Aktuality – 22.8.2020

Napsal ,

Info z klubu

Steve Bruce prohlásil, že návrat Saiveta a Lazaara zpět do kádru je jako mít dva nové hráče, dvě nové posily. No, panečku, to nám to začíná.

Gólman Freddie Woodmann podepsal s klubem nový, tříletý kontrakt s roční opcí a hned odešel hostovat na celou sezonu do Swansea.

Stalo se i to, po čem hodně fanoušků volalo. Podpis pod novou smlouvou s Matty Longstaffem. 20-letý mladík se upsal na další dva roky.

Aktuality

Jacob Murphy se asi ani letos do prvního týmu Newcastlu nedostane. Na roční hostování by jej opět rádi viděli v Sheffieldu Wednesday. Zájem o hráče ovšem mají i v Derby, Stoke, Nottinghamu, Middlesbrough a v Norwichi.

Hráči se vrátili z dovolených a v pondělí a úterý podstoupili lékařské prohlídky. Poté už budou v tréninkovém procesu a na konci týdne zamíří na tréninkový kemp do multikomplexu Queen Ethelburga’s Collegiate poblíž Yorku.

Fans jako nejhezčí branku Newcastlu v uplynulém ročníku vybrali trefu Jetro Willemse do sítě Liverpoolu.

Ve čtvrtek 20.srpna proběhlo rozlosování Premier League ročníku 2020/2021. Newcastle začíná venku na trávníku West Hamu a poté doma přivítá Brighton. Na obrázku na konci článku je kompletní jízdní řád Magpies.

Kromě jistého prvního přáteláku před sezonou s Barnsley by se mělo hrát také s Crewe Alexandra (25.8) a Middlesbrough (1.9 od 13 hod).

Teď už bývalý sportovní manažer německého Düseldorfu Lutz Pfannestel dostal nabídku pracovat ve sportovním úseku NUFC. Nakonec ale tuto funkci bude zastávat v americkém St.Louis.

Newcastle United U21 se v rámci EFL Trophy ve skupině C utká s Boltonem, Crewe Alexandra a Shrewsbury Town.

Hostování

Hned ve svém prvním utkání za Accrington se gólově prosadil Tom Allan. Porážce 2:3 se Southportem ovšem nezabránil.

Něco ze soustředění v Yorku

Co jsem tak koukal na fotky ze soustředění tak jsem zaregistroval hráče – Almiron, Atsu, Barlaser, Carroll, Clark, Darlow, Dúbravka, Dummett, Fernandez, Gayle, Gillespie, Hayden, Lascelles, Krafth, Lejeune, S.Longstaff, Manquillo, Murphy, Ritchie, Saivet, Shelvey, Watts, Saint-Maximin a Yedlin. Nezahlédl jsem – Joelinton, Schär, Muto, Lazaar, Aarons a M.Longstaff. Ten dostal nabídku nového kontraktu a v sobotu dopoledne jí podepsal. Matty tedy zůstává Strakou.

Gillespie trénuje v kompletu s číslem 29, Murphy 23, Saivet 28 a Barlaser 32.

Steve Bruce na tiskovce potvrdil, že za týmem již cestuje záložník Jeff Hendrick, nová tvář v mužstvu.

Potvrzené přestupy

Novou posilou rezervního týmu se stal Niall Brookwell, který se narodil 22.března 2002. Jedná se o defenzivní štít (může zahrát i na pozici středního obránce). Na konci června mu nebyla nabídnuta smlouva v Liverpoolu. Zatím nastupoval “jen” v mládežnických výběrech Reds. V sezóně 2017/2018 odehrál za U18 5 zápasů s bilancí 2 góly. V následující sezóně 2018/2019 naskočil do sedmi zápasů. V loňské sezóně naskočil do děvíti zápasů, ve kterých vstřelil 2 branky a třikrát asistoval.

Přestupy, spekulace

Nová jména spojována s NUFC – Tom Davies (22 – Everton), Chris Wood (28 – Burnley), Rhian Brewster (20 – Liverpool), Conor Gallagher (20 – Chelsea).

Obránce Manchesteru United Chris Smalling byl nabídnut Newcastle United, poté, co vedení AS Řím neuplatnilo možnost koupě. Smalling byl minulou sezónu v Itálii na hostování, ale v létě se vrátil na Old Trafford. Cena obránce byla stanovena na 20 milionů liber.

Karl Darlow by mohl opustit Newcastle United. Birmingham City má v úmyslu přivést gólmana při posilování týmu, který by chtěl příští rok bojovat o návrat do Premier League. Novým trenérem Blues je Aitor Karanka, jenž zná Darlowa a patří mezi obdivovatele 28letého brankáře.

Steve Bruce je ochotný nabídnout za Caluma Wilsona z Bournemouthu 20 milionů liber a Ritchieho s Gaylem. Naopak do Evertonu chce poslat 12 milionů liber za Toma Daviese.

Newcastle prý studuje situaci kolem kapitána Oxfordu Roba Dickieho. Steve Bruce během přestávky údajně analyzoval obranné možnosti týmu a chce je posílit. 24-letý Dickie byl v minulé sezóně jedním z tahounů Oxfordu v League One, ačkoliv jeho tým prohrál finále play-off s Wycombem.

Podle Goal.com je Newcastle jedním z několika klubů Premier League, které požádaly Liverpool o informace ohledně možností prodeje nebo hostování Rhiana Brewstera. Mladý útočník byl v minulé sezoně na hostování ve druholigové Swansea a připsal si 11 gólů. To přitáhlo zájem mnoha týmů.

Prodej klubu

Objevili se další zájemci o klub. Bratři Terence a Nelson Lohovi ze Singapuru. Víc asi není třeba komentovat. Od odchodu šejků z jednání to jsou už čtvrtí kupci. Jaká je realita? Nikdo neví, každopádně asi jen šejkové byli vážní zájemci, zbytek jsou zase jen Ashleyeho pohádky.

Bývalé Straky

Valentino Lazaro opět odchází na hostování. Z Interu Milán si ho na celou sezónu vypůjčil německý Mönchengladbach a součástí hostování je i opce na přestup. Cena Nabila Bentaleba se z 9 milionů snížila na 6 milionů. Hráč má poslední rok platné smlouvy v Schalke a bylo mu sděleno, že si má hledat nový klub. Stuart Pearce se stal staronovou posilou West Hamu. Nově bude v trenérském štábu pomáhat Davidu Moyesovi. Tottenhamu bude za Dannyho Rose stačit 5 milionů liber. Davide Santon nemá v AS Řím na růžích ustláno a jeho příchod dolaďuje turecký Besiktas.

Sevilla díky vítězné brance Luuka de Jonga postoupila do finále Evropské Ligy, kde bude jejím soupeřem Inter Milán.

Ryan Taylor o své budoucnosti: “Další fáze mé kariery bude trénování, ale to přijde později. Mnoho let jsem ztratil díky zraněním – mám pocit, že toho můžu nabídnout ještě dost a o hodně času jsem byl okraden. Lidé kolem říkají, že už mi vypršel čas. Já ten pocit nemám, necítím se tak. Můj čas na hřišti ještě u konce není.” Potěšením pro naše fans může být touha Ryana trénovat v Newcastlu.

Chris Moore bude nově působit v Ashingtonu. Haris Vučkič v holandském Twente neprodloužil smlouvu a nově podepsal smlouvu se španělským Realem Zaragoza. Mladíček Jack Leckie po konci v NUFC naskočil do Akademie Burnley. V 6.kole čínské ligy dal Salomon Rondon svůj 5.gól v sezóně.

Závěrem

Nejlepším hráčem loňské sezóny Premier League byl zvolen Kevin de Bruyne. Nejlepším mladým hráčem skončené sezóny byl zvolen Trent Alexander-Arnold a manažerem sezóny byl zvolen Jürgen Kloop.

Bůh ochraňuj královnu a Newcastle.
Veškeré texty na nufccz.cz jsou chráněny autorským právem
foto zdroj: nufc.co.uk, bbc, internet

rozlosování PL1

Napsat komentář