Letní Aktuality – 30.7.2023

Napsal ,

Letní Aktuality – 30.7.2023

Zápasy Newcastle United na turné v USA, Premier League Summer Series

Newcastle – Aston Villa 3:3 (2:2)
Góly: 28.Anderson, 45.+2 Isak, 55.Wilson – 7.Watkins, 11. a 48.Buendia

Newcastle United: Martin Dúbravka; Kieran Trippier, Fabian Schär (Jamaal Lascelles 46), Paul Dummett (Sven Botman 46), Matt Targett (Harvey Barnes 70); Bruno Guimaraes (Matt Ritchie 46), Sandro Tonali (Joelinton 46), Elliot Anderson (Dan Burn 46); Miguel Almirón (Anthony Gordon 46), Alexander Isak (Callum Wilson 46), Jacob Murphy (Lewis Miley 46)
Lavička: Loris Karius, Karl Darlow, Harrison Ashby, Jay Turner-Cooke, Ben Parkinson

Newcastle – Chelsea 1:1 (1:1)
Góly: 45.+4 Almiron – 12.Jackson

Newcastle United: Martin Dúbravka (Nick Pope 46); Kieran Trippier (Harrison Ashby 85), Fabian Schär, Sven Botman, Dan Burn; Joelinton (Jay Turner-Cooke 85), Sandro Tonali, Lewis Miley; Miguel Almirón (Ben Parkinson 77), Alexander Isak, Anthony Gordon
Lavička: Mark Gillespie, Alex Murphy, Remi Savage

Newcastle – Brighton 2:1 (0:0)
Góly: 86. a 92.Anderson – 49.Welbeck

Newcastle United: Nick Pope, Harrison Ashby (Lewis Miley 59), Jamaal Lascelles (Remi Savage 79), Paul Dummett (Alex Murphy 75), Matt Targett, Matt Ritchie (Jay Turner-Cooke 79), Bruno Guimaraes, Elliot Anderson, Jacob Murphy, Harvey Barnes (Jamie Miley 90), Callum Wilson (Ben Parkinson 75)
Lavička: Martin Dúbravka

Magpies opouští francouzský záložník Allan Saint-Maximin, podle tisku byla lékařská prohlídka úspěšně absolvována a smlouva podepsaná již před 8 dny, ale arabský klub čeká na zveřejnění až po podpisu Mahreze z ManCity. Částka za Saint-Maximina je prý 30 milionů liber.

Saint-Maximin poselství na rozloučenou Newcastlu United:
“Před 4 lety jsem si poprvé oblékl dres Newcastlu. V tu chvíli jsem si neuvědomil, že nejen že se stanu hráčem Newcastlu, ale také se stanu Geordie. Možná si myslíte «hezké poselství na rozloučenou», ale sentiment sahá hlouběji než jakákoliv slova, která bych mohl říct, od prvních měsíců, kdy jsem potkal lidi tohoto města, jsem jim opravdu rozuměl a přijal jejich neochvějnou vášeň, proto bylo pro mě poviností dát ze sebe všechno a chtěl jsem hrát i zraněný a vytvářet statistiky, pokud by to pomohlo mému týmu. Věřte mi, zamiloval jsem se do Newcastlu, měl jsem skvělé příležitosti odejít během temných dnů, ale to už bylo pozdě, už jsem byl zamilovaný, chtěl jsem, potřeboval, musel jsem zůstat, abych pomohl svému týmu zachránit klub před sestupem z Premier League, protože to znamenalo můj svět. Samozřejmě během těch temných dnů měli někteří možná pochybnosti, ale já v tento klub vždycky věřil a podívejte se, kde jsme dnes, je to prostě tak krásné. Opouštím Newcastle tak, jak měl vždy být a to je moje největší trofej, protože jsem byl jeho součástí. Hluboké poděkování vám VŠEM, mým kolegům, věrným fanouškům, personálu, klubu atd… Viděl jsem všechny vaše zprávy, děkuji a i když tato kapitola skončila, příběh nikdy nekončí. Newcastle je teď doma, budu i nadále Vaším největším podporovatelem, budu sledovat každý zápas a dokud bude klub vyhrávat, budu nejšťastnější muž na světě … a určitě mě zase uvidíte. Mám tě rád, mám tě rád upřímně, mám tě rád jako bratr Geordie. Jednou Geordie, navždy Geordie.”

Kádr Magpies opustil brankář Karl Darlow, 32-letý hráč podepsal smlouvu s Leedsem. Cena hráče je zhruba jeden milion liber, vedení klubu jej chtělo prodat za částku kolem 5 milionů, ale zákulisní drby říkají, že Darlow nakonec odešel za 400 tisíc liber. Na hostování odešli i mladíci Kell Watts (Wigan) a Jamal Lewis (Watford).

Přestupové spekulace

Newcastle United si stále myslí na 20-letého pravého obránce Valentina Livramenta ze Southamptonu, ten nechce ovšem slyšet na částku nižší než 40 milionů liber. Velký zájem má Newcastle o stopera Axela Disasiho z francouzského Monaka. A do třetice – na seznamu Dana Answortha je prý velká ryba, ale jediné jméno, které tisk cituje je Khvicha Kvaratskhelia z Neapole, za nějž jsme prý nabídli 82 milionů liber. Hráč má na jihu Itálie ještě 4-letou smlouvu, vloni pomohl k titulu 12 góly a 13 asistencemi ve 34 zápasech.

Pravý bek Harrison Ashby se údajně chystá jít hostovat do druholigové Swansea.

Veškeré texty na nufccz.cz jsou chráněny autorským právem
foto zdroj: nufc.co.uk, bbc, internet

2 komentáře u „Letní Aktuality – 30.7.2023“

  1. Chlapi má možnost někdo sledovat naše zápasy na USA turné. Já co jsem zatím viděl z highlightů pak se mi jeví, že Andreson si to dává celkem na pohodu a tím nemyslím jen góly. Miley je také příjemné překvapení.
    Naopak Lewis již odešel na hostovačku do Watfordu a pokud pustíme i Ashbyho jenž mohl zaskakovat za Trippa pak nevím, kdo bude hrát vpravo?
    Ten neskutečnej přepal za Kvaratskheliu se mi zdá jako dobrej úlet.
    Máte potuchy o Disasim, co je zač?

    PS: Malý tip. Včera jsem si objednal předlatné Canal+Sport za 1890,-/rok (nyní v akci). Balíček obsahuje dalších 45 stanic z toho 33 v HD. Ale co hlavní tento kanál vysílá všech 380 zápasů nadcházejí sezony EPL. Šli jsme do toho s kámošem každého to vyjde na 100,-/měsíc což si myslím, že jsou solidní peníze 😀

Napsat komentář