Letní Aktuality – 22.7.2023

Napsal ,

První předsezonní přípravný zápas odehrál Newcastle s místním Gateshead. Magpies nastoupili v podstatě s mladíky. Po první půli jsme prohrávali 0:2, ale ve druhém poločase třemi góly (Anderson, Saint-Maximin, Turner-Cooke) otočili skóre na konečných 3:2.

Newcastle United: Karl Darlow (Loris Karius 46), Kieran Trippier (Harrison Ashby 65), Javier Manquillo (Michael Ndiweni 72), Remi Savage (Alex Murphy 46), Dan Burn (Jamie Miley 84), Matt Targett (Lewis Miley 65), Bolggle Wimalcas 6 (Bolggle Wimalcas 5), Elliot Anderson (Jay Turner-Cooke 72), Matt Ritchie (Ben Parkinson 65), Allan Saint-Maximin (Joe White 65)

Druhým přípravným zápasem byla návštěva skotských Rangers a rozlučka brankáře Allana McGregora s kariérou. Newcastle nastoupil v daleko silnější sestavě než na Gatesheadu, na vítězství 2:1 se podíleli brankami Miguel Almiron a svým prvním v černobílých barvách Harrison Ashby, který rozhodl zápas 3 minuty před koncem utkání. Premiéru v novém dresu Magpies si odbyla italská posila Sandro Tonali. Podle ohlasů se zdá středová dvojice Bruno-Tonali jako velmi silná zbraň do dalšího ročníku Premier League i evropských pohárů.

Newcastle United: Loris Karius (Karl Darlow 46), Kieran Trippier (c) (Javier Manquillo 46), Fabian Schär (Paul Dummett 62), Sven Botman (Dan Burn 46), Matt Targett (Anthony Gordon 46), Sean Longstaff (Lewis Miley 46), Elliot Anderson (Alex Murphy 62), Sandro Tonali (Bruno Guimarães 46), Miguel Almirón (Joe White 62), Jamal Lewis (Harrison Ashby 62), Callum Wilson (Alexander Isak 46)

Tým Newcastle United odletěl do USA, konkrétně do Atlanty, kde absolvuje svojí letní přípravu a zároveň předsezonní turnaj Premier League Series, kde nás čekají postupně Aston Villa, Chelsea a Brighton. Do Ameriky odjel tým ve složení – Miguel Almirón, Elliot Anderson, Harrison Ashby, Sven Botman, Dan Burn, Karl Darlow, Martin Dúbravka, Paul Dummett, Mark Gillespie, Anthony Gordon, Bruno Guimarães, Alexander Isak, Jamaal Lascelles, Jamal Lewis, Sean Longstaff, Javier Manquillo, Jamie Miley, Lewis Miley, Alex Murphy, Jacob Murphy, Ben Parkinson, Matt Ritchie, Remi Savage, Fabian Schär, Matt Targett, Sandro Tonali, Kieran Trippier, Jay Turner-Cooke, Joe Willock, Joe White, Callum Wilson. S týmem odcestovali i zranění Emil Krafth a Nick Pope a o něco později se připojil i Joelinton, který měl problém s vízem. S týmem již neodjel Allan Saint-Maximin, který se na 99% přesouvá do Saudské Arábie. Naopak tým by měl posílit Harvey Barnes, jehož se chystáme vykoupit ze sestoupivšího Leicesteru.

Přestupové spekulace

Newcastle United si plácli s Leicesterem ohledně 25-letého záložníka Harvey Barnese. Ten byl v pátek spatřen na St.James Parku, kde podstoupil lékařskou prohlídku. Dalším příchozím by měl být 20-letý pravý obránce Valentino Livramento ze Southamptonu. Velký zájem má Newcastle o stopera Axela Disasiho z francouzského Monaka. Věří, že k jeho přivedení bude stačit částka 43 milionů liber.

Magpies naopak opouští francouzský záložník Allan Saint-Maximin, který se nechal zlákat nabídkou ze Saudské Arábie (12 milionů liber za rok=250 tisíc týdně). Allan chtěl u Magpies pevné místo v základu, ale díky jeho zdravotním patáliím a neúplně kolektivnímu pojetí hry se jej Eddie Howe vzdal, i když jeho odchod je všeobecně omlouván tvrdými pravidly FFP. Na odchodu by měl být i Jamal Lewis, ojehož hostovačku má zájem druholigový Watford. Newcastle nabídl obránce Kella Wattse třetiligovému Wiganu na roční hostování s následným trvalým přstupem.

Veškeré texty na nufccz.cz jsou chráněny autorským právem
foto zdroj: nufc.co.uk, bbc, internet

2 komentáře u „Letní Aktuality – 22.7.2023“

Napsat komentář