2.kolo PL: prohra

Napsal ,

Newcastle United přijel do modré části Manchesteru s cílem neinkasovat. Většina odborníků čekala ofenzívní fotbal s góly na obou stranách, ale Magpies se zatáhli do obranné ulity a čekali na chybu soupeře. Jenže ta nepřišla, jedinou větší udělali právě hosté a obhájce titulu jí dokázal plně využít. V první půli se do statistik zapsala jediná střela mezi tři tyče a byla gólová. První ligové kolo nás navnadilo, ale Newcastle se bál být odvážnější, Cityzens ovládali míč a tím i zápas. A ani nepotřebovali střídat. Dost z nás si řekne, že otevřít zápas by byla sebevražda, ale trochu víc odvahy by nám slušelo, navíc mám pocit, že jsme byly až moc nervózní.

Eddie Howe poslal na trávník stejnou základní sestavu jako v prvním ligovém kole proti Aston Ville. Beze změny tedy v brance Nick Pope, obranná čtyřka Trippier, Schar, Botman, Burn, v záloze se vedle Bruna a Joelintona postaví Tonali a ofenzívní trojka je Anthony Gordon, Isak a Almiron. Na lavičce chybí Jacob Murphy, nahradil jej Matt Ritchie. Rozestavení 4-3-3.

Výkop mají domácí, hned z prvního nákopu hlavičkoval Schar s Haalandem a šel špatně na zem, musí být ošetřován. V 7.minutě mají domácí první náznak tlaku, drží míč, kombinují, 9.minuta, Grealish šel do vápna, střílí, blokováno. 12.minuta, Bruno dal ve středu pole špek Joelovi, ten ztrácí a Haaland jde málem sám, ale nechal si utéct balon do autu, uf, Vzápětí Joelinton vyrábí další chybu, jsme zatažení, bojíme se, 17.minuta a držení míče je 77%-23%. Až v 18.minutě máme první výlet do vápna soupeře, Gordon jde po levé straně, odvráceno na aut. Po dvaceti minutách hry jsme se odvážili být více aktivnější, držíme míč a snažíme se dostat do vápna, ale chybí jistota. 24.minuta, Gordon žlutá za faul. Bráníme v deseti lidech, po půlhodině jsou střely na branku 0:0. Ve 31.minutě přichází rozhodnutí zápasu, propadáme na levé straně, Burn, Gordon a Joel nechali za sebou díru, do které si naběhl Foden, předal Alvarezovi, který pohodlně z vápna trefuje k pravé tyči – 1:0, Botman tam byl osamocený, jak je fotbal jednoduchý, když se jím chcete bavit. Takto jsme hráli před týdnem doma, kde je ta odvaha a nadšení? Je znát náš respekt před soupeřem, bojíme se, z naší strany tomu chybí šťáva, dravost, odvaha. 41.minuta, Haaland pálí ve vápně po zemi vedle tyče, uf. Až ve 45.minutě první rohový kop zápasu. Nastavují se 3 minuty, 47.minuta a náznak naší šance, centr zprava, ale před Edersonem nikdo, domácí jsou prostě technicky lepší a kontrolují zápas.

Druhá půle začíná žlutou kartou pro Alvareze za faul na Tonaliho, jsme o něco aktivnější, 48.minuta, Gordon jde zleva do vápna, ale střílí jen do Joela, škoda, vzápětí je to znova Gordon, kdo se uvolní ve vápně, ale střílí nad. 54.minuta, Joelinton vidí žlutou kartu, chvíli před ním ukázal tvrdost Gordon, hned bych jej stáhnul, ten je zralej na červenou. vzápětí Gordon ztrácí zbytečně balon na půlce a spadáme zase do průměru první půle. 55.minuta a střídáme – Gordon a Joelintom jdou dolu, Barnes a Longstaff na trávník. A Barnes hned dostává žlutou, twl, nestíháme. 63.minuta, ukázka fotbalu, rychlý přechod, kombinace, Haaland u míče a pálí vedle tyče, jak je to jednoduchý. 65.minuta a Pope vykopává další ránu Haalanda. Howe posílá na hřiště další čerstvou sílu – Wilson za Isaka a Anderson za Tonaliho. 70.minuta a první naše střela na bránu, Barnes zpoza vápna, gólman chytá. Deset minut před koncem utkání jsme se usadili kolem vápna soupeře, ale jsme příliš zbrklý v kombinaci, zbavujeme se balonu zbytečně rychle, 86.minuta a premiéru v černobílém dresu si připisuje Livramento, nahrazuje Almirona. Nastavuje se 5 minut, jenom? To aby domácí udrželi výhru? A konec se píská přesně po 5 minutách, když to srovnám s jinými stadiony, tak je to výsměch jak se nadržuje některým týmům. Nicméně zápas jsme si prohráli sami svojí bojácností, přijeli jsme s taktikou, kterou jsem nepochopil. Schar s Botmanem jsou vzadu extratřída, uhlídali Haalanda, jen ta ofenzíva si dneska nevěděla rady. A stejně jako proti Villans nás zradila levá strana obrany.

Za týden, 27.srpna od 17:30, přivítáme doma Liverpool a před reprezentační pauzou nás potom čeká další těžký soupeř, Brighton.

Manchester City – Newcastle United 1:0 (1:0)
Góly: 31.Alvarez
Žluté karty: Alvarez – Gordon, Tonali, Joelinton, Barnes, Bruno
Červené karty:
Rozhodčí: Robert Jones
Diváci: (přes 3 000 ToonArmy)
Sobota, 19.srpen 2023, 21:00, Etihad Stadium, Premier League

Statistiky
První poločas:
Střely na branku: 1 – 0
Střely mimo branku: 8 – 2
Rohy: 1 – 0
Držení míče: 60% – 40%

Celkově zápas:
Střely na branku: 4 – 1
Střely mimo branku: 10 – 6
Rohy: 3 – 0
Držení míče: 60% – 40%

Sestavy:
ManCity: Ederson, Walker, Dias, Akanji, Gvardiol, Rodri, Kovacic, Foden, Alvarez, Haaland, Grealish
Lavička: Ortega, Phillips, Ake, Gomez, Perrone, Bobb, Palmer, Lewis McAtee

Newcastle: Pope, Trippier, Schar, Botman, Burn, Tonali (Anderson 67), Bruno, Joelinton (S.Longstaff 57), Almiron (Livramento 86), Isak (Wilson 66), Gordon (Barnes 56)
Lavička: Dúbravka, Lascelles, Ritchie, Targett

Veškeré texty na nufccz.cz jsou chráněny autorským právem
foto zdroj: nufc.co.uk, bbc, internet

Napsat komentář