Newcastle Speciál – červen 2017

Napsal ,
Magazín se navrátil včas s důležitými informacemi pro letní návštěvníky Newcastlu, a pro pobavení časová osa majetku Mika Ashleye.

.
Mike Ashley a Newcastle United jedno jest (… až navěky věků)
Jak praví titulek, pokud Newcastle United stoupá na sportovním poli, tak se daří obchodům a majetku Mika Ashleye. Od roku 2007, kdy se prvně objevil na severovýchodě (oficiálně na matrice), tak již jeho maloobchodní podnik na sportovní vybavení měl úspěchy v jiných částech země. Poté kdy odkoupil slavný klub, vše jako by se spečetilo v jeden celek. Kdyby se udělala křivka majetku Mika Ashleye tak by jste zjistili že jeho hodnota by se pohybovala od 700 miliónů po 3,5 mld liber. Vzestupy a propady majetku dosti, né však uplně, kopírují úspěšnost Newcastle United. Při nákupu klubu jeho majetek činil odhadem 1.9 miliardy liber a při první sestupu do Championshipu byl velký pokles majetku až na 700 miliónů liber. Následujícího roku se majetek začal zase drápat nahoru a rok ukončil odhadem na 900 milionech liber, stejně jako se Newcastle United vydrápalo zpět mezi elitu. Rok nato už byl jeho majetek odhadován na 1,25 mld liber a při velkém tažení Pardewovi družiny Evropskou Ligou činil odhadem majetek Mika Ashleye 3,5 mld liber. Jen náhoda nebo osud ?
.
Steve Harper a jeho otec se připojili k projektu Seascape Survey
Bývalá hvězda a brankář Newcastle United se připojila k projektu, který si dal za úkol obnovit pláže zničené průmyslovou výrobou. Není náhodné, že se Steve připojil právě k tomuto projektu, jde o pláže z dětství po kterých se jako malý kluk proháněl za mičudou a přičichl tak k fotbalu. Jde o pláže na pobřeží spadající pod Sunderland, Durhamské hrabství a Hartlepool. Z pláží bylo odstraněno na 1,3 tuny znečištěného štěrku a dalšího odpadu, aby bylo dosaženo co možná nelepší výchozí pozice pro obnovu pobřežní hranice. Steve Harper a jeho otec se připojili k pochodu podél pobřeží z Easingtonu do Crimdonu (cca 10km). Na fotografii je kromě bývalé hvězdy Newcastle Unitd Steva Harpera také jeho otec Alan, který je bývalý havíř, dále pak spisovatel Paul Steele a oficír pobřežní stráže Niall Benson.
harper a pláž
Zleva: Paul Steele, Steve Harper, Niall Benson a Alan Harper.
.
Fotbalová legenda přišla odstartovat charitativní jízdu
Bývalá hvězda a kapitán Newcastle United Bobby Moncur přišel k Newcastleské radnici podpořit a zahájit charitativní jízdu vojenských veteránů, kteří při jízdě sbírají finanční prostředky pro postižené veterány. Pojedou známou John O’Groats to Land’s End. Pokud se někdo podivuje, že ten název je obráceně, má pezpochyby pravdu. Veterání se rozhodl, že více jak 1400km trasu pojedou v opačném směru. Veteránský peloton tvořili bývalí vojáci Jejího veličenstva, za ženisty Steve Craddock z Newcastle, za námořnictvo Lee Patmore a za mariňáky Brian Kilgannon. Cestu měli rozplánovanou na 10 etap. Díky startu z Newcastle musel do skotského John O’Groats přidat dalších 800 km. Tedy celkem trasa činila 2200 km, to na jeden den čini 220 km s pořádnými kopci přes skotskou vysočinu.
veterání a Bobby Moncur
 
Bobby Moncur je na fotografii uprostřed
.
Jet2.com obnoví adventní víkendové lety do některých destinací
Nízkonákladová letecká společnost, která pravidelně létá do Newcastle se rozhodla pokračovat i letos létat při adventních víkendech do nejoblíbenější destinací u Geordies. Společnost vyzívá, aby si zájemci co nejdříve rezervovali některý z letců včas, protože již na začátku podzimu byli místa v letadlech beznadějně vyčerpána. Loni při svátečním shonu byli nejoblíbenější Berlín, Mnichov, Vídeň a Kodaň. Nově přibydou nadějné destinace Praha a Krakow. Přílet je vždy v pátek odpoledne a v neděli odpoledně je odlet zpět do Newcastle.
.
Kotviště přívozu na řece Tyne prodělá přes léto důležité opravy
Přes letní prázdniny si Nexus, který vlastní i metro, naplánovalo důležité opravy kotvišť přívozu jak na South Shields tak i na North Shields. Plán oprav je plánovaný na tři dny na kotviště, jedná se o výměnu veškerých ocelových konstrukcí a částí přístavišť. Nexus ujišťuje, že omezení provozu bude co možná nejohleduplnější s vědomím, že si vybrali právě prázdninový čas a tím zvýšenou turistickou aktivitu. Prozatím firma nezveřejnila o které dny se bude jednat, minimálně alespoň zveřejnila, že opravy si vyžádají něco okolo 300 tisíc liber.
.
Free Hugs v Newcaastle jako důkaz lásky
Nedávný teroristický útok v centru Londýna přiměl skupinu lidí z Newcastle nějakým způsobem napravit, chceme-li projevit lásku, proti nenávisti. Skupinka dobrovolníků se rozhodla projevit kousíček všeobecné lásky kolemjdoucím takzvaným Free Hugs “objetí zdarma“, jen pár hodin po útoku, jenž byl druhý za poslední týden.
free hughs
 
.
 
Jeremy Corbyn se snaží napravit pošramocenou reputací Labouristů na severovýchodě.
Jeremy Corbyn, lídr levicových Labouruistů nahání politické body na severovýchodě Anglie. Po nevydařených posledních parlamentních volbách a následně nepřílišné aktivitě při referendu o setrvání země z EU, které dopadlo jak všichni víme těsnou prohrou EU a Labouristů se nyní Jeremy Corbin snaží napravit pošramocenou reputaci levicových sil na severovýchodě Anglie, kde defakto dlouhá desetiletí nepoznali přemožitele, až do nedávno uskutečněného referenda o setrvání v EU. Snaží se přesvědčit, že je důležitá dobrá smlouva o odstoupení z EU pro obě strany. Což je důležité i pro lidi z naších krajin, tedy o snadné turistické a pracovní pobyty na ostrovech. Podle posledních průzkumů veřejného mínění se podařilo Corbynovi dotáhnou Laboursity do těsného závěsu za Konzervativce “užvaněné“ Mayové. Otázkou je co nedávné teroristické akce způsobí na miskách vach těsně před předčasnými volbami do poslanecké sněmovny.
.
Gateshead přišel o své bikerské eso – Davey “Ride fast Lambo“ Lambert zemřel
Lambert byl závodník tělem i duší, který zemřel pro to co miloval. V neděli 4.června se Davey zůčastnil slavného závodu Isle of Man TT Race, který se jede na 6 kol po silnicich vedoucích okolo ostrova Man. Davney havaroval v průběhu 3tího kola u zámku Greeba, ihned po havárii byl převezen do místní nemocnice Nobles, odkud jej letecky transportovali do nemocnice v Liverpoolu. Bohužel už mu nebylo pomoci a v úterý večer 6.6. skonal ve věku 48let. Rodina krátce poté vydala na sociálních sítích smuteční sdělení “S těžkým srdcem oznamujeme, že Davey dnes večer o 19:50 hodině prohrál svůj poslední boj. Obklopen svojí rodinou a přáteli. Odešel z tohoto světa tak jak by si přál, při činnosti kterou tolik miloval. Byl to velký muž s ještě větším srdcem, bude nám velice chybět. Jako rodina děkujeme za laskavá slova a podporu“ Byl to úspěšný závodník a student Newcastleské Univerzity. Zemřel při své premiéře na jednom z nejstarších podniků a zároveň nejnebezpečnějším motokářském zavodu na světě.
¨.
Zdroj všech fotografii: Chroniclelive.co.uk

Napsat komentář