Jeff Hendrick podepsal Magpies

Napsal ,

Newcastle United představil svojí druhou posilu letošního léta. Vlastně třetí, vezmeme-li v potaz podpis na nové smlouvě Matty Longstaffa. První letošní posilou byl gólman Gillespie, jenž si debut za áčko vyzkoušel v první půli úterního přáteláku s Crewe.

Irský reprezentant Jeffrey Patrick Hendrick se narodil 31.ledna 1992 v Dublinu. Jde o hráče, který hraje převážně ve středu zálohy, ale umí zahrát i na pravé záloze. Fotbalově začal růst v klubu St.Kevin´s Boys, kam přišel v šesti letech. V 16 letech odešel do Derby County, kde vydržel celkem 8 sezon. Za tu dobu stihl za A-tým odehrát celkem 214 zápasů, ve kterých vstřelil 26 branek (vše v Championship). Z Derby se poslední srpnový den roku 2016 za necelých 12 milionů euro přesunul do Burnley. Za něj stihl za 4 sezóny odkopat celkem 139 zápasů, vstřelit 10 branek a v sezoně 2017/18 mu pomohl do Evropské Ligy. V roce 2011 se mu podařilo s týmem vyhrát Derbyshire Senior Cup (obdoba Northumberland Cupu – týmy v okolí Newcastlu). Jak je napsáno již na začátku, Jeff je reprezentantem Irska, které reprezentuje od svých 14 let – Irsko U15 (4 zápasy/0 gólů), U16 (5/1), U17 (4/0), U19 (9/1), U21 (12/2) a za A-tým odehrál zatím 54 zápasů a vstřelil 2 branky. Byl i součástí týmu na Euru 2016. Přišel po vypršení smlouvy v Burnley a podepsal smlouvu na čtyři roky. Dle transfermarkt je jeho cenovka 9 milionů euro (pouze šest volných hráčů má větší hodnotu než on).

Hendrick pro NUFC TV řekl: “Je to obrovský klub s velkou historií, má velký, plný stadion, je to jeden z nejlepších stadionů, na kterém jsem hrál. Hodně hráčů touží hrát na St.James Parku jako na vlastním. V Premier League jsem odehrál přes 100 her, ale chci pokračovat a zlepšovat se. Bude to pro mě jiné než v Burnley, větší stadion, více fans, musím se více snažit a zlepšovat. Těším se, nemůžu se dočkat.”

Trenér Steve Bruce dodal: “Jeff je někdo, koho jsem obdivoval po dlouhou dobu. Sledoval jsem ho, když byl v Derby, ale pak šel do Burnley za spoustu peněz, já si ho nemohl dovolit. Je to zkušený reprezentační fotbalista, který může hrát po celém hřišti, takže ho vítáme v mužstvu. Bude pro nás velkým přínosem, i mimo hřiště. Je to skvělý profesionál, a v ideálním věku. Je na vrcholu kariéry, je to opravdu dobrý kluk, fyzicky připravený. Má za sebou 122 utkání v Premier League a jsem si jist, že bude skvělým doplňkem k týmu.”

A něco málo z Aktualit

Federico Fernandez a DeAndre Yedlin prý začali s klubem jednat o nových smlouvách (i když nevím, nevím, Fernandez nedávno prodloužil o jeden rok).

Plymouth Argyle získal na celoroční hostování Kellanda Wattse. Mladý obránce tak bude sbírat zkušenosti v League One.

Steve Bruce prozradil, kterou trojici našich hráčů v černobílých barvách v nové sezoně neuvidíme. Jedná se o Achrafa Lazaara, který momentálně trénuje individuálně na Sardinii. Dále o Rolanda Aaronse a Henri Saiveta. Vidíte jak si Květák protiřečí. Před nedávnem prohlásil, že návratem Lazaara a Saiveta získal vlastně nové posily a teď jim hledá nové kluby. Lazaar a Aarons jsou jasní, ale nad Saivetem prý ještě hůl nezlomil (opět si protiřečí). Samozřejmě na prvním místě jsou prachy a chce snížit platový rozpočet. Dále Bruce prohlásil, že chce v klubu vidět 3-4 nové tváře. Vloni Bruce Saiveta s Lazaarem a Aaronsem odkopl, letos je vítá, aby je už za týden opět posílal pryč z klubu. Neskutečný, a tohle to si říká trenér.

Andy Carroll zažívá první kompletní předsezónní přípravu po osmi letech. Jak sám uvedl: “Vidět kluky každý den, trávit čas na hotelu, bylo to skvělé. Pro mě je zvykem trávit s klukama páteční noc v hotelu před zápasem, ale nikdy ne třeba týden. Je to po dlouhé době dlouhý společně strávený týden, utužování party je skvělé. Cítim se v pohodě, nic mě nebolí a vše dělám naplno. Cítím se opravdu velmi dobře a doufám, že mi to v sezóně dost pomůže.” A svojí připravenost potvrdil startem v základu proti Crewe, přičemž byl i prvním střelcem utkání.

Isaac Hayden má poslední rok kontraktu. Z tohoto důvodu bude mít nového agenta, který mu pomůže vyjednat novou smlouvu v Newcastlu, popř. někde jinde. Tím agentem, který mu bude pomáhat dojednat pro něj nejlepší řešení bude Will Salthouse.

Hostování

V dalším přípravném zápase Accrington prohrál s Boltonem 3:0. Za Accrington hrála směsice zkušeností a mládí. Mezi druhé se řadí i Tom Allan.

Přestupové spekulace

Nová jména spojována s NUFC – Dimitris Giannoulis (24 – PAOK), Maitland-Niles (22 – Arsenal).

Bývalé Straky

V přípravě to pálí Adamu Armstrongovi, který v přáteláku proti Fleetwoodu při výhře 4:1 vstřelil dva góly. Sevilla je vítězem Evropské Ligy, kdy ve finále porazila 3:2 Inter Milán. Dvěma góly se na výhře podílel Luuk de Jong. Valentino Lazaro toho moc neodehrál a chtěl od vedení vědět, proč tomu tak je. Chtěl více minut na hřišti, ale nikdo mu záruku nedal. Jeho agent Max Hagmayr uvedl: “Neznáme důvody této volby ani důvod proč nehrál tak často. Od toho jsme vycházeli a vybrali jsme si nové dobrodružství.”

Bůh ochraňuj královnu a Newcastle.
Veškeré texty na nufccz.cz jsou chráněny autorským právem
foto zdroj: nufc.co.uk, bbc, internet

Napsat komentář