8.kolo PL: návrat do reality

Napsal ,

Newcastle United pokračuje v sérii neporazitelnosti, nicméně z Londýna si odváží jen bod za remízu. Smolnou remízu, protože na prvním gólu Kladivářů se podepsali Lascelles s Pope svým klasickým kiksem a vyrovnávací branka domácího týmu byla dílem štěstí. První půle byla z naší strany skoro jako odchozená, šetřili jsme síly, ale ve druhém poločase jsme přitlačili na pilu a při větší důslednosti si mohli ty tři body odvézt.

Trenérský štáb musí řešit zraněné a unavené hráče, nicméně do utkání v Londýně nastoupila stejná sestava jako proti PSG v Lize Mistrů, kromě vykartovaného Gordona, kterého na levém křídle nahradil Anderson. Chyběli pouze dlouhodobě zranění Botman, Barnes a Joelinton, připraven na lávce je již Wilson. Sestava tedy – v brance Nick Pope, obrana Trippier, Lascelles, Schar, Burn, záloha Sean Longstaff, Bruno, Tonali a ofenzívní trojka Almiron, Isak, Anderson. Rozestavení 4-3-3.

Výkop mají domácí, jsou na míči, snaží se dostat před Popea, ale jsme vzadu zatím pevní. V 5.minutě máme první nákop do vápna, Anderson ovšem nebyl dostatečně vysoký, hlavičkoval v záklonu a tak šel míč nad branku. Hra je zatím opatrná. V 8.minutě ovšem inkasujeme, Lascelles nezachytil náběh Emersona, tomu šel naproti Pope, ale nesmyslně zabrzdil, Emerson se dostal za něj a dává před prázdnou branku, kde byl zcela osamocený Souček, ten nemohl prázdnou branku minout, totální zkrat obrany – 1:0. 16.minuta a žlutá Bruno, který musel zastavit rozběhnutého Paquetu, ve středu pole nestíháme, jsme pomalí a vzápětí Bruno znova fauluje a jen o vlásek unikl vyloučení. 22.minuta a první vážnější šance, ale Tripp zprava centruje jen do rukavic gólmana. 29.minuta, po delší době šance, rána Migyho zpoza křížmo, vedle tyče, ale jinak tápeme, Tonali vypadá zmateně, vedle Bruna neví co hrát, Isak často u levé lajny místo na hrotu, ofenzíva totálně mrtvá. 32.minuta, trestňák Trippa do ohně, Burn hlavou lízl a míč skončil vedle levé tyče, škoda. Máme držení míče na 70% ale nevíme si rady, jsme unavení, marní, chybí i komunikace mezi hráči.

Do druhé půle jsme sice vstoupili trochu aktivnější, ale bylo to maximálně na první 4 minuty, vzápětí málem udeřili domácí, z rohu hlavičkoval Alvarez vedle tyče. 56.minuta, konečně jsme se dostali do mírnějšího tlaku, Isak s míčem do vápna, centr zprava k levé tyči a Burn hlavičkuje, Areola vytáhl od pravé tyče, to je škody. Vzápětí už dáváme gól, po trestňáku Trippa se míč dostal k Isakovi, jenž stál sám před gólmanem a prostřelil jej, VAR ještě zkoumal postavení ofsajdu, ale míč Isakovi přihrál domácí hráč – 1:1. 62.minuta jsme v tlaku, zvýšená aktivita, Bruno centruje do vápna za obranu na Trippa, ten z první před branku a Isak jen nastavuje nohu, usměrňuje míč do sítě – 1:2. Během chvilky otáčíme díky zvýšené aktivitě. 65.minuta, další centr zprava za levou tyč, Anderson z první střílí, blokováno na roh. 73.minuta, Anderson krásně vysunul Isaka za obranu, ten šel sám, udělal kličku gólmanovi, ale dostal se z úhlu, následnou střelu do prázdné trefuje jen tyč a od obránce jde míč na roh, to je škody. 78.minuta, Lascellesova laxní rozehrávka, horko těžko jsme odkopli na střed pole, ale míč skončil u soupeře, rychlý kontr a faul na 18 metrech, Ward-Prowse střílí nad, uf. 82.minuta, Murphy střídá Almirona a v 86.minutě jde Wilson za Isaka. Závěr zápasu, hra je rozháraná, necháváme soupeře hrát, jakoby nám opět došli síly. Coufal zprava nachází na hranici vápna Kuduse a ten prostřeluje po zemi Popea, twl, kde je záloha, kdo hlídal střed? Úplně zbytečná ztráta bodů. Nastavuje se 6 minut, v 91.minutě jsme málem ještě inkasovali, v 93.minutě jde Targett za Andersona.

A čeká nás další reprezentační přestávka, Newcastle United se na trávníku představí až 21.října. Na St.James Parku přivítáme Crystal Palace.

West Ham United – Newcastle United 2:2 (1:0)
Góly: 8.Souček, 89.Kudus – 57. Isak, 62.Isak (Trippier)
Žluté karty: Emerson, Antonio, Paqueta – Bruno, Almiron, S.Longstaff
Červené karty:
Rozhodčí: Peter Bankes
Diváci:
Neděle, 8.říjen 2023, 15:00, London Stadium, Premier League

Statistiky
První poločas:
Střely na branku: 1 – 0
Střely mimo branku: 0 – 3
Rohy: 1 – 0
Držení míče: 29% – 71%

Celkově zápas:
Střely na branku: 3 – 3
Střely mimo branku: 2 – 7
Rohy: 4 – 2
Držení míče: 35% – 65%

Sestavy:
WHU: Areola, Zouma, Coufal, Aguerd, Emerson, Souček (Kudus 76), Alvarez, Bowen, Ward-Prowse, Paqueta, Antonio (Benrahma 75)
Lavička: Fabianski, Fornals, Cornet, Ings, Ogbonna, Kehrer, Mubama

Newcastle: Pope, Trippier Lascelles, Schar, Burn, S.Longstaff, Bruno, Tonali, Almiron (Murphy 82), Isak (Wilson 86), Anderson (Targett 93)
Lavička: Důbravka, Dummett, Ritchie, Hall, Manquillo, Livramento

Veškeré texty na nufccz.cz jsou chráněny autorským právem
foto zdroj: nufc.co.uk, bbc, internet

Napsat komentář