7.kolo PL: 3 body

Napsal ,

Newcastle United si vyskočil na dosud zatím skvěle rozjetý Everton. Ten sice přijel oslaben o několik hráčů, ale dokázal mít více ze hry. Přesto nebyl před Darlowem tolik nebezpečný a domácí zlepšeným pohybem ve druhé půli jej dokázali překvapit. Asi nejlépe to vystihuje věta jednoho místního fans – “Hendrick to Lewis to Fraser to Wilson, is nice that they are all our summer signings”.

V základní sestavě udělal Bruce jednu změnu oproti Wolves, Sean Longstaff nahradil Frasera. Rozestavení opět na 3 stopery – Schar, Lascelles, Fernandez, krajní beci/křídla Murphy a Lewis, záloha Hendrick, Sean a vepředu ofenzíva Almiron, Saint-Maximin a Wilson. Některé animace ukazují rozestavení 3-3-2-1-1, stopeři Schar, Lascelles, Fernandez, před nima Lewis, Sean a Murphy, Almiron s Hendrickem vysunutí středopolaři, Saint-Maximin podhrot a Wilson vepředu. Překvapením v hostujícím mužstvu je posazení gólmanské jedničky Pickforda na lávku.

První půlka by se dala vtěsnat do jedné věty – Everton přijel oslaben a my hrajeme připosraní, každopádně oba týmy si neví rady co s tím, prostě nuda. My se zatáhli za balon a čekali, i když už v 6.minutě zahrozil Wilson, který byl vysunut do vápna, ale pálil nad. Tragické se ukázali naše standartky, neumíme si říci jak je vůbec zahrát, balon lítá všude, jen ne na našich kopačkách. V závěru půle po jedné šanci na obou stranách, ale je to trápení. Ve 44.minutě ukázal naší ofenzívu Almiron, dostal balon na lajnu a utíkal s ním k soupeřově brance. Bohužel jej nikdo nepodporoval, a tak se zasekl a postupně se míč vrátil až k Darlowovi.

Do druhé půle jsme přišli trochu živější, a díky tomu získali i roh, ze kterého resultovala penalta. Wilson si šel pro míč, Gomes také čekal na balon, ale ve chvíli, kdy jej chtěl odkopnout se mu do cesty dostal Wilson a Gomes sestřelil našeho útočníka. Rozhodčí po diskuzi s VAR ukázal na bílý puntík, ze kterého se Wilson nemýlí – 1:0. Už za dvě minuty to mohlo být veselejší, Sean se po velmi dobré kombinaci ocitl sám před gólmanem, ale ten vyráří na roh, ouuu, to je škody. Vzápětí mohl Everton vyrovnat, z trestňáku přišla nebezpečná hlavička, ale Darlow chytá. V 74.minutě střídá Fraser Saint-Maximina a dost fans si oddechlo, protože ani dneska nebyl Francouz žádným tahounem, běhal ze strany na stranu, jakoby chtěl všechno stíhat sám, ale přitom většinu pokazil, Almironovi se nalevo vůbec nedýchá dobře, když mu dotoho kecá Saint-Maximin. V 84.minutě přichází asi rozhodující část utkání, Hayden získal míč na soupeři, předal Hendrickovi, ten posunul doleva na Lewise, který dlouhým nákopem našel nabíhajícího Frasera. Ten utekl obránci, vnikl do vápna a předával doprava na Wilsona, balon ještě tečoval Mina, ale ten stejně mířil přesně k pravé tyči, kde jej Wilson doklepl do sítě – 2:0. Hosté se ještě v prodloužení snížili, v 91.minutě zůstal osamocen Calvert-Lewin, ale navíc se nezmohli, i když v 96.minutě nás zachránil Darlow, který vytáhl dalekonosnou ránu nad břevno.

Tři body doma, ale nadšeni z výkonu rozhodně být nemůžeme, nebýt penalty a oslabení soupeře, tak nevím, nevím. Středová dvojice Hendrick-Sean byla asi lepší než Shelvey-Hayden, ale viděl bych raději Hayden-Hendrick, prvně jmenovaný je vyloženě obranný typ a Hendrick je tvůrce, rozhodně bych nechal sedět jeden, dva zápasy Saint-Maximina, měl by si uvědomit, že se hraje týmově. Murphy si to napravo nenechával líbit, ale Almiron mě připadá utopený. A Wilson potřebuje větší podporu za zálohy, spoléhat jen na penalty nemůžeme. Příští kolo už hrajeme v pátek 6.11, od 21 hodin nás čeká utkání na Southamptonu.

Newcastle United – Everton FC 2:1 (0:0)
Góly: 56.(pen) a 84.Wilson – 91.Calvert-Lewin
Žluté karty: Wilson, Murphy – Nkounkou, Mina, Allan, Doucouré
Červené karty:
Rozhodčí: Stuart Attwell
Diváci: bez diváků
Sobota, 1.listopad 2020, 15:00, Premier League, St.James Park

Statistiky
První poločas:
Střely na branku: 1 – 1
Střely mimo branku: 3 – 3
Rohy: 2 – 2
Držení míče: 34% – 66%

Celkově zápas:
Střely na branku: 4 – 4
Střely mimo branku: 7 – 11
Rohy: 5 – 4
Držení míče: 37% – 63%

Sestavy:
Newcastle: Darlow, Murphy, Schar, Lascelles, Fernandez, Lewis, Hendrick, S.Longstaff, Almiron (Hayden 83), Saint-Maximin (Fraser 74), Wilson (Carroll 87)
Lavička: Gillespie, Manquillo, Clark, Joelinton

Everton: Olsen, Kenny (Iwobi 77), Mina, Keane, Nkounkou (Tosun 69), Doucouré, Allan, André Gomes (Bernard 60), Delph, Calvert-Lewin, G.Sigurdsson
Lavička: Pickford, Gordon, Branthwaite, Simms

Bůh ochraňuj královnu a Newcastle.
Veškeré texty na nufccz.cz jsou chráněny autorským právem
foto zdroj: nufc.co.uk, bbc, internet

Napsat komentář