8.kolo PL: Southampton

Napsal ,

Southampton AFC (5.místo, 13 bodů) – Newcastle United (11.místo, 11 bodů)
Pátek, 6.listopad 2020, 21:00, St.Marys Stadium, Premier League

Rozhodčí: Peter Bankes, jeho druhý zápas Magpies v této sezoně, prvním byla remíza 1:1 na Tottenhamu. Banks letos odpískal 5 utkání, ve kterých rozdal 12 žlutých karet, jednu červenou a nařídil dvě penalty.

Southampton AFC

Do Southamptonu z Valladolidu za 12 milionů přestoupil Mohammed Salisu. Za 15 milionů poslaných do Stade Brestois si Southampton zajistil služby Ibrahima Dialla. Z klubu do Tottenhamu za 16,6 milionů odešel Pierre-Emile Hojbjerg. Harrison Reed přestoupil do Fulhamu. Alfie Jones vyměnil Southampton za Hull. Necelých 400 tisíc stačilo Duseldorfu na podepsání Christopha Klarera. Na hostování z Evertonu se do mateřského klubu vrátil Theo Walcott. Na hostování odešli – Mohamed Elyounoussi (Celtic), Mario Lemina (Fulham), Wesley Hoedt (Lazio), Angus Gunn (Stoke), Joshua Sims (Doncaster) a Jake Hesketh (Crawley). Jako volný hráč odešli Cédric Soares (Arsenal), Maya Yoshida (Sampdoria), Sofaine Boufal (Angers), Guido Carrillo (Elche).

Nejlepším střelcem domácích je Danny Ings s pěti trefami. Tři góly dal Ward-Prowse. Dvakrát se prosadili Adams a Vestergaard. Po jedné trefě pak dali Djenepo a Romeu. Nejvíce asistencí a to dvě mají Ings, Adams a Armstrong. Alex McCarthy odchytal 7 zápasů, ve kterých dostal 12 gólů a vychytal 3 čistá konta.

V obou klubech působili – Fraser Forster, Danny Guthrie, Leon Best, Olivier Bernard, Fitz Hall, John Beresford.

Česko-Slovenská stopa – Rudolf Skácel, Tomáš Pekhart, Andrej Pernecký, Mário Lička.

Domácí ligová bilance Saints – 5.místo za 6 bodů ze tří utkání, 2 výhry, 0 remíz a 1 porážka, při skóre 6:5.

Aktuální forma – výhra 4:3 na Aston Ville, výhra 2:0 nad Evertonem, remíza 3:3 na Chelsea, výhra 2:0 nad WBA, výhra 1:0 na Burnley, prohra 2:5 s Tottenhamem – 4-1-1

Newcastle United

V tabulce produktivity se 6x trefil Callum Wilson a po jedné brance dali Hendrick, Murphy a Saint-Maximin. Jedna branka je vlastní. Čtyři hráči mají po jedné asistenci – Hendrick, Almiron, Wilson a Saint-Maximin. Callum Wilson se podílel na 8 brankách z deseti – 6 gólů dal, jednou asistoval a Murphyho gól z trestňáku byl po faulu na něj. Karl Darlow v sedmi odehraných kolech dostal 11 gólů a udržel jedno čisté konto.

Venkovní ligová bilance Magpies – 13.místo za 5 bodů ze tří utkání, 1 výhra, 2 remízy a 0 porážek, při skóre 4:2.

Aktuální forma – výhra 2:1 nad Evertonem, remíza 1:1 na Wolves, prohra 1:4 s ManU, výhra 3:1 nad Burnley, remíza 1:1 na Newportu v LC (postup na penalty), remíza 1:1 na Tottenhamu – 2-3-1

Zranění, Sestavy

Southampton má nově zraněného střelce Danny Ingse. Pro utkání je nedostupný Jake Vokins. Bednarek, Bertrand, Salisu, Smallbone a Diallo čekají na výsledky testů fyzičky.

Newcastle United – Martin Dúbravka, Dwight Gayle, Matt Ritchie a Jonjoy Shelvey jsou out. Otazníky jsou nad Yedlinem a Haydenem. Ciaran Clark, Paul Dummett pomalu nabírají fyzičku. Bratři Longstaffové jsou připraveni.

Historie

Sedm zápasů, od února 2013, čekal Newcastle United na výhru nad Saints. A teď již drží sérii šesti utkání bez porážky s tímto soupeřem. Vzájemná bilance na jihu Anglie je velmi příznivá pro Saints, z posledních 13 zápasů je to 7-4-2 pro domácí. Ty dvě výhry dělí 14 let. Zápas slibuje střelecké hody, bezbrankové remízy byly od roku 1969 pouze dvě.

Southampton dosud prohrál všechna svá páteční utkání se skóre 2:15. A nedaří se mu ani v pondělních dohrávkách, poslední je stále v živé paměti, 0:9 s Leicesterem minulou sezonu. Pokud by Svatí vyhráli vyhoupnou se na špičku tabulky Premier League, kde byly naposledy v roce 1988.

Newcastle United neprohrál ani jedno z posledních 4 venkovních utkání. Od roku 2011-12 máme nejvíce bodů od startu sezony. Callum Wilson má na svém kntě již 6 branek, více než za posledních 30 utkání za Bournemouthu.

domácí – remíza – hosté
League 30 20 36
FA Cup 5 1 3
League Cup 1 0 0
Fairs Cup 0 2 0
Total 36 23 39

2019/2020
English Premier Southampton 0 – 1 Newcastle
English Premier Newcastle 2 – 1 Southampton
2018/2019
English Premier Newcastle 3 – 1 Southampton
English Premier Southampton 0 – 0 Newcastle
2017/2018
English Premier Newcastle 3 – 0 Southampton
English Premier Southampton 2 – 2 Newcastle
2015/2016
English Premier Southampton 3 – 1 Newcastle
English Premier Newcastle 2 – 2 Southampton
2014/2015
English Premier Newcastle 1 – 2 Southampton
English Premier Southampton 4 – 0 Newcastle
2013/2014
English Premier Southampton 4 – 0 Newcastle
English Premier Newcastle 1 – 1 Southampton
2012/2013
English Premier Newcastle 4 – 2 Southampton
English Premier Southampton 2 – 0 Newcastle
2005/2006
English FA Cup Newcastle 1 – 0 Southampton
2004/2005
Premiership Newcastle 2 – 1 Southampton
Premiership Southampton 1 – 2 Newcastle
2003/2004
Premiership Southampton 3 – 3 Newcastle
English FA Cup Southampton 0 – 3 Newcastle
Premiership Newcastle 1 – 0 Southampton
2002/2003
Premiership Southampton 1 – 1 Newcastle
Premiership Newcastle 2 – 1 Southampton

Milan Ferrari Merhaut’s prediction (nufccz.cz):
Opět čelíme soupeři, který dosud vyhrával, ale proti nám nastoupí oslaben. Že by Bruce měl agenty v řadách nepřátel? Vtip 😀 😀 Nečeká nás nic lehkého, trenér domácího týmu dokázal vloni zastavit pád klubu, zachránit jej v první lize, reorganizovat a teď sklízí úspěch. Výhra nad nováčkem z West Bromu se čekala, remíza v nastaveném čase proti Chelsea bylo překvapení, ale následné porážky dosavadních suverénů Evertonu a Aston Villy už čekal málokdo. Saints teď drží sérii pěti utkání bez porážky, přičemž 4 z toho jsou výhry. Ale přijede k nim Newcastle, specialista na ukončování sérií. I když bychom taky mohli napsat, že jsme horcí adepti na zpackaná utkání. Po štěstí při výhře nad Evertonem může klidně přijít zápas blbec, takové my umíme velice dobře. Chybí jim Ings, ale to neznamená, že můžeme být v klidu, dalším důležitým hráčem posledních utkání je Ward-Prowse, stoper Vestergaard nebo druhý útočník Che Adams. Mají velmi dobré standartky, hlavně ty musíme ubránit. K úspěchu nás může dovést jen kolektivní výkon, obětavost, nasazení. Musíme být prostě všude dřív než soupeř a mít i trochu toho štěstí. Přesto si myslím, že neodjedeme s prázdnou. Můj tip – 2:0 (1:0) naše výhra.”

Dannyss’s prediction (nufccz.cz):
Opět betonářská strategie s pokusy rychlých brejků. Minulé kolo druhý poločas z naší strany docela ušel, tak proč na něj nenavázat. Southampton zbzrdil rozjeté Villans a my vyplenili karamelky. Domácí pět zápasů neprohráli a šňůru natáhnou na číslovku 6. Neprohrajeme 1:1 (0:0).

Lawro’s prediction (BBC):
Útočník Southamptonu Danny Ings je mimo hru až na šest týdnů se zraněným kolenem, což je obrovská rána. Jeden hráč nedělá tým, ale vše, co Svatí dělají, se točí kolem něj. Nemyslím si, že jejich manažer, Ralph Hassenhuttl v pátek změní svůj systém, ale bez Ingse to bude mnohem méně efektivní. Nevidím, že by Newcastle mohl na St.Marys uspět, ale Steve Bruce určitě nastaví taktiku, aby to Southamptonu zkomplikovalo co nejvíce život. A v Callumu Wilsonovi mají Magpies svého nového vlastního útočníka, který jim vrací naděje na góly. Moje předpověď – 1:1.

Bůh ochraňuj královnu a Newcastle.
Veškeré texty na nufccz.cz jsou chráněny autorským právem
foto zdroj: nufc.co.uk, bbc, internet