Souhrn 4.12.-13.12.22

Napsal ,

Info z klubu

Newcastle odletěl na týdenní soustředění do SAE. Společně se všemi hráči A-týmu odletěli i “zranění” Isak, Dummett a Ritchie. Eddie Howe vzal na kemp i mladíky Turnera-Cookeho, Lewise Mileyho, Dylana Stephensona, Alexe Murphyho a Joea Whitea.

Newcastle United U21 – Sheffield United U21 0:1 (0:1)
G: 37.Gaxha
ŽK: 1-2 (Carlyon)
Sestava: Smith, Barclay, Hackett, Carlyon, Wiggett, Brookwell, Scott, J.Miley (75.Ndiweni), Westendorf (65.Munoz), Huntley, Diallo (65.Crossley)
Lavička: M.Thompson, Stewart

Čtvrtý zápas v rámci Premier League Cupu a opět bez bodu. V této soutěži se rezervě nedaří, tak snad herní pohodu předvede v ligových zápasech.

Charlton Athletic U18 – Newcastle United U18 2:3 (1:1)
G: 44.Kanu, 51.Bower – 14. a 57.Parkinson, 71.Emerson
Sestava: Harris, Cooper (Milmore), C.Thompson, H.Powell, Charlton, Palmer, R.Powell, Munda, Emerson, Parkinson, Mavididi (Bryant)
Lavička: Ross, Craggs, Watts, Neave, Brayson

Třetí kolo FA Youth Cupu U18 dorost Newcastlu, který v této soutěži s tímto soupeřem ještě nikdy nehrál zvládl, zápas otočil a může se těšit na kolo čtvrté.

Ženy Newcastlu United po vysoké porážce s ženským týmem Wolverhamptonu v poměru 5:1 svou cestu FA Cupem končí. Zápas U21 Premier League Cupu mezi Newcastlem United a Bristol City byl pro nepříznivé podmínky odložen. Nový termín nebyl dosud stanoven. Zápas v rámci Carabao Cupu mezi Newcastlem United a Bournemouthem byl přesunut a nově se oproti původnímu plánu odehraje o den dříve a to 20.prosince od 20:45 hod. Newcastle United U18 díky výhře ve 3.kole FA Youth Cupu se ve 4.kole střetne s lepším z dvojice Arsenal-Millwall a to 21.ledna 2023.

Dne 4.prosince oslavil 60.narozeniny Kevin Richardson, který je součástí trenérského štábu Newcastlu United v kategorii U21. Dne 5.prosince oslavil 21.narozeniny hráč rezervy NUFC Stan Flaherty.

Přátelský zápas NUFC

Al-Hilal – Newcastle United 0:5 (0:2)
G: 7. a 43.Joelinton, 76. a 81.Almirón, 87.Stephenson
Sestava: Karius (46.Gillespie), Manquillo (88.L.Miley), Lascelles (88.Turner-Cooke), Botman (61.Burn), Lewis (77.A.Murphy), Shelvey (65.White), Joelinton (56.Anderson), Willock (61.Fraser), J.Murphy (46.Almiron), Saint-Maximin (77.Stephenson), Wood (39.S.Longstaff)

Vítěz zápasu si odnesl trofej a medaile, jelikož byl zápas označen jako Diriah Season Cup. Svůj debut zažil Loris Karius a mlaďáci z rezervy. Domácím chybělo pět hráčů, kteří se účastnili MS, v sestavě NUFC se neobjevili kromě reprezentantů rekonvalescenti Isak, Ritchie, Targett, Dummett a Darlow. Krafth je s týmem v SAE také, kde pokračuje v rehabilitaci. Ze zápasu v první půli odstoupil zraněný Wood a o poločase Joelinton, ale jejich zranění by neměla být vážná. Eddie Howe: “Těžký zápas, ale přesně ten, který chcete hrát. Skóre vypadá komfortně, ale byl to těžký zápas hlavně v první půli. Prvních 10-15 minut jsme se hledali, ale potom už to bylo dobré. Viděli jsme nějaké dobré věci a další, na kterých musíme zapracovat, ale jinak si myslím, že jsme zápas zvládli.” Sestřih zde – https://www.nufc.co.uk/nufc-tv/highlights/al-hilal-friendly-highlights-22-23/.

Reprezentace

V osmifinále Austrálie podlehla Argentině 2:1, Garang Kuol přišel na hřiště v 71.minutě. Kuol se stal, po Pelém, druhým nejmladším účastníkem světového šampionátu a zároveň se stal nejmladším hráčem Austrálie, který za tuto zemi na MS ve vyřazovací části nastoupil. Také se stal nejmladším hráčem od roku 1958, který nastoupil v playoff MS (mladší byl pouze Pelé). Anglie porazila Senegal 3:0, Nick Pope, Callum Wilson i Kieran Trippier zápas sledovali z lavičky. Brazílie vysoko, a to 4:1, přestřílela Jižní Koreu, Bruno Guimaraes zápas strávil na lavičce. Švýcarsko bylo deklasováno Portugalskem v poměru 6:1, Fabian Schar odehrál první poločas a dostal žlutou kartu. Ve čtvrtfinále Brazílie hrála s Chorvatskem a s turnajem se rozloučila po penaltovém rozstřelu, Bruno Guimaraes do zápasu nezasáhl. Anglie s Francií prohrála 2:1 a odletěla domů. Kieran Trippier, Callum Wilson ani Nick Pope do zápasu nezasáhli.

Hostování

V Championship Reading porazil 1:0 Coventry, Jeff Hendrick odehrál celý zápas a připsal si žlutou kartu. Sheffield United porazil 1:0 Huddersfield, Ciaran Clark odehrál celý zápas. Norwich vyhrál ve Swansea 1:0, Isaac Hayden odehrál celý zápas a dostal žlutou kartu. V League One Peterborough bez Kellanda Wattse prohrálo s Barnsley 2:1. V dalším zápase Peterborough prohrálo v Ipswichi 2:1, Kelland Watts byl střídán v 85.minutě. V League Two Colchester prohrál na hřišti Mansfieldu, Matty Longstaff na soupisce chyběl. V National League Gateshead prohrál s Aldershotem 2:0, Dan Langley zůstal na lavičce. Ve skotském poháru Hamilton porazil 2:0 Inverness. Na trávníku se konečně objevil Lucas De Bolle, odehrál 71 minut a po jeho nahrávce si dali hosté vlastní gól. V australské A-League Central Coast Mariners prohrálo s Newcastle Jets 2:1, Garang Kuol odehrál posledních 30 minut.

V přátelském utkání Manchester United prohrál s Cadizem 4:2, Martin Dúbravka v brance nechyběl. V dalším přáteláku Manchester prohrál s Betisem 1:0, Martin Dúbravka zápas proseděl na lavičce.

Dopis ke 130 letům NUFC

130 let ode dne, kdy klub přijal jméno Newcastle United, napsal generální ředitel Darren Eales otevřený dopis fanouškům:

“Dnes je tomu 130 let od založení našeho skvělého fotbalového klubu a je to ideální okamžik k zamyšlení nad naší historií, naší současností a naší budoucností. Bylo pro mě ctí dozvědět se od mého příchodu o minulosti Newcastlu United tak podrobně a je pro mě ctí být pověřen naší skupinou vlastníků být generálním ředitelem klubu v době, kdy dosahujeme tohoto významného milníku. Od počátků klubu, který vznikl v podstatě ze dvou klubů a oficiálně se stal „United“ během setkání v Bath Lane Hall v roce 1892, byl život v černé a bílé barvě pestrý. Dnes vzpomínáme na všechny, kteří přispěli k naší cestě. To zahrnuje mnoho hráčů, kteří hrdě oblékají dres více než 130 let, a každého fanouška, který podporuje klub v St.James Park a ze všech koutů světa.

Naši fanoušci jsou – a vždy byli – to, co dělá tento klub skutečně výjimečným, a doufáme, že budeme všude pokračovat v kontaktu s našimi příznivci a také do rodiny Newcastlu United přivítáme nové fanoušky, zatímco naše cesta pokračuje. K výročí jsme také chtěli vzdát hold „týmu za týmem“. Tento klub měl vždy loajální a oddanou skupinu zaměstnanců a my jsme zachytili velmi zvláštní fotografii všech současných stálých zaměstnanců, ke kterým se připojili trenéři a hráči reprezentující naše mužské, ženské a akademické týmy. Je příhodné, že klub je v tento den tak „sjednocený“. Tolik lidí nás dostalo do tohoto bodu a každý bude mít svou roli, když se pohneme vpřed a budeme usilovat o dosažení našich ambicí.

Všechno nejlepší k narozeninám fotbalovému klubu Newcastle United a na dalších 130 let. Všechno nejlepší, Darren Eales”

Aktuality

Newcastle United oznámil další spolupráci. Tentokrát se klub zaměřil na eSport a začal spolupracovat se společností VOV (dceřiná společnost Savvy Games Group). Jedná se o přední online a offline herní společnost, která bude s klubem spolupracovat na růstu globální digitální a esportovní bázi.

Přestupové spekulace

Chris Wood si po návratu Isaka nejspíše moc nezahraje a tak se mluví o jeho lednovém odchodu. O jeho angažování prý uvažují v Leedsu.

Newcastle byl dle médií poražen v souboji o podpis Kylana Midwooda (15), který je nejzářivější hvězdou akademie Sheffieldu United. Hráč dal přednost nabídce z Manchesteru City, která tak kromě Newcastlu měla porazit i další týmy, které se o hráče zajímali a to Chelsea, Liverpool a Leeds.

Chorvatská naděje Dion Dren Bejlo (20) přezdívaná “další Erling Haaland” se možná bude z NK Osijek stěhovat. Sám hráč se nabídkám z Anglie nebrání: “S kamarády hraju fotbalový manažer a naposledy jsem řídil Manchester United, který je mým oblíbeným klubem a také se mi líbí Cristiano Ronaldo. Ale je tu další tým, který vás z mých úst jistě překvapí: Newcastle United a to proto, že když jsem byl malý, tak jsem se díval na film Gól. Hráč v tom filmu si splnil svůj sen o profesionální kariéře v Newcastlu. Myslím, že Newcastle je v reálném životě ještě lepší a to kvůli jejich finanční síle a neuvěřitelným fanouškům.

Další Brazilec do týmu Newcastlu zatím nepřibude. V posledních měsících byl skautován Endrick (16) z brazilského Palmeiras, ale nakonec ho za 70 milionů získal Real Madrid, kam hráč přestoupí až v létě 2024, kdy dosáhne plnoletosti.

Bývalé Straky

Bývalý hráč NUFC Michael O´Neill se vrátil do pozice manažera Severního Irska a doplní tak v nároďáku kolonu bývalých Strak. Minulý měsíc byl totiž do pozice technického ředitele jmenován Aaron Hughes. Albert Luque byl jmenován sportovním ředitelem španělské reprezentace. Po ne moc povedeném období, kdy byl Stephen Glass ve vedení skotského Aberdeenu se bývalý hráč NUFC přesunul do USA, kde bude vést tým Memphis 901 hrající USL.

Od posledního souhrnu narozeniny oslavili – Les Ferdinand (56), Kazenga LuaLua (32), Chris Hughton (64), Nolberto Solano (48), Craig Moore (47).

Veškeré texty na nufccz.cz jsou chráněny autorským právem
foto zdroj: nufc.co.uk, bbc, internet

2 komentáře u „Souhrn 4.12.-13.12.22“

Napsat komentář