Aktuality – 29.8.2020

Napsal ,

Info z klubu

Crewe Alexandra – Newcastle United 0:3 (0:1)
G: 39.Carroll, 49.Atsu, 74.Fernandez
Sestava 1.poločas: Gillespie, Krafth, Lascelles, Clark, Dummett, Murphy, Haden, Barlaser, Saint-Maximin, Almiron, Carroll
Sestava 2.poločas: Darlow, Yedlin, Fernandez, Lejeune, Manquillo, Saivet, M.Longstaff, Shelvey, Atsu, S.Longstaff, Gayle (63.Barlaser)

Newcastle má za sebou první přátelské utkání před novou sezónou, které se odehrálo v tréninkovém kepmu York, kde byl Newcastle na soustředění. Zápas se odehrál za zavřenými dveřmi. V první půli se po přihrávce Lascellese trefil Andy Carroll. A byl to gól parádní. Centr zpracoval na prsa, posunul hlavou, obhodil protihráče a vystřelil k tyči. Mohlo být ještě veseleji, kdyby Dummettův projektil z 25 metrů neskončil pouze na břevně. Pár důležitých zákroků si připsal i Gillespie. Ihned po nástupu do druhého poločasu Newcastle zatlačil a výsledkem bylo po nahrávce Gaylea zvýšení na 2:0 Atsuem. Poté dvakrát z přímáku ze 30 metrů a ze 20 metrů trefil Shelvey břevno. V 63.minutě se zranil Gayle a nahradil jej Barlaser. Konečnou podobu dal výsledku hlavou Fernandez, který si krásně naskočil na Barlaserův roh. Záznam je ke shlédnutí na oficiálních stránkách NUFC.

Hostování

Kelland Watts má za sebou premiéru za Plymouth, i když pouze v přáteláku. Na domácím hřišti podlehli Middlesbrough 0:1. Watts odehrál první poločas.

Mladý záložník Mo Sangare odešel hostovat do Accringtonu, kde bude celou sezonu. Parťáka mu tam dělá Tom Allan.

Aktuality

Steve Bruce je s novou posilou v podobě Jeffa Hendrickse nadmíru spokojen. Prý ho sledoval už v době, kdy přišel do Derby. Dalším na seznamu jeho posil by měl být střední útočník a stále hledá posilu do středu obrany. Jak už dříve prohlásil, kouká po domácích hráčích. Na soustředění v Yorku uvedl: “Vím, že pozice útočníka je klíčová součást týmu. Pokud můžeme posílit v jakékoliv pozici, tak to rozhodně zkusím, ale rozhodně oblastí, kterou nejvíce potřebujeme posílit je útočná fáze.” Po zranění Gaylea chce do klubu přivést dva útočníky.

A jedna nepříjemnost. Martin Dúbravka si natrhl vaz v kotníku a mimo hru bude 6 – 8 týdnů. Dwight Gayle byl vinou zranění (koleno) střídán už v první půli přáteláku proti Crewe. Nahlas se mluví o absenci v řádu jednoho až tří měsíců.

První přátelák naší rezervy se uskuteční 1.září proti Hartlepoolu United. Samozřejmě bez diváků.

Začátkem tohoto roku přišel do rezervy Reagan Thomson. Jako dárek ke svým 17.narozeninám dostal svůj první profesionální kontrakt s NUFC.

Allan Saint Maximin na twitteru opět perlil. Na otázku jednoho z fanoušků, co by dělal, kdyby jej Leo Messi (v souvislosti se scifi příchodem do Newcastlu) požádal o to, aby mohl nosit dres s číslem 10 odpověděl: “Probudil bych se.”….:)))))

Přestupové spekulace

Steve Bruce říká, že stále vyhlíží kvalitního útočníka a pokusí se nějakého přivést. Volný je teď Gonzalo Higuaín 😀 😀 😀 Díky zranění Gayla chce trenér přivést Adama Armstronga, rozhovory s Blackburnem prý již započaly. Jeho cena ovšem neklesne pod 10 milionů liber. Twl, nedávno jsme ho téměř vyhodili jako neperspektivního a teď ho budeme kupovat zpátky. Bruce také údajně zvažuje podat nabídku na Troye Deeneye z Watfordu.

Nová jména spojována s NUFC – Patrik Schick (24 – AS Řím), Rob Holding (24 – Arsenal), Guillermo Maripan (26 – Monaco).

Podle italského novináře Nico Schira Aaron Ramsey odmítl možnost hrát za Newcastle United.

Bývalé Straky

John Carver, který je momentálně bez práce by měl zakotvit u skotského národního mužstva coby asistent manažera, potažmo jako další trenér. Stephen Ireland se pokouší prorazit ve Swindonu, kam přišel na zkoušku. Ivan Toney byl vyhlášen nejlepším hráčem EFL v uplynulé sezóně a navíc prý Brentford souhlasil s přestupovou cenou ve výši 10 milionů liber. Lubomír Šatka hrající za Lech Poznaň díky výhře 3:0 nad lotyšskou Valmeirou postoupil do další fáze kvalifikace do Evropské Ligy.

Brzké uzdravení přejeme bývalému kapitánovi NUFC Fabricio Coloccinimu, který byl bohužel pozitivně testován na covid-19.

Gael Bigirimana pro Planet Football: “Bylo mi 18 let a na to, abych šel do tak velkého klubu jako je Newcastle jsem byl příliš mladý. Kdybych čekal řekněme do mých 21 a měl bych za sebou 200 zápasů tak bych přišel do svého dalšího klubu jako stabilní člen prvního týmu. První rok v Newcastlu to šlo dobře, ale pak to začalo. Spoustu lidí má spoustu názorů na můj čas strávený v Newcastlu, ale já na nikoho ukazovat prstem nebudu. Teď je mi 26, mohu se ohlédnout zpět a říct, že jsem byl naivní.”

Bůh ochraňuj královnu a Newcastle.
Veškeré texty na nufccz.cz jsou chráněny autorským právem
foto zdroj: nufc.co.uk, bbc, internet

Napsat komentář