Souhrn (14.02.2023 – 18.03.2023)

Napsal ,

Info z klubu
Wolverhampton U18 – Newcastle United U18 1:6 (1:3)
G:
10.Esen – 15.Mavididi, 30.Craggs, 39.Emerson, 56.Palmer, 77.Minda, 90+2.Neave
ŽK: 2-1 (Craggs)
Sestava: Harris, R.Powell (76.Beresford), Charlton, O.Harrison, Watts, Craggs, Palmer, Bailey, Mavididi (53.Donaldson), Munda, Emerson (87.Neave)
Lavička: A.Harrison, Bryant

Newcastle U18 byl od srpna loňského roku bez výhry v šesti venkovních prvoligových zápasech. Domácí otevřeli skóre v desáté minutě, ale toto vedení trvalo pouhých pět minut, kdy se o vyrovnání svým prvním ligovým gólem v této soutěži postaral Shaun Mavididi. Další a to vítězný gól vstřelil Luke Craggs, který se trefil poprvé na této úrovni. Šest minut před poločasem se stav 2-1 změnil na 3-1, kdy se prosadil svým šestým gólem nejlepší střelec dorostu Johnny Emerson. Ve druhé půli vystřídal Donaldson Mavidiho a tato změna se ukázala jako velmi dobrá. Nejen, že hráč vstřelil další gól, ale na další dva góly přihrál. Poslední branku pak dal náhradník Sean Neave, který se trefil podruhé ve třech posledních zápasech. Po 14 odehraných zápasech je dorost v ligové tabulce na 10. místě se ziskem 16 bodů (4-4-6) při skóre 31:30.

Derby U18 – Newcastle United U18 4:1 (3:0)
G:
34. a 42.Brown, 45+1.Davidson, 65.Richards – 61.Emerson
ŽK: 1-1 (Emerson)
Sestava: Harris, Charlton (46.Watts), Beresford (62.Stanton), R.Powell, H.Powell (85.Craggs), O.Harrison, Bailey, Munda, Palmer, Emerson, Donaldson (61.Mavididi)
Lavička: Bessent

Tým Graema Carricka, oslabený povoláním hráčů na pondělní zápas U21 proti West Bromwich Albion, opět zahrnoval jádro hráčů kádru U16. Ve 34.minutě byl ošetřován obránce Dylan Charlton a hosté z toho vytěžili branku (po přestávce už se na hřišti neobjevil). Nejlepší střelec Magpies Johnny Emerson vstřelil svůj sedmý gól v sezóně. Díky vítězství se Derby dostalo v tabulce před dorost, který spadl na předposlední místo.

Newcastle United U21 – Brentford B 4:1 (2:0)
G:
12.Targett, 20.Savage, 87.Parkinson, 88.Vilca – 60.Oyegoke
Sestava: M.Thompson, K.Thompson, Targett (60.Bondswell), Savage, Wiggett, Carlyon, Parkinson, L.Miley (46.J.Miley), M.Ndiweni, Huntley (50.Diallo), Vilca
Lavička: Hackett, Brown

Přátelský zápas proti rezervě Brentfordu dopadl dobře. Do zápasu byl k radosti fans Newcastlu připraven Matt Targett, který odehrál 60 minut a za tu hodinu stihl vstřelil první gól zápasu a na jeden nahrál. Poslední branku vstřelil pouhých 60 sekund po třetí brance navrátilec z hostování Rodrigo Vilca a za NUFC se tak trefil po více než roce. Remi Savage se vrátil po zranění kotníku, se kterým laboroval čtyři měsíce a hned se zapsal mezi střelce.

Stoke City U21 – Newcastlu United U21 2:2 (2:1)
G:
34. a 39.McGuinness – 9.Wiggett, 90+2.Parkinson
ŽK: 3-1 (J.Miley)
ČK: 80.Adebambo (Stoke – po 2. ŽK)
Sestava: Brown, C.Thompson, Bondswell (77.Hackett), Savage, Wiggett (81.J.Miley), Carlyon, Parkinson, L.Miley, Ndiweni (66.Emerson), Vilca (66.Huntley), Diallo
Lavička: Harris

Tak toto se moc nepovedlo. Stoke, který byl a stále je v tabulce pod rezervou měl “pouhých” 8 bodů a po remíze s Newcastlem přidal další. A mohl mít všechny, kdyby v nastavení svým třetím gólem v posledních třech zápasech nevyrovnal Ben Parkinson. Na vítězství čeká rezerva od 19.prosince (celkem 6 zápasů vč. poháru = 0-3-3). V ligové tabulce tak rezerva zůstává na 8.místě se ziskem 16 bodů (4-4-7) při skóre 24:29.

Newcastle United U21 – West Brom U21 2:5 (2:3)
G:
6.Diallo, 45+2. Vilca – 24. a 38.Higgins, 30.Richards, 50. a 90+5.Cleary
ŽK: 2-3 (Diallo, Savage)
Sestava: M.Thompson, C.Thompson, Bondswell (46.Hackett), Savage (65.A.Murphy), Wiggett, Carlyon (78.J.Miley), Parkinson, L.Miley, Ndiweni (65.Huntley), Vilca, Diallo
Lavička: Brown

Na zápas našlo cestu 65 diváků včetně Eddieho Howea. Newcastle se ujal vedení v 5.minutě, když Michael Ndiweni naběhl za obranu pro přihrávku a naservíroval před prázdnou Diallovi, pro kterého nebyl problém skórovat. Mohlo to být 2:0, ale vyraženou střelu z přímého kopu, kterou vyslal Rodrigo Vilca nedokázal Remi Savage protlačit do branky. Hosté poté zápas otočili a vedení navyšovali. Hosté ještě neproměnili pokutový kop.

Nottingham Forest U21 – Newcastle United U21 3:1 (2:1)
G:
6. a 54.Larsson, 18.McAdam – 24.Vilca
ŽK: 4-1 (Parkinson)
Sestava: M.Thompson, C.Thompson, Bondswell, A.Murphy, Wiggett (89.Hackett), Carlyon (61.Huntley), Parkinson, L.Miley, M.Ndiweni (61.Ferguson), Vilca, Diallo.
Lavička: Savage, Harris

Tým Newcastlu U21 je bez vítězství v posledních osmi zápasech v rámci PL2. Magpies se střetli na domácím hřišti akademie Wilford Lane a po pouhých šesti minutách zaostali, když Josh Powell centroval z levého křídla a Julian Larsson se postaral o rutinní zakončení. Hostující brankář Max Thompson znovu vytahoval míč ze své sítě v 19.minutě, když se trefil Kyle McAdam z bezprostřední blízkosti. Poté snížil svým dalším gólem Rodrigo Vilca. V závěrečných fázích se černí a bílí dvakrát přiblížili snížení, kdy centr Amadoua Dialla zasáhl břevno a domácí Josh Powell odkopával z brankové čáry střelu Jamese Huntleyho. Po odehraných 17 zápasech ve druhé skupině PL je rezerva NUFC na 9.místě se ziskem 16 bodů (4-4-9) při skóre 27:37.

Newcastle United U19 – Saudi Green Falcons 2:0 (0:0)
G:
46.Munda, 90.Mavididi
Sestava: A.Harrison, R.Powell, Watts, Craggs, Beresford, O.Harrison, Munda, Palmer (46.Bailey), Neave (60.Brayson), Charlton (46.Bryant), Mavididi
Lavička: Dougherty, Janusz, Hodgson, Emerson

Newcastle vyhrál potřetí ve skupinové fázi v rámci Al Abtal International Cup. Jejich poslední vítězství přišlo proti saúdskoarabskému týmu za zavřenými dveřmi v Little Benton. Pro Mundu a Mavididiho se jednalo o druhý gól ve dvou posledních zápasech. Po získání dalších tří bodů zůstávají mladíci Newcastlu ve skupině na druhém místě a příští měsíc si to o vítězství a postup ze skupiny rozdají s Villarrealem.

Villarreal – Newcastle United U19 3:0 (0:0)
Sestava:
M.Thompson, R.Powell, Thompson, A.Murphy, Hackett, J.Miley, Stanton, Bailey, Mavididi, Huntley, Donaldson

Porážka zřejmě ukončila působení mladíků NUFC v první sezóně přátelského turnaje Al Abtal. Na postup nestačili ani tři výhry ze čtyř zápasů. Ve skupině C skončili na třetím místě a postup si vybojovali domácí Villarreal a PAOK Soluň.

Dubajská sportovní rada oznámila, že zde Newcastle United uspořádá tréninkový kemp po pátečním zápase v Nottinghamu. Tým Eddieho Howea obdobnou sedmidenní návštěvu absolvoval během reprezentační přestávky v březnu 2022, která byla zakončena soubojem za zavřenými dveřmi proti místnímu týmu Gulf United, který trénoval bývalý mág Steven Taylor. Vše poté na tiskovce potvrdil Eddie Howe.

Dne 24. února oslavila hned trojice hráčů Newcastlu narozeniny – Ryan Fraser (28), Jacob Murphy (28), Anthony Gordon (22). Dne 12. března oslavil 26. narozeniny Allain Saint-Maximin a Rodrigo Vilca oslavil 24. Dne 13. března oslavil 53. narozeniny Graeme Jones.

Pozápasové dozvuky (Liverpool)
Neporazitelný domácí start Newcastlu do sezóny PL skončil na 11 zápasech, což je jejich nejlepší začátek od 13 zápasů v ročníku 1995/96. Včetně výhry nad Arsenalem v květnu byla tato sekvence 12 zápasů nejdelší v PL na SJP během sezóny od 14 zápasů v kampani 2002/03. Straky nedokázali nastavit to, co by byl historický klubový rekord 18 ligových zápasů bez porážky. Místo toho jejich běh skončil na 17, čímž napodobili rekordní sekvenci z mistrovské sezóny 2009/10.

Newcastle nyní nevyhrál žádný ze šesti zápasů PL, které Bruno Guimaraes v této sezóně vynechal, čtyři remizoval a zbylé dva prohrál. Sven Botman mezitím poprvé ve svém 21. zápase skončil v Premier League na straně poražených.

Neschopnost vyhrát svůj poslední zápas před domácím finále není pro NUFC žádnou novinkou, protože tento výkon zvládla pouze ve čtyřech případech z 15 možných.

Nick Pope je třetím brankářem Magpies, který byl vyloučen v Premier League, a jeho červená karta byla pátou golmanskou redkou v ŃUFC. Dříve 3x Pavel Srníček a 1x Rob Elliott. Rodina Popeů neměla dobrý víkend. Nick Pope dostal červenou kartu proti Liverpoolu. Asi se inspiroval svým starším bratrem Joshem (také golman), který v sobotu odpoledne (ještě před zápasem NUFC/Liverpool) dostal červenou kartu v zápase Mildenhall Town/Harleston Town v Eastern County League.

Nick Pope a jeho “zkrat”, po kterém dostal červenou kartu (zdroj: nufc.com)

Eddie Howe řekl: “Myslím si, že to byl hlavně dobrý výkon. Začali jsme opravdu dobře. Měli jsme dobrou brzkou šanci a diváci se do toho pustili, tempo bylo dobré a byli jsme připraveni na opravdu dobrý zápas. Ve svých šancích byl Liverpool nemilosrdný a vyloučení Nicka Popea změnilo obraz hry. Pořádně jsem s ním o tom ještě nemluvil, ale vypadal viditelně naštvaný. V této sezóně byl pro nás vynikající. Nejspíš to byla technicky vzato házená, ale neznám pravidla pro červené karty mimo šestnáctku. Byla to pro mě tvrdá reakce, ale chápu, pokud je to v rámci pravidel. Pro Nicka je to drsné, protože pro nás byl skvělý a zmeškat další zápas je pro něj obrovská rána. Byla tam skutečná kvalita, občas jsme Liverpool otevřeli a vytvořili si nějaké skutečné šance. To je ten rozdíl, oni využili své šance a my jsme nevyužili své. V zápase se toho stalo hodně, od nás dobrý začátek a měli jsme první šanci zápasu. Inkasovali jsme dva góly, což není dobré. Góly mě zklamaly, říkal jsem si, že se za nimi musíme ohlížet, že si je musíme rozebrat. Myslím si, že reakce týmu na to vyloučení byla skvělá. Myslím, že jsme zůstali ve hře a byli konkurenceschopní, vytvořili jsme si šance a cítil jsem, že kdybychom mohli vstřelit gól, mohli jsme se dostat opět do zápasu, ale bohužel jsme to nedokázali. Ve své manažerské kariéře jsem měl zápasy, kdy si vytváříte šance a góly nepřicházejí. Ale podporuji hráče, aby se z toho dostali, máme příliš mnoho kvality na to, abychom neskórovali.” O dvojici Karius/Gillespie: “Letos jsme měli skvělý tým brankářů. Loris Karius a Mark Gillespie budou našimi brankáři pro příští zápas. Mám v oba důvěru – trénovali pro nás opravdu dobře. Loris má evidentně hodně zkušeností, takže je připravený. Začali nesoutěžní zápasy v několika přátelských a cvičných zápasech. Řekl bych, že jsou na zápas připraveni. Věřil bych jim, to je to, kvůli čemu jsou v kádru. Oba byli velmi soutěživí a celou sezónu byli součástí naší skupiny. Mám plnou důvěru. Byly zápasy, kde měl Nick (Pope) jen velmi málo práce, byly také chvíle, kdy nastoupil a zachránil nám zápas. Ale musíme se ujistit, že do příštího týdne půjdeme s myšlenkou, že budeme chránit naši branku jako celou sezónu, bez ohledu na to, kdo je brankářem. To nic nemění na našem zaměření na obranu. Musíme to rychle překonat a těšit se na to, co nás čeká.” O Saint-Maximinovi: “Allan byl dnes vynikající, jako v jeho nejlepší formě. Myslím, že hrál dobře, začal zápas opravdu dobře a způsobil jim v této oblasti problémy. Když šel do středu, když jsme se přeskupili, dělal jim v přechodech problémy.” O Joelintonovi: “Doufáme, že je v pořádku. Chtěl pokračovat – chtěl jsem ho chránit, aby byl připraven v příštích několika zápasech. Doufáme, že to není vážné.” O Trippierovi: “Myslím si, že je v pořádku. Bylo to spíš preventivní opatření, jen abychom se ujistili, že příští týden nikoho neztratíme. Pro Joelintona to bylo stejné. Doufejme, že jsou to normální věci, které během hry potkáváte, ale chtěl jsem být velmi opatrný.”

Sestřihhttps://www.youtube.com/watch?v=yUazJ_209Vg

Pozápasové dozvuky (Manchester United – finále EFL Cup)
Je to teprve podruhé, co se United dostali do finále Ligového poháru od svého založení v roce 1960. To přišlo v roce 1976, kdy Newcastle prohrál ve Wembley 1:2 s Manchesterem City a Alan Gowling tak zůstává jediným úspěšným střelcem finále. Bylo to již po 16., co Newcastle nastoupil na hřiště ve Wembley a počtvrté, co se tato dvě mužstva v této soutěži střetla.

Díky známému faktu se do branky postavil Loris Karius, pro kterého to bylo první ostré utkání po dvou letech. Sice dostal dvě branky, ale jinak zanechal docela dobrý dojem a zůstává tak “smolařem” finálových zápasů. Na lavičce ho jistila brankářská čtyřka Newcastlu Gillespie. Karius je první Strakou, která debutovala v soutěži za Newcastle ve finále, ale druhým, který tak učinil ve hře jakéhokoli druhu na stadionu Wembley. Prvním byl hostující Antonio Barreca, který se objevil na hřišti z lavičky v závěrečných fázích utkání PL proti Spurs v únoru 2019. Spurs byli dočasnými nájemci po demolici White Hart Lane.

Jediný, kdo může mít tak trochu z výsledku radost je Martin Dúbravka, který v dřívější fázi v poháru nastoupil za Manchester United, a tak by mu mohla doma viset medaile. Otázkou zůstává, zda-li mu bude nabídnuta, nebo zda-li jí přijme. Pravidla soutěže umožňují poskytnout vítězné straně 30 medailí, přičemž další se může přikoupit. Martin je jedním z 27 hráčů Manchesteru, kteří během šesti zápasů v poháru nastoupili.

V reakci na naši prohru ve finále FA Cupu 1999 se stejným soupeřem měli střelci Manchesteru United na sobě dresy se stejnými čísly: 18 (Scholes/Casemiro) a 10 (Sheringham/Rashford).

Finále poháru si i přes prohru fans užili (zdroj: nufc.com)

Eddie Howe: “Myslím, že jsme byli opravdu konkurenceschopní. Nemohu vinit hráče a to, co mi v tomto zápase dali. Zápas rozhodují velké momenty a trestný kop, my jsme ho dostatečně neubránili. Zanechává to v nás pocit porážky ve finále, a to není nikdy hezké. Jsme zoufale zklamaní, ale už se díváte do budoucnosti a zoufale se sem chcete vrátit a vyhrát trofej. Vidět fanoušky, kteří pro nás byli letos naprosto neuvěřitelní, zklamané a zraněné, hrozně to bolí a motivací je teď se sem vrátit a vyhrát jim trofej, kterou si zaslouží. Celý víkend jsme od fanoušků necítili nic jiného než podporu a lásku. Scény přicházející v autobuse byly výjimečné – moje slova to ani nevystihují. Opravdu nás mrzí, že jsme pro ně nemohli vyhrát trofej – ale ode mě je to velké poděkování.”

Sestřih https://www.youtube.com/watch?v=EpZwoh27pKg

Pozápasové dozvuky (Manchester City – PL)
United po osmi zápasech ukončili svou neporazitelnost na venkovních hřištích v PL – rekord v této soutěži a jejich nejlepší ligová forma venku od 10 zápasů v sezóně 2009/10.

Posledním brankářem Newcastlu, který udržel čisté konto v PL proti Manchesteru City, byl Steve Harper, v listopadu 2006 – remíza 0:0 na Etihad. City ve všech 29 následujících domácích a venkovních utkáních v této soutěži skórovali alespoň jednou.

Toto byla 18.PL návštěva United na tomto místě a kromě dvou prohráli všechny a oba skončili remízou. Jejich jediný úspěch přišel v zápase Ligového poháru.

Od té doby, co DeAndre Yedlin v září 2018 proměnil přihrávku Salomona Rondona, žádný hráč Newcastlu za 420 minut na Etihad nenašel síť. Ve stejném období City skórovalo 15krát.

Magpies nedokázali skórovat v žádném z posledních tří ligových a pohárových zápasů – jejich nejdelší neplodná série od čtyřzápasové série v lednu 2021.

Phil Foden právě překonává Nicka Popea (zdroj: nufc.com)

Eddie Howe: “Myslím, že to od nás byl v mnoha ohledech velmi dobrý výkon. Dobře jsme tlačili a byli stateční. Domácí byli neklidní, ale mají ve zvyku skórovat s minimálními šancemi, což se jim dnes povedlo. A my jsme měli šance, ale nebylo to tak smrtelné. Je to jen jedna z těch věcí, myslím, že procházíme fází, kdy se nám to děje. Myslím, že náš celkový výkon byl velmi pozitivní. Musíme uznat, že je co zlepšovat, ale ve srovnání s minulým rokem se přibližujeme. Snažíme se být týmem. Nesnažili jsme se změnit náš přístup, protože si nemyslím, že se z toho člověk poučí, a skóre se pravděpodobně stává těžší porážkou. Byl to podobný výkon jako minulý týden, kdy jsme byli dobří, velmi dynamičtí v naší hře, agresivní, dobří s míčem, občas jim ublížili, ale nedokázali jsme dát gól. Náš celkový výkon ve všech třech zápasech (proti Liverpoolu, Manchesteru United a Manchesteru City) byl velmi dobrý, zápasy na vysoké úrovni, ve všech těchto zápasech jsme šli od začátku do konce. Ve všech třech jsme byli poraženi. ale to je asi krutý odraz. Dnes jsme byli konkurenceschopní, měli jsme své šance a nevyužili jsme je a City ano. Pokud si stále vytváříte šance, podpořím hráče z dlouhodobého hlediska, začneme znovu skórovat. Musíme, závisí na tom důvěra týmu. Když prohrajete tak obrovský zápas (finále Carabao Cupu), přirozeně je ve skupině zklamání. Ale nemyslím si, že jste viděli tým utápějící se v sebelítosti. Viděli jste tým velmi statečný, velmi agresivní. Naším plánem bylo přijít sem a zaútočit a pokusit se dát ze sebe vše fyzicky a pak dát příležitost novým hráčům přicházejícím na hřiště, aby udělali totéž. Udržet tu vysokou energii po dobu 90 minut je obtížné, takže jsme to chtěli rozbít střídáními. Pravděpodobně ta šance, která mi utkvěla v hlavě, je Joelintonova šance na 1:0. Jsou to velké okamžiky, a když hrajete takové hry, musíte být přesní, protože nedostanete mnoho šancí. Bohužel. to se nestalo.”

Sestřihhttps://www.youtube.com/watch?v=OCtq6TbZlHM

Pozápasové dozvuky (Wolves – PL)
Alexander Isak
vstřelil svůj čtvrtý gól v PL. Skóroval nohou, proměnil penaltu a dva góly dal hlavou.

Nejlepší střelec Miguel Almiron má nyní na kontě 11 gólů v Premier League, dnešní úsilí ho posunulo na celkových 20 v této soutěži. Zásah Paraguayce zabránil šestnáctému PL setkání těchto dvou stran, které skončilo remízou 1:1, což by bylo podesáté.

Newcastle vstřelil více než jeden gól v domácím zápase PL poprvé od října 2022, kdy zdemoloval Aston Villa 4:0.

Tým Eddieho Howea rozvlnil síť poprvé po 341 ligových a pohárových minutách – nejdelší bezbrankový běh ve všech soutěžích od 455 minutového mlčení v lednu 2021.

Alexander Isak právě hlavou střílí svůj čtvrtý gól v černobílém dresu (zdroj: nufc.com)

Eddie Howe: “Náš výkon v prvním poločase byl velmi, velmi dobrý. Alex (Isak) nám vstřelil parádní gól. Ve druhém poločase je jednogólové vedení vždy choulostivé a v poločase to mělo být víc. Wolves, abych byl spravedlivý, se vrátili do hry, víme, že mají velmi dobré hráče. Za stavu 1:1 je hra vyrovnaná, náš nedávný běh pro nás byl skutečným testem charakteru. Museli jsme se ale přeskupit a našli jsme jinou úroveň. Zoufale jsme dnes chtěli vyhrát; Nemyslím si, že bylo úplně jedno, jak jsme to udělali, prostě jsme potřebovali vyhrát. S výkonem jsem byl velmi spokojen – myslím, že první poločas se dá srovnávat s našimi nejlepšími výkony v sezóně. Jediným zklamáním bylo, že to bylo pouze 1:0. Wolves se do hry vrátili ve druhém poločase. Vůle po výhře, to byl to klíčový moment v našem sezóně a kluci zareagovali skvěle.” O Isakovi: “Vše, co hrotový útočník potřebuje, on má. Má tempo, techniku, sílu a může skórovat různými způsoby. Byl to opravdu dobrý míč a opravdu dobrá hlavička. Myslím si, že je schopen velkých věcí – teď je na nás, abychom ho udrželi na dobrém místě a podporovali ho ve správných oblastech. Je velmi obtížné se okamžitě přizpůsobit (po změně klubu). Někdy potřebujete poznat své prostředí a musíte se ve svém prostředí cítit pohodlně. Musíte mít 100% pravdu, abyste ze sebe neustále vydávali to nejlepší. Myslím, že Alex si za tu krátkou dobu, co je s námi, vedl velmi dobře. Narušilo to zranění, ale doufáme, že za těmito obavami stojí on a můžeme trochu zlepšit jeho kondici. Chci to ujasnit: Isak je připraven hrát 90 minut za jiný tým – ale ne podle mého stylu hry a toho, co požaduji. Bylo skvělé hrát s Alexem od začátku. Myslím, že byl velmi působivý a svým tempem a technikou ukázal, o čem jeho hra je. Cílem je tradiční finiš Newcastlu s číslem devět. Doufejme, že je to začátek opravdu dobrých časů.” O vítězném střelci: “Skutečně zareagoval na situaci. Tým byl v nouzi a nepochyboval jsem, že Miggy nastoupí ve správném rozpoložení. Znám toho kluka tak dobře a je to týmový hráč, nejde mu o sebe. Nepochyboval jsem o tom, že by mohl skórovat.” O penaltovém incidentu Nicka: “Osobně jsem si v tu chvíli nemyslel, že to byla penalta, dalo by se říct, že jsem zaujatý. Myslím, že to byl Raul Jimenez, který spadl ještě předtím, než došlo ke kontaktu.” O zranění Gordona: “Bylo to zvláštní, protože po zápase nebyly žádné známky zranění. Ale myslím, že to bylo jedno z těch, které se v den zápasu zhoršily. Bylo to z fitka. Nateklo to, nechali jsme to naskenovat. Doufali jsme, že se z toho dostaneme a on bude v pořádku, ale bohužel ne, takže pravděpodobně vynechá další dva zápasy. Nejsme si jisti, zda se po reprezentační přestávce vrátí. Doufáme, že ano, ale (nejsme) si 100% jisti.” O Callumovi Wilsonovi: “Callum měl těžký týden. Celý týden netrénoval. Udělal opravdu dobře, že se dnes postavil na hřiště.”

Sestřihhttps://www.youtube.com/watch?v=CGc1dnrBKi8

Pozápasové dozvuky (Nottingham Forest – PL)
Poté, co v této sezóně porazil Fulham doma i venku, se Forest stal druhým dvojnásobným vítězstvím United v PL. Získané tři body přivedly Straky na 21 bodů z dosavadních 13 zápasů venku v sezóně 2022/23 – o dva více než v minulé sezóně. Toto páté venkovní vítězství napodobilo součet z loňské sezóny. Díky dvěma gólům se Newcastle vyrovnal s 18 venkovním gólům loňské sezóny.

Alexnader Isak vstřelil svůj pátý a šestý gól v černobílém dresu. Proměnil svou další penaltu a zůstává v této disciplíně na 100%.

Alexander Isak se stal hrdinou zápasu proti Nottinghamu (zdroj: covers.com)

Eddie Howe řekl: „Po tom, co jsme měli v prvním poločase tolik šancí, jsem měl pocit, že to bude jeden z těch večerů, kdy tam nespadne nic, ale kluci pokračovali a myslím, že jsme si zasloužili vyhrát zápas. Většinu zápasu kromě 10 nebo 15 minut poté, co dali gól, kde jsme trochu ztratili cestu, si myslím, že jsme byli opravdu dobří. Alex může hrát i na kraji, takže to je role, ve které ho vidíme hrát. Je všestranný a má nástroje, aby mohl hrát na různých pozicích. Saint-Maximin bojoval s podkolenní šlachou, ale stále byl efektivní, a tak se rozhodl, že ho nechá méně běhat a nechá Alexe na lajně. Měli jsme řadu opravdu dobrých šancí. Vzpomínám si na Willockův začátek zápasu a myslím, že Alex trefil břevno a Longstaff také. Podobný příběh byl v posledních týdnech, kdy jsme pořádně nevyužili své šance, ale právě za to chválím hráče, protože prohrát 1:0 je velmi těžké zvrátit a hráči si za to zaslouží obrovskou zásluhu.” O neuznaném gólu: “Neměl jsem možnost to sledovat zpětně. Nemohl jsem v tu chvíli uvěřit, že rozhodčí šel k monitoru kvůli ofsajdu. Potřeboval bych si sednout a vysvětlit mu pravidla. Zklamání pro Elliota, protože to byl v jeho kariéře obrovský okamžik. Moc se mi líbí, je to technický hráč, umí hrát na různých pozicích, doširoka, vlevo i uvnitř. Umí zacházet s míčem a je to také hráč pro velké okamžiky.” O kondiční situaci Fabiana Schära: “Fabian nosil v posledních týdnech spoustu různých věcí. Měl problémy s nohou a měl také otřes mozku, takže si myslím, že je to pro něj jen příležitost odpočinout si (spíše než se spojit se švýcarským národním týmem)” O zranění Miguela Almirona: “Miggy si na tréninku natáhl stehenní sval. Bohužel je to dost špatné. Bude šest týdnů mimo.”

Sestřihhttps://www.youtube.com/watch?v=g6COARF5fSA&t=4s

Reprezentace
Brazílie
sehraje 25. března přátelský zápas proti Maroku, ale do nominace se nevešli Bruno Guimaraes ani Joelinton. Naopak australský kouč Graham Arnold nezapomněl na Garanga Kuola a nominoval ho na dva přátelské zápasy proti Ekvádoru, které se odehrají 24. a 28. března. Severní Irsko s Jamalem Lewisem sehraje kvalifikační zápasy proti San Marinu (23.3.) a proti Finsku (26.3.). K reprezentaci Slovenska na zápasy s Lucemburskem (23.3) a Bosnou a Hercegovinou (26.3.) se připojil Martin Dúbravka. Sven Botman byl premiérově povolán do holandské reprezentace, která se střetně s Francií (24.3.) a Gibraltarem (27.3). Švédsko s Alexanderem Isakem bude hrát s Belgií (24.3.) a Ázerbájdžánem (27.3.). Do anglického národního týmu, který sehraje zápasy s Itálií (23.3.) a Ukrajinou (26.3.) byli povolání Kieran Trippier a Nick Pope, který se ovšem brzy vrátil do klubu kvůli zdravotním problémům. Skotsko U18 bude hrát přátelská utkání s Walesem (23. a 26.3.) a do výběru se vešel Johny Emerson. Díky svým zraněním si za repre nezahrají Migy Almiron (stehno) a Fabian Schär, který dle švédského rádia léčí opakující se bolesti nohou.

Hostování
V Premier League Nottingham remizoval s Manchesterem City 1:1, Chris Wood do zápasu naskočil v 79.minutě a o pět minut později vyrovnával na konečných 1:1 (https://www.youtube.com/watch?v=kGOSfQ-2vlA). V Championship Reading prohrál v Cardiffu 1:0, Jeff Hendrick na soupisce chyběl vinou nemoci. Sheffield United prohrál v Millwallu 3:2 a prohrál s Middlesbrough 3:1, Ciaran Clark zůstal v obou zápasech nevyužitým náhradníkem. Hull remizoval s Prestonem 0:0. Na souboj Darlow/Woodman nedošlo, protože Karl zápas proseděl na lavičce. V League One Exeter prohrál v Port Vale 1:0, Joe White do zápasu přišel v 75.minutě. V League Two Tranmere prohrálo s Mansfieldem 2:0, Jay Turner-Cooke byl ze hřiště stažen 58.minutě. V National League North Darlington prohrál v Leamingtonu 2:1 a remizoval 1:1 s Buxtonem, Niall Brookwell odehrál oba zápasy celé a proti Leamingtonu dostal žlutou kartu. Spennymoor s Danem Langleyem v brance remizoval se Scarborough 2:2. Ve skotské lize Hearts prohráli v Motherwellu 2:0, Garang Kuol na hřiště přišel po hodině hry. Ve druhé skotské lize Hamilton vyhrál na hřišti Inverness 3:0, Lucas De Bolle byl střídán v 73.minutě a stihl střelit svůj první ligový gól. Dylan Stephenson přišel na hřiště v 58.minutě a připsal si asistenci na druhý gól svého týmu. V dalším zápase Hamilton porazil 2:1 Inverness, Lucas De Bolle na soupisce chyběl, Dylan Stephenson se na hřiště dostal v 52.minutě.

V dalších kolech v Championship Hull prohrál 1:0 v Bristol Rovers, Karl Darlow si v brance hostí odbyl svou premiéru. V dalším vítězném zápase proti West Bormu (2:0) v brance nechyběl. Reading porazil 3:1 Blackpool, Jeff Hendrick odehrál celý zápas. V dalším zápase Reading prohrál 5:0 v Middlesbrough, Jeff odehrál celý zápas. Sheffield United porazil 1:0 Watford, Ciaran Clark v nominaci na zápas chyběl. V prohraném zápase s Blackburnem (1:0) Ciaran Clark zůstal sedět na lavičce. V League One Exeter porazil 2:0 Cambridge Utd, Joe White do zápasu naskočil v 87.minutě. V dalším zápase Exeter remizoval 1:1 s Wycombe, Joe na hřiště přišel v 75.minutě. V League Two Tranmere vyhrálo na hřišti Stevenage 1:0, Jay Turner-Cooke byl střídán v 67.minutě. V dalších zápasech Tranmere porazilo 1:0 Crawley a remizovalo 1:1 s Hartlepoolem. Jay první zápas proseděl na lavičce a ve druhém byl střídán ve 48.minutě. V National League Darlington remizoval 0:0 s Kidderminsterem a remizoval 2:2 v Alfretonu, Niall Brookwell zápasy proseděl na lavičce. Spennymoor prohrál na půdě Gloucesteru 2:0 a porazil 2:1 Chorley, Dan Langley v brance nechyběl. Ve skotské lize Hearts porazilo St. Johnstone 3:0, Garang Kuol přišel na hřiště v 79.minutě. Ve druhé skotské lize Hamilton prohrál 4:1 s Queen´s Park, Lucas de Bolle byl střídán po hodině hry. Dylan Stephenson zůstal na lavičce. V dalším zápase Hamilton remizoval 0:0 s Arbroath, Lucas de Bolle byl střídán v 79.minutě a obdržel žlutou kartu, Dylan Stephenson byl ze hřiště stažen o poločasové přestávce.

V dalších zápasech v Championship Sheffield United vyhrál v Readingu 1:0, domácí Jeff Hendrick byl střídán v 90.minutě a host Ciaran Clark zápas proseděl na lavičce. Sheffield dále prohrál s Lutonem 1:0 a porazil Sunderland 2:1. Ciaran Clark proti Lutonu zůstal na lavičce a proti Sunderlandu nebyl zapsán na soupisku. Reading dále prohrál s Millwallem 1:0, Blackburnem 2:1 a remizoval s Hullem 1:1. Jeff Hendrick odehrál všechny zápasy celé, za Hull v brance nechyběl Karl Darlow. Hull dále remizoval 1:1 s Coventry a prohrál 3:1 s Burnley, v brance nechyběl Darlow. V League Two Exeter porazil 2:1 Lincoln a prohrál v Cheltenhamu 3:1, proti Lincolnu byl Joe White střídán v 67.minutě a v Cheltenhamu byl střídán v 88.minutě. Tranmere prohrálo v Gillinghamu 2:0 a v Newportu 3:1. Jay Turner-Cooke oba zápasy proseděl na lavičce. V National League North Spennymoor porazil Boston Utd 2:1, remizoval 3:3 s Peterborough Sports a prohrál v King´s Lynn 3:0. Dan Langley v prvních dvou zápasech mezi tyčemi nechyběl, proti King´s Lynn nebyl na soupisce. Darlington prohrál s AFC Fylde 3:2 a porazil 3:0 Hereford. Niall Brookwell proseděl oba zápasy na lavičce. Ve skotské lize Hearts prohráli na Celticu 3:1 a v Aberdeenu 3:0, Garang Kuol proti Celticu nastoupil v 65.minutě a proti Aberdeenu zůstal sedět na lavičce. Ve druhé skotské lize Hamilton prohrál 2:0 s Ayr, Lucas De Bolle nastoupil v 63.minutě a Dylan Stephenson v 67.minutě.

Rezerva Sheffieldu United porazila 1:0 rezervu Sheffieldu Wednesday, Ciaran Clark odehrál 75 minut. V FA Cupu Sheffield United porazil Tottenham 1:0, Ciaran Clark pro nemoc do zápasu nezasáhl. V rámci skotského poháru Hearts doma nestačili na Celtic a prohráli 3:0, Garang Kuol přišel jako střídající hráč na hřiště v 81.minutě.

Isaac Hayden (Norwich) je stále mimo kvůli zranění kolene. Zápasy Southport/Spenymoor (Dan Langley), Darlington/Curzon Ashton (Niall Brookwell) byly odloženy.

Aktuality
Noviny The Times hlásí, že Chris Wood dosáhl bodu, kdy se jeho hostování do Nottinghamu Forest stává trvalým přestupem. Hráč odehrál za tým Steva Coopera čtyři zápasy Premier League, přičemž se dovolával dříve dohodnutého transferu 15 milionů liber. Z toho, co se podařilo shromáždit, toto číslo zahrnuje poplatek za půjčku požadovaný při uzavření obchodu. Je také ještě třeba určit, zda trvalá smlouva okamžitě nahradí smlouvu o hostování, nebo začne platit, až vyprší na konci této sezóny. A “záhada” vyřešena. Chris Wood po odehrání tří zápasů do Nottinghamu přestoupil natvrdo. Tím pádem už ho neuvidíte v rubrice hostování, ale o pár řádků níže v bývalých Strakách…:)

Jedna aspoň pro mě velmi potěšující zpráva. Migy Almiron s Newcastlem podepsal novou smlouvu a to na tři a půl roku. Pokud se tedy nestane nic zásadního, tak v klubu zůstane do června 2026. Po podpisu Migy uvedl: “Jsem velmi šťastný, že jsem podepsal novou smlouvu s Newcastlem. V Newcastlu jsem se od začátku cítil jako doma. Cítil jsem se velmi vítán a cítím se jako součást rodiny, takže jsem velmi šťastný, že tu zůstanu a budu i nadále na hřišti dávat vše, abych poděkoval lidem z Newcastlu. Pravdou je, že jsem od svého příchodu do Newcastlu pracoval opravdu tvrdě, abych zlepšil svou úroveň a byl tam, kde jsem v tuto chvíli, a také děkuji zaměstnancům a mým spoluhráčům, kteří mi během uplynulého období hodně pomohli. Čtyři roky. Myslím, že je to odměna za tu tvrdou práci a jsem velmi rád. V neděli nás čeká velmi důležitý zápas a i když mě nová smlouva opravdu těší, nejdůležitější je, že tuto smlouvu oslavíme v neděli vítězstvím.” Eddie Howe řekl: „Miggy je nesmírně důležitou součástí našeho týmu na hřišti i mimo něj a jsem velmi rád, že jeho přínos je takto oceněn. Jsem rád, že budeme pokračovat v naší společné cestě.”

Migy Almiron podepsal novou smlouv (Photo by Serena Taylor/Newcastle United via Getty Images)

Úspěšný trenérský štáb Eddieho Howea na konci sezóny přijde o jednoho člena. Analytik Mark Leyland se k Newcastlu přidal před 14 měsíci, kdy přišel z Liverpoolu. Leyland dříve pod Eddiem pracoval v Burnley. Od startu léta se přesune do Manchesteru City, kde zaujme “novou mezinárodní pozici”, díky které bude pracovat ve všech klubech, které jsou součástí skupiny City Football Group (Manchester City, Manchester City Women, New York City FC, Melbourne City FC, Yokohama F. Marinos, Montevideo City Torque, Girona, Sichuan Jiunjiu, Mumbai City FC, Lommel SK, ES Troyes AC, Palermo). Newcastle už rozhodil sítě a z Manchesteru City přijde Paul McLaren, který zde dělal mezinárodního skauta. V Newcastlu bude zastávat funkci hlavního skauta v Anglii U13/U18. Z West Hamu, kde dělal vedoucího akademie pak přijde do Newcastlu Delroy Ebanks, který bude zastávat funkci vedoucího skautingu.

Matty Longstaff je stále ve stavu zraněných a za Newcastle v letošní sezóně nic neodehrál a ani neodehraje. Na konci sezóny mu vyprší kontrakt, svého bratra nenapodobí a jako další řada hráčů odejde zadarmo. Vedení s ním již nepočítá a nový kontrakt mu nabídnout neplánuje. Dle vyjádření některých periodik Nick Pope podepsal nový vylepšený kontrakt, který mu zaručuje příjem 100 tisíc týdne.

Matka Graeme Jonese se v roce 1991 díky nemoci dostala do hospice St.Oswald, kde poté v pouhých 46 letech na rakovinu zemřela. Od té doby Graeme hospic podporuje a v uplynulých dnech pořádal charitativní večer. Tohoto se zúčastnilo mnoho osobností z okolí Newcastlu, trenér anglické repre Gareth Southgate také přispěl. Na večírku jste z fotbalového klubu Newcastlu United mohli potkal Eddieho Howea, Jasona Tindalla, Dana Ashwortha a téměř polovinu hráčského kádru (Guimaraes, Wilson, Burn, Pope, S. Longstaff, Lascelles, Dummett, Anderson, Ritchie, Gillespie a Trippier). Dokonce se zde objevil i otec Dana Burna. Všichni samozřejmě přispěli, kdy např. Tripp věnoval 5 tisíc liber. Celkem charitativní večírek vynesl 68.025 liber.

Charitativní večírek, který spoluorganizoval Graeme Jones

Ryan Fraser byl v týdnu před zápasem s Manchesterem City trenérským štábem přeřazen do B týmu Newcastlu United. Eddie k tomu řekl, že v áčku budou pouze hráči, kteří jsou týmu a klubu naprosto oddáni. Tak uvidíme, zda-li je to Ryanův konec, nebo předvede, že mu na klubu záleží, hecne se a bude povolán zpět.

Newcastle United přidal do své struktury dva nové členy s úzkými vazbami na saúdskoarabský veřejný investiční fond. Dne 23.února se do hierarchie klubu přidali Abdulmajid Al-Hagbani a Asmaa Rezeeq. Duo přichází poté, co bývalý ředitel Majed Al Sorour uvolňuje své místo v Newcastlu po pouhých několika měsících. Saúdskoarabský podnikatel byl také v posledních týdnech nahrazen ve své roli generálního ředitele Saudi Golf. Al Sorour byl najat Newcastlem v květnu 2022 kvůli jeho úzkým vazbám na předsedu Newcastlu a supremo PIF Yasir Al-Rumayyana. Al Sorour opustil svou roli na Tyneside již v prosinci. Newcastle neztrácel čas doplňováním zásob a minulý měsíc do svých řad přidal dvě klíčové postavy. Al-Hagbani je v současnosti vrchním ředitelem PIF a současným šéfem MENA (Middle East & North Africa) Securities Investments v investičním fondu. Al-Hagbani také pracoval v HSBC v Saúdské Arábii a nahradí Al Soroura v představenstvu jako nevýkonný ředitel. Rezeeq je dalším člověkem s úzkými vazbami na PIF, která pro investiční fond pracovala od roku 2018. Má za úkol „prozkoumávat globální soukromý kapitál a alternativní investice“ a říká se, že nedávno v roce 2022 studovala na London Business School. Dříve navštěvovala Stanford University ve Spojených státech.

Za únor byl fanoušky zvolen hráčem FUN 88 Joelinton, který v uplynulém měsíci naskočil do všech čtyř zápasů. Joelinton poznamenal: “Získat ceny od fanoušků je pro mě velmi výjimečné, protože pro mě a mé týmové kolegy hodně znamenají. Motivuje mě to, abych dál tvrdě pracoval a dosahoval více. Vlajky tento měsíc byly úžasné a povzbuzují tým, aby ze sebe vydal to nejlepší, jakmile vyjdeme z tunelu. Podpora nám opravdu pomáhá a stojí za námi jako 12. muž a je to opravdu důležité. Nyní je nový měsíc s nadcházejícími velkými zápasy a je to důležitý čas, abychom se posunuli vpřed.”

Fun88 player of the month award – Joelinton (Photo by Serena Taylor/Newcastle United via Getty Images)

Bruno Guimaraes na twitteru: “Newcastle bude hrát v budoucnu Ligu Mistrů každý rok. Přemýšlím o tom, že zde zůstanu hodně dlouho. Chci, aby byl tento příběh klubovou prioritou. Jsem si jistý tím, že Eddie Howe bude jednou manažer anglického národního týmu.”

Jak víte Emil Krafth je mimo s poraněným kolenem, se kterým byl na operaci. Část rehabilitace strávil i ve Švédsku, s týmem byl kvůli urychlení hojení v Saudské Arábii a nyní je konečně “venku” a pokračuje v rehabilitaci s lehčím tréninkem. Je však nepravděpodobné, že by v letošní sezóně ještě do nějakého zápasu zasáhl.

Pokud náhodou nejste v práci spokojeni a mluvíte perfektně anglicky, můžete reagovat na inzerát Newcastlu United. Ten nyní hledá schopné lidi na pozice skautů. Celkem se jedná o 5 oblastí. Tou první je skautování mladých hráčů v Argentině a Uruguayi, druhou je Brazílie, Kolumbie a Ekvádor. Třetí oblastí je Francie, čtvrtou Itálie, Švýcarsko, Chorvatsko a poslední pátou je Německo, Holandsko a Belgie.

Mladí hráči Newcastlu United poletí do Hong Kongu obhajovat titul na turnaji Hong Kong Soccer 7´s. The Magpies titul vyhráli v roce 2019 a turnaj se odehraje od 26. do 28.května. Mlaďáci budou jedním ze 16 klubů v hlavním turnaji. United také potvrdili svou účast na SupoerCupN (dříve Milk Cup), jehož 40.ročník se uskuteční od 23. do 28.července. Newcastle United U16 se turnaje zúčastní poprvé od roku 2019 a společně s nimi na turnaji budou i zástupci Manchesteru United, Brightonu a Rangers.

Tipovačka (únor 2023)
V únoru jste mohli tipovat 4 zápasy (3 x PL, 1x finále poháru). Do tipovačky se zapojilo 10 tipérů a byl to co se přísunu bodů hodně slabý měsíc. V zápase proti Bournemouthu žádný tipér netrefil ani bod a finálový pohárový výsledek přinesl body pouze jednomu tipérovi. Nejlepším tipérem byl v únoru Jan Štěpánek, druhý skončil Milan a na třetím místě se shodně získanými body skončili Jirka Hronek, Standa Blážo a Marcel Galuška. Tak snad se v březnu zlepšíme.

Přestupové spekulace
Marcus Thuram
(25) z Mönchengladbachu byl tématem skoro celé zimní přestupové okno. Francouzský reprezentant je v hledáčku mnoha klubů včetně Newcastlu United. V přestupáku dres nezměnil a na konci sezóny odejde jako volný hráč. Šéf Die Fohlen Virkus rezignoval na ztrátu jednoho ze svých hvězdných hráčů a německému portálu Sport1 řekl: „Rozhodli jsme se umožnit Thuramovi odejít. Skutečnost, že plánuje odejít na bezplatný přestup, není pozitivní a nic s tím nezmůžu.”

Do Manchesteru City po sezóně odejde duo skautů z Wolves Sean Murphy a Brad Wall. Oba předtím odmítli nabídky jiných klubů, mezi kterými byl i Newcastle United.

Newcastle United, Liverpool a Nottingham Forest monitorují situaci, kolem brazilského hráče ze Santosu, kterým je Angelo Gabriel (18). Santos je údajně připraven naslouchat nabídkám, které budou větší než 10 milionů liber.

Jamajský hráč Phoenixu Dujan “Whisper” Richards (17), o kterém jsme informovali v některém z minulých souhrnů v souvislosti s možným přestupem do Newcastlu podepsal předběžnou smlouvu na pět s Chelsea. V Newcastlu byl na testech dva týdny minulý měsíc. Smlouva vejde v platnost v den dovršení jeho 18.narozenin letos v listopadu. Hráč se dočkal i premiérového březnového povolání do seniorské reprezentace Jamajky.

Nová jména spojována s NUFC – Cade Cowell (19-San Jose Earthquakes), Kendry Paez (15-Independiente), Evan Ferguson (18-Brighton), Alex Scott (19-Bristol City), Kieran Tierney (25-Arsenal), Iliman Ndiaye (23-Sheffield United).

Videosekce
Alexander Isak a FIFA https://www.youtube.com/watch?v=PgVvqQjnabc

Bývalé Straky
Jak jsme informovali v minulém souhrnu, Jetro Willems se vrátil do Nizozemí a hledá nového zaměstnavatele. V současné době je na zkoušce v týmu Groningen. Další zpráva není příjemná. Klub i agent Christiana Atsua potvrdili, že byl nalezen bez známek života a to v sutinách svého domu. Christian měl pech, protože dle informací měl po zápase, kde vstřelil v 94.minutě vítězný gól Hatayasporu odletět domů, ale rozmyslel si to a zůstal. ..RIP… Bývalý trenér Newcastlu United Mikel Antia, který zde působil v době panování Rafy Benite se přesunul na Elland Road, kde doplnil tým nového manažera Leedsu Javiho Gracii. Diego Gavilán se z trenéra rezervy paraguayského klubu Cerro Porteňo dočasně přesunul na manažerskou židli A týmu. Scott Parker vydržel na pozici manažera belgických Brug pouhých 67 dní. Vaz mu zlomila vysoká prohra 5:1 s Benfikou. Za uvedenou dobu s klubem nastoupil ke 12 zápasům, přičemž vyhrál pouhé dva.

Rozběhla se jarní kola Evropských pohárů. Čtvrtfinále Ligy Mistrů si nezahraje žádný bývalý hráč Newcastlu United. Čtvrtfinále Evropské ligy si může zahrát Gino Wijnaldum (AS Řím) a čtvrtfinále Evropské konferenční ligy Islam Slimani (Anderlecht) a Lubo Šatka (Lech).

Ivan Toney (Brentford) se přiznal k porušení pravidla o sázení a hrozí mu trest včetně zastavení činnosti. Třetí nejlepší střelce PL je obviněn ve 262 případech z období mezi lety 2017-2021. Anglicka FA v minulosti uložila v podobných případech přísné tresty. Tak třeba Kieran Trippier dostal v roce 2020 10 týdnů stopku za to, že prozradil za účelem sázek svůj chystaný přestup z Tottenhamu do Atletica Madrid. Jay Barton porušil pravidlo o sázení ve 1260 případech, za což dostal v roce 2017 trest na 1,5 roku, který mu byl poté snížen na 13 měsíců. FA Severního Irska potvrdila, že za hlavním trenérem týmu Michaelem O´Neilem míří Aaron Hughes, který mu bude dělat asistenta. Přesunul se tak z bafuňářské funkce technického ředitele.

Ve svých klubech se v lize/poháru prosadili – Nabil Bentaleb (Angers), 5x James Tavernier (Rangers), 2x Chamcel Mbemba (Marseille), Florian Lejeune (Vallecano), 2x Luuk de Jong (PSV), 2x Haris Vučkič (Buriram), Andy Carroll (Reading), 5x Islam Slimani (Anderlecht), Papiss Cisse (Amiens), 2x Dwight Gayle (Stoke), Rosaire Longelo (Accrington), Yoshinori Muto (Kobe), 3x Ivan Toney (Brentford), Ayoze Perez (Betis), Joselu (Espanyol), Moussa Sissoko (Nantes), Patrick van Aanholt (PSV), Vurnon Anita (Waalvijk)

Narozeniny od posledního souhrnu oslavili – Keith Gllespie (48), Paul Dalglish (46), Jermaine Jenas (40), Alan O´Brien (38), Federico Fernandez (34), Shaka Hislop (54), Pedro Miguel Ferreira Dimas (41), Jake Turner (24), Abdoulaye Faye (45), Gabriel Obertan (34), Matz Sels (31), Jonjo Shelvey (31), Lewis Cass (23), Diego Antonio Gavilan (43), Ben Tozer (33), Darren Ambrose (39), Damien Duff (44), Emmanuel Riviere (33), Kenny Dalglish (72), Freddie Woodman (26), Andrew Griffin (44), Hatem Ben Arfa (36), Rémy Cabella (33), Albert Luque (45), Amdy Faye (46), Stephen Harper (48), Tamas Kadar (33), Facundo Ferreyra (32), Warren Barton (54), Daryl Murphy (40), Ivan Toney (27), Fraser Forster (35), Temuri Ketsbaia (55), Antonio Barreca (28)

Veškeré texty na nufccz.cz jsou chráněny autorským právem
foto zdroj: nufc.co.uk, bbc, internet

Napsat komentář