Druhá letní posila – Harvey Barnes

Napsal ,

To, co si už několik týdnů šuškala i ta poslední Straka kdesi v Austrálii se stalo skutečností a dnes klub oficiálně potvrdil příchod dalšího hráče a to Harveyho Barnese. Ten už je s týmem v USA a může naskočit do dnešního večerního zápasu s Aston Villou.

Harvey Lewis Barnes se narodil 9.prosince 1997 v Burnley. Jedná se o 174 cm vysoké pravonohé křídlo hrající přes nohu nalevo, ale umí zahrát i ve středu zálohy. Je synem bývalého profesionálního fotbalisty Paula Barnese. Svou mládežnickou kariéru započal v roce 2007 v Leicesteru, od kterého dle médií za částku kolem 38 milionů liber přestoupil do Newcastlu. Za Leicester v letech 2016 – 2023 stihl odehrát 185 zápasů ve všech soutěžích a trefit zařízení se mu podařilo ve 45 případech. Z Leicesteru si několikrát odskočil na hostování, kdy nejprve strávil druhou část sezóny 2016/2017 v Milton Keynes (21 zápasů/6 gólů – League One), v sezóně 2017/2018 hostoval v Barnsley (23/5 – Championship) a o rok později ve West Bromwichi Albion (28/9 – Championship). Celkem má na svém kontě v mužské kategorii 266 zápasů a 65 gólů. Co se týče gólů vstřelených ze hry, tak za poslední 3 sezóny jich dal Harvey Barnes 27 a řadí se tak v této statistice na 6.místo.

Harvey Barnes je reprezentantem Anglie, ale díky prarodičům mohl reprezentovat i Skotsko. Za Anglii U18 naskočil do 5 zápasů a dal 4 branky. Za Anglii U20 má bilanci 5/2, za Anglii U21 odehrál 4 zápasy bez vstřeleného gólu a zatím jediný soutěžní start za národní mužstvo Anglie má z 1.října 2020, kdy jako střídající hráč naskočil v 76.minutě ve vítězném zápase s Walesem (3:0). Za Anglii U21 si zahrál na evropském šampionátu v roce 2019.

Smlouvu na 5 let mu domluvila agentura Wasserman (ne nedělám si srandu opravdu se tak jmenuje….:)) a na fotkách pózuje s dresem č.15. Jeho největší hodnota dle transfermarktu byla v květnu 2021 – 35 milionů euro (současná hodnota je stejná). Z Leicesterem v roce 2021 vyhrál FA Cup a v roce 2022 anglický Super Cup a má samozřejmě medaili za vítězství v Premier League. V sezónách 2020/2021 a 2021/2022 si zahrál evropské poháry, ve kterých vstřelil 4 branky.

Po přestupu uvedl: “Jsem potěšen. Je to úžasný klub a pro mě je to obrovská příležitost přijít a zapojit se do úspěšného týmu, který dělá vzrušující věci, takže jsem naprosto nadšený, že jsem tady. Myslím, že je snem útočníka vstoupit do takového týmu; je tu vysoké tempo, je to fyzicky náročné, ale odměnu za to můžete vidět na šancích a vstřelených gólech, takže si myslím, že mi bude styl určitě vyhovovat.”

Eddie Howe řekl: „Harvey je vzrušující talent, kterého jsem obdivoval už dlouho, takže jsem potěšen, že ho mohu přivítat v Newcastlu United. Je silný, rychlý a velmi dobrý technicky a zejména v loňské sezóně ukázal, že má tah na branku ze širokých pozic. Do naší hry přidá jiný prvek a těšíme se na spolupráci.”

První interview po přestupu https://www.youtube.com/watch?v=zxDucW3G9eA
Jeho dovednosti si můžete prohlédnout třeba tuhttps://www.youtube.com/watch?v=qOU7D9O5fIM

Bůh ochraňuj královnu a Newcastle.
Veškeré texty na nufccz.cz jsou chráněny autorským právem
foto zdroj: nufc.co.uk, bbc, internet

1 komentář u „Druhá letní posila – Harvey Barnes“

Napsat komentář