Další posila NUFC – Lewis Hall

Napsal ,

Lewis Kieran Hall se narodil 8. září 2004 ve Slough. Jedná se o levého moderního obránce vysokého 179 cm. Svou fotbalovou kariéru nastartoval v týmu Binfield, odkud v roce 2012 odešel do Chelsea. V roce 2021 s Chelsea podepsal stipendium. Poprvé jako náhradník seděl na lavičce při zápase Chelsea s Brentfordem (prosinec 2021) v rámci EFL Cupu a svůj debut si odbyl o dva týdny později, když nastoupil ve 3. kole FA Cupu proti Chesterfieldu a připsal si asistenci na třetí gól domácích. Tím, že nastoupil v tomto zápase v základní jedenáctce, tak se stal historicky nejmladším hráčem Chelsea, který kdy v ostrém zápase nastoupil. První zápas v Premier League odehrál 12. listopadu 2022, který pro něj nedopadl dobře, kdy The Blues prohráli s Newcastlem United 1:0. Celkem za A mužstvo Chelsea stihl naskočit do 12 zápasů a připsal si jeden gól vstřelený v EFL Cupu. Za rezervu Chelsea odehrál 5 zápasů a dal také jeden gól.

Je reprezentantem Anglie. V kategorii U15 odehrál 4 zápasy, v kategorii U16 7 zápasů s jednou vstřelenou brankou, v kategorii U18 odehrál 9 zápasů a také jednou rozvlnil síť. V kategorii U19 odehrál 6 zápasů. Na konci května 2023 byl povolán do přípravného kempu před ME U21 a 10. června v této věkové kategorii debutoval v přátelském utkání proti Japonsku. V Chelsea byl vyhlášen nejlepším hráčem akademie v sezóně 2022-2023.

Na konci června podepsal s Chelsea svůj první profesionální kontrakt. Lewis Hall přišel do Newcastlu na hostování do konce sezóny s povinnou výkupní opcí ve výši 28 milionů liber a dalších 7 milionů liber získá Chelsea ve formě různých bonusů. Bude nosit dres s číslem 20. Jeho agenturou je již známá Wasserman, jeho hodnota dle transfermarktu je 10 milionů liber. Jeho starší bratr Connor Hall hraje za Slihull Moors. Lewise baví i kriket a prý mu docela jde a ještě v létě 2021 byl součástí kriketového týmu v Binfieldu. Vyrůstal ovlivněn otcem a strýcem, kteří jsou z North East a tak je jasné, že fandili Newcastlu United, Lewis přiznal, že od dětství je i on fanouškem Newcastlu United.

Po podpisu uvedl: “Jsem velmi hrdý. Já a moje rodina fandíme Newcastlu a pro mě a mého bratra, kteří jsme vyrůstali v tomto prostředí, to byla jasná volba. Je to velký klub a nemůžu se dočkat, až začnu. Loni jsem získal spoustu zkušeností v některých velkých zápasech a byl jsem opravdu hrdý na to, jak jsem postupoval jako hráč i jako člověk. Být teď tady v Newcastlu, klubu, který jsem od dětství podporoval. Je mi ctí a jsem velmi hrdý, že mohu nosit tento dres. Je to velmi vzrušující. Když se podíváte zpět na minulou sezónu a na způsob, jakým se tým prezentoval – nejen výsledky, ale i výkony, které tým podával – bylo to úžasné. Je tu tolik talentovaných hráčů a máme teď také Ligu mistrů, takže je tu mnoho různých soutěží, o kterých vím, že tým bude chtít uspět a doufejme, že také získá nějakou trofej.”

Eddie Howe řekl: „Jsem potěšen, že mohu přivítat Lewise v Newcastlu United. Je to hráč, kterého jsme pozorně sledovali, stejně jako řada dalších klubů, takže je velmi potěšující, že jsme si ho zajistili a přidali do našeho kádru jako hráče vysokých kvalit, všestrannosti a vysokého potenciálu. Rád bych poděkoval všem zúčastněným za jejich neúnavnou práci při získávání hráčů, které máme. Do přestupového okna je vynaloženo hodně času, úsilí a zdrojů, ale na všech úrovních tu máme skutečnou pospolitost a oceňuji tuto týmovou práci a podporu.”

Na jeho dovednosti se můžete podívat zde – https://www.youtube.com/watch?v=85AWwugpuM0
První interview v NUFC https://www.youtube.com/watch?v=YDu9ZEhmmXE

Napsat komentář