Taky názor …

Napsal ,

… jednoho blogera ze stránek nejmenované české sázkové kanceláře od tipéra Double22 🙂

Zdravím Vás přátelé. Ve svém předchozím blogu jsem se letmo zmínil o klubu Newcastle United a jeho novém majiteli. Dnes bych se chtěl zaměřit na to, co můžeme čekat od tohoto klubu v následujících pár týdnech potažmo měsících.

Zaměřit se na anglickou ligu, není především v prosinci zcela od věci, jelikož je před námi „okurkové“ vánoční období, během kterého jsou anglické soutěže téměř jedinou možností vsadit si i přes vánoční klid. Fotbalová Anglie totiž nemá zimní přestávku.

A proč se během zimního období zaměřit právě na černobílé Straky z Newcastlu?

O tom, že tento klub nyní disponuje majetkem vyšším než je majetek všech ostatních účastníků Premier League dohromady, toho bylo napsáno už hodně. Proto není potřeba tento fakt příliš rozebírat. A ani dnes nechci rozebírat to, jak moc kontroverzní osobou je nový majitel, saúdskoarabský korunní princ Muhammad bin Salmán.

Novému majiteli jisto jistě na financích nesejde, ovšem čas nám tiká všem stejně, ať jste člověk žijící ze dne na den, nebo vládce ropného impéria. Nepochybuji, že princ Salmán chce hrát s Newcastlem, co nejdříve o ty nejvyšší příčky jak v anglické lize, tak na poli Champions League.

Z tohoto hlediska si nemohl nový majitel vybrat těžší úkol. Začátkem roku 2020, kdy probíhaly první námluvy mezi princem Salmánem a Newcastlem United byla situace v klubu diametrálně jiná než dnes. Straky se pohybovaly stabilně kolem desátého místa tabulky, vysoko nad hranicí sestupu. Ovšem námluvy tehdy nedopadly a odložily se. Mike Ashley nicméně věděl, že obchod stejně dříve, nebo později proběhne. Z tohoto důvodu již neměl nejmenší zájem jakkoliv klub na své náklady vylepšovat. Tato nečinnost vyústila tím, že o téměř rok a půl později si přebírá Newcastle United nový saúdskoarabský majitel v katastrofálním stavu na sestupové pozici. Klub a fanoušci se tedy zbavili nenáviděného majitele Mika Ashleyho. Nyní je potřeba vyřešit hlavní úkol. Udržet klub za každou cenu v nejvyšší lize.

Přestupové okno se pro Newcastle otevře v lednu. Do té doby budou muset Straky vystačit s tím, co mají. Současné opory budou muset nejen udržet nejvyšší ligu, ale ruku v ruce s tím, budou muset vytvořit o Newcastlu takový obrázek, aby se potencionální nové tváře nebáli do klubu přijít. I přes vidinu obrovského finančního zisku, se nebude chtít žádné z velkých hvězd trávit čas ve druhé anglické lize. Je to trochu začarovaný kruh. Velké jmění vám zajistí, že nějací dobří hráči přijdou i přes fakt, že budou hrát nižší ligu, bez naděje hrát pohárovou Evropu (maximálně skrze vítězství FA Cupu).

Je ovšem třeba si uvědomit, že druhou anglickou ligu netvoří týmy složené z nějakých „nazdárků“. Je to velmi silná liga s týmy, které mají stabilní zázemí a spoustu kvalitních hráčů. Narychlo sestavený „slepenec“ složený ze starších zvučných jmen nemusí totiž vůbec dominovat ve druhé nejvyšší soutěži Anglie. A hrozí, že v nižší lize nezůstane pouze jeden rok. Tento jev jsme ostatně v naší lize mohli sledovat i v nedávné minulosti, když ve Spartě působil trenér Andrea Stramaccioni. Do Sparty byli tehdy přivedeni hráči z celé Evropy. Papírově měl tento tým vládnout lize s mnoha bodovým náskokem. Realita byla ovšem taková, že narychlo slepený tým bez koncepce nedokázal čelit ani týmům ze spodních pater tabulky české nejvyšší ligy. Papírově silný tým Vám nedává zákonitě předpoklad, že budete dominovat. O tom jsme se mohli přesvědčit v minulosti už mnohokrát.

Nový majitel klubu Newcastle United si jistě tuto hrozbu uvědomuje a udělá vše pro to, aby se tým udržel v Premie League. Otázkou zůstává, jak to udělat? Jste miliardář s neomezeným množstvím peněz a máte partu kluků, kteří nejsou dobří, ale teď musí zahrát partii své kariéry. Bohužel tiskový mluvčí saúdskoarabského investičního fondu odmítl podat novinářům odpověď na otázku, zda současní hráči mají slíbené prémie za udržení Newcastlu v Premier League. Lze ale očekávat, že hráčům byly slíbeny horentní prémie. Logicky je to jediná možnost nových majitelů.

Klub už angažoval nového trenéra Eddieho Howea, který má za úkol složit na jaře nový tým a letos udržet šanci na zachování v Premier League. Mnoho současných hráčů už ví, že jejich dny v Newcastlu jsou sečteny a blíží se ke konci. Nutno dodat, že spousta hráčů se blíží třicítce a jejich fotbalová kariéra už logicky příliš vzkvétat nebude. Angažmá jistě seženou, ale finanční honorář zřejmě nebude tak závratný. Nyní mají hráči velkou šanci „ukousnout si“ z bohatství nového majitele. Podat životní výkon a tím si zajistit pohodlný odchod z klubu s krásným finančním polštářkem.

Z posledních dvou zápasů sice Newcastle získal pouze jediný bod, ovšem hrál na Arsenalu (prohra 0:2) a doma s Norwichem, kde ale už v deváté minutě obdržel červenou kartu a utkání skončilo remízou 1:1. Oba zápasy byly pro Newcastle velmi těžké, přesto jsem od nich celý rok neviděl, tak dobrý fotbal jako teď.

Hráči se celý rok ploužili po trávníku a v době, kdy se blíží velmi reálně konec jejich působení v klubu, přijde tak rázné oživení? Možná se to někomu může zdát, jako pouhá konspirace, ale já jsem přesvědčen, že hráči hrají o velmi tučný honorář a zápasy s Arsenalem a Norwichem mě v tom pouze utvrdili. Los na měsíc prosinec je pro Newcastle těžký, ale o to výhodnější bude sázení na jejich bodové zisky.

Newcastle má prozatím ztrátu 3 bodů na udržení v soutěži, ovšem má odehraný zápas navíc. Takže není na co čekat a všichni v klubu to vědí, od hráčů až po majitele. Očekávám velkou vzpruhu od tohoto klubu, která už dle mého započala. Pokud mě někdo označí za konspiračního blázna, určitě to pochopím. Ovšem já své teorii věřím a jsem přesvědčen, že současný kádr Newcastlu bude hrát o „balík“ peněz, což se projeví na předvedené hře.

Přeji Vám mnoho úspěchů v životě i v sázení. Uvidíme se na „livku“, u zápasů Strak z Newcastlu.

Double22

Bůh ochraňuj královnu a Newcastle.
Veškeré texty na nufccz.cz jsou chráněny autorským právem
foto zdroj: nufc.co.uk, bbc, internet

1 komentář u „Taky názor …“

Napsat komentář