Aktuality 4.11.2020

Napsal ,

Info z klubu
Reading U23 – Newcastle United U23 3:2 (2:1)
G: 29.East (pen), 43.Onen, 78.Melvin-Lambert – 18.Anderson, 88.Vilca
ŽK: 5-4 (Testovaný hráč 1, Francillette, Scott, Lazaar)
ČK: 1-1 (53.Abbey – 88.Testovaný hráč 1
Sestava: Langley, Testovaný hráč 1, Francillette (81.Brookwell), Cross, Lazaar, Flaherty, K.Scott, Anderson, Testovaný hráč 2 (75.Rounsfell), Vilca, Toure
Lavička: Gamblin, Thompson, Indalecio

Početní převahu nedokázala rezerva využít a opět doplatila na chyby v obraně. První gól v černobílých barvách pro Rodriga Vilcu. V základní sestavě se objevili dva testovaní hráči a to obránce Scott Wara, který dostal dvě žluté a logicky červenou kartu (druhá žlutá za vzájemné postrkování). Druhým byl záložník Dion McGhee. Zda-li smlouvu podepíší se ukáže v následujících dnech/týdnech. Po šesti odehraných zápasech je rezerva se ziskem 7 bodů při skóre 9:12 na 10. místě. Když se blíže podíváme na sestavu, tak tato je plná ať bývalých nebo současných reprezentantů a stejnak to nějak drhne. Anglii v různých věkových kategoriích reprezentují/reprezentovali – Langley, Flaherty, McGhee, Brookwell, Gamblin, Thompson. K. Scott kromě Anglie může nebo reprezentoval ještě Irsko a USA. Wara je z Fidži. Francillette z Guadeloupe. Cross z Jižní Afriky, Lazaar z Maroka, Vilca z Peru, Toure ze Senegalu, ale reprezentuje Švýcarsko, Indalecio z Francie. Zatím jediným nereprezentantem byl v sestavě Rounsfell. Sestřih zápasu je ke shlédnutí na oficiálních stránkách.

Liverpool U18 – Newcastle United U18 4:1 (2:0)
G: 21.Woltman, 29. a 51.Morton, 71.Stewart – 85. De Bolle
Sestava: Marshall, Brannen, Carlyon (70.J.White), De Bolle, Gilchrist, Harrison, Midgley (64.Barclay), Oliver (58.Miley), J. Scott, Stephenson, Thomson
Lavička: Banda, Huntley

Další nepovedené utkání dorostu tentokrát s jasným výsledkem pro vedoucí tým tabulky. Dorost je po šesti odehraných zápasech se ziskem pouhých dvou bodů při skóre 10:16 na předposledním místě.

Dne 30. října oslavil 23. narozeniny Sean Longstaff. Dne 3. listopadu oslavil 21. narozeniny Kelland Watts.

Pozápasové dozvuky (Everton)
Federico Fernández odehrál 350. utkání kariéry.

Joelinton naskočil do 44 zápasů za sebou. Jeho šňůra skončila proti Evertonu. V těchto 44 zápasech skóroval dvakrát, přidal ještě 2 zásahy v League Cupu a také v FA Cupu. Celkem odehrál 53 zápasů, ve kterých tak dal 6 branek. Opravdu zatím vydařená posila. Callum Wilson ho dokázal co do počtu všech gólů vyrovnat, když má na svém kontě šest branek v 8 zápasech (včetně poháru). Callum Wilson byl díky svému výkonu zařazen do ideální sestavy 7. kola.

Hostování
V Championship Swansea porazila 2:0 Blackburn. Zápas odchytal Fred Woodman. V League Two Tranmere prohrálo s Morecambe 0:1. Jack Young na soupisce chyběl, za hosty zápas odchytal Jake Turner. V National League Hartlepool utrpěl výprask od Torquay a to 0:5. Lewis Cass odehrál celé utkání. Ve druhé holandské lize Almere vyhrálo nad rezervou Ajaxu 4:1. Elias Sörensen byl střídán v 72. minutě a stihl dát jednu branku. Ve Španělsku Eibar prohrál s Cadizem 0:2. Yoshinori Muto do zápasu naskočil v 82. minutě. Alaves remizoval 1:1 s Barcelonou. Florian Lejeune odehrál celý zápas.

V dalších kolech v League One Plymouth porazil Swindon 4:2. Kelland Watts odehrál celý zápas. V League Two Morecambe remizovalo 2:2 s Exeterem a zápas odchytal Jake Turner. Tranmere bez Jack Younga porazilo Harrogate 1:0.

Zápasy Plymouthu v League One proti Accringtonu a Hullu byly kvůli COVIDU odloženy.

Aktuality
Web footballleaguefc.com na svých stránkách zveřejnil platy hráčů Newcastlu United. Co je na tom pravdy, se můžeme jen domnívat. Ale aspoň pro představu – Jake Turner (2,5 tisíce liber týdně), Yoshinori Muto (54 tisíc), Florian Lejeune (38,5), Fred Woodman (4,5), Andy Carroll (35), Dwight Gayle (30), Joelinton (80), Callum Wilson (100), Jacob Murphy (30), Rolando Aarons (15), Christian Atsu (32,5), Ryan Fraser (62,5), Allan Saint-Maximin (75), Henri Saivet (35), Miguel Almiron (75), Jeff Hendrick (50), Jonjo Shelvey (70), S. Longstaff (22,5), M. Longstaff (7,5), Isaac Hayden (30), Javier Manquillo (35), Emil Krafth (31,5), DeAndre Yedlin (32,5), Achraf Lazaar (15), Matt Ritchie (45), Jamal Lewis (31,5), Federico Fernández (43), Paul Dummett (37,5), Ciaran Clark (32), Fabian Schär (40), Jamal Lascelles (50), Mark Gillespie (15,5), Karl Darlow (25), Martin Dúbravka (42,5).

Tak přece jenom se permanentkáři dočkají nějaké kompenzace. Klub umožnil fanouškům podat žádost na vrácení peněz za prvních 5 domácích utkání. Další kompenzace, popř. vrácení peněz se plánuje na začátek roku 2021, příp. na konec sezóny.

Společnost PUMA díky pandemii s NUFC podepsala ještě jednoletou smlouvu ohledně dodávky sportovního oblečení. Tato smlouva končí na konci této sezóny. Už teď víme, kdo bude na další období novým dodavatelem sportovního oblečení. Bude to společnost Castore. Že ji neznáte? Já taky ne. Společnost od této sezóny obléká Glasgow Rangers. Hned se objevili spekulace, že společnost Castore je tajně ovládaná Ashleyem, což vedení společnosti opakovaně odmítá. Nicméně se jedná o dlouhodobou smlouvu, která klubu zaručí roční příjem ve výši 5 milionů liber.

Christian Atsu se z Newcastle přesunul domů. Dne 31. listopadu mu zemřela matka….RIP

Na jeden měsíc se do Newcastlu stěhuje útočník Cedwyn Scott. Ten měsíc zde bude na zkoušce v rezervě. Pozvánku si vysloužil poté, co v 9 zápasech za Hebburn Town vstřelil 20 branek.

Newcastle má v 7. kole této sezóny 11 bodů při skóre 10:11. V dosavadním průběhu tak NUFC vstřelil více branek než Manchester City, Manchester United a Arsenal (9 branek). NUFC obdržel méně branek než Liverpool (15 branek), NUFC je také 4 body před Manchesterem United a Callum Wilson má stejně branek jako top střelec Harry Kane z Tottenhamu. Když se to takhle napíše, tak se to čte moc pěkně. Kéž by to takhle bylo i na konci sezóny….:)).

Přestupové spekulace
Nová jména spojována s NUFC – Djed Spence (20 – Middlesbrough)

Bývalé Straky
Nile Ranger v týmu AC United hrající North London Sunday League moc dlouho nevydržel. Stěhuje se o trochu výše do neligového týmu Spalding United (8. soutěž pod PL). Společně s ním si nový manažer vybral do svého trenérského štábu dalšího našeho bývalého hráče Lomana LuaLuu. Emmanuel Riviere se v minulém kole vrátil z marodky Crotone (lýtko) a hned na ni zase zamířil. Tentokrát se zraněním stehenního svalu. Emre Belozoglu už pověsil kopačky na hřebík. Nově bude působit ve Fenerbahce v roli šéfa oddělení fotbalových záležitostí. Ryan Taylor má za sebou debut v týmu Colne. Ivan Toney byl zvolen do nejlepší jedenáctky Championship měsíce října.

Vurnon Anita o svém konci v NUFC: “Měl jsem nějaké pohovory s manažerem (Rafa Benitez). Řekli jsme si, že bychom byli oba rádi, kdyby se smlouva prodloužila, ale vedení klubu mi bohužel sdělilo, že si vybrali mi novou smlouvu nenabízet. Lituji jejich rozhodnutí, ale na druhou stranu, tohle je fotbal. Život jde dál a vůči klubu necítím žádnou zášť. Stále zápasy a dění v NUFC sleduji.”

Ve svých klubech se v lize/poháru prosadili – Barlaser (Rotherham), 2 x Toney (Brentford), Ranger (Spalding United), 2 x Obertan (Erzurum BB)

V Evropských pohárech se prosadili – De Jong (Sevilla)

Bůh ochraňuj královnu a Newcastle.
Veškeré texty na nufccz.cz jsou chráněny autorským právem
foto zdroj: nufc.co.uk, bbc, internet

2 komentáře u „Aktuality 4.11.2020“

Napsat komentář