Aktuality 9.12.2021

Napsal ,

Info z klubu

Důležité datum – 9.12.1892 – založení klubu – happy birthday 🙂

Na stadionu noví majitelé plní své sliby. Klubová šatna dozná lehkých změn, kdy se přestavuje jedna místnost se vstupem ze šatny. V této budou mít hráči nové moderní vybavení v podobě posilovacích strojů. Tak první vlaštovka…

Jonjo Shelvey v jednom rozhovoru před Arsenalem prohlásil, že tréninkové dávky v podání Eddieho Howea jsou tak náročné, že se mu chce spát pokaždé kolem osmé večerní hodiny.

Newcastle United U23 – Aston Villa U23 0:1 nedohráno
G: 22.Archer
Sestava: Langley, Barclay, Bondswell, Young, Brookwell, Wiggett, Turner-Cooke, Anderson (15.A.Wilson), Stephenson, White, de Bolle
Lavička: Brown, Barrett, Carlyon, Ferguson

Extrémní povětrnostní podmínky způsobily v pátek večer odložení přeplánovaného utkání Newcastlu v Premier League 2 ve Whitley Parku. Bylo možné hrát méně než půl hodiny, než se podmínky povětrnostní zhoršily do takové míry, že se čáry zakryly a míč se sotva kutálel. Hosté šli do vedení ve 22. minutě, když domácí brankář Dan Langley vyrazil dalekonosnou střelu přímo do cesty Camerona Archera, který se pak nemýlil. Bohužel ukončení zápasu přišlo příliš pozdě pro Elliota Andersona, který odkulhal již v 15. minutě s nataženým svalem.

Stejně jako rezerva dopadl i dorost Newcastlu United, který měl odehrát třetí zápas v rámci Premier Legue Cup U18 se Southamptonem, ale díky bouři Arwen byl odložen.

Liverpool U18 – Newcastle United U18 3:1 (0:1)
G: 69. a 84.Cannonier, 76. Chambers (pen) – 26.Ndiweni
ŽK: 1-2 (J.Miley, Barclay)
ČK: 90+1. Clark (Liverpool)
Sestava: M.Thompson, Stewart, Beresford, C.Thompson, Barclay, Stanton (77.Donaldson), Huntley, Turner-Cooke, Crossley, J.Miley, Ndiweni.
Lavička: Bessent, Robertson, L.Miley, Mavididi

Perfektní první poločas, zbytečná penalta a závěrečný tlak hostí. Tak by se dal charakterizovat tento duel. Po 10 odehraných zápasech je dorost s 9 body na předposledním 13. místě při skóre 17:29.

Newcastle United U23 – Sunderland U23 2:0 (1:0)
G: 24. a 85.Stephenson
ŽK: 3-2 (J.White, Carlyon, Brookwell)
ČK: 18.Almond (Sunderland)
Sestava: Langley, Carlyon (79.Longelo), Bondswell, Young, Wiggett, Cross, A.Wilson (66.Ferguson), Brookwell, Stephenson, White, De Bolle
Lavička: Thomson, Scott, Brown

Další Tyne and Wear derby ovládla rezerva týmu na řece Tyne…:))). Po červené kartě rezerva NUFC zápas kontrolovala a pohodlně si došla pro prestižní výhru. Dylan Stephenson vstřelil svůj 9. a 10. gól, čímž se posunul na dělené 7. místo v tabulce kanonýrů. Rezerva se v tabulce drží na 6. místě se ziskem 20 bodů (6-2-5) při skóre 25:22. Sestřih zápasu je k dispozici na oficiálních stránkách klubu.

Ženský tým Newcastlu United v rámci Women´s FA Cupu porazil Salford City Lionesses vysoko 4:0 a postoupil do dalšího kola.

Bylo roszlosováno 3. kolo FA Cupu, které Newcastlu přiřklo Cambridge United. Zápas odehraje Newcastle na svém stadionu a to 8. ledna 2022.

Newcastle U18 zajíždí v rámci třetího kola FA Youth Cupu v pátek do West Hamu. Zápas má výkop ve 20:00 hod. a bude se hrát za zavřenými dveřmi. Kdo by se chtěl na zápas podívat, tak bude vysílán živě na oficiálním youtubu kanálu West Hamu.

Dne 4. prosince oslavil 59. narozeniny trenér akademie Kevin Richardson.

Pozápasové dozvuky (Arsenal)
Utkání sledovalo téměř 60.000 fans, z nichž bylo 3.000 Strak. Do branky se poprvé v sezóně postavil Martin Dúbravka a rozhodně ukázal, že musí být jedničkou. Karl Darlow se tak svého stého startu zatím nedočkal.

Newcastle nyní nedokázal vyhrát 13 úvodních zápasů Premier League. Od úspěchu 1:0 v listopadu 2010 jsme Arsenal navštívili při 11 příležitostech (deset v PL)….a vše jsme prohráli. Eddie Howe tam prohrál každý ze svých šesti zápasů (pět v Bournemouthu…). Posledním hráčem Newcastlu, který tam skóroval, byl Ayoze Perez v prosinci 2014, před 567 minutami v zápasech Premier League (687 minut, když se přidala v minulé sezóně návštěva FA Cupu, která šla do prodloužení).

Eddie Howe: “Myslím, že to byl dobrý výkon, hlavně ten začátek. První půlhodinu jsme byli dobří. Dostali jsme se pod tlak. Zápas rozhodl incident s Callumem Wilsonem a penalta – těžká výzva proti nám – v zápětí proti nám skórovali. Nevím, proč by Callum jinak padal – bylo to jeden na jednoho, skvělá šance. Připadá mi, jako by ty velké výzvy šly proti nám. (Byl to) Skvělý zákrok (od Aarona Ramsdalea po střele Jonjo Shelveyho). Myslel jsem, že to bylo v brance. Dnes je potěšující, jak jsme začali a dokončili zápas. Vytvořili jsme si šance. Ramsdale hrál dobře. Nebyli jsme produktivní, ale alespoň jsme si vytvářeli šance. Hráči reagovali velmi citlivě. Dali do toho ve dvou zápasech všechno. Nemohu žádat víc než to nejlepší.”

Pozápasové dozvuky (Norwich)
Bývalý brankář Magpie Tim Krul stále proti svému bývalému klubu po odchodu v roce 2017 nevyhrál (3-1 na Carrow Road a 0-0 SJP v roce 2019/20, 1-1 na SJP a 2021/22). Byl v brance i při jejich prohře 0:3 v této předsezónní přípravě.

Pro Norwich to byla druhá návštěva Gallowgate v této sezóně, který zde pod vedením Daniela Farkeho prohrál 0:3 v předsezónní přípravě. U kormidla je nyní Dean Smith, který v srpnu dovedl Aston Villu k vítězství 2:0 nad Newcastlem.

Nejlepší střelec letošní sezóny Callum Wilson rozšířil svůj celkový počet v PL 2021/22 na pět gólů. Nyní má 17 přesných zásahů za United v této soutěži, stejně jako Yohan Cabaye.

Eddie Howe: “Nebyl to ideální začátek zápasu, to je jisté. Byl to opravdu těžký okamžik. Jít do deseti tak brzy v zápase bylo těžké. Ale myslím si, že hráči odpověděli velkolepě. Dali do toho všechno, nemůžu jim nic vyčítat za snahu a nasazení. Jsem nesmírně zklamaný, že jsme nedokázali dostat balón vícekrát za čáru a vyhrát zápas, ale myslím, že jsme viděli opravdu pozitivní signály, pokud jde o defenzivní odolnost a kolektivního ducha. Budeme to potřebovat pro to, co nás čeká. V chladném denním světle by se Ciaran (Clark) pravděpodobně rozhodl jinak, ale v tu chvíli ho pravděpodobně nějaký impuls přiměl zastavit útočníka a pravděpodobně to červená karta byla. Tyto věci se ve hře stávají, moje okamžitá reakce nebyla se na to soustředit, ale velmi rychle přijít na to, co musíme udělat, pokusit se najít řešení problému. Poslední věc, kterou jsem chtěl, bylo stáhnout Ryana Frasera ze hřiště, ale cítil jsem, že to pro tým musím udělat. Fede (Fernandez) přišel a dnes večer jsem viděl, že je naprosto úžasný. Dnes jsme zoufale toužili po třech bodech. Ten jeden máme, ale musím se držet toho, co jsem viděl, pokud jde o to, co hráči předvedli, o ducha, dali do toho víc, než si mysleli. Budeme to potřebovat v bitvě, kterou máme před sebou. Víme, že potřebujeme vyhrát, remízy nebudou stačit. Ale myslím, že vše, co můžete v každé hře udělat, je vydat ze sebe všechno a myslím, že jste dnes večer viděli skupinu hráčů, kteří to tak udělali, takže na ně dnes večer musím být velmi hrdý a potěšen.”

Pozápasové dozvuky (Burnley)
Callum Wilson vstřelil šestý gól v 11 zápasech. V loňské sezóně jich dal ve 26 zápasech (23 v základu) dvanáct.

Newcastle ukončil dlouhotrvající sérii bez vítězství. Vyhráli “až” ve 14. zápase sezóny.

Eddie Howe: Naprostá radost pro všechny spojené s klubem. Byl to pro nás důležitý zápas a myslím, že kluci odpověděli velmi dobře. Po prvních 20 minut jsme dnes byli skvělí. Ke konci jsme byli velmi nervózní, protože jsme zoufale toužili po vítězství. Hráči tuto část zvládli opravdu dobře. Duch mezi hráči se ukázal a atmosféra byla výjimečná. Nemohu dostatečně vynachválit příznivce. Určitě můžeme zůstat nahoře. Přišli jsme z obtížné pozice a je před námi dlouhá cesta, ale věřím v to, co děláme. Snažili jsme se vnést do týmu naši filozofii, být útočnější a agresivnější. Sebedůvěra je klíčová v každém sportu a to nám chybělo, ale dnes je dlouhá cesta k jejímu přebudování. Říkali jsme, že potřebujete sebrat body nejlepší týmům, a to bude naším prosincovým úkolem. Přestupové okno bude důležité, ale hráče, které tady máme, máme rádi a musíme z nich dostat maximum. Trh se moc a rychle mění. Lidé to plánují, ale mým jediným cílem je trénovat tým. Miluji práci s touto skupinou. Mají hlad po vítězství a chtějí toho dosáhnout. O střelci: „Tento týden to bylo choulostivé, se třemi zápasy za týden a udržením jeho (Calluma Wilsona) v kondici, ale dnes byl vynikající. Jeho gól byl prvotřídní. Bude pro nás životně důležitý. Budeme ho potřebovat do konce sezóny.”

Hostování
V League One Doncaster prohrál v Burtonu 2:0, Rodrigo Vilca nebyl na zápasové soupisce podruhé za sebou. Wigan vyhrál v Plymouthu 2:1, Kelland Watts zápas proseděl na lavičce. V League Two Port Vale vyhrálo nad Hartelpoolem 2:0, Lewis Cass odehrál celý zápas. Colchester remizoval s Newportem 1:1, zápas odchytal Jake Turner a připsal si devět zákroků. Ve skotském poháru Morton remizoval na hřišti Inverness 1:1, Oisín McEntee odehrál celý zápas, Tom Allan zůstal sedět na lavičce. Ve skotské nejvyšší soutěži Aberdeen prohrál na hřišti Celticu 2:1, Matty Longstaff zůstal na lavičce.

V dalším kole nejvyšší skotské soutěže Aberdeen porazil 2:0 Livingstone a vyhrál 4:1 nad St. Mirrenem, Matty Longstaff nebyl na zápasy nominován. Ve druhé skotské lize Morton remizoval s Ayr 2:2, Oisín McEntee odehrál celý zápas, Tom Allan naskočil v 68. minutě.

No a v následujícím kole League One Doncaster bez Rodriga Vilcy prohrál 2:1 s Oxfordem. Wigan porazil 2:1 Shrewsbury, Kelland Watts zápas proseděl na lavičce. V League Two Port Vale porazilo 2:1 Bristol Rovers, Lewis Cass odehrál celý zápas a nahrál na druhý gól svého týmu.

Ve čtvrtfinále skotského Challenge Cupu Morton prohrál na hřišti Queen of South 2:1. Oisín McEntee odehrál celý zápas a dostal žlutou kartu, Tom Allan do zápasu z lavičky naskočil v 73. minutě. V Play off EFL Trophy Doncaster bez Rodriga Vilcy prohrál na hřišti Crewe 2:0. Končí i Port Vale, které vypadlo na penalty (zápas remíza 1:1) s Rotherhamem, Lewis Cass odehrál celý zápas. Naopak Wigan penaltový rozstřel zvládl a tak po konečném výsledku 2:1 nad Accringtonem postupuje dále. Kelland Watts odehrál celý zápas a svou penaltu proměnil. Dále jde i Colchester, který porazil 2:1 Swindon, Jake Turner si připsal 4 zásahy. V rámci FA Cupu Port Vale vyhrál v Burtonu 2:1, Lewis Cass do zápasu naskočil jako náhradník v 62. minutě. Colchester prohrál s Wiganem 2:1, Jake Turner v domácí bráně ze 3 střel mířících do jeho prostoru pustil dvě branky, na straně druhé Kelland Watts odehrál celý zápas. V opakovaném zápase skotského poháru Morton na penalty porazil Inverness, kdy zápas skončil 1:1, Oisín McEntee ani Tom Allan nebyli na zápas nominováni.

Aktuality
Podle Football Insider plánují noví majitelé Newcastlu United v lednovém přestupovém období přivést hráče pouze na hostování, popř. podepsat hráče, kterým končí v létě smlouvy. Ne snad proto, že by na to nebylo :)), ale proto, že není jistá záchrana v Premier League. Do začátku přestupového okna je ještě dost zápasů a situace se tak může ještě změnit.

V médiích se objevila informace, že Michael Emenalo odmítl nabídku Newcastlu United na post sportovního ředitele….Nicméně to, že by tato pozice byla Emenalovi nabídnuta dementoval jeden z vlastníků NUFC.

Ze stadionu St. James´Park zmizela všemi fans uctívaná výzdoba v podobě reklamních banerů, nápisů, tabulí, prospektů a dalších věcí společnosti Sport Direct, která jak víte je v rukou našeho bývalého oblíbeného majitele Mike Ashleyho.

Po pondělním vítězství rezervy NUFC Chronicle citoval trenéra Elliotta Dickmana ohledně pozice Santiaga Munoze: “Santi je zraněný a stále absolvuje část své rehabilitace. Představil bych si, že to bude pravděpodobně po Vánocích, než znovu uvidíme Santiho v zápasové zátěži. Vím, že zaměstnanci s ním velmi usilovně pracují, aby se ho pokusili připravit v co nejlepším rozpoložení.” Dickman odmítl poskytnout jakékoli další podrobnosti ohledně jeho zranění, které si přivodil pravděpodobně při tréninku.

Mezitím se zdá, že peruánský forvard Newcastlu Rodrigo Vilca, který je v současné době na hostování v Doncasteru se příští měsíc chystá na nové hostování. Nefiguroval v žádném z posledních pěti zápasů a některé zdroje hlásí, že se rýsuje dohoda o hostování s Alianza Lima v Peru.

V úterý vyhrál Greenock Morton svůj zápas v rámci skotského poháru proti Inverness Caledonian Thistle, do kterého nezasáhl ani jeden borec na hostování z NUFC – Oisín McEntee a Tom Allan. Oba hráli v sobotu proti Ayr United, což se ukázalo jako poslední zápas manažera Mortonu Guse MacPhersona. Zda-li s nimi nový kouč nepočítá se uvidí.

Přestupové spekulace
Gino Wijnaldum není spokojen se svou pozicí v PSG a údajně je nakloněn lednovému hostování v Holandsku a situaci kolem něj samozřejmě sledují činovníci v Newcastlu.

Nová jména spojována s NUFC – George Hall (17-Birmingham City), Julian Alvarez (21-River Plate)

Levý bek Birminghamu Kristian Pedersen potvrdil fámy, že se o něj v létě 2020 zajímal Newcastle, kdy měl pohovor se Stevem Brucem, který pak dal ale přednost Jamalu Lewisovi. Uvedl, že přestup byl hodně blízko.

Bývalé Straky
Andy Carroll údajně v Readingu pobírá týdenní plat ve výši tisíc liber. Nile Ranger si za Boreham Wood odbyl premieru ve třetím kole FA Cupu. Do ideální jedenáctky 17. kola první francouzské ligy byl vybrán Matz Sels ze Štrasburku.

Za své kluby se v lize/poháru trefili – Islam Slimani (Lyon), Joselu (Alaves), Rémy Cabella (Krsanodar), Curtis Good (Melbourne City), 2x Andy Carroll (Reading), Luke Charman (Darlington), Florian Thauvin (Tigres), Gino Wijnaldum (PSG), 2x Dan Barlaser (Rotherham), Cedwyn Scott (Gateshead)

Narozeniny od posledních aktualit oslavili – David Batty (53), Massadio Haidara (29), Lubomír Šatka (26), Cedwyn Scott (23), Terry McDermott (70), Les Ferdinand (55), Luke Charman (24)

Videosekce
Allan Saint-Maximin – odpovědi na otázky fans + komenty ke svým kličkám – https://www.youtube.com/watch?v=j72RloX_4lc
Joe Willock – odpovědi na otázky fans + best player – https://www.youtube.com/watch?v=3wRxK90M-2U

Poznámka pod čarou
Česká republika se v semifinále play off o mistrovství světa utká se Švédskem, za které nastupuje Emil Krafth.

Byla uzavřena nová smlouva ohledně televizních práv. Celkem si kluby v Premier League přijdou na 1.9 miliardy liber. To znamená, že každý klub si za ligové umístění připíše o minimálně 10 milionů více. Čím bude klub výše, tím logicky více dostane.

Bůh ochraňuj královnu a Newcastle.
Veškeré texty na nufccz.cz jsou chráněny autorským právem
zdroj: nufc.co.uk, bbc, nufc.com, chronicle, internet

Napsat komentář