Aktuality 1.12.2020

Napsal ,

Info z klubu
Middlesbrough U17 – Newcastle United U17 3:3
G NUFC: 17. a 76.Huntley, 81.Ndiweni
ŽK: Ndiweni, Stewart
Sestava: M.Thompson, Stewart, Oliver, Carlyon, Barclay, Robertson (62.Cooper), Crossley, Miley, Ndiweni, Huntley, Gilchrist
Lavička: Green, Marshall, C.Thompson, Stanton

Druhý zápas v rámci U17 Premier League Cupu a první bod do tabulky. O výhru přišel náš výběr poslední šancí domácích a tím pádem i o možnost postoupit dále. Na čele tabulky je šestibodový Leeds a čtyřbodové Middlesbrough. Mezi těmito dvěma tými se v lednu rozhodne o postupujícím. Naši se utkají s posledním, bezbodovým Sunderlandem.

Manchester United U18 – Newcastle United U18 4:1 (1:0)
G: 37., 53. a 61.Hoogerwerf, 84.Savage – 50.De Bolle
Sestava: Marshall, Oliver, Scott, Carlyon (77.Miley), Barclay, Brannen, Stephenson (71.Ndiweni), Thomson, Harrison, De Bolle (66.Huntley), Gilchrist
Lavička: Stewart, banda

Proti prvnímu týmu naši neměli šanci. Za domácí se do hry dostal slovenský záložník Šviderský a na lavičce byl český golman Vítek. V tabulce je po devíti kolech dorost na 9. místě se ziskem 8 bodů při skóre 18:21.

Newcastle United U23 – Wolves U23 0:3 (0:2)
G: 21.Perry, 40.Shabani, 57.Matheson
ŽK: 3-1 (Brookwell, Francillette, Flaherty)
Sestava: Thompson, Barrett, Midgley, Brookwell, Francillette, Cross, Flaherty, White, Toure, Vilca (90+4.Rounsfell), Longelo (55.Stephenson)
Lavička: Marshall, Swailes, Gamblin

Černý týden našich mladších výběrů pokračuje. Po vypadnutí z poháru U17, prohře U18 prohrála i naše rezerva, která tentokrát neměla posily z A týmu. Po odehraných 9 kolech je na 10. místě se ziskem 10 bodů při skóre 13:20.

Newcastle v rámci 3. kola FA Cupu dne 9. nebo 10. ledna zajíždí na Arsenal. Bude to těžký týden. Poté se hraje se Sheffieldem United a poté opět v lize s Arsenalem. Podobné to bylo už v roce 2008 za Kevina Keegana, kdy jsme ve 4. kole FA Cupu prohráli s Arsenalem 0:3 a pak v lize jim podlehli stejným skóre.

Pozápasové dozvuky (Crystal Palace)
Joelinton (stejně tak i Wilson) si v zápase dle kanadského bodování připsal 1+1. Není tak divu (viď Milane..:)) že byl vyhlášen hráčem zápasu. Byl to jeho první gól v PL této sezóny (i s poháry třetí).

Ciaran Clark a jeho statistiky v zápase – nejvíce vyhraných vzdušných soubojů (7), nejvíce zachycení hráče (3), nejvíce zachycení balonu (6) a to za posledních 250 dnů nastoupil v základu podruhé.

Newcastle zaznamenal 120. venkovní výhru a pátou venkovní výhru proti Palace za sebou. Z 5 venkovních zápasů této sezóny NUFC prohrál jen jeden na Southamptonu (výhry na West Hamu, Crystal Palace a remízy se Spurs a Wolves).

Hostování
V Championship Swansea remizovala 1:1 na Sheffieldu Wednesday a porazila Nottingham 1:0. V obou zápasech byl v brance Fred Woodman. V League One Accrington porazil 1:0 Crewe. Mo Sangare odehrál druhý poločas, Tom Allan na soupisce nebyl. Plymouth prohrál v Peterborough 0:1, Kelland Watts odehrál celý zápas. V League Two Morecambe prohrálo v Selfordu 1:2. Zápas odchytal Jake Turner. Tranmere porazilo Carlisle 1:0. Jack Young na soupisce chyběl. V National League Hartlepool remizoval 0:0 v Barnetu. Lewis Cass odehrál celý zápas a dostal žlutou kartu. Ve Španělsku senzačně i díky brance Joselua Alaves vyhrál na Realu Madrid 2:1. Florian Lejeune odehrál celý zápas. Eibar vyhrál nad Betisem 2:0. Yoshinori Muto odehrál 78 minut a vstřelil svůj první gól (https://www.youtube.com/watch?v=FFC4euHlkP8). Ve druhé holandské lize Almere bez Eliase Sörensena remizovalo 2:2 s FC Volendam.

V rámci FA Cupu Morecambe v prodloužení porazilo Solihull Moors 4:2. Jake Turner odchytal první poločas. Plymouth s Kellandem Wattsem, který odehrál celý zápas porazil Lincoln 2:0. Tranmere bez Jacka Younga porazilo Brackley Town 1:0. V nizozemském poháru Almere bez boje postoupilo do dalšího kola, když Scheveningen zápas vzdal stejně jako u nás kvůli testům na COVID.

Mo Sangare se do kádru Morecambe vrátil po vleklém zranění, díky kterému zmeškal 13 zápasů. Florian Lejeune byl za svůj výkon proti Realu Madrid zařazen do sestavy kola španělské ligy.

Aktuality
Měsíc po úmrtí Jacka Charltona zemřel i jeho velký kamarád Maurice Setters, který v NUFC zastával funkci skauta. Bylo mu 83 let…RIP.

Eintracht Frankfurt doufá, že v zimním přestupovém okně dle jejich slov za “nízkou částku” odejde do Newcastlu United Jetro Willems.

Je to 44 let co Gavin Haigh šel na svůj první zápas Newcastlu United – vítězství 3:2 proti Birminghamu. Stejně jako jeho potěšila výhra mnoho fanoušků. V něm samotném se ale zrodila jiná vášeň – sbírání dresů: “Z nějakého důvodu jsem si to dal do hlavy. Chci fotbalový dres Newcastlu United. Přemluvil jsem mamku, aby mě vzala do obchodu. Od té chvíle jsem si dal za cíl, že pokaždé, když vyjde nový dres, tak jsem ho musel mít.” Tento cíl byl splněn. Gavin vlastní každou repliku dresu, který Newcastle vydal a to od roku 1974. Cokoliv řeknete, tak doma má – domácí, venkovní dresy, třetí sady, varianty sponzorů, dresy s máky, testované dresy, tréninkové dresy, prostě vše. Jeho konečným cílem je vlastnit verzi každého dresu Newcastlu od roku 1968. Doma už jich má skoro tisíc. Tak se pochlubte, máte někde doma také nějaké dresy NUFC nebo nějaké jiné předměty (kartičky, odznaky, šály apod.)?

Steve Bruce na tiskovce po zápase s Crystal Palace potvrdil, že 3 hráči a 1 člen realizačního týmu byli nakaženi COVIDem a do Londýna tak neodcestovali. Mělo se prý jednat o našeho kapitána Jamalla Lascellese, Isaaca Haydena, Emila Kraftha a jednoho člena trenérského štábu. Podle nedělních zpráv byli nakaženi další 2 hráči a údajně hrozilo do 48 hodin nakažení dalších. V pondělí a úterý byl zrušen trénink, zavřeno tréninkové centrum. V úterý už bylo nakažených 8-12. Zápas s Aston Villou je tak v ohrožení a nejspíše bude odložen.

V lednovém přestupovém okně neočekávejte žádné masivní nakupování. Majitel klubu Bruceovi na nákup posil nedá ani penny. Může si přivést hráče pouze na hostování, popř. mu nechá peníze za prodej newcastlovských hráčů.

Podle Football Insider se Newcastle chystá nabídnout nový kontrakt Jacobu Murphymu.

Alan Shearer: “Pořád slýchám o fanoušcích Newcastlu, že očekávají příliš mnoho. Neočekávají příliš mnoho…chtějí jen trochu naděje a to není zase tak moc, co od klubu chtějí.”

Před zápasem s Crystal Palace měl Federico Fernández nejvíce zachycených útoků soupeře v celé Premier League. Celkem 46 útočných akcí se o něj zastavilo.

V lednu náš kádr nejspíše pár hráčů opustí a jedním z nich by mohl být Matty Longstaff, o kterého mají vážný zájem v Derby County, kam by ho chtěli dostat na hostování.

Danny Murphy (bývalý hráč Liverpoolu nebo Spurs) nechápe co po Steve Bruceovi fanoušci chtějí: “Nevím, co od Steva Bruceho chtějí. Musí být se svým týmem pokorný. Nemá spoustu peněz na posily, udělal několik skvělých podpisů, podívejte se, kde jsou v tabulce a podívejte se, co dokázal minulou sezónu. Myslím, že si zásluhy zaslouží.”…..a já jen dodám….:)))))))))

Shields Gazette uvedlo, že Cedwyn Scott, který byl v Newcastlu uplynulý měsíc na testech smlouvu nedostane. Zasáhl do dvou ligových zápasů rezervy a jednoho přáteláku, ale neskóroval a naše trenéry o svých kvalitách nepřesvědčil.

Nejvíce úspěšných driblinků v průměru na zápas v rámci 5 nejlepších Evropských lig má náš bývalý hráč Hatem Ben Arfa (4.8). Následují Neymar (4.8), Messi (3.8) a Mbappé (3.8). Na pátém místě je náš Allan SaintMaximin s hodnotou 3.6.

Přestupové spekulace
Nová jména spojována s NUFC – Gonzalo Plata (20 – Sporting Lisabon), Fikayo Tomori (22 – Chelsea)

Bývalé straky
Nabil Bentaleb minimálně na nějaký čas vypadl ze sestavy Schalke. Údajně se nevhodně choval v šatně Schalke během zápasu s Wolfsburgem. Další den přišlo vyjádření klubu: “Bez diskuze je to vynikající fotbalista, ale v Schalke to prostě nefunguje. Nejpozději v létě, kdy mu končí smlouva, proto z klubu odejde”. Siem de Jong končí v Minnesotě a jeho kroky nejspíše povedou do rodné země, kde měl zahájit jednání s Heerenvenem. Gino Wijnaldum s Liverpoolem vyhrál 133 z 200 zápasů, do kterých naskočil. Stal se tak nejúspěšnějším hráčem liverpoolské historie s nejvyšším procentuálním vyjádřením vítězství (při 200 zápasech). Steve McClaren se počtvrté v kariéře stěhuje do Derby County, kde bude zastávat funkci technického ředitele a poradce. Chris Hughton je v Nottinghamu a další náš manažer Sam Allardyce má zatím smůlu, námluvy s Derby a Sheffieldem Wednesday nedopadly. Tim Krul několik týdnů nepomůže Norwichi. Na vině je zraněný stehenní sval. Jeden z ředitelů AC Milán a to Paolo Maldini potvrdil jistý zájem o Floriana Thauvina. Hatem Ben Arfa (Bordeaux) byl zařazen do ideální jedenáctky 12. kola Ligue 1.

V lize/poháru se trefili – 2 x Ivan Toney (Brentford), 2 x Adam Armstrong (Blackburn), Florian Thauvin (Marseille), Demba Ba (Basaksehir) James Tavernier (Rangers), Papiss Cisse (Fenerbahce)

James Tavernier (Rangers) si v zápase Evropské ligy proti Benfice připsal vlastní gól.

Bůh ochraňuj královnu a Newcastle.
Veškeré texty na nufccz.cz jsou chráněny autorským právem
foto zdroj: nufc.co.uk, bbc, internet

Napsat komentář