Aktuality – 12.6.2020

Napsal ,

Info z klubu

Newcastle za zavřenými dveřmi odehrál na St. James Parku tréninkový zápas, který skončil remízou 1:1. Mezi střelce se krásnou dalekonosnou ranou prosadil Nabil Bentaleb a na druhé straně skóroval Joelinton. Branky jsou ke shlédnutí na oficiálních stránkách NUFC. V sobotu 13.6 čeká áčko přátelský zápas s Hullem.

V dalším utkání hraném v Bentonu Newcastle porazil Middlesbrough 3:2, když prohrával 0:2. O branky se postarali Muto, Almiron a Joelinton. NUFC nastoupil takto: Dúbravka (46.Darlow), Krafth (65.Yedlin), Schär, Fernandez (65.Lejeune), Rose, Ritchie (65.Lascelles), Hayden (65.Bentaleb), Shelvey (65.Manquillo), Lazaro (65.Saint-Maximin), Atsu (65.Almiron), Muto (65.Joelinton). Hlavního rozhodčího měl na starosti Steve Harper. Pouze z tribuny zápas sledovali Andy Carroll, Ciaran Clark, Paul Dummett, Dwight Gayle, Matty Longstaff a Sean Longstaff. Sestřih zápasu je ke shlédnutí na oficiálních stránkách NUFC.

Pomalu nám to začíná a známe už nejbližší termíny zápasů NUFC. Domácí zápas se Sheffieldem United je na programu 21.června ve 15:00 hod. Další zápasy – Aston Villa (doma, 24.6. v 19:00), Manchester City (doma, FA CUP, 28.6. v 19:30) a Bournemouth (venku, 1.7. v 19:00).

Aktuality

Matty Longstaff stále novou smlouvu v NUFC nepodepsal. Už se i psalo o zájmu z Itálie, kde mu mělo Udinese nabídnout pětiletou smlouvu znějící na 30 tisíc liber týdně (základní plat). Údajně má na stole smlouvu od NUFC, která mu zaručuje základní plat pod hranicí 15 tisíc liber týdně. Kdyby se nakonec italskému klubu upsal stal by se nejlépe placeným hráčem (Rodrigo de Paul bere 28,5 tisíc). Sám Matty prý uvedl, že chce zůstat v Newcastlu, ale smlouva z Udinese je velmmi lákavá. Tak snad už si někdo z vedení našeho klubu vytáhne hlavu z p***** a začne konat……Podle úterních (9.6.) zpráv Matty Longstaff dostal nabídku na 20 tisíc liber týdně + 10 tisíc za každý zápas, který odehraje. Nové kontrakty prý byly nabídnuty také Andy Carrollovi a Javieru Manquillovi.

Po rozběhnutí druhé anglické ligy v ní bude do konce sezóny pokračovat Freddie Woodman. Vedení Swans se s představiteli NUFC na prodloužení hostování rychle dohodli. NUFC se dále dohodl s Interem na prodloužení hostování do konce smlouvy hráče Valentina Lazara.

Jack Colback a Jamie Sterry se do přípravy hráčů A týmu nezapojili. Vedení jim sdělilo, že s nimi nepočítá a hráči si tak mohou hledat nový klub. Achraf Lazaar se minulý týden při tréninku v Cosenze opět zranil. Rozhodnutí skotského vedení ukončení sezony znamenalo návrat Aaronse do NUFC stejně tak zrušení League Two Kellanda Wattse z Mansfield Townu. Ani jeden z uvedené dvojice již nemůže tento ročník za Newcastle nastoupit, protože už v této sezóně hráli za dva kluby. Aarons za Wycombe a zmíněný Motherwell, Watts za Stevenage resp. za Mansfield Town. Rotherham na základě rozhodnutí FA o ukončení nižších soutěží postoupil do Championship. Zásluhu na tom má i Dan Barlaser, který zde hostoval. Barlaser prý navíc souhlasil s prodloužením smlouvy ze strany NUFC. Po svých zraněních se do kupy stihli dát Paul Dummet a Andy Carroll.

Fans NUFC, kteří mají zakoupeny permice na tento ročník mají smůlu. Newcastle United je “zatím” jediný klub Premier League, který neplánuje permanentkáře jakýmkoliv způsobem odškodnit. Na to se hned nabízí několik otázek. Jedná se opět o akci držgrešle Ashleyho, který prostě za každou cenu peníze chce a nehodlá to nijak řešit nebo je prodej klubu na spadnutí, čeká se na schválení vedením PL, kdy následný nový vlastník si tuto problematiku vyřeší sám? Uvidíme… Ostatně o prodeji klubu je teď ticho po pěšině, poslední zpráva, která běžela internetem byla, že prodej je stopnutý kvůli černému vysílání PL v Arábii.

Jamaal Lascelles o NUFC: “Hrát za Newcastle je jedním z nejlepších pocitů, zejména pokud vyhrajete. Lepší pocit neznám. Od pondělí do pátku v tréninku, sobotní příprava, pak se objevíte na St. James Parku a atmosféra je neskutečná. Je to naše práce, to, pro co žijeme a co už dlouho děláme. Hrál jsem na stadionu hodně zápasů, ale vždy je to zvláštní. Vždycky jsem říkal, že bych rád postupoval krok za krokem. Teď chceme porazit Sheffield United. V ideálním případě pak chceme soutěž dokončit co nejvýše v tabulce.”

Martin Dúbravka si měl vybrat tři spoluhráče z reprezentace, které, kdyby mohl, by přivedl do Newcastle. Těmi hráči jsou Milan Škriniar, Stanislav Lobotka a Marek Hamšík. Agent Martina Dúbravky pro slovenská média uvedl, že o brankáře měli reálný zájem Bayern Mnichov a nejlepší španělské kluby, ale poté dodal, že Martin nemá zaječí úmysly a Newcastle opouště nehodlá.

Přestupové spekulace

Zástupci Coutinha podle francouzských médií věří v projekt, který se případným prodejem rozjede. Coutinho je prý přestupu do Newcastlu nakloněn.

Nová jména spojována s NUFC – Jonathan David (20 – KAA Gent), Jérémy Doku (18 – Anderlecht).

Zajímavosti závěrem

Kluby Premier League se dohodly na tom, že po vzoru dalších evropských lig budou moci v zápase využít až 5 střídání. Vedle toho na lavičce místo sedmi bude sedět devět náhradníků.

Bůh ochraňuj královnu a Newcastle.
Veškeré texty na nufccz.cz jsou chráněny autorským právem
foto zdroj: nufc.co.uk, bbc, internet

Napsat komentář