Souhrn (1.10.2023 – 16.10.2023)

Napsal ,

Info z klubu

Ženský tým Newcastlu United dostal ve 2. kole FAWNL Cupu Nottingham Forest a zápas se odehraje 29.října v Newcastlu. Po víkendové remíze s Burnley je ženský tým již 20 zápasů neporažen (18 výher, 2 remízy).

Manchester United U18 – Newcastle United U18 5:1 (3:1)
G:
3. vl. R.Powell, 13. z pen. Wheatley, 26. a 86.Lacey, 50.Curley – 31.Hernes
ŽK: 3-4 (Palmer, Bryant, Emerson, Craggs)
Sestava: Harris, Shahar, Milmore, Craggs, Bryant (77.L.Watts), Emerson (70.Neave), R.Powell, Munda (46.Palmer), Hernes, Sanusi, Donaldson (70.Brayson)
Lavička: Harrison

Stoke City U18 – Newcastle United U18 4:1 (2:1)
G:
18.Tezgel, 43.Maskall, 49. a 55.Enright – 2. Neave
ŽK: 2-1 (Neave)
Sestava: Harrison (59.Janusz), L.Watts, R.Powell, Shahar (90.Cogdon), Craggs, Palmer (84.Ferreira), Munda, Neave, H.Powell (46.Emerson), Bryant, Brayson (60. Sanusi)

Druhý výprask za sebou. Proti Stoke se začalo dobře, ale opět to nedopadlo. Proti Manchesteru, lídrovi ligové tabulky se body nečekaly, ale proti Stoke se něco uhrát mohlo. Mužstvo má plno nových tváří a je potřeba se pořádně sehrát. Na lavičce nikdo nezůstal, když se do hry dostal i náhradní gólman Janusz. Po sedmi odehraných kolech je dorost NUFC v neúplné tabulce na 5. místě se ziskem 10 bodů (3-1-3) při skóre 16:19.

Newcastle United U19 – PSG U19 0:1 (0:0)
G:
90+1. Ardjani
ŽK: 5-1 (McArthur, Stanton, Charlton, J.Miley, Parkinson)
Sestava: Harris, Charlton, McArthur, Heffernan, Thompson, Huntley, Stanton (60.Shahar), J.Miley, Parkinson, Emerson (90.Neave), Donaldson (8.Sanusi)
Lavička: Bryant, Craggs, Harrison, R.Powell

Tak tohle byla velká škoda. O body se přišlo až v nastaveném čase, když hosté využili herní a střeleckou převahu ve druhém poločase. V kádru hostí hrál i mladší bratr Kyliana Mbappeho Ethan. Pro hosty se jednalo o první body do tabulky, domácí jsou po dvou zápasech bez bodu a bez vstřeleného gólu na posledním místě.

Newcastle United U21 – Fleetwood U21 2:2 (0:0)
G: 49.Crossley, 64.Parkinson – 85.Williams, 90+3.Teale
ŽK: 2-0 (J.Miley, Smith)
Sestava: Smith, Krafth (69.Wiggett), Scott, Savage, Heffernan, Carlyon (82.McArthur), Crossley, J.Miley (73.Huntley), Stephenson, De Bolle, Parkinson (69.Charlton)
Lavička: Brown

Opět nezvládnutý závěr. Pozitivum může být snad jen to, že Emil Krafth se dostává do herní pohody. Týmu chyběl kapitán Diallo, který byl povolán do A týmu. Ve skupině F v rámci Premier League Cupu je rezerva NUFC na 2. postupovém místě, kdy má ze dvou zápasů 2 body za dvě remízy při skóre 3:3.

Port Vale – Newcastle United U21 2:1 po pen. (1:0, 1:1)
G:
17.Debrah – 90.Stanton
ŽK:
1-5 (Wiggett, Scott, J.Miley, Thompson, Stanton)
Sestava: Harriss, Wiggett, Thompson, Savage, Scott (46.Charlton), J.Miley, Carlyon (73.Stanton), De Bolle (73.Huntley), Parkinson (57.Crossley), Stephenson (84.Ndiweni), Diallo
Lavička: Jones, R.Powell

Druhé vystoupení v rámci druhé skupiny EFL Trophy přineslo první bod. V normální hrací době skončilo utkání remízou a o plusovém bodu navíc rozhodly penalty. Z pěti pokusů se domácí neprosadili dvakrát a na straně NUFC byli neúspěšní Stanton, Crossley a Ndiweni. Newcastle je na třetím místě se skóre 1:2. Na sestřih se můžete podívat zde – https://www.youtube.com/watch?v=5z5uL5a2vfQ.

Dne 1.října oslavil 21. narozeniny Joe White. Dne 12. října oslavil 42. narozeniny Shola Ameobi.

Pozápasové dozvuky – Burnley (Premier League – 7. kolo)

Čtyři domácí zápasy v Premier League pro Newcastle zatím v této sezóně přinesly tři vítězství (9 bodů), což je nejlepší bodový zisk v PL od ročníku 2007/08, kdy jich nasbíral 10.

Migy Almiron vstřelil 22. gól, kdy vyrovnal Laurenta Roberta, jeden gól mu chybí na Kierona Dyera a čtyři na Michaela Owena. Na branku mu nahrával Kieran Trippier, který si připsal svou čtvrtou asistenci v PL, což je nejvíce ze všech hráčů.

Alexander Isak v PL vstřelil gólů 14 a o jeden gól předběhl Joe Willocka a jeden kousek mu chybí na Joelintona. Švédský reprezentant se trefil potřetí v řadě – poprvé od svého přestupu do klubu. Newcastle je jediným klubem v Premier League, který má ve svém středu dva hráče, kteří v dosavadním průběhu PL vstřelili 4 a více gólů (Isak, Wilson).

Nick Pope udržel své páté čisté konto v řadě ve všech soutěžích a prodloužil svůj rekord na 470 minut – jeho nejlepší jízda od deseti po sobě jdoucích nul v minulé sezóně v celkové výši 931 minut. Pouze v PL hrách je gólmanova neprůstřelnost 290 minut a jeho nejdelší šňůra je 574 minut.

Jamaal Lascelles odehrál plnou porci 90 minut dva zápasy po sobě naposledy v prosinci 2021 (Man Utd a Man City). Fabian Schär za Newcastle odehrál 150. soutěžní zápas (liga + pohár). Anthony Gordon na svém Instagramu po zápase jako poděkování za výhru věnoval jednomu z komentujících jeho zápasový dres. Vincent Kompany jako hráč nikdy s Newcastlem neprohrál, jako manažer už takovou sérii mít nebude.

Vydolovaných 12 bodů z úvodních sedmi zápasů PL je jejich nejlepším startem od roku 2011. Newcastle z penaltového puntíku skóroval v posledních 12 případech. Posledním, kdo se z penalty netrefil v PL byl Joe Willock v zápase proti Manchesteru City v květnu 2021 (i když po odrazu gól dal). Matt Ritchie v zápase proti Southamptonu z března 2020 zůstává poslední Strakou, která penaltu nedala.

Anthony Gordon v zápase vyhrál 10 soubojů, což je nejvíce z obou mužstev a také měl 100% úspěšnost v odebrání a převzetí (2) balonu soupeři.

Sestřihhttps://www.youtube.com/watch?v=GzyB1JGZRvI

Migy Almiron přidává další parádní gól do své sbírky (foto – nufc.com)

Pozápasové dozvuky – PSG (Liga Mistrů – 2. kolo)

United zaznamenali své největší vítězství ve skupinové fázi Ligy Mistrů a po sedmnácté ze 136 pokusů vsítili více než tři branky.

V Lize Mistrů debutovali Jamaal Lascelles a Matt Targett, kteří se stali šestnáctým a sedmnáctým hráčem, které Newcastle v této sezóně v soutěži použil.

Miguel Almiron je první Strakou, která vstřelila gól v LM od Nolberta Solana v Bělehradě v srpnu 2003 (kvalifikace LM). Posledním střelcem ve skupinové fázi byl Alan Shearer v Miláně v dubnu 2003. Alan byl také posledním domácím střelcem v LM před PSG – proti Bayeru Leverkusen v únoru 2003. Miggy má nyní za Newcastle 28 gólů ve všech soutěžích (skóroval v PL, FA Cupu, League Cupu a LM). Hráčem zápasu byl zvolen Migy Almiron. UEFA ho poté zařadila do týmu Ligy Mistrů 2. kola. Migy Almiron se stal 10. Paraguaycem, který skóroval v LM. Před jeho trefou se v roce 2017 trefil Lorenzo Melgarejo. Migy se stal zároveň prvním Paraguaycem, který v LM skóroval za klub z Anglie a zároveň prvním Paraguaycem, který byl zvolen hráčem utkání zápasu Ligy Mistrů.

Dan Burn vstřelil svůj čtvrtý ligový a pohárový gól za klub a vyrovnal svůj nejlepší sezónní součet jako Straka, což jsou dva. Je prvním obráncem Toon, který vstřelil gól v LM od Andyho Griffina proti Juventusu na SJP v říjnu 2002.

Sean Longstaff se svou druhou trefou v sezóně posunul na 10 gólů ve všech soutěžích (také jako Migy skŕoval PL, FA Cupu, League Cupu a LM).

Fabian Schär má nyní na kontě 11 gólů, dnes večer jeho první v jakékoli pohárové soutěži. Jeho úder navazující na gól Burna, to se stalo poprvé, kdy dva obránci rozvlnili síť v jakékoli evropské soutěži v jednom zápase za Newcastle.

Rekord neprůstřelnosti Nicka Popea skončil na 526 minutách ve všech soutěžích.

SJP v rámci LM navštívil sedmý francouzský tým. Předtím se zde představili – Bastia, Méty, Monako, Troyes, Marseille a Bordeaux.

Magpies jsou neporaženi ve svých posledních 15 soutěžních domácích zápasech v Evropě, od prohry v Intertoto Cupu 1:2 s Deportivem La Coruna v roce 2005.

Jeden z nejlepších hráčů současnosti Kylian Mbappé byl hráči NUFC totálně vygumován. Během zápasu vyslal jedinou střelu, která nemířila do prostoru brány, neměl žádný přechod 1 na 1 (1 pokus) a v soupeřově 16ce měl pouhé 4 dotyky s míčem, což je nejméně od 2,. dubna 2022 v zápase s Angers.

Sestřihhttps://www.youtube.com/watch?v=S5YrqIWwCD0

No není to krásný pohled?

Pozápasové dozvuky – West Ham (Premier League – 8. kolo)

Od zápasu na Spurs v dubnu 2022 dal Newcastle dohromady osm zápasů bez porážky v rámci Premier League v Londýně, což je jejich historicky nejlepší série v ligových utkáních.

Alexander Isak má nyní 16 gólů v PL, o jeden více než Joelinton a Andy Carroll. Nyní je o jeden gól za Yohanem Cabayem a jeho dalším cílem je 22 gólů Miggyho Almirona a Kierona Dyera. Švéd má v této sezóně sedm ligových a pohárových gólů, o tři více než nejbližší vyzyvatel Callum Wilson. Isak je na nejlepší cestě překonat svůj cíl v celé poslední sezóně, kdy jich dal deset. Isak byl kousek od dovršení hattricku (ve své šanci trefil tyčku), což by byl jeho první hattrick v Newcastlu a první od kteréhokoli hráče Newcastlu od Ayozeho Pereze, který se třikrát prosadil v domácím zápase se Southamptonem v dubnu 2019.

Od té doby došlo k 21 případům, kdy hráč Newcastlu vsítil dva zápasy v jednom zápase, přičemž ne méně než deset těchto dvou gólů přišlo od Calluma Wilsona. Tohle bylo Isakovo čtvrté dvougólové představení. Kdyby dal gól, byl by to 16minutový hattrick, náš třetí nejrychlejší v PL, pomalejší než Alan Shearer vs. Leicester City v sezóně 1996/97 (12 minut) a Alan Shearer vs. Sheffield Wednesday v sezóně 1999/00. (13 minut). Byl by to náš nejrychlejší venkovní hattrick, který by překonal Dembu Ba ve Stoke v roce 2011/12 (69 minut) a Michaela Owena ve West Hamu v roce 2005/06 (85 minut).

20 gólů z úvodních osmi zápasů v PL je nejplodnějším startem United od doby, kdy jich na začátku sezóny 1994/95 zvládli 25 v tomto počtu zápasů. V celé PL v této sezóně je toto číslo 20 překonáno pouze úlovkem 21 gólů Brightonu.

United skórovali 11krát ve třech venkovních zápasech v PL, jen o jeden méně než 12, které dokázali ve všech 19 zápasech mimo SJP v ročníku 2015/16. 1997/98 nebyl o moc lepší, s pouhými 13 góly.

Rekord Nicka Popea v neprůstřelnosti v rámci PL skončil na 298 minutách.

Do týmu kola webem LiveScore byli vybráni Kieran Trippier a Alexander Isak.

S týmem jako záloha, ale ne na lavičce, byl Amadou Diallo z rezervy Newcastlu. Dvacetiletý levý křídelník narozený v Guineji dříve působil v akademii West Hamu.

Sestřihhttps://www.youtube.com/watch?v=7roZ1DXK-3k

Alexander Isak střílí vyrovnávací branku (foto – nufc.com)

Reprezentace
Bruno Guimaraes
byl povolán do repre Brazílie, která se utká v rámci kvalifikace na MS s Venezuelou (13.10.) a Uruguayí (18.10.). Miguel Almiron ve stejné soutěži s Paraguayí narazí na Argentinu (13.10.) a Bolívii (17.10.). Severní Irsko, do jehož kádru byl nominován Jamal Lewis odehraje v rámci kvalifikace na ME zápasy se San Marinem (14.10.) a Slovinskem (17.10.). Do národního týmu Anglie, který se v přátelském zápase utká s Austrálií (13.10.) a v kvalifikaci na ME s Itálií byl tentokrát povolán pouze Kieran Trippier. Slovensko se v rámci kvalifikace na ME utká s Portugalskem (13.10.) a Lucemburskem (17.10.) a zápasy by měl odchytat Martin Dúbravka. Součástí švýcarského týmu, který odehraje zápasy v rámci kvalifikace na ME proti Izraeli (12.10.), proti Bělorusku (15.10.) je Fabian Schär. Anglie U21 odehraje v rámci kvalifikace na ME zápasy proti Srbsku (12.10.) a Ukrajině (16.10.) a do tohoto výběru byl povolán Tino Livramento.

Anglická U18 odjela do Marbeylly na další kolo přípravných zápasů proti Belgii (11.10.), Maroku (14.10.) a Jižní Koree (17.10.). Součástí týmu byl premiérově povolán Anthony Munda. Irsko U19, kam byl povolán Cathal Heffernan odehraje dva přátelské zápasy a to proti Skotsku a Faerským ostrovům. Anglie U17 odehraje dva přáteláky proti Norsku (13.10.) a Portugalsku (11.10.) a do tohoto výběru se dostala hned trojice hráčů Newcastlu United – Sean Neave, Trevan Sanusi a Leo Shahar. Anglie U20 v rámci Elitní ligy odehraje dva zápasy a to proti Rumunsku (12.10.) a Portugalsku (17.10.), součástí tohoto výběru je Lewis Hall. Skotsko U19 odehraje dva přáteláky proti Irsku U19 (11.10.) a Portugalsku U19 (15.10.) a na zápasy se mohou těšit Charlie McArthur a Johnny Emerson.

V kvalifikaci na MS Brazílie remizovala 1:1 s Kolumbií, Bruno Guimaraes byl střídán v 79. minutě. Paraguay prohrála v Argentině 1:0, Migy Almiron odehrál 86 minut. V kvalifikaci na ME Severní Irsko porazilo San Marino 3:0, Jamal Lewis byl střídán v 79. minutě a do té doby stihl nahrát na první gól a dostat žlutou kartu. Slovensko prohrálo v Portugalsku 3:2 a v brance nechyběl Martin Dúbravka, kterému smekl poklonu za jeho výkon i Cristiano Ronaldo. Anglie U21 v kvalifikaci na ME vypráskala stejně starý výběr Srbska 9:1, Tino Livramento do zápasu naskočil v 52. minutě. Švýcarsko remizovalo s Běloruskem remízu 3:3 v samotném závěru zápasu, Fabian Schär odehrál celý zápas.

V přátelském zápase Anglie porazila Austrálii 1:0, Kieran Trippier do zápasu naskočil s kapitánskou páskou v 62. minutě. Anglie U18 v prvním přípravném zápase remizovala s Belgií 1:1 a další bod navíc si díky vyhraným penaltám připsala Belgie. Anthony Munda v týmu debutoval, nahrál na jediný gól a o poločase byl střídán. Ve druhém zápase proti Maroku, které Anglie vyhrála 1:0 v základu opět nastoupil Anthony Munda a opět si připsal asitenci na gól. Bohužel se zranil a byl ve 23. minutě střídán. Irsko U19 porazilo v přáteláku stejně starý skotský tým 2:0 a Faerské ostrovy 3:0, Cathal Heffernan proti skotům naskočil do zápasu v 58. minutě a druhý zápas odehrál celý. Na skotské straně s kapitánskou páskou nastoupil Charlie McArthur a v základní jedenáctce i Johnny Emerson. Oba byli střídáni v 80. minutě. Ve druhém zápase mladí skotové prohráli s Portugalskem 2:1, Charlie McArthur opět jako kapitán i Johnny Emerson odehráli celý zápas. Anglie U17 porazila v přáteláku 3:0 Portugalsko, Leo Shahar odehrál celý zápas. Trevan Sanusi a Sean Neave se na trávník dostali v 82. minutě. Ve druhém zápase mladí angličané remizovali s Norskem 2:2, Trevan Sanusi, který nastoupil v základu a na hřišti vydržel 61 měl prsty v první brance, když rozjel svým sólem gólovou akci. Leo Shahar do zápasu naskočil v 71. minutě a Sean Neave odehrál posledních osm minut. Anglie U20 prohrála v Rumunsku 2:0, Lewis Hall odehrál celý zápas.

Díky svým zraněním do repre zápasů nezasáhli Joelinton (Brazílie), Sven Botman (Nizozemí), Callum Wilson (Anglie). Dalším, kdo byl povolán, ale vrátil se do Newcastlu kvůli zranění byl Alexander Isak (Švédsko). Sandro Tonali (Itálie) byl připraven, netrápili ho zdravotní problémy, ale kvůli údajné sázkařské aféře byl z týmu vyřazen a i on odletěl zpět do Newcastlu. Zápas Švýcarska (Fabian Schär) proti Izraeli byl z důvodu válečného konfliktu odložen.

Hostování

V Championship Watford prohrál na hřišti Sunderlandu 2:0, Jamal Lewis odehrál celý zápas. Swansea porazila 2:1 Norwich, Harrison Ashby zůstal sedět na lavičce. Sheffield Wednesday prohrál ve West Bromu 1:0, Jeff Hendrick na hřiště přišel v 76. minutě. Southampton vyhrál na Stoke 1:0, Ryan Fraser na hřiště přišel v 73. minutě. V dalším kole Watford remizoval 1:1 na hřišti Cardiffu, Jamal Lewis odehrál celý zápas a dostal žlutou kartu. Swansea vyhrála v Plymouthu 3:1, Harrison Ashby naskočil na pár vteřin v nastaveném čase. Sheffield Wednesday doma remizoval bez branek s Huddersfieldem, Jeff Hendrick zůstal sedět na lavičce náhradníků. Southampton remizoval 1:1 s Rotherhamem, Ryan Fraser na hřiště přišel v 63. minutě. V League One Northampton prohrál ve Shrewsbury 1:0, Max Thompson zůstal na lavičce. Wigan prohrál ve Stevenage také 1:0, Kelland Watts byl ze hřiště stažen o poločasové přestávce. V League Two Newport porazil Colcehster 2:1, prohrál s Harrogate 2:1 a prohrál 2:0 ve Swindonu. První a druhý zápas odehrál Matty Bondswell celý a ve třetím přišel na hřiště v 58. minutě. Crewe porazilo Gillingham 2:0, prohrálo v Salfordu 4:2 a porazilo Tranmere 2:0. Joe White v prvním zápase přišel na hřiště v 73. minutě a vstřelil svůj první gól (https://www.youtube.com/watch?v=uP0hlx9BHm8), ve druhém odehrál poslední půlhodinu a proti Tranmere byl ze hřiště stažen v 71. minutě. Ve skotské Premiership St. Johnstone remizovalo 0:0 v Aberdeenu, Jay Turner-Cooke zůstal sedět na lavičce. Ve skotské League Two Forfar prorhál s Peterheadem 3:1, Cameron Ferguson zůstal na lavičce.

V belgické Jupiter Pro League Standard Lutych porazil 2:1 Bruggy, Isaac Hayden byl střídán v 81. minutě a dostal žlutou kartu. V holandské Eredivisie FC Volendam porazil 1:0 Utrecht a zásluhu na tom má i Garang Kuol. Ten byl střídán v 87. minutě a předtím nahrál na jediný gól utkání. Feyenoord porazil 2:0 Zwolle, Yankuba Minteh byl střídán v 63. minutě. V srbské Super lize Voždovac porazil Novi Pazar 1:0 a remizoval 1:1 s Čukarički. Rodrigoo Vilca ani v jednom zápase na soupisce nefiguroval.

V Lize mistrů Feyenoord prohrál na hřišti Atletica Madrid 3:2, Yankuba Minteh odehrál poslední půlhodinku. V rámci EFL Trophy Wigan vyhrál po penaltách nad Fleetwoodem 4:3, Kelland Watts byl střídán o poločase a dostal žlutou kartu. Newport porazil 2:0 Cheltenham, Matty Bondswell přišel ze střídačky v 71. minutě. Crewe prohrálo s Wrexhamem 3:0, Joe White byl střídán v 74. minutě.

Z minulého souhrnu Vám dlužíme branku Yankuba Minteha (Feyenoord) do sítě Go Ahead Eagles. První branka mu nebyla pro ruku na půlce uznána, ale vše si vynahradil o 7 minut později – https://www.youtube.com/watch?v=e_C8ZOTuv2E.

Aktuality

V Hlasování fanoušků byl hráčem měsíce září zvolen Anthony Gordon, který měl prsty v pěti ze sedmi vstřelených gólů NUFC, což je víc než dohromady za předchozích 47 utkání za Everton a Newcastle.

Kieran Trippier byl společně s Alvarezem (Man City), Bowenem (West Ham), Netem (Woves), Salahem (Liverpool), Sonem (Spurs) a Watkinsem (Aston Villa) nominován na nejlepšího hráče Premier League za měsíc září. Nejlepším hráčem byl nakonec zvolen Son z Tottenhamu. Na manažera měsíce byl zase nominován Eddie Howe společně s Artetou (Arsenal), Emerym (Aston Villa), Kloppem (Liverpool) a Postecoglouem (Spurs). Nejlepším manažerem byl zvolen posledně jmenovaný Postecoglou z Tottenhamu. Do nominace na nejhezčí gól měsíce září byla nominována branka Migyho Almirona do sítě Burnley. Spoelčně s Migym byly nominovány branky Hannibala (Man Utd), Durána (Aston Villa), Trossarda (Arsenal), Hudsona-Odoie (Nottingham), Fernandese (Man Utd), Andersena (Crystal Palace) a Alvareze (Man City). Nejhezčí zářijovou branku dal pak v hlasování Bruno Fernandes v zápase Man Utd proti Burnley. A aby těch nominací nebylo málo, tak gól Fabiana Schära v Lize mistrů do sítě PSG byl společně s góly od Alvareze (Man City), Brumy (Braga) a Bellinghama (Real Madrid) nominován na nejhezčí gól 2. kola základní fáze Ligy mistrů. Jak Fabian dopadl Vám přineseme v dalším souhrnu.

A je to konečně oficiální. Bruno Guimaraes podepsal s Newcastlem United novou vylepšenou smlouvu, která by ho měla v klubu udržet do června 2028. Podle médií má být součástí smlouva i výstupní klauzule stanovená na 100 milionů liber. Další internetové plátky /hlavně ty španělské) uvádí, že si Bruno vyjednal vylepšenou výstupní klauzuli ve výši 60-70 milionů v případě, že se o něj bude zajímat Barcelona. Odvěký rival Barcelony a to Real Madrid vyslal své skauty, aby jeho schopnosti posoudili a kromě něj se skauti zaměřili i na Alexandera Isaka. Dalším, kdo podepsal vylepšený kontrakt je Dan Burn, kterého nová prodloužená smlouva v klubu váže do léta 2025.

V dosavadním průběhu Premier League se Kieran Trippier dělí s Jamesem Maddisonem o post krále asistencí. Oba jich mají na svém kontě 5. Logicky je tak nejpilnějším obráncem v PL. Pokud vezmeme tuto statistiku od zahájení loňské sezóny, tak je Tripp na čísle 11, což je nejvíc mezi obránci v PL a připravil 132 šancí, což je také nejvíce mezi obránci. V této sezóně je jedničkou v celé PL co se vytvořených šancí svým spoluhráčů týče. Na svém kontě jich má 27, za ním je Maddison s 25 a Bruno Fernandes s 22.

EURO 2028 se bude konat v Anglii, Skotsku a Irsku. Mezi stadiony, na kterých se bude hrát byl zařazen newcastlovský St. James´Park s kapacitou něco málo přes 52 tisíc míst, kdy se ovšem chystá navýšení kapacity a to až na 65 tisíc míst.

Sandro Tonali…..v posledních pár dnech hodně skloňované jméno v souvislosti se sázením, kdy musel opustit národní tým Itálie. Prvním nahlas vyřčeným jménem v souvislosti se sázením byl Nicolo Fagioli z Juventusu a společně se Sandrem národní tým kvůli stejnému problému opustil i Nicolo Zaniolo z Aston Villa. No, aspoň si pánové cestou do Anglie měli o čem povídat…:)). Zaniolo údajně sázel na vlastní zápasy přímo z lavičky při zápase. Všichni jmenovaní se již na policii k prohřeškům vyjádřili. Vyšetřování pokračuje a není vyloučeno obvinění dalších fotbalistů. Sandro nařčení z nelegálního sázení odmítl. Přiznal však, že je závislý na hazardu (karetní hry) a údajně i automatech (nepotvrzené zprávy).

A o Sandrovi jedna lepší zpráva. V dosavadním průběhu Ligy mistrů Sandro vyvinul největší momentální rychlost, která činí 35.5 km/h. Následuje David Neres z Benficy (35.4) a Christian Pulišič z Milána (35).

Nejhodnotnějším Brazilcem v Premier League je Bruno Guimaraes, který má hodnotu 85 milionů liber. Joelinton, jehož hodnota je 42 milionů liber je v tomto žebříčku na 8. místě. Za Brunem následuje dvojice z Arsenalu Martinelli (80 milionů) a Jesus (75 milionů).

Výběr z rozhovorů (noviny, internet)
Manažer Feyenoordu Arne Slot:
“Sebevědomí mu rozhodně nechybí. Jeho ochota dát do toho všechno je obrovská. Když vidíme jeho statistiky, je to opravdu působivé. Minteh uběhne více sprintových metrů proti Ajaxu za hodinu než mnoho jiných kluků ve dvou zápasech. Je neuvěřitelně rychlý. A on to tak moc chce. Pro zbytek proti Ajaxu jsme ho nahradili Ramizem Zerroukim a on to okamžitě akceptoval.”

Přestupové spekulace

Nová jména spojována s NUFC – Emile Smith Rowe (23-Arsenal)

Bývalé Straky
Adam Campbell
skončil v Gateshead a přesunul se do Crawley Town. Loic Rémy ve svých 36 letech ukončil profesionální kariéru. Ciaran Clark uspěl na zkoušce ve Stoke a s klubem podepsal smlouvu do konce sezóny. Andros Townsend po dlouhém zranění a konci v Evertonu našel nového chlebodárce, kdy podepsal smlouvu s nováčkem Premier League Lutonem.

Za své kluby se v lize/poháru/Evropském poháru trefili – 2x Salomon Rondon (River Plate), Adam Campbell (Crawley), Chancel Mbemba (Marseille), Joselu (Real Madrid), Andy Carroll (Amiens), 3x Ellias Sörensen (Esbjerg)

Za své národní týmy se prosadili – Islam Slimani (Alžírsko), Chris Wood (Nový Zéland)

Narozeniny od posledního souhrnu oslavili – Karl Darlow (33), Mark Viduka (48), Scott Parker (42), Olivier Bernard (44), Andy Cole (52)

Veškeré texty na nufccz.cz jsou chráněny autorským právem
foto zdroj: nufc.co.uk, bbc, internet

Napsat komentář