15.kolo PL: konečně

Napsal ,

Newcastle United konečně prolomil smůlu a připsal si první tříbodový zisk v sezoně. Po bojovném, občas chaotickém a nervózním výkonu jsme si připsali první ligové vítězství. Nevyhnuli jsme se chybám, byli jsme nedůslední v útoku, báli jsme se být odvážnější, ale zvládli jsme to. Jen nesmíme první vítězství přecenit a dál bojovat, čeká nás v prosinci série těžkých soupeřů, již za týden jedeme na Leicester. Potom Liverpool a oba Manchestery.

Trenér Howe udělal oproti předchozímu utkání dvě změny v základu, mezi stopery se vrátil Lascelles a na křídle dostal poprvé pod Eddiem šanci od začátku Almiron. Rozestavení zůstalo stejné 4-4-2 s tím, že Saint-Maximin se stáhl na křídlo a Joelinton se více vysunul k Wilsonovi. Ale nefungovalo to, pro příští zápas se musí Joel stáhnout zpět, proti Burnley se skoro vrátil do své formy pod Brucem.

Výkop měli hosté, první střela na branku šla až v 6.minutě, a bylo to na Dúbravku. My máme zatím jen jeden centr do vápna, odvrácený. V 10.minutě trestňák hostí z 25 metrů, po faulu, který nebyl, rozhodčí opět úřadují, střela naštěstí do zdi. Ve 13.minutě trefují hosté tyč, trochu tápeme, díry v obraně, Lascelles opět slabý. V 18.minutě máme roh, ale jsme bezradní, dost hráčů rozhazuje rukama, bojíme se. Ve 21.minutě jde centr do vápna, soupeř hlavičkuje přes Lascellese, Dúbravka chytá. Ve 39.minutě Migy sám ve vápně u míče, ale střela blokována, možná měl střílet dřív než ještě zkoušet obejít dalšího obránce. Za minutu už ale vedeme, Willock centruje zleva do vápna, Pope si jde pro míč, ale ve výskoku naráží na svého obránce a Schara, míč pouští, Wilson si jej posouvá doprava a pálí pod víko – 1:0. Hosté se rozčilují a chtějí faul na gólmana, VAR situaci prověřuje, ale nevidí na našem gólu nic proti pravidlům. Nastavují se 4 minuty, opět děláme chybu v obraně, Vydra dostává míč do volného prostoru, nikdo jej nehlídá, jde do vápna, ale naštěstí pálí vysoko nad. Vzápětí jsme mohli dát gól my, Willock dostal míč do vápna zprava od Saint-Maximina, ale netrefil jej, škoda. Za první půli Joelinton trochu zaostává, bojuje, ale není to jako předchozí zápas, Willock neviditelný, Howe jej tlačí víc do defenzívy a to mu nesedí, Lascelles opět chybuje, Manquillo slabý, Saint-Maximin sólista, Almiron se snaží, ale je hodně nervózní. Nemáme tolik pod kontrolou míč, ale hosté nekoušou. Máme nízké sebevědomí, bojíme se.

Druhou půli jsme začali aktivněji, v 55.minutě dostal krásný balon za obranu Almiron, ale střílí po zemi těsně vedle, ouu, gólman ještě tečoval konečky rukavic. Občas se necháváme strhnout a máme otevřenější obranu, hosté toho zatím nevyužívají. Od 70.minuty jsme lepší a tlačíme soupeře do jeho vápna, máme sérii několika rohů za sebou, ale i díky nervozitě špatně řešíme finální fázi. V 77.minutě Almiron pálí zpoza vápna, blokováno na roh, jsme kousek od druhého gólu, 79.minuta, po rohu, Shelvey míří do růžku, gólman vytahuje, další roh. V závěru jsme polevili, přenechali iniciativu Burnley, Howe střídá, posiluje obranu. Nastavují se 4 minuty, byly to nervy, ale je to tam. Za týden v neděli jedeme do Leicesteru.

Newcastle United – Burnley 1:0 (1:0)
Góly: 40.Wilson (Schar)
Žluté karty: Manquillo – Collins
Červené karty:
Rozhodčí: Paul Tierney
Diváci: 52.257
Sobota, 4.prosinec 2021, 16:00, Premier League, St.James Park

Statistiky
První poločas:
Střely na branku: 1 – 1
Střely mimo branku: 6 – 5
Rohy: 2 – 1
Držení míče: 47% – 53%

Celkově zápas:
Střely na branku: 4 – 1
Střely mimo branku: 15 – 9
Rohy: 10 – 3
Držení míče: 48% – 52%

Sestavy:
Newcastle: Dúbravka, Manquillo, Schar, Lascelles, Lewis, Almiron (Fernandez 85), Shelvey, Willock, Joelinton, Saint-Maximin (Murphy 91), Wilson
Lavička: Darlow, Ritchie, Hayden, Hendrick, Krafth, Gayle, S.Longstaff

Burnley: Pope, Lowton (Roberts 75), Collins, Tarkowski, Taylor, Gudmundsson (Rodriguez 80), Westwood, Brownhill, Wood, McNeil, Cornet (Vydra 32)
Lavička: Hennessey, Cork, Lennon, Pieters, Long, Thomas

Bůh ochraňuj královnu a Newcastle.
Veškeré texty na nufccz.cz jsou chráněny autorským právem
foto zdroj: nufc.co.uk, bbc, internet

2 komentáře u „15.kolo PL: konečně“

Napsat komentář