových zápasech, ale nebyl součástí party FA Cup finále. Domácí vítězství 3:0 nad Southamptonem v prosinci 1974 bylo jeho prvním vítězstvím a zároveň posledním představením v černo-bílém dresu (celkem 10 zápasů za A tým). V roce 1975 si poranil nohu v zápase rezervy a odešel hrát na Gibraltar. O šest let později se do Anglie vrátil a podepsal Whitley Bay.

Joselu pro španělský deník AS: “Newcastle je velmi velký klub s neuvěřitelnými fanoušky. Stadion je velkolepý a pokud tento nový projekt (pozn. red. – prodej klubu) dopadne, tak to bude bomba.”

V Německu se za Wolfsburg proti Frankfurtu (1:2) trefil Kevin Mbabu.

Přestupové spekulace

Nová jména spojována s NUFC – Hirving Lozano (24 – Neapol), Malang Sarr (21 – Nice), Franck Kessie (23 – AC Milán), Xherdan Shaqiri (28 – Liverpool), Facundo Pellistri (18 – CA Peňarol), Victor Osimhen (21 – Lille), Arnaud Lusamba (23 – Méty), Jonathan David (20 – Gent).

Tutto Juve uvedlo, že Newcastle má k letnímu podepsání Adriena Rabiota nejblíže. Mezi další zájemce patří Arsenal a Everton.

Mundo Deportivo přineslo informaci, že James Rodriguez zamítl přesun do Newcastlu a doufá, že vyjde přestup do Atletica Madrid.

Psalo se i o Lucasi Hernandezovi z Bayernu. Jeho agent se do spekulací vložil a uvedl, že Hernandez v létě nikam nepřestoupí.

Newcastle, Dortmund, Juventus a Olympiakos se zajímají o mladého hráče Marseille. Je jím Ilyes Zouaoui (16), který za U18 odehrál 16 zápasů, ve kterých dal 15 branek a přidal 14 asistencí. V létě mu končí smlouva a novou stále s francouzským klubem nepodepsal.

Bůh ochraňuj královnu a Newcastle.
Veškeré texty na nufccz.cz jsou chráněny autorským právem
foto zdroj: nufc.co.uk, bbc, internet

Napsat komentář